Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

DW je za Almana bog košarke. Po svim parametrima kojih mogu da se setim. Znam da vam sevaju kinderi zbog toga, ali nisam se zahebao ni u jednom "predvidjanju" još od vremena prejebavanja sa uinijem oko Uroša Trifunovića.

Doduše,još ima ljudi koji misle da Kampaco i Vildoza nisu cirkusanti...

Posted (edited)

Da li volis cirkuzante u timu, taj deo nisam ukacio nikada? I kako dozivljavas DW u toj kategoriji? Ja znam kako ga svi dozivljavaju i malo tvrdoglavo smatram da nema mesta drugacijoj interpretaciji.

Edited by Elevator Operater
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

A jel l' mora da se seče ražanj a zec još u šumi? Kad neko potpiše da razglabamo, ovako džabe deremo tastature.

Mozemo da racunamo kao da je zvanicno cim je objavio i Telesport Ostojinog malog, 2+1, treca godina opcija kluba.

Prema trenutnim planovima, njegova primarna uloga u timu bila bi bekap plejmejker, uz mogućnost da pokrije i poziciju beka šutera. Ovaj dogovor neće uticati na status Nika Kalatesa, od kojeg se očekuje razgovor sa upravom Partizana o mogućem nastavku saradnje, ali će konačna odluka biti doneta u narednom periodu.

https://telesport.rs/2026/04/23/saznajemo-olmen-stize-u-partizan-ovo-su-detalji/

Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

Ja vam želim ovog Allmana od sveg srca. Evrokup igrač. CMM za dosta siromašne.

Greota je CMM stavljat u istu recenicu sa ovom kesom. 

Tip je bas tezak za gledanje i generalno podrsku svake vrste, jer ovo sto sam imao prilike da ga gledam tip ne djeluje da ima bilo sta sto bi se moglo prenijeti na EL nivo, ja ga licno da se nesto pitam ni u Buducnost za EC doveo ne bi pa sve da se racuna 10x ko domaci igrac. Kesa jedna floperska koje ni to kad ga caste ne zna da kapitalizuje skroz.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Vi ovde prizeljkujete ostanak Kalatesa, vidim da i on nema nista protiv, ali... koliko bi kostalo to zadovoljstvo?! Mi jesmo njega placali 500k, ali ne treba zaboraviti da ga je Monako 2024e potpisao za 1,5m po sezoni. Sve preko pola milke za 3. pleja je cist luksuz.

Posted (edited)

Nisu Obradovic i Savic imali sukob sa Miskom jer nisu hteli njegove igrace, imali su sukob jer nisu hteli da klub ucestvuje u ovim igricama. Sada su vrata za to otvorena i evo desava se uveliko. Radanov, Olmen, pa i Zo sve su to igraci koji nama sustinski ne mogu da pomognu, ali cemo ih placati jer eto Misko je trazio, kao Zvezda sa Plaviscem i ostalim pulenima zalizanka. 
Pri tom jedini Zo ima negde smisla, zaduzio nas je, oseca klub, "nas"je, ginuce, ima pasos. Medjutim kosarkaski gledano ono cemu mi "kao" tezimo nije u tom smeru. 

Svakako ocekivano i tek sledi nastavak. Ocekujem all in saradnju sa Miskom, masne ugovore i masne procente kako bi posumljeni napravio odstupnicu sebi ako se nesto neplanirano politicki ili bar u klubu desi. 

Edited by fedor
  • Like 6
Posted
48 minutes ago, Elevator Operater said:

Da li volis cirkuzante u timu, taj deo nisam ukacio nikada? I kako dozivljavas DW u toj kategoriji? Ja znam kako ga svi dozivljavaju i malo tvrdoglavo smatram da nema mesta drugacijoj interpretaciji.

Ako imaš u timu 6,7 ozbiljnih igrača, uvek možeš da imaš nekog DW, to je tako i u mladim kategorijama, ako je klub ozbiljan, i ako ima nekakve ambicije. Kad vidiš da ne ide, uvek možeš da pustiš ludaka da nekome natrpa30+. Naravno da je za to potrebno imati jasnu hijerarhiju u ekipi, i svašta nešto, i to svi treneri znaju, ali je i EL cirkus sama po sebi, gde menadžerski mazovi jašu gde god mogu. Nismo mi jedini. DW je za ovog mučenika izmislio košarku, kao i za Miltona, CMMa i slične. Ja bih DW podpisao na 5 godina, srećom pa nisam u mogućnosti. Liku je potrebna "topla ljudska priča", moguće i u podpunosti izmišljena, dovoljno je da u nju može da poveruje. Bilo bi dobro i za njega, i za klub koji igra. 

• Like 1
Posted

Kakav je on defanzivno?

Po naprednoj stats to fino deluje( mada nemam ja sofisticirane podatke kao neki ovde), tamo cela ekipa je defanzivno top za ek uslove, ali da je telesina i fizikalac to stoji.

Dvejn sa Karlikom i potencijalno još jednim tanjim telom spolja stvarno nema sta da traži, ali i Alman stvarno nema neki kvalitet, sem ako nazad ne može biti pit bul i da u napadu od lopte bude solidan u čistoj realizaciji, nikako on da bude plej.

Posted

Posle svega pisanog za Karlika tamo negde u julu '24 opet se pise slicno za ovog iz TT. Cini mi se da je bilo nesto tipa "nije EL potencijal", "divljak", a neki su ga cak tada stavljali kao trecu opciju posle ? i Natekline. Jasno je da nije doveden novi Karlik, ali nije ni Akoyon. Za razliku od Duana (prica se da je njegova zamena) lik deluje mnogo atleticnije, deluje da ima potencijala i za bolju odbranu. Ma kakav god da je samo da vise ne gledam Duana, lik je kancer ekipe. Karlik ce imati svojih 25+ minuta. Cenim da ce ovaj momak u EL imati max 10ak da se dokaze.

Posted

Korektno resenje za 5. ili 6. beka u rotaciji, za sve preko toga dosta lose. Deluje mi kao zamena za Neteklinu (nema suta) i Dviza (a nema ni mozga) u isto vreme.

Posted
10 hours ago, Alek The Great said:

Posle svega pisanog za Karlika tamo negde u julu '24 opet se pise slicno za ovog iz TT. Cini mi se da je bilo nesto tipa "nije EL potencijal", "divljak", a neki su ga cak tada stavljali kao trecu opciju posle ? i Natekline. Jasno je da nije doveden novi Karlik, ali nije ni Akoyon. Za razliku od Duana (prica se da je njegova zamena) lik deluje mnogo atleticnije, deluje da ima potencijala i za bolju odbranu. Ma kakav god da je samo da vise ne gledam Duana, lik je kancer ekipe. Karlik ce imati svojih 25+ minuta. Cenim da ce ovaj momak u EL imati max 10ak da se dokaze.

ja prvi bio sumnjiv za Carlika, ali cek ti poredis sumnju u Carlika iako je isti bio MVP G lige i odigrao par utakmica u Bulsima, sa ovim kojem je max euro kup?

da ne govorim da ovaj nosi Juzni Sudan,a ovaj u Cg reprezentaciji nije briljirao

uozbiljimo se ljudi...

niko ne pljuje ugraca unapred, ali sumnja daleko veca nego li u Carlika npr

@MrTwister mi je negde najmerodavniji, jer koliko skontah, covek ne nosi ni crno ni crveno bele naocare

Posted
7 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ja prvi bio sumnjiv za Carlika, ali cek ti poredis sumnju u Carlika iako je isti bio MVP G lige i odigrao par utakmica u Bulsima, sa ovim kojem je max euro kup?

G-league i par minuta garbage košarke u Bulsima, za mene nisu neki pokazatelj. Meni je ključno bilo od iskustvo u Sudanu, ipak je to donekle FIBA košarka.

Eto imali smo primer Vašingtona, koji je došao sa dosta NBA minuta i poena, pa je opet celu prvu sezonu izgledao kao pao sa Marsa. Da ne pominjem Šejka.

Ovaj jeste EC max do sada, ali je barem to solidno igrao, imao recimo 18ppg u tom Evrokupu, u Parizu. Stoga, nije mi teško da zamislim da će biti bolji nego Duejn u prvoj godini, ali mi jeste problem da prihvatim da to može da bude dosta. Valjda tražimo način da ozbiljno unapredimo ekipu, a ne da tražimo za nijansu bolje od onih koji su bili užasni, u odreženim epizodama.

• Like 2
Posted

Isti utisak imam, kao i to da se sezona završava sa učešćem u EL, sve ostalo nije ni bitno. 

A ni EL nije bitna ako nisi šampion, evo imamo najsvježiji primjer u susjedstvu mada ne bih u ovom slučaju razdvajao nas i njih.

Evrokup prva petorka igrač ispod našeg nivoa (za ovog čak mislim da su u pravu, ali generalno je ovakav narativ), stranca moraš da platiš, fali nam još jedan igrač na ___________ iako imamo 20+ igrača jer ove koji su podbacili ne računamo da ih i dalje plaćamo, i tako dalje, i tako šire.

Prizemljenje će biti veoma bolno za mnoge. I to soon. Very soon.

• Like 1
Posted

Nadam se da će makar komšije (standardno) uživati u prelaznom roku, jer se vec naslućuje na šta ce naš da liči.

Ostoja je imao važnu odluku da donese: ili da da sve od sebe i ojača tim kako valja ne bi li mooožda opet smeo da se usudi da dođe u Arenu (prc)....ili da krene da puni džepove što brže dok je dugme za alarm već uveliko aktivirano. Mislim da znam šta je izabrao.

Posted

Sad kad je izvesno da smo potpisali Olmena, da bacim par rečenica..

Igrom slučaja uz EL pass sam ispratio podosta EC basketa ove sezone, uhvatio sam i TT više puta. 

Ako na kratko ostavimo po strani iz čije kuhinje ovo dolazi, te da nam sportski sektor kluba vodi mrtvi ćacpalj, Joca i zalizani prevarant, te da je Penaroja bitan ko prošlogodišnji sneg; Olmen nije nužno neupotrebljiv igrač za EL košarku, kao neki treći bek u rotaciji. 

Koliko vidim, digao je procente ove sezone, može da završava pod kontaktom na obruču, trojka mu je na oko 41% i to iz izolacije i driblinga i preko ruke, iz spotapa se to podiže još malo. Midrange je kritičan, a šutira ih kao da je Kevin Panter. 

Ukoliko je on neka zamena za Vošingtona, skorerskim talentom je svakako level ispod, ali zna da zatrpa. 

Za sebe svakako kreira, a može i za druge, dosta bolje nego Dvejn. 

Defanzivno je korektno telo, opet korisniji od gorepomenutog. 

Dakle, tip je jedan od onih ne baš školovanih amera, sa sumnjivim odlukama i baznim fundamentima, neće podići plafon ekipi, ali da se vrzma rotaciono, mislim da je okej. 

Svakako nama je prioritet svih prioriteta zadržavanje Bonge, i dodavanje još jednog defanzivnog većeg tela u backcourtu, tipa Rhoden ili onaj Mokoko, tu bi se mogla praviti prednost jer zajedno mogu dosta pokriti i zaključati. 

Posted
18 hours ago, Alek The Great said:

8 hours ago, ScepanScekicSto said:

da ne govorim da ovaj nosi Juzni Sudan,a ovaj u Cg reprezentaciji nije briljirao

uozbiljimo se ljudi...

niko ne pljuje ugraca unapred, ali sumnja daleko veca nego li u Carlika npr

@MrTwister mi je negde najmerodavniji, jer koliko skontah, covek ne nosi ni crno ni crveno bele naocare

Meni ova dvojica nijesu za poredjenje prvenstveno jer je Carlik dosao bez evropskog iskustva i gledao se kao neki random g ligaski igrac kojih ima brdo, iako je momak ljeto prije i na samim OI, sa Juznim Sudanom igrao skoro egal utakmicu sa Amerima, dje su vodili skoro citav mec i jedva su ih na kraju slomili, dje nije bilo sad nekog preludog talenta al masu atleticizima i jedan igrac koji komanduje takvom ekipom da bude konkurentna protiv najtalentovanije ekipe na OI i kroz citav turnir. Meni tu sumnje bilo nije da ce on moci da se i na EL nivou pokaze da li mu se adekvatna uloga liderska kakvu je i dobio kod Zeljka.

Sa druge strane Allman se meni nije svidjao ni kad su ga naturalizovali za CG, jednostavno tip nema tu karakternu crtu da povuce kad treba i da mozes na njega da se oslonis da ce donijeti dobre odluke u kontinuitetu (no mozda se od njega to ni traziti nece). Ja opet kazem, meni se licno on ne dopada kao igrac i ne znam kakva mu je uloga planirana, mozda ti vasi nesto znaju i vide sto ja ne znam, pitanje je i sto je tu za njega osim para i prilike da igra EL. Konkretno u CG, tu nije bilo vremena da se uigrava ekipa, cak ni na pripreme nije dosao na vrijeme no nedjelju dana kasnije od svih, sve sto se od njega trazilo je da baci pas ulazni Vucevicu pa da ovaj zavrsava ili da kad Vucevica udvoje on vrati loptu njemu da rjesi situaciju 4 na 3, sto ovaj je mozda uradio 2-3x na turniru, klasican onaj potez vise-odluka kasni djelic sekunde igrac. Na kraju dodje u tesku situaciju pa uzme sut koji je tezak i za bolje igrace od njega i nikako nije ni mogao biti efikasan, ili ono sto je ljude posebno nerviralo, vrati mu se lopta, potrosi citav posjed i uvali nekom vruc krompir da sutne na isteku napada. Coek zivi da inicira neki kontakt, posto nema 70-75kg odbija se od svakog defanzivca i na to pokusava da izvuce bacanja, sto bi ok bilo da je on neka elita tu i siguran izvodjac a ne da se vrti oko 70tak % sa linije, nije on sad neki Nando de Colo da ce imati taj respekt u EL al kapiram da ce za ABA to biti dosta.

Kad bi isao u spekulacije, djeluje da je ovo vise neki cost-cutting potez jer ocigledno je Misko trazio velike pare za Duanea na racun onog perioda bez Carlika, pa kad vjerovatno je prelomljeno da se nece davat pare vece Washingtonu no traziti neko skromnije rjesenje, izbor je pao na ovoga. No opet, osjecaj je takav da sve i da ste trazili nekog EC beka da vam bude tu bekap i igra 10-15 min moglo se naci boljih opcija ili makar neki sa vecim upsideom kad vec ides tim putem da se kockas na neciji potencijal van EL. Eo npr ovaj iz Belgije, sto se Armani sa njim povezuje, slican profil igraca al ovaj djeluje da ima veci plafon iako i ovome fali par stvari u igri i da se isciste neke stvari kod suta i footworka kod istog.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

@MrTwister

Na 191, teško da ima 70/75 kila, pre bih rekao 85+, što je u principu okej. Nisam stekao utisak da se odbija od svakog defanzivca, a ima i oko 55% na obruču. Videh doduše da inicira kontakt često, i da mu sa penala procenti nisu baš najbolji. Nisam gledao CG, samo nešto malo TT. 

Posted
52 minutes ago, MrTwister said:

Meni ova dvojica nijesu za poredjenje prvenstveno jer je Carlik dosao bez evropskog iskustva i gledao se kao neki random g ligaski igrac kojih ima brdo, iako je momak ljeto prije i na samim OI, sa Juznim Sudanom igrao skoro egal utakmicu sa Amerima, dje su vodili skoro citav mec i jedva su ih na kraju slomili, dje nije bilo sad nekog preludog talenta al masu atleticizima i jedan igrac koji komanduje takvom ekipom da bude konkurentna protiv najtalentovanije ekipe na OI i kroz citav turnir. Meni tu sumnje bilo nije da ce on moci da se i na EL nivou pokaze da li mu se adekvatna uloga liderska kakvu je i dobio kod Zeljka.

Sa druge strane Allman se meni nije svidjao ni kad su ga naturalizovali za CG, jednostavno tip nema tu karakternu crtu da povuce kad treba i da mozes na njega da se oslonis da ce donijeti dobre odluke u kontinuitetu (no mozda se od njega to ni traziti nece). Ja opet kazem, meni se licno on ne dopada kao igrac i ne znam kakva mu je uloga planirana, mozda ti vasi nesto znaju i vide sto ja ne znam, pitanje je i sto je tu za njega osim para i prilike da igra EL. Konkretno u CG, tu nije bilo vremena da se uigrava ekipa, cak ni na pripreme nije dosao na vrijeme no nedjelju dana kasnije od svih, sve sto se od njega trazilo je da baci pas ulazni Vucevicu pa da ovaj zavrsava ili da kad Vucevica udvoje on vrati loptu njemu da rjesi situaciju 4 na 3, sto ovaj je mozda uradio 2-3x na turniru, klasican onaj potez vise-odluka kasni djelic sekunde igrac. Na kraju dodje u tesku situaciju pa uzme sut koji je tezak i za bolje igrace od njega i nikako nije ni mogao biti efikasan, ili ono sto je ljude posebno nerviralo, vrati mu se lopta, potrosi citav posjed i uvali nekom vruc krompir da sutne na isteku napada. Coek zivi da inicira neki kontakt, posto nema 70-75kg odbija se od svakog defanzivca i na to pokusava da izvuce bacanja, sto bi ok bilo da je on neka elita tu i siguran izvodjac a ne da se vrti oko 70tak % sa linije, nije on sad neki Nando de Colo da ce imati taj respekt u EL al kapiram da ce za ABA to biti dosta.

Kad bi isao u spekulacije, djeluje da je ovo vise neki cost-cutting potez jer ocigledno je Misko trazio velike pare za Duanea na racun onog perioda bez Carlika, pa kad vjerovatno je prelomljeno da se nece davat pare vece Washingtonu no traziti neko skromnije rjesenje, izbor je pao na ovoga. No opet, osjecaj je takav da sve i da ste trazili nekog EC beka da vam bude tu bekap i igra 10-15 min moglo se naci boljih opcija ili makar neki sa vecim upsideom kad vec ides tim putem da se kockas na neciji potencijal van EL. Eo npr ovaj iz Belgije, sto se Armani sa njim povezuje, slican profil igraca al ovaj djeluje da ima veci plafon iako i ovome fali par stvari u igri i da se isciste neke stvari kod suta i footworka kod istog.

Almann ima 90kg, pa njemu to i eksolozivnost uz brz prvi korak i daju neku prednost u igri( na ek nivou), a verujem da na 15 min bi mogao defanzivno biti odličan( samo telo kad mu se vidi je pokazatelj sirove snage, Panter ima 75kg npr).

Mada on mene podseća na onog Amera iz Barse, Cale msm da se zove...

Nadam se da moze suteve solidno pogađati i da ce maksimalno uneti energiju, po potezima deluje solidna paljevina, to je za kkp bas bitno, a opet nije neka dileja.

Posted

Ne znam odakle info da Misko trazi vise para za Duana. Ja koliko znam on ima +1 TO i mi se pitamo. Ako je tacan onaj platni listic koji je "iscureo" on cak i nema neku veliku platu ako se dobro secam. Ma da i dzaba igra ja ga ne bi ostavljao.