Perkos2 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Prelomilo je što Nemačka ima više igrača koji mogu da daju i napadački doprinos. Kod Turske to je tri igrača i eventualno neke priskoči,ali večeras je i Osmani zakazao pa je u odlučujućim trenucima sve išlo na Senguna i Larkina dok su vamo pogađali i Tajs i sjajni Bonga. Nemci imaju još igrača koje mogu da uvedu u tim dik za Tursku nisam baš siguran. Možda daju još neki pasoš( Biberović je siguran) ali za njih je i srebro veliki uspeh. 3
Chaos Is Me Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Navijao sam za Nemce ali mi nije drago što su objedinili svetsku i evropsku titulu. Odigrali su preiskusno celo prvenstvo. Bonga postade elitni prašinar od igrača koji nije imao neku definisanu ulogu, celo prvenstvo je odigrao za čistu 10ku. Naravno, ništa bez Franza i Dennisa, a i Tristan da Silva se baš lepo predstavio evropskoj publici. Turska najbolja u svojoj istoriji ali na kraju dovoljno tek za srebro, međutim mislim da će biti zadovoljni i time kad sve malo prenoći. Odlično finale, a nama ostaje da se pitamo šta je pošlo naopako i šta dalje.
MrTripleDouble Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Beonegro said: Rispekt za Turke, navijao sam (i uvijek ću navijati) protiv Atamana, ali praktično prvi put igraju u ovom sastavu, a odigrali su egal protiv elitne ekipe, koja je šutirala 14/26 za 3. Njemci sad imaju problem da nađu dostojnog naslednika Šrederu (pa i Lou), ali ovo ostalo, pod pretpostavkom da privole i Hartenštajna da igra za njih, je pjesma, naprijed Franz Wagner, Bonga, Tristan Da Silva, Hartenstein, Moritz Wagner, armirani beton. Kako bre problem, onaj mali Anderson je ubica, a imaju jos nekih nadolazecih talenata. Nema zime za njih. 1
ljutikrilo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Turci su prvi put osvojili medalju van turske, barem su tu blokadu probili... I to je nešto 2
Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 39 minutes ago, DameTime said: Ne bih mogla da navijam za ove Nemce, nema šanse, bukvalno su svi odvratni, sem Bonge i eventualno Denisa. Ali pošteno su dobili utakmicu. Košarka je igra momentuma i pobeđuje onaj koji ga poslednji ima, a to su bili oni. Jednostavno koliko god da su Turci vodili tokom utakmice, vraćali su se u jednom-dva poseda i opet pomerali tas na svoju stranu. Schröder ih je kanalio čitavu utakmicu (do poslednja dva minuta), ali su se pojavili ostali - Wagner, Bonga, Da Silva, čak je i Theiss dao trojku. Imaju bolje raspoređenu produkciju u napadu nego Turska. Bonga je odradio gomilu korisnih stvari, to je nemerljivo u statistici. Salty Srbi koji navijaju za Nemačku su mi bili najjači, nadam se da su barem grobari. Ne znam da li ste u prenosu čuli VČĆ PDR, bilo ga je u sektoru u kom sam ja bila. Meni je najslađi bio dekica Estonac koji je sedeo do mene danas, toliko kulturan i fin čovek, mirno gleda tekmu (u dresu svoje reprezentacije) dok mi urlamo oko njega ❤️ E da, pozdrav za muškarčinu koja je ostavila svoju devojku ispred hale da se smrzava i čeka ga potpuno sama, dok on gleda utakmicu, nije ni jaknu imala. Slepac. Bez ljutnje, ali Turci su i ovako, ali posebno ako poredim ove 2 ekipe meni iritantni i svakako neuporedivo iritantniji od Nemaca. Meni je prvo jeziv selektor njihov i kao čovek i po izjavama, loženju gestikulacijama, dakle sve njegove titule i znanje stoji kao trener i selektor, ali ja uvek navijam protiv Atamana(sem hajde Efes kada je vodio).. Plus Sengun jeste zbog posebno one izjave mnogima postao iritantan i pao u očima. Tako da u svako doba dana bih navijao za Nemce makar pobedili Srbiju u još 7 finala u nizu, prosto u sportu u fudbalu pre svega od malena ih gotivim čak najviše od Evropskih ekipa, posle Srbije i Hrvatske, a sada su mi baš moćni i u košarci i impresivni su mi, igrali bez nekoliko igrača u odnosu na 2023.godinu i opet noovo zlato samo sada na Evropskom uzeli.. Imaju veće iskustvo, veći kvalitet kao tim i mnogoo širu klupu Nemci moram priznati..
longbowman Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja verovatno jedini čovek koji je navijao za Turke od Enkoridza do bugarsko-turske granice. Ja gotivim Atamana, i gotivio sam uvek divljaštvo ali je onaj šut brata Alperena dovoljan za krivično gonjenje. Čak ni neki veći znalci nisu očekivali Turke ovako daleko ali jednostavno tako obilan i kvalitetan roster Nemaca je nešto protiv čega se ne može izboriti. Pogotovo ne ekipa koja svoje nosioce arči kao u pirinčanim poljima Kambodẓ̌e.
MrTripleDouble Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 33 minutes ago, Perkos2 said: Prelomilo je što Nemačka ima više igrača koji mogu da daju i napadački doprinos. Kod Turske to je tri igrača i eventualno neke priskoči,ali večeras je i Osmani zakazao pa je u odlučujućim trenucima sve išlo na Senguna i Larkina dok su vamo pogađali i Tajs i sjajni Bonga. Nemci imaju još igrača koje mogu da uvedu u tim dik za Tursku nisam baš siguran. Možda daju još neki pasoš( Biberović je siguran) ali za njih je i srebro veliki uspeh. Thies imao tri poena druye...
diego Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Na kraju mi se osladilo ovo prvenstvo, iako su obe tekme dosle kroz iglene usi Mislim da smo ovu Nemacku mogli da dobijemo samo mi, ali sa zdravim Bogdanom i Avramom. Turcima svaka cast, ali neizvesna zavrsnica je njihov maksimum. Nemci bi ih od 10 puta dobili 8 puta, ako ne i svih 10 puta. Finci su osvezenje, i moguca buduca sila ako ova generacija stasa jos malo i odrzi se na reprezentativnom okupu. I da se spuste malo na zemlju, ali to ce verovatno doci sa godinama. Grcka ni tamo ni vamo, medalja je super za njih, ali kao da im je falio jedan igrac za nesto vise, u jednom momentu zalice na ekipu koja moze do zlata, ali onda vidis da im je i bronza vise nego puna kapa. Sve u svemu (zacin C), za mene je ovo prvenstvo dokaz i potvrda da smo bez Bogdana nesposobni da dodjemo do medalje, i da moramo da ga cuvamo kao malo vode na dlanu, ali ne krivim momke jer tek sada izbijaju vesti sta se tamo sve desavalo na tribinama, i koji caciji su dolazili. Politika ih je direktno izbacila, pa onda sve ostalo.
m0k1 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago i pored toga Jantunen dosao do skoka 😀 Meni nije jasno zasto trener Nemacke nije trazio chalenge prilikom onog faula u napadu Vagnera. To je bilo na 2-3 min do kraja i ne vidim poentu da se cuva chalenge u takvoj situaciji. Vrlo lako je moglo to da im dodje glave...
MrTripleDouble Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago pitanje je dal to i moze da celendzuje u fibinom ruglu od pravila
m0k1 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Moze sigurno. Poprilicno sam siguran da su u nekom od meceva koje sam gledao kada je igrala Turska svirali faul u napadu Sengunu pa promenili na faul odbrane. Moguce da je bilo vs Svedske, ali nije ni bitno protiv koga je bilo. Edited 3 hours ago by m0k1
Christofer Moltisanti Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago Danas sam bukvalno navijao da niko ne pobedi. Košarkaški su mi Turci manje antipatični ali Atamana iskreno mrzim tako da nisam mogao da navijam za njih. Nemce generalno ne volim, ni košarkaški ni nikako, a posebno mi ne prija što su spojili SP i EP zlata. Objektivno su postali košarkaška velesila i to mi se ne dopada. A kad iz priče izbacimo moju zatrovanu glavu… sjajan meč dostojan finala, i Ataman (koga mrzim ponavljam) je realno trenutno najbolji trener u Evropi. Šengun MVP prvenstva.
Recommended Posts