Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dilema Davidovac vs Vukcevic nije ista kao Topic vs Jovic. Vukcevic je na ovim pripremama bas pokidao, jeste dobio vise prostora od Topica za to, ali nam donosi stvari koje su nam konceptualno bitne. Sut, visinu i gabarit, dosta je i brz za svoju visinu. Odbrana je slabija i u skoku mozda nije toliko odgovoran, ali to se voljnim momentom resava u dovoljnoj meri. Znaci, njegove igracke karakteristike u odnosu na Davidovca su potrebnije za igraca koji ce imati verovatno ogranicenu minutazu, mada, da se ne lazemo, imajuci u vidu igru Petruseva, Tristan preti da upadne i u prvu petorku i to ne bi bilo nezasluzeno. Bas nidje veze poredjenje.

Sto se tice Topica i Jovica, nama za tu ogranicenu ulogu drugog/treceg pleja treba neko ko dobro kontrolise ritam utakmice, ko ce trositi napade i sigurno distribuirati loptu, a takodje igrati i solidnu odbranu. To su sve karakteristike Jovica. Topic mozda ima bolji sut (ali nedovoljno bolji da bi to bio jezicak na vagi), poletniji je i brzi, prodorniji, ali to nije nesto sto nam je potrebno sa pozicije pleja koji ce igrati 5 minuta po utakmici max. "On je zalog za buducnost" za mene ne postoji u reprezentativnoj kosarci. Pravi se najbolji tim u tim u datom trenutku - ako ti sa 19 godina spadas tu, super, ako ne, vise srece za dve+ godine.

• Like 7
Posted

Ovo je već drugi kilometarski upis McLeoda zaredom s kojim se slažem u potpunosti, svako slovo. Plašim se...😱

• Ha-ha 7
Posted

Ja to ovako gledam, ako mi odigramo solidno i imamo neku prednost ili egal, pričam o važnim tekmama gde se dele medalje, u toj varijanti doprinos Stefa Jovića pa i Vase neće biti odlučujući, to "stajanje na loptu" mogu i Gudura i Bogdan da odigraju.

Nama ako se desi Italija, da nas neko taktički pojede + loš šut, nama treba neki džoker, neko da se pojavi ispod radara, da iznenadi - a to je po meni Top. 

Vasa je provaljen i plus van forme i ne može nikoga da odbrani ovakav. To je po meni alibi odluka. 

Posted

ne znam, rekao bih da smo predobro izgledali na ovim pripremama

poigrali se manje vise sa svima

cudi me da curry nije zakuvao nesto pa da se nekako polu-namerno izgubi

ne bi me cudilo da se to, u zavisnosti od okolnosti, desi u grupi

sto se dileme top-jovic tice, rekao bih da nismo videli dovoljno topa, ni na ovim pripremema, a generalno ni u seniorskoj (ozbiljnijoj) kosarci da bi mogli da izvucemo neki zakljucak

mislim da ce ici stef

Posted

Pa hteo je polu-namerno da zakuva protiv Nemaca kad je tokom njihovog naleta držao Bogdana i Jokića na klupi, ali su ga rezerve zajebale i same se vratile na +10😀

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, Obi-Wan said:

Nama ako se desi Italija, da nas neko taktički pojede + loš šut, nama treba neki džoker, neko da se pojavi ispod radara, da iznenadi - a to je po meni Top. 

Vasa je provaljen i plus van forme i ne može nikoga da odbrani ovakav. To je po meni alibi odluka. 

Nas ako neko "taktički pojede + loš šut" koji navodiš, neće sigurno Topić vaditi kestenje iz vatre, i biti neki džoker u egal utakmici dok se lomi, nego će se jahati Somborac i Bogdan do iznemoglosti, i na silu ako treba, uz najiskusniju moguću petorku koja zna kako se igraju završnice pod pritiskom. Momak koji jedva da ima sezonu seniorske košarke + izlazi iz teške povrede, može da igra uglavnom garbage u ranijoj fazi turnira. 

• Like 7
Posted

Mnogo smo mi dokoni i uljuljkani kada se prepiremo ko ce biti 11. i 12. igrac 🙂 Neko rece gore da se Vasa mnogo potcenjuje, kao da je odigrao jednu i po dobru utakmicu za reprezentaciju, jer ne prenosi svoje igre iz nekadasnjeg Efesa gde je igrao u specificnom okruzenju kao alfa muzjak ( ovde je tek treci vuk u coporu iza Jokica i Bogdana ). Da nam se on zaleci dobro do eliminacione faze, verujem da cemo u ovoj formi protutnjati kroz grupu igrao on ili ne , iako Turska i narocito Letonija mogu biti nezgodne kada im je dobar dan

• Like 2
Posted (edited)
1 hour ago, Obi-Wan said:

Ne može ni Topić da odbrani, ali zato može Jović.

Drugo, ne radi se o pukom prenošenju lopte i ko će da je prenosi, mora neko i da zavrti pik kad je gusto i kad nema drugih rešenja a to Jović radi vrlo dobro.

Edited by Ledd
Posted
16 hours ago, DameTime said:

Prilično sam sigurna da je ovde bio ironičan, jerbo je Gorislav sve vreme pokušavao da priča o pojedincima, što Kari ne podnosi.

6 hours ago, DameTime said:

Ne vidim kako ovo što si ti napisao isključuje ono što sam ja napisala. 😅

Izvinjenje, nisam bio dovoljno tacan. Razlog ironije/sarkazma (sta li je?) nije bio sto ne voli da prica o pojedincima, nego trolovanje povrsnog poznavanja materije od voditelja. Mislim da Pesic vodi neki tihi rat sa novinarima (i kvazi kosarkaskim ekspertima) od kako je preuzeo selektorsku funkciju. Konstantno ih pecka da ne rade posao kako treba 🙂 Za sad je veoma suptilno, humoristicno i simpaticno.. Ali ne bih se ja zezao sa novinarima puno, zlopamtila su to.

Posted

Lepo što je Bogi odjebao ovog debila. Lik ima fazon 30 godina, juri da mu se potpiše dres, ali sve mu to toliko znači da ne može ni da pridrži dres i još zvera okolo.

Dok Bogi, jelte, treba sam i da drži dres i da potpisuje. Možda i da mu popuši usput? 

Onda idu neki spinovi jer je dres Partizana u pitanju 🤣

Strašno kakvi debili od ljudi postoje. Tačno da sam poznat, može samo klincima i potpis i ćao

Sad samo treba još i ovoga frka da se pravi. Nadam se da će momci da se skinu sa neta, nemaju šta pametno tu da vide i samo fokus na takmičenje. Nek puste šta mi lajemo po netu.

Posted

Po minutazi u generalnoj probi, mislim da se nazire 12 zigosanih:

Avramovic, Micic, Jovic

Bogdanovic, Guduric, Marinkovic

Jovic, Dobric

Petrusev, Vukcevic

Jokic, Milutinov

,

Fali mi 2-way igrac, bas Lucic/Kalinic tip, da mi sve kockice legnu. Prilicno smo napadacki potentni da ce nas biti milina gledati. Nadam se da ce Bogi i Micic da prepoznaju trenutak i da malo vise zapnu u odbrambenom dijelu terena, da ne budemo previse lezerni. Ipak se zlato mora izrudariti.

• Like 6
Posted

Imamo razloga da se plašimo pred ovo EP kao USA dream team pred random OI. Tačno, može neko da nas skine ali mi se pitamo za apsolutno sve. Kaki kurac porazi u pripremnim utakmicama, treba nabijati sve od reda da se pobeda nad nama slavi kao nova godina, kao nekad. Duboko verujem u ovaj tim.

• Like 5
  • Love 1
  • Pumpaj! 1
Posted
49 minutes ago, Princeton said:

Izvinjenje, nisam bio dovoljno tacan. Razlog ironije/sarkazma (sta li je?) nije bio sto ne voli da prica o pojedincima, nego trolovanje povrsnog poznavanja materije od voditelja.

Why not both? 😄 

Slažem se da Kari poprckuje novinare, i to radi s punim pravom, a jedna od omiljenih tema (d)novinara su pojedinci. Koliko je legendaran repstativac Bogdan, koliko je dobar Jokara, evo sad i oko Vukčevića... 

Fokusirala sam se na taj deo u svom odgovoru jer je tri puta vratio Gorislava s priče o pojedincima, to ne može biti slučajno. A svakako može biti deo šire strategije trolovanja novinara, ili edukacije šire javnosti o značaju tima.

49 minutes ago, Princeton said:

Mislim da Pesic vodi neki tihi rat sa novinarima (i kvazi kosarkaskim ekspertima) od kako je preuzeo selektorsku funkciju. Konstantno ih pecka da ne rade posao kako treba 🙂 Za sad je veoma suptilno, humoristicno i simpaticno.. Ali ne bih se ja zezao sa novinarima puno, zlopamtila su to.

Nemam problem s ovim, bolje nisu ni zaslužili, mi nemamo mnogo kvalitetnih sportskih novinara. A Kari to svakako radi na jedan duhovit način ;)) 

• Like 1
Posted (edited)

Ja bi poveo Miljana Pavkovica koji je u penziji na EP pre Micica ali jebi ga ne pitam se ja ni za sta😀

Edited by Miki8