Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Ništa, te pare koje su bile predvidjene za Vokera, dati Stefanu Joviću, nema šta više da se premišlja. Neka deli poziciju 1 sa CMM, tu je i maleni Jago da pomogne i teraj dalje. Realno gledajući naše pozicije 1 i 5, to mu dodje kao onaj baja koji je nagruvao gornji deo tela a noge nikad u životu trenirao nije. Nema veze, igrać Kalina i Moneke 2 na 5. 

• Like 11
Posted
7 hours ago, aleksa7 said:

Пошаљи и нама да видимо извор за ту званичну информацију. Најрепутабилнији европски новинар каже да ће добити десет милиона за три године. Бројни други пишу да је дошао у Макаби јер ће бити међу најплаћенијим играчима у Европи. Шпанци чак тврде да је одбио два милиона нето од Реала због значајно уносније понуде Макабија, што би значило да му је бруто плата у Израелу скоро четири милиона. Чак и да кажемо да су претерали, сигурно нису подуплали цифру. Али ето ти имаш званичан податак да ће примати 2.2 милиона долара у Израелу што је у нето износу 980к евра годишње. И ниједном другом клубу није пало на памет да тог елитног играча узме по тој багателној цени? Не бих рекао.

Ja ne znam dal smo mi ovdje ikad pricali o bruto plati i doprinosima i porezima, uglavnom se spominjala neto plata, prvobitno su svi izletjeli sa informacijom da ce zaradjivati 10m kroz tri sezone, kasnije je Izraleski Sport5 objavio da mu je plata 2.2m dolara po sezoni, sto dodje otprilike 2m eura, dokaz da ti igraci nisu toiko skupi govori da je groblje Miltona platilo 1.2m po sezoni samo smo mi navikli te iste pare davati Dobricima, Davidovcima, Mitrovicima i kumovima i onda kad para zafali kukamo kako smo kratki za 200-300k i da nas je neko nadmašio ponudom

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
26 minutes ago, ZvezdaBL said:

groblje Miltona platilo 1.2m

Problem je što mi vjerujemo u ove cifre telesporta, a oni se najviše razbacuju sa tim ciframa plata i nekako uvijek nama u kontru, sasvim slučajno.. 

• Like 7
Posted
13 hours ago, Fromthecorner said:

Lo, Tompson, Oturu, Moses…

Da ne pricam sto su hteli da plate obestecenje za Howarda i Boldvina.

Ministri nesposobnosti i neuspeha.

prvi macici se u vodu bacaju. idemo dalje!

Posted
19 minutes ago, ZvezdaBL said:

Ja ne znam dal smo mi ovdje ikad pricali o bruto plati i doprinosima i porezima, uglavnom se spominjala neto plata.

Ја не знам ни за један случај на овом форуму где се спомињала нето плата нити је за тим било повода јер су цифре које се спомињу у медијима вечито везане за бруто плату као што је и генерално у спорту доминантан метод. То што ти говориш би значило да прошле сезоне Звезда није одвајала за плате играча 14.5 милиона колико је пријавила, него готово 25 милиона, што би даље значило да јој је услед осталих трошкова које један евролигаш има, укупни буџет 35 милиона евра. Мало тежи случај...

27 minutes ago, ZvezdaBL said:

prvobitno su svi izletjeli sa informacijom da ce zaradjivati 10m kroz tri sezone, kasnije je Izraleski Sport5 objavio da mu je plata 2.2m dolara po sezoni, sto dodje otprilike 2m eura

Значи сви који су иначе весници истине и проверених вести су се "излетели" да је плата 3.3 милиона, али онда је израелски медиј који никад нико нигде није користио као референцу написао да је два милиона и то је одједном постала званична информација?

29 minutes ago, ZvezdaBL said:

dokaz da ti igraci nisu toiko skupi govori da je groblje Miltona platilo 1.2m po sezoni

А извор за ту информацију је ко? Исти "медиј" којем падне на памет да објасни народу да је Бонга одбио 3.5 милиона од Валенсије да би остао у Партизану, из ког је у том тренутку очигледно био рад да оде, за два милиона? Остојин ботовски портал којим управља његов син?

• Like 6
Posted

Ima li primer kluba u Evroligi,koji jednog igraca placa "3,3" miliona godisnje,a ostale projektovane clanove prve petorke nesto preko milion?Koji klub je ikada napravio toliku razliku u placanju igraca,i zasto bi to jedan po svemu veliki klub kao sto je Makabi to sebi dozvolio? Logika je najveci demistifikator spinovanja.

• Tuzno 1
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)

Ne kontam te price o parama, i ranije sam pisao. Situacija je takva sada u Evropskoj kosarci, desila se ekspanzija na 20 klubova, uslo je puno vise love nego prije 5 godina tipa. Eto sad imamo i mi i Partizan love, tu su ove mega bogatasi upali Dubai i Hapoel, pa i Panata sa milijarderom itd.

Normalno je da ce igraci iskoristiti situaciju i zabosti sto vece ugovore od onog sto realno vrijede. Subjektivni osjecaj je da je jedno 50% startera preplaceno, ali nazalost tako mora. 

Pa jbt, Porter Jr je imao 40 miliona, ali morali su mu dati da napadnu taj prsten, osvoje, i pokusaju jos jednom. Ni Marej ne vrijedi ti 40 miliona koliko ima, ali tako je kako je.

Kad se desio novi ugovor u za TV prava, Mozgov je opljackao Lejkerse za 16 miliona po sezoni.

Ne kazem da moramo pod svaku cijenu preplatiti svakog igraca, ali ako ti fali bas jedna ili dve pozicije i bodes se sa drugim ekipama, nazalost ces morati platiti tog igraca malo vise od trzisne vrijednosti. Zakon potraznje, ako taj neki Loonie (ili ko god) vrijedi 2 miliona po sezoni realno, a neko mu nudi 2.5, a tebi treba pod svaku cijenu, moras mu dati vise i to je to. 

Ili da jednostavno cekas da svi popune svoje rostere, pa onda dovedes sta ima za realnu cijenu, ali svi znamo da to nije opcija. 

Edited by Nellthe
  • Like 4
Posted
1 hour ago, Estrella Roja said:

Ali ćemo zato svo vreme imati diskusije da li se kaže Envora, Nvora ili Vora

Samo prvih mesec dana, posle je svaki stranac krava muzara🤣

• Ha-ha 3
Posted
2 hours ago, aleksa7 said:

Ја не знам ни за један случај на овом форуму где се спомињала нето плата нити је за тим било повода јер су цифре које се спомињу у медијима вечито везане за бруто плату као што је и генерално у спорту доминантан метод. То што ти говориш би значило да прошле сезоне Звезда није одвајала за плате играча 14.5 милиона колико је пријавила, него готово 25 милиона, што би даље значило да јој је услед осталих трошкова које један евролигаш има, укупни буџет 35 милиона евра. Мало тежи случај...

Znaš li možda koliko iznosi tih 14.5mil bruto kad se prebaci u neto? Pošto je igračima samo neto bitan i kad porede ponude - porede samo neto. Hebe im se koliko klub plati dažbina na to.

S tim u vezi, ako ne znamo neto iznose skroz je bzv da poredimo plate EL igrača jer su u svim država klubova učesnika dažbine različite i teško da iko u medijima i na forumu barata svim tim podacima.

Što se tiče objavljivanja plata, iole kredibilni evropski mediji koje ovde pratimo nekad koriste neto nekad bruto, ali to uglavnom naglase, pa je makar jasno na šta se misli.

Raznorazni insajderi i tviter/instagram likovi željni pažnje potpuno lupetaju, pa se ne mogu uzeti za ozbiljno.

Od njih su gori jedino domaći mediji i portali koji jednako lupaju i nemaju pojma, a uz to uglavnom i zastupaju nekoga, pa na tu stranu i naginju, nekad sa dobrom nekad sa lošom namerom prema klubovima.

• Like 1
Posted (edited)
21 hours ago, fradler said:

Posto su nam inace sva pojacanja do sad njih dvojica prvi, ekskluzivno najavili. 

(Nisu nijedno)

Koga boli kurac sta ti mislis?

(realno)

Ponudjen nam je Fulc, ne znam dal je igde pisano.

Edited by Markoss
  • Like 10
  • Ha-ha 2
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
4 minutes ago, Markoss said:

(realno)

Maverik je napisao juče

Posted (edited)

Izvučeno iz komentara povodom dolaska Shake Miltona u KKP. Uz ogradu da nije ni prismrdeti relevantnim izvorima, zapravo nije ni insajder, bivši scout koji je navijač Partizana, a podelio je info da se napada Milton nekoliko dana pre bilo koga.

Igrači na koje aludira po svemu sudeći su Markelle Fultz i Charlie Moore   Edit: Javonte Green. Prvi je bio ozbiljan NBA prospekt, nakon povrede ramena mu se značajno sjebala mehanika šuta, karijerni procenti za 3 užasni, ali ima iza sebe zavidno NBA iskustvo. 

Brišite ako treba, svestan sam da nije u skladu sa crvenim tekstom gore, mada u moru ovih Micić, Petrušev, Jović, Walker identičnih upisa, da se osveži tema, ova imena konkretno nisu nijednom pomenuta. Ne vidim razlog da bi ih tako random neko naveo. Možda ima neko informisaniji da eventualno potvrdi.

Edit: eto, javiste se u isto vreme 😄

Edited by fillam
  • Like 3
Posted
4 minutes ago, Markoss said:

(realno)

Ja video po tviteru da o njemu pisu svakakvi likovi. Onda guglao da vidim ko je taj Fulc i skroz se uklapa u našu priču. Kako to da mi preskočimo igrača koji je više povređen nego što igra košarku. Pakuj.

• Like 2
Posted
1 minute ago, fillam said:

Izvučeno iz komentara povodom dolaska Shake Miltona u KKP. Uz ogradu da nije ni prismrdeti relevantnim izvorima, zapravo nije ni insajder, bivši scout koji je navijač Partizana, a podelio je info da se napada Milton nekoliko dana pre bilo koga.

Igrači na koje aludira po svemu sudeći su Markelle Fultz i Charlie Moore. Prvi je bio ozbiljan NBA prospekt, nakon povrede ramena mu se značajno sjebala mehanika šuta, karijerni procenti za 3 užasni, ali ima iza sebe zavidno NBA iskustvo. Drugi je u suštini Jagoliki košarkaš, sa solidnim sezonama iza sebe u Italiji i Španiji, ali ne bih znao ništa više.

Brišite ako treba, svestan sam da nije u skladu sa crvenim tekstom gore, mada u moru ovih Micić, Petrušev, Jović, Walker identičnih upisa, da se osveži tema, ova imena se konkretno nisu nijednom pomenuta. Ne vidim razlog da bi se tako random pomenuli. Možda ima neko informisaniji da eventualno potvrdi.

Mislim da se nije mislilo na Charlie Moorea, no Javonte Greena.

• Thanks 1
Posted
7 minutes ago, Markoss said:

(realno)

Ne znam kako da gledam na ovo. Covek imao ozbiljnu povredu ramena i promenio totalno formu suta. Sad je klasican ciglas ali inace decko je ozbiljna klasa... Nije dzabe prvi pik bio..

Posted
3 minutes ago, MrTwister said:

Mislim da se nije mislilo na Charlie Moorea, no Javonte Greena.

Istina, okačio je naknadno gif njega iz dresa Chicaga, samo sam neupućen...

Posted
2 minutes ago, RSF said:

Ne znam kako da gledam na ovo. Covek imao ozbiljnu povredu ramena i promenio totalno formu suta. Sad je klasican ciglas ali inace decko je ozbiljna klasa... Nije dzabe prvi pik bio..

Pa bio je prvi pick, baš zato što tad nije imao povredu ramena i nije promenio formu šuta. 

Ciglari, koji poene zarađuju na otvoreni NBA reket, kao stvoreni za EL košarku.

• Like 3