Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @Barkley#34 Self-fulfilling prophecy mi je jedan od omiljenih mehanizama za objašnjavanje realnosti, pa sam ga našao i ovde. Mala opsesija, nema veze sa time sa koje strane brda se ovo posmatra. 9 minutes ago, Barkley#34 said: Navijači su napravili haos protiv Bajerna. Međutim, igrači dobijaju podršku protiv CZ i Virtusa. Dobijaju Zvezdu a onda kreće dezintegracija. Kakve to veze ima sa navijačima? Dešavanja protiv Bajerna su ostavila traga i ne verujem da se situacija resetovala derbijem. Neki od efekata ostaju i ispoljavaju se sa zakašnjenjem. 11 minutes ago, Barkley#34 said: da li bi Ostoja uspeo tada da sklopi tim, trenera, prodaje karte, fart plusove i ostatak magle? Jebem li ga, fakin ćaci kriminalac Drčela nekako uspeva da izvede nešto od toga. Možda i ne bi, što opet ne invalidira ovaj psihološki mehanizam o kome pišem. Nije mi cilj da na navijače "svalim krivicu", situacija je takva kakva jeste. Željko jeste više od trenera, jer navijači veruju da jeste više od trenera, i to je samim tim realnost. Ja samo kažem da je Željko više od trenera baš zato što navijači veruju da on jeste više od trenera. 1
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 minutes ago, Smrtokapa said: Jebem li ga, fakin ćaci kriminalac Drčela nekako uspeva da izvede nešto od toga. Što ne znači da može svaki ćaci kriminalac niti da je Ostoji uspevalo mimo Željka i Trinkija. 9 minutes ago, Smrtokapa said: Ja samo kažem da je Željko više od trenera baš zato što navijači veruju da on jeste više od trenera. Mislim da ovo nije tačno, mnogo više je u igri od samog doživljaja.
goldberg Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @Smrtokapa Pravo u centar. Zapravo, mozemo da umesto kosarke i navijaca ubacimo politiku, ideologiju ili religiju i zakljucak ce biti isti. "Željko jeste više od trenera, jer navijači veruju da jeste više od trenera, i to je samim tim realnost. Ja samo kažem da je Željko više od trenera baš zato što navijači veruju da on jeste više od trenera." Bas tako. U ovome je sustina. Sad, zasto je kriminalcu Covicu ili kriminalcu Drcelicu lagano moglo da uspe da obezbede pare za Napiera, a kriminalac Mijailovic to sam ne moze nego moze da dovede Parkera samo zato sto je Obradovic trener? U cemu je razlika izmedju ta dva slucaja? Pa isto kao kada bi neko pitao u cemu je razlika izmedju sirenja hriscanstva i islama, hriscanin i musliman ce isto da odgovore nesto tipa "u nasem slucaju je sirenje dokaz da je nasa vera ispravna, u njihovom da su se sirili uz pomoc sile i maca". I to je OK, ne kazem da ljude treba ubedjivati "to tvoje je isto sranje kao i sve ostalo, dakle, treba da prestanes da budes deo svega toga", nego da ne mozemo da uzmemo urusavanje KKP nakon odlaska Obradovica kao dokaz da je Obradovic jedini mogao da donese ovolike budzete i ovakve igrace. Ljudi kod nas hoce da budu deo neceg drugacijeg i uspesnog. Problem je sto jedno ne ide sa drugim. Hoces nesto sasvim drugacije, sto nema veze sa mnogim mracnim stvarima? Prihvati da neces videti mnogo uspeha. Hoces nesto uspesno? Progutaj sve gadno sto dolazi uz to.
Stefi88 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago https://sportske.net/vest/kosarka/zocov-asistent-priznao-igraci-ne-znaju-sta-je-partizan-sta-je-beograd-nisu-nas-slusali-563606
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 33 minutes ago, Barkley#34 said: Mislim da ovo nije tačno, mnogo više je u igri od samog doživljaja. Dobro, ali koji su to mehanizmi? Željko je najtrofejniji evropski trener i neko ko ima neizmerno znanje o košarci. To je fakat i to niko ne spori. Njegovo prisustvo u Partizanu generiše hajp, interesovanje i veru u uspeh. Ali pretpostavimo da je, nekom magijom, trener Ataman. Neko ko je, u bliskoj prošlosti, kraćem vremenskom prozoru, čak i uspešniji trener. Bilo bi hajpa, bilo bi vere i interesovanja, ali ne ovog tipa i ne bi bilo ove konekcije. Ataman daje ostavku - bilo bi razočaranja, ali ne ovakvog odijuma i apokaliptičnog razmišljanja. Jedna od "zamerki" na igrače koja se ovde provlači je upravo ta - oni ne znaju gde su došli i ne znaju ko je Željko Obradović - odnosno njima fali taj doživljaj o njemu kao treneru koji nije samo običan trener, već nešto više, dakle nedostatak tog specifičnog doživljaja je jedan od razloga za neuspeh. Prosto, ja čisto sa sportske strane ne vidim taj drugi mehanizam. On postoji sa političke strane cele ove priče, ali mislim da se uticaj tog aspekta precenjuje u ovom konkretnom slučaju raspada. Ovo sad nije nešto što mogu da dokažem ne znam čime, u pitanju je osećaj. Edited 5 hours ago by Smrtokapa 1
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Inače, mislim da bi mi @le piaf-ovo viđenje bilo korisno da shvatim o čemu se ovde radi. On je neko ko je pre ovoga bio mišljenja da može biti dobro za klub da Željko ode zbog loših rezultata (banalizujem, ne zameri). Pravi istu grešku kao ja, potcenjuje posledice takvog događaja. Menja mišljenje, možda (?) zato što je video upravo te posledice. E sad, pitanje - šta je konkretno to čime je Željko držao celu stvar da se ne raspadne, iako je imao greške u selekciji i "nesnalaženje" u vođenju ove ekipe? Koje je to saznanje do kojeg je le piaf došao da bi mu se mišljenje promenilo, osim same činjenice da se iz nekog razloga ispostavlja da Željkov odlazak -> kolaps? Edited 5 hours ago by Smrtokapa
le piaf Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Smrtokapa said: Inače, mislim da bi mi @le piaf-ovo viđenje bilo korisno da shvatim o čemu se ovde radi. On je neko ko je pre ovoga bio mišljenja da može biti dobro za klub da Željko ode zbog loših rezultata (banalizujem, ne zameri). Pravi istu grešku kao ja, potcenjuje posledice takvog događaja. Menja mišljenje, možda (?) zato što je video upravo te posledice. E sad, pitanje - šta je konkretno to čime je Željko držao celu stvar da se ne raspadne, iako je imao greške u selekciji i "nesnalaženje" u vođenju ove ekipe? Koje je to saznanje do kojeg je le piaf došao da bi mu se mišljenje promenilo, osim same činjenice da se iz nekog razloga ispostavlja da Željkov odlazak -> kolaps? Odgovor leži negde u mojoj nemogućnosti da sagledam širu sliku onoga što je Želimir doneo; tzv paket ->keni™. Status koji on uživa kod navijača Partizana nema nijedan drugi trener u nijednom drugom klubu; ali isto tako nijedan klub nema svog Želimira u tom kontekstu u kojem mi imamo. Jednom mi je neko poželeo klub bez Želimira, sa brdo love, pa da se prisetim/vidim kako to izgleda. I eto, puče me po sred čela. Nisam promenio mišljenje o njegovoj odgovornosti kada je reč o samom terenu, selekciji, improvizacijama blabla; samo sam na teži način uvideo da u toj jednačini ima više nepoznatih, a da je moja perspektiva iste bila 1+X=2. Takođe, uzimati zdravo za gotovo Obradovića, bez da staviš na papir šta gubiš, a šta dobijaš; ne uvideti da je za budućnost kluba najbolje da je usko povezan uz Želimira je bilo u najmanju ruku naivno. Naravno, sad ne pomaže ni to što volim tog čoveka pa mi je teško, u neku ruku se osećam kao da sam ga izdao; totalno zanemarivši društvo u kojem živimo. Dakle, taj neki razlog koji tražiš zbog kojeg je sad stanje rasula i totalni kolaps - leži u samom pitanju, odlazak Želimira Obradovića i njegovog paketa. Ako želiš pojašnjenje šta je konkretno to čime je Željko držao celu stvar da se ne raspadne, prava adresa je @NikadProtivŽelimira ; moj odgovor bi bio kratak - svojim imenom i prezimenom, time što jeste ono što jeste; a Keni će pak to sistematično elaborirati, kao ne tako davno - meni.
Recommended Posts