McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dilema Davidovac vs Vukcevic nije ista kao Topic vs Jovic. Vukcevic je na ovim pripremama bas pokidao, jeste dobio vise prostora od Topica za to, ali nam donosi stvari koje su nam konceptualno bitne. Sut, visinu i gabarit, dosta je i brz za svoju visinu. Odbrana je slabija i u skoku mozda nije toliko odgovoran, ali to se voljnim momentom resava u dovoljnoj meri. Znaci, njegove igracke karakteristike u odnosu na Davidovca su potrebnije za igraca koji ce imati verovatno ogranicenu minutazu, mada, da se ne lazemo, imajuci u vidu igru Petruseva, Tristan preti da upadne i u prvu petorku i to ne bi bilo nezasluzeno. Bas nidje veze poredjenje. Sto se tice Topica i Jovica, nama za tu ogranicenu ulogu drugog/treceg pleja treba neko ko dobro kontrolise ritam utakmice, ko ce trositi napade i sigurno distribuirati loptu, a takodje igrati i solidnu odbranu. To su sve karakteristike Jovica. Topic mozda ima bolji sut (ali nedovoljno bolji da bi to bio jezicak na vagi), poletniji je i brzi, prodorniji, ali to nije nesto sto nam je potrebno sa pozicije pleja koji ce igrati 5 minuta po utakmici max. "On je zalog za buducnost" za mene ne postoji u reprezentativnoj kosarci. Pravi se najbolji tim u tim u datom trenutku - ako ti sa 19 godina spadas tu, super, ako ne, vise srece za dve+ godine. 5
Dzo23 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ovo je već drugi kilometarski upis McLeoda zaredom s kojim se slažem u potpunosti, svako slovo. Plašim se...😱 4
Obi-Wan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja to ovako gledam, ako mi odigramo solidno i imamo neku prednost ili egal, pričam o važnim tekmama gde se dele medalje, u toj varijanti doprinos Stefa Jovića pa i Vase neće biti odlučujući, to "stajanje na loptu" mogu i Gudura i Bogdan da odigraju. Nama ako se desi Italija, da nas neko taktički pojede + loš šut, nama treba neki džoker, neko da se pojavi ispod radara, da iznenadi - a to je po meni Top. Vasa je provaljen i plus van forme i ne može nikoga da odbrani ovakav. To je po meni alibi odluka.
Problem sa licnim greskama Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Mozda sve ove godine patnje i tragicnih poraza doprinose tome ali ja uopste nisam ubedjen da smo mi toliko jaci od ostalih ekipa. Ne nominalno, vec timski. Sva ta leprsava ekstra pas kosarka ne prolazi u FIBA knock outu. Bice ozbiljna tuca i na to moramo biti spremni.
Petkovic Miroslav97 Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 11 minutes ago, Drug Crni said: Kalina bi seo na ovaj tim ko dupe na nošu Zašto njega nema u poslednjih par godina? Koliko znam nije se oprostio od reprezentacije
NikadProtivKaline Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago ne znam, rekao bih da smo predobro izgledali na ovim pripremama poigrali se manje vise sa svima cudi me da curry nije zakuvao nesto pa da se nekako polu-namerno izgubi ne bi me cudilo da se to, u zavisnosti od okolnosti, desi u grupi sto se dileme top-jovic tice, rekao bih da nismo videli dovoljno topa, ni na ovim pripremema, a generalno ni u seniorskoj (ozbiljnijoj) kosarci da bi mogli da izvucemo neki zakljucak mislim da ce ici stef
Stiletto87 Posted 12 minutes ago Posted 12 minutes ago Pa hteo je polu-namerno da zakuva protiv Nemaca kad je tokom njihovog naleta držao Bogdana i Jokića na klupi, ali su ga rezerve zajebale i same se vratile na +10😀
Problem sa licnim greskama Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago 9 minutes ago, Stiletto87 said: Pa hteo je polu-namerno da zakuva protiv Nemaca kad je tokom njihovog naleta držao Bogdana i Jokića na klupi, ali su ga rezerve zajebale i same se vratile na +10😀 I protiv Grcke. I treba stvarati takve situacije.
Recommended Posts