Don Dusko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Kao sto vidimo pocela je nova sezona Engleske premijer lige.Sinoc su je otvorili zvanicno Liverpul i Bornmunt. Sto se mog vidjenja tice ja to vidim ovako: Liverpul ce biti veliki favorit da odbrani titulu pogotovo ce imati motivaciju zbog tragicnog poginulog Zote da mu posvete titulu u njegovu cast. Bice ovo za njih vrlo emotivna sezona.Kao glavni konkurente za borbu za trofej vidim u Arsenalu(svakako se nadam da ce biti dosta konkrentniji nego prosle sezone) i u Sitiju dok iz prikrajka kao dark horse vidim Celzi. Ocekujem da ce svima corbu da zaprzi Villa i mozda Njukasl posto ne znam kako ce situacija sa Ajzakom i generalno losim letom za njih da utice na ovu sezonu.Tu oko evrope ce se motati Brajton, Bornmunt,i Totenhem.Ne treba ni zanemariti ni sumare no od njih ocekujem da ce biti konkuretni i da ce ako se stvari poklope opet biti tu na mestima oko evrope. Kristal Palas ce biti tu kao i proslih sezona niti dole niti gore.Bice neocekivanih pobeda a i poraza. Junajted ce imati svakako bolju sezonu od prosle jer gore ne moze sto se tice njih.Nisu se otarasili jos onih koje su hteli(sem Rasforda i Sancha).Garnacho je pokazao iste bolesti kao i sve njihove zvezde a i ne pomaze cinjenica sto se prica da samo u Celzi hoce ili nigde drugde. Za opstanak ce se boriti novajlije, Vulvsi i Everton. ____________ Znam ljudi moglo je i bolje.No srecna svima nova sezona u PL! Edited 10 hours ago by Don Dusko 1 3
suptil Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Чини се да је новитет да ће новинари Арена Спорт преносити неке утакмице са лица места. То наравно даје нову димензију и квалитет преноса. Синоћ је била изјава Петровића после меча са Ливерпулом. Беез обзира што Ливерпул делује импресивно, ове године ћу са симпатијама пратити Аесенал и држати им палчеве да освоје лигу. Такође пратићу са интересовањем Јунајтед да видим какав ће искорак направити.
Drug Crni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Nema šanse da će se Everton boriti ove sezone za opstanak.
Shunsuke Nakamura Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 20 minutes ago, Drug Crni said: Nema šanse da će se Everton boriti ove sezone za opstanak. Što? Nijesu odradili neki prelazni rok.
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne moze Liverpul da sere kao prosle godine. Busni su pozadi uzasno, plus AFCON. U AFCON godinama oni su srecni ako izvuku cetvrto mesto, bice verovatno tako i ove godine. Arsenal ako ove sezone ne uzme, to je to, ide reset na Siti i Celsi koji ce se posloziti. 3
Don Dusko Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago 2 minutes ago, McLeod said: Ne moze Liverpul da sere kao prosle godine. Busni su pozadi uzasno, plus AFCON. U AFCON godinama oni su srecni ako izvuku cetvrto mesto, bice verovatno tako i ove godine. Arsenal ako ove sezone ne uzme, to je to, ide reset na Siti i Celsi koji ce se posloziti. Nista znaci: 1
kojan Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Trenutno mi deluje da bi Lpul imao problema sa rotacijom, maltene sve sto je iole valjalo na klupi je otislo. Ali ima jos vremena do kraja prelaznog roka, vidim da su doveli onog malog italijana, verovatno ce stici i Isak ili krilo
mr clutch Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Dobar uvod. Za razliku od otvaraca teme nemam poverenje u Spurse i njihovu borbu za Evropu. Liverpul mi je prvi favorit. Posle Mekovog posta postaje jos jaci. Nisu jos nastimani defanzivno i tu vidim sansu za ostale contendere. Izgleda da je tacna ono Jirgenovo pravilo da Redsi najbolje funkcionisu sa tri veznjaka trkaca. Daje Wirtz novu kreativnu dimenziju u napadu, ali odbrana ne funkcionise jos uvek u ovom sastavu. Nadam se da ce Slot pronaci resenje za ovaj problem. Siti ne moze gore nego prosle sezone, i verujem da ce ovaj poluribilding doneti novu energiju u njihov tim, a samim tim i konkuretniju sezonu. Arsenal. Vreme ovoj Arsenalovoj generaciji za trofej PL istice. Trebalo bi da su sa Gyokeresom resili poziciju napadaca i produktivnost sa te pozicije, pa ce lakse zatvarati tekme i dolaziti do bodova ove sezone. Za ocekivati je jaci njihov run nego prosle sezone kad su i malo podbacili u odnosu na predikciju vecine fudbalskih pundita.
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ali Liverpulcani sa recency biasom, kao prosli put, osvoje jednu titulu kad svi fejluju i loze se da ce dominiraju, a tri najbolja igraca im zbirno imaju preko 100 godina. Klupu nemaju, prosle godine (kao i one koje su osvojili) izuzetna sreca sa povredama, pa onda kad sledece sezone imaju normalan broj povreda i ne odigra im pet igraca sezonu zivota onda kuku nemamo srece. Najjaci navijaci na svetu 1
sasha arsenal Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ne znam koliko sam objektivan ali meni je,kao i prošle godine,prvi favorit Arsenal.Moraće da se dovede taj još jedan igrač i onda će biti pokriveni na svakoj poziciji.Bitno je da posle prvih 6. kola Artetina ekipa ne zaostaje previše za vodećim ekipama jer bi se onda stvorio veći pritisak. Pre početka prošle sezone nisam mogao da zamislim Liverpul kao šampiona.To govori kakav sam prognozer 😄. U top 4 vidim Arsenal,Čelsi,Liverpul i Siti,samo ne znam kojim redom.
Мџе Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Pep od lažne devetke do prave devetke, od sviper golmana do šut stopera, od veznjaka i štopera na bekovima do pravih bekova. Još mu jedan klasični pivot fali da se skroz vrati osnovi. EDIT: Šta uradi Holandjanin, kakvih tri minuta kakva sekvenca. Edited 4 hours ago by Мџе
Lucky 6 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovaj plavi štoper Holanđanin iz Brajtona ima pregled igre ko da je veznjak. Zadnji vezni crnac iz Brajtona ozbiljno izgleda. Ne pratim često, ali deluje da će se za par igrača osrati od love.
Janne240 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne vidim nista posebno u trci za titulu ove sezone, timovi velike cetvorke imace dosta problema i muke sa citavom Pl "boranijom", zato ce biti veoma interesantno i živo gledati sve meceve i okrsaje počev od Totenhema do Brajtona. Liverpulovi mecevi i kod kuce (kao i gostima)bice i dalje neizvesni, teski i dramaticni, svi dolaze napaljeni nevidjeno, a nismo mi Jedinstvo sa fergi tajmom i sudijskim esalonom, zato i bez ikakvih advansa, s mnogo golgote i mucenja, bicemo u prvih 6, a i u 4. možda na kraju sezone. To sto imamo titulu nije obaveza a odgovornost prema navijacima i profesionalni odnos prema protivnicima, mora da postoji uvek. Ocekujem bespostedne, beskompromisne i atraktivne meceve s puno golova i mnogo zanimljivih desavanja.
DJORDJE Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Znaci Liverpool ponovo uzima titulu, mek potvrdio. City totalno nov tim, izgledali su dobro, mada Woolvs su prilicno slab tim, ove sezone ce se boriti za opstanak. Villa me je prilicno razocarala, u prvom poluvremenu jedva da su dosli do protivnickog sesnaesterca. Newcastle dobro izgleda , osim sto su neefikasni u zavrsnici, ako izgube Isaka to ce ih kostati LS.
Drug Crni Posted 6 minutes ago Posted 6 minutes ago 9 hours ago, Shunsuke Nakamura said: Što? Nijesu odradili neki prelazni rok. Moyes faktor. Znam, zvuči možda smešno, ali elaboriraću. Moyes se vratio u klub u januaru. Everton je bio bod iznad zone ispadanja i sa samo 15 postignutih golova. Do kraja prvenstva, Karamele su skupile 31 bod i ostvarile gol razliku +8, a po tim brojkama su od januara do poslednjeg kola bili 6. odnosno 8.tim EPL. Everton je na kraju završio kao trinaesti, što je njihov najbolji plasman od sezone 2020/21. Ovo je drugi mandat Moyesa u klubi i mislim da ljudi lako zaboravljaju koliko je bio dobar: proveo je 11 godina na Gudisonu, pre nego što je otišao u Junajted da zameni Aleksa Fergusona, a svi znamo da su to bile najveće cipele za popuniti ih. U poslednjih 8 sezona kao menadžer Evertona bili su 6,5,5,8,7,7,6,5. Dakle, bili su na ivici da se probiju u top 6 EPL. West Ham je doveo do prvog evropskog trofeja u 58 godina i uopšte prvog nakon 1981.godine. U svojih 14 punih sezona u elitnom rangu engleskog fudbala, završavao je u top 9 dvanaest puta i u top 8 jedanaest. Govorimo o klubovima koji su sve sem elitnih. Everton prolazi i dalje kroz finansijsku krizu, najviše uzrokovanu izgradnjom novog stadiona. Tako da nisu u sjajnoj situaciji i mogućnosti da troše. Moyes je odlučio da podmladi tim. Iz Viljareala je doveden napadač, Thierry Barry, veznjaci Dewsbury-Hall (iz Čelzija) te Carlos Alcaraz (ali ne TAJ) iz Flamenga. Barry ima samo 22.godine, igrao je po sezonu za Basel, Beveren i Villareal i u tom periodu dao 51.gol, uključujući 11 u La Ligi prošle sezone. U Evertonu veruju da je baš on napadač kojeg su dugo tražili. Tu je i Beto koji je 7 od svojih 8 golova prošle sezone zabio po Moyesovom dolasku..svakako se očekuje da Moyes od starosedelaca izvuče više nego što je to uradio Sean Dyche. Naravno, ovo više nije vreme prvog Moyesovog mandata i mnogi, uslovno rečeno manji klubovi, su počeli masovno da ulažu novac..pogledajte samo primere Brightona ili Bornmoutha. Međutim, ja smatram da i Evertonu trebaju nova ulaganja, ali mislim da će to doći vremenom. Moyes je potcenjen kao menadžer. Ima on dovoljno i znanja i iskustva da spreči novu borbu Evertona za opstanak.
Recommended Posts