Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
5 hours ago, Dzep said:

Žao mi je svih nas kao i neutralnih navijača koji nas gledaju. Ovo mučenje niko ne zaslužuje

Hajde realno, da li je ikome ovde bilo zao nekog Himkija ili Efesa kada su sluzili za sprdnju? Da li je ikome ovde bilo zao Albe koja je imala neki realan budzet i realan sastav pa su postali sinonim za negativne rekorde u EL? Da li je ovde (ne ovde na forumu nego u kosarkaskoj javnosti) neko suzu pustio za KK Buducnost u onoj sezoni u kojoj su imali 0-15 u gostima i na kraju ih KKCZ kantala sa 40 razlike u finalu? Jbg, lako je imati empatiju prema svom timu, treba neko da bude i malo objektivan.

Ono sto je KKP bio u ovoj eri je ono sto je Goldie Hawn bila u filmu Overboard. Puni sebe, na sve strane razbacivanje izjavama kako "KK Partizan mora da bude deo EL", kako je "KK Partizan nesto jedinstveno", kako "niko nema sto Srbin imade", kako se "ide na desetu titulu EL". Sta ima neka tamo ABa liga i rezultat na terenu da odlucuje o bilo cemu, zna se ko treba da igra slavne meceve i dovodi superzvezde svake sezone, a ko treba da sija od srece kad jedan takav klub doceka jednom u sezoni. 

KKP je bio zavrsena prica onog trenutka kada je trener odlucio da raspusti citav tim (osim Koprivice koji je vidim fenomenalan u EC, pravi razliku u svakom mecu!). Prosla sezona? Realnih 2-8 i onda gomila nekih nerealnih ubedljivih pobeda protiv ekipa kao sto su PAO, OLY, Monaco, Armani, itd. Pa sta mislite kako su te pobede dosle? Tako sto su protivnici igrali slicno ovako kao sto KKP igra ove sezone. Doci do 2-8 do 14-12 (ej, 12-4 u tom delu sezone, sta je to, Real iz najboljih dana?) je sve samo ne realno. E onda je doslo poslednjih 8 kola, pobede protiv Albe i Baskonije kod kuce, ostalo 6/6 porazi i dovidjenja! 

Ove sezone je kraj bio kada je Clyburn ubacio onu trojku (kada je Barca odbila da samo otaljava mec nakon +10 za KKP) i kada se Oly zainatio da dobije posle 54:62 (a tako se crtao jos jedan random cudan rezultat u EL). Nakon toga KKP je postala ekipa zombija, Monaco im je napravio seriju od 22:0, ASVEL bez dva najbolja beka ih dobio (uz onu seriju od 16:2 na pocetku), pa PAO i ona serija. KKCZ se saplela, sto celu stvar cini jos smesnijom. 

Evo, sada se govori o "vidite kakva je situacija u zemlji, pa kako da igraci igraju drugacije?". O tome je trebalo razmisljati kada su u ovu bednu zemlju sletali Punter, LeDay, kada je Obradovic pravio drim tim i napadao F4. Iz EL sistema je trebalo izaci onog trenutka kada je postalo jasno da je to klub bogatih snobova i da se tu ne ulazi osvajanjem ABA lige. No, drazi su bili populizam i megalomanija nego objektivno sagledanje stvarnosti.

A objektivno, nije najgore od svega bilo slusanje o tome da li ce Sloukas da predje u KKP ili kolike su sanse da Mirotic potpise za ove ili one u BG. Najgore je bilo slusati sve te price o "najboljim navijacima ikada". Ljudi, zasto je toliko vazno i krucijalno gledati sebe kao deo necega najboljeg, najodanijeg, najpostenijeg? Zasto smo dozvolili da budemo toliko opsednuti nekim mitovima o sopstvenoj velicini, pa su KKP i KKCZ u EL dosli kao kec na desetku? Nisu Srbi nista posebno bolji ili losiji od bilo kojeg nasumice izabranog naroda na najstarijem kontinentu.  

Edited by goldberg
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted

Prepricavace se kako je trio fantastiko ZZO unistio KK Partizan. Mada je Zeljko na vreme pobegao da ladi jaja, kad je video sta je i kog doveo. Da ne pricam o zadnjih 5 sezona sa 0 razultata, promenjenih 40 igraca i ponasanja kao da su u igrici pa se zajebavaju i menjaju kompletne timove. 

Vujosevic Dule! 

• Like 4
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 3
Posted

@goldberg molim te stavi me na ignore listu.

Anyway, je l neko pratio portale, instagrame i ostale internet od jutros, ima li gde sportskog direktora ili, ne daj Bože, predsednika?

• Like 2
Posted
45 minutes ago, Dzep said:

@goldberg molim te stavi me na ignore listu.

Anyway, je l neko pratio portale, instagrame i ostale internet od jutros, ima li gde sportskog direktora ili, ne daj Bože, predsednika?

Screenshot-2026-01-15-at-11-07-25.png

• Like 2
Posted

Sestre i braćo,

Situacija je loša. Kad pomisliš da ne može gore, oni probiju dno.

Oko praznika sam imao prilike da čujem još neke informacije iz vrlo kredibilnih izvora i mogu prilično sigurno da potvrdim da je dosta toga što se pisalo - tačno.

Željko je, uz sve svoje greške, služio kao fasada za sav javašluk koji se dešavao u klubu na svim nivoima godinama. Svojom ličnošću je zapravo bio brana za sve gluposti i fejlove unutar kluba.

Svojevrsna Potemkinova sela.

Ne bih ponovo i o njegovoj odgovornosti jer sam i sam pisao već o tome, a i drugi su obrađivali tu temu. Na kraju krajeva on je i preuzeo. Problem je što se on u Partizanu prvi put suočio sa time da mora da se bavi mnogim poslovima koji nisu u delokrugu trenera i gubio mnogo energije na to. Morao je da bude i medijator i menadžer i sportski i poslovni direktor. Ulazio je u mnoge kompromise zarad mira u kući. Da, igrači su mu nametani u priličnoj meri štagod Ostoja pričao. Lagalo mu se o nedostupnosti nekih. Nisu mu izlazili u susret sa ponudama koje odgovaraju renomeu i značaju igrača koje je hteo (primer: Lučić kome su navodno ponuđene smešno male pare za povratak, niže od onih koje ima u Bajernu još pre nego što se suočio sa privatnim problemima koji su ga definitivno opredelili za ostanak u Minhenu). Sa Dejvisom se navodno dogovorio da ostane uz povećanje plate shodno tržišnim uslovima, da bi mu iza leđa Miško i Ostoja odradili Osetkovskog (u fazonu koj će vam k. Dejvis kada imate Dilana za mnogo manje para). Situacija sa Madarom je greška kluba 1/1 itd. itd.

Ja mogu da zamerim Željku što nas je ostavio na pola puta i svakako doprineo dodatnom rasulu ali mogu i da razumem, imajući u vidu da je radio u klubu koji iskreno voli, da je radio u svojoj zemlji koja se inače nalazi u teškoj situaciji, da je trpeo konstantne pritiske nevezane za teren i bio polivan govnima po tabloidima da mu je bilo svega preko glave i da je došao do trenutka da će stvarno da ga udari srčka na sred terena i rekao - DOSTA!

E sad postavlja se pitanje zašto naš vrli predsednik, ako mu je stvarno stalo do Partizana, kao što kaže, nije ispratio Željka i Zorana i bar se povukao u pozadinu i dopustio nekom drugom da preuzme uzde, uz neki tranzicioni period gde bi se njemu ostavilo godinu-dve da se polako povuče kompletno iz kluba, dok bi neko drugi uradio već sad nekakav reset i zadržao donekle taj hajp koji sve ovo vreme prati KKP? Zašto naglašavam ovo da se polako povuče? Zato što mi nismo svesni na koji način je sve Ostojin biznis umrežen sa KKP i da zapravo gro para koje on LIČNO zarađuje dolaze preko ovog aranžmana. Sve ove ostale firme koje on ima su zapravo SNS priča gde je pitanje šta je zapravo njegovo i koliko njemu ostaje dok mu je KKP dat bukvalno na upravljanje, da postane njegova prćija u svakom smislu - tiketing, marketing...pročešljajte i sami. Jasno je zašto on neće tek tako da se odrekne svega.

On ide sad nekom logikom da će uspeti da dogura ovu sezonu nekako do kraja (u fazonu: ne vidim, ne čujem, ne pričam), pa da će da zamaže oči navijačima nekim zvučnim imenima, zvučnim trenerom, da će sve biti kao pre, da će se sezonske opet prodavati na veliko...da je sve što smo mi imali zapravo većinski njegova zasluga, da Željkovog udela nema tu mnogo i da će neki drugi trener uraditi bar sve isto kao Željko, ako ne i bolje, a plus će mu stvarati manje problema van terena. Ja iskreno verujem da on žvi u takvoj deluziji i da je jedva dočekao da Željko ode misleći da će to navijači mnogo lakše progutati jer se godinama provlače kritike po mrežama i u javnosti (dobrim delom i opravdane) ali nije bio svestan do kraja da je zapravo Željko generisao veći deo hajpa svojim imenom i legendom, da će svi ili bar većina koji su ga kritikovati ipak "progledati" posle ovakvog teranja i neće dozvoliti tek tako da se bukvalno šutne jedna košarkaška legenda, GOAT evropske košarke iz sopstvenog kluba na način kako SNS radi i na drugim mestima u ovom društvu.

Dakle, uslov svih uslova, za nekakvu normalizaciju stanja u KKP je 1. povlačenje Ostoje i 2. raščišćavanje rostera, makar plaćali neke igrače da ne igraju dok im ne isteknu ugovori. Neki ponos mora da postoji i klub mora da izgura pošteno ovu sezonu do kraja, pa ako treba da igraju i Mijailović, Šekualrac, Lakić i Bošnjaković. Garantujem da oni ne bi izgubili 38 razlike sinoć. Bar bismo videli borbu i bacanje u reklame. Na kraju sezone promena koncepta o kojem sam već pričao.

Uostalom nije mi neobično da u ovakvoj situaciji u zemlji, u sumraku SNS-a, kada sve najgore izlazi na površinu i kad se batrgaju svom snagom da ostanu na pozicijama, i ovakav KKP trpi i prati to svojim raspadom, ali, kao što kažu, najtamnije je pred svitanje!

Glavu gore, srećni praznici svima, pa za godinu dana da pričamo o nekom novom Partizanu sa Berićem, Drobnjakom, Bodirogom, Đorđevićem i naravno Željkom u kojoj god ulozi bude video sebe.

• Like 9
  • Thanks 2
Posted
5 minutes ago, pendulum said:

postavlja se pitanje zašto naš vrli predsednik, ako mu je stvarno stalo do Partizana, kao što kaže, nije ispratio Željka i Zorana i bar se povukao u pozadinu i dopustio nekom drugom da preuzme uzde

Mislim da je džep pisao, a ozbiljan je čovek, da bukvalno veliki gazda ne da da se Ostoja skloni. 

6 minutes ago, pendulum said:

Željko je, uz sve svoje greške, služio kao fasada za sav javašluk koji se dešavao u klubu na svim nivoima godinama. Svojom ličnošću je zapravo bio brana za sve gluposti i fejlove unutar kluba.

Sve više mi se čini da bi bilo bolje d je ranije popizdeo, javno sve to izneo i otišao između sezona. Ne bismo se ovako brukali na pola sezone a Ostoja ne bi mogao da dobije pare od ulaznica i da glumi biznismena.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Barkley#34 said:
13 minutes ago, pendulum said:

Sve više mi se čini da bi bilo bolje d je ranije popizdeo, javno sve to izneo i otišao između sezona. Ne bismo se ovako brukali na pola sezone a Ostoja ne bi mogao da dobije pare od ulaznica i da glumi biznismena.

Da se nije povredio Karlik i da je Parker onaj Parker sada bi Zeljko i dalje bio trener i vi bi bili tu negde gde smo i mi i sve bi bilo ok. Jako je tanka linija izmedju propasti i uspeha. Niste smeli da menjate ceo tim prosle sezone, mozda 4,5 igraca, ali nikako ceo tim. Da su ostali Ledej, Aleksa, Smajli, Smit i na njih dodali Karlika, Tajrika, Bongu, Sterlinga Imali bi vrhunski tim koji ne bi krenuo 2/8 prosle sezone i verovatno bi bio u plejofu. 

Ovako ste bas u problemu, a nije ova godina problem vec sledeca. Vi imate gro tima i trenera pod ugovorom i za sledecu godinu. Bonga ce verovatno otici i moci ce da bira gde ce i na cemu ostajete? Uzasno glupo resenje sa Penarojom. Bolje Ocokoljic da je bio do kraja sezone i da ste pokusali sa Mitrom, Miljenovicem, ovako je bacena sezona, a opet igraju ovi raspali igraci i opet ste na -40. 

Posted
9 minutes ago, Barkley#34 said:

Mislim da je džep pisao, a ozbiljan je čovek, da bukvalno veliki gazda ne da da se Ostoja skloni. 

Nemam 100% proveren info, ali neke stvari ukazuju da to nije baš tako. Vučića boli uvo da li će sutra da zasedne neki drugi SNS biznismen prema kome Arena nema odijum. Štaviše bio bi to jedan problem manje. Mogli su da gurnu Čakajca iz Mocarta ili nekog sličnog da glumi predsednika i nezadovoljstvo bi se amortizovalo donekle. Uostalom, indikativno je da je Kop dobio zeleno svetlo da proziva Ostoju, da izbaci parolu protiv istog nakon što su glasno ćutali neko vreme, a svi znamo da ne smeju da pisnu protiv vlasti i da svako ko se usudi tamo to da uradi najebe ili mora da se skloni. Sve to mi ukazuje na to da je ipak ovde do samog Ostoje koji želi po svaku cenu da ostane, da izvlači pare i da obnovi nekakv lični legacy koji se zasniva na priči Setite se gde smo bili 2017. Dobio je on sigurno podršku od vlasti da nastavi da gura po starom, ali, kao što rekoh, ne mislim da ga oni drže tu po svaku cenu i da on zbog toga ne može da ode.

9 minutes ago, Barkley#34 said:

Slažem se. Verovatno je prilika bila još pre onog prvog reseta. Da tada toga nije bilo, on bi garantovano sad to uradio, ali nije hteo dvaput da ulazi u tu priču. Mogu donekle i da razumem da je hteo po svaku cenu da dođe u situaciju da sa svojim klubom dođe u priliku da juri tu svoju 10. titulu, a 2. Partizanovu i da je imao najbolje namere i zamisli. Ona prva EL sezona ga je verovatno i držala u svemu duže nego što bi inače jer je imao blueprint kako sve može da klikne i kako može da se zamalo ode na F4 samo da se neke kockice poslože. Pokušavao je narednih sezona da to dostigne ali bezuspešno. Kao što sam rekao, veliki deo je tu i njegove krivice, ali i krivice Zorana (na polju odabira igrača, grešaka sa menadžerima, platama...) i Ostoje koji mu nije pružao pravu podršku, pravio sranja u svom delu posla, mešao se gde ne treba...morao je Željko da se bavi sa previše drugih stvari van terena, a to ga je na kraju i dokusurilo.

3 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Da se nije povredio Karlik i da je Parker onaj Parker sada bi Zeljko i dalje bio trener i vi bi bili tu negde gde smo i mi i sve bi bilo ok. Jako je tanka linija izmedju propasti i uspeha.  

I ovo je tačno. Bilo je kritičnih momenata i u prethodnim sezonama i problema u svlačionici ali se to ispeglalo. Opet problem je što se klub oslonio toliko na samog Karlika i što su ignorisali sve red flegove u vezi sa Parkerom, a imam informaciju da su znali za sve potencijalne probleme, ali su bili u fazonu gde da propustimo takvog igrača. Čak i u sadašnjoj situaciji, da je ostao Željko i da je oterao jednog, dvojicu, mislim da bismo nanizali bar 2-3 pobede i da bismo bili tu negde sa CZ. Naravno ne bi to bilo dovoljno za nešto ozbiljnije, ali da se ne vraćamo sad na priču oko selekcije.

• Like 1
Posted
Just now, Alek The Great said:

Ja znam da BB ima veze sa Partizanom. Ali Misko nije njegov agent.

Ne shvatas salu. Misko pusta buvu da dolazi BB preko svoje stranice TIP SnS lips, a onda kad BB ne dodje pusta info da dolazi Jokic. Znaci to je sala na info SNS lipsa da je Bogdan primarna meta za pojacanje sledece sezone. 

Posted (edited)

Trenutno glavni gazda ima većih problema od Ostoje ali ipak neće, kao što nikada i nije, propustiti priliku da ga dodatno ponižava, zato ga i plaćenici pljuju a i dodatno ga jebu tu i tamo i gazdini partijski poslušnici. Ostoja neće da se skloni jer zarađuje (pri tome je korumpiran tj lagano bi fasovao ćorku za to kako zarađuje preko nas), jer je sujetan a malo i jer ne sme i ne može, pošto će mu i druge kombinacije otići niz vodu jer se čini da vođa više od njega nema nikakve koristi, Grobari ga preziru, glasačka baza mu je nikakva, ugled srušen (a i dečko ga je izgleda ostavio, eh tuge, kad te ne ide, onda te baš ne ide).

On sad po svaku cenu mora da izmisli nešto da bi bio koristan, a koliko vidim, slabo mu ide. 

Ali o njemu više neću ni slovo, ne zaslužuje.

Edited by Dzep
Posted

Protiv Igokee u petak bez Pejna i Džekirija, pored već povređenih igrača.

Njih dvojica nisu bili registrovani za Partizan 17. novembra, kad je ova utakmica trebalo da se odigra, pa odložena za 16. januar.

Posted
25 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ne shvatas salu. Misko pusta buvu da dolazi BB preko svoje stranice TIP SnS lips, a onda kad BB ne dodje pusta info da dolazi Jokic. Znaci to je sala na info SNS lipsa da je Bogdan primarna meta za pojacanje sledece sezone. 

Tvoja sala je zasnovana na pretpostavci da je ova stranica Miskova sto je cisto nagadjanje.

• Ha-ha 1
Posted

Napisati da je Bogdan primarna meta Partizana se može bukvalno svaki dan. To niti je najava bilo čega niti dokazuje bilo šta. Da li neko može da kaže da on NIJE primarna meta Partizana? 

Molim lepo. Ne objavljujte te klošarske portale.

Posted (edited)
14 minutes ago, Alek The Great said:

Tvoja sala je zasnovana na pretpostavci da je ova stranica Miskova sto je cisto nagadjanje.

Nije moja sala, vec sala koja se vrti vec neko vreme, a smisao sale je prtpostavka da je to stranica koju kontrolise Misko.

4 minutes ago, JPM said:

Napisati da je Bogdan primarna meta Partizana se može bukvalno svaki dan. To niti je najava bilo čega niti dokazuje bilo šta. Da li neko može da kaže da on NIJE primarna meta Partizana? 

Molim lepo. Ne objavljujte te klošarske portale.

Sala, a ne ozbiljno pisanje. Sta je sa vama? 

Edited by VISOKOLETAC
Posted

Nema više mnogo dileme, najviše je do igrača. Za ovakav nivo očajnosti mora igrači da budu najodgovorniji.

Pa nije u svim klubovima uvek bilo sklada, sa upravama i trenerima, pa se nije ovo dešavalo.

Verovatno ova banda nije htela ni da trenira, niti je slušala na treninzima, i to traje verovatno od priprema. I onda se došlo do ovoga.

Ja da ih vodim, a da se ponašaju iole profesionalno, ne bi bili ovoliko očajni. A kamoli profi treneri.

Jasno je da za ovakvo stanje neophodno da od vrha do dna mora sve da bude rdjavo, ali na kraju dana ti koji igraju na parketu mora da se "potrude" da budu ovoliko očajni.

Kontam da je jedino rešenje da se ceo tim očisti. Svako izbegavanje toga je samo gubljenje vremena.