Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, Čvarkov said:

Rokas je pokazao da je pravi Zvezdaš iako mu kao Litvancu nije bilo lako zbog svih sranja van terena. Kad kažem Zvezdaš ne želim da zvučim patetično. Za mene to znači borba, uvek spreman za ulogu koja mu se dodeli, nikad nije pravio probleme, radovao se pobedama i titulama kao malo dete, poštovao trenere, saigrače, klub i navijače. Prošao je sve. Od šutera do flastera u odbrani, od pleja koji prenosi loptu do četvorke koja se rve sa teškašima, od 35+ minuta po utakmici kada smo bili osakaćeni povredama do minuta na kašičicu. A on - ćuti i radi. Bilo je promašenih šuteva, ali ja ću se ipak sećati trenutaka koje sam naveo sa osmehom na licu. Srećno Roki!

Bravo brate,jedan od najboljih momaka sigurno. Cuti i radi sta mu se kaze. 

Necemo zaboraviti one suze posle poraza

• Like 6
Posted

Ja Bolomboja čekam kao ozeblo sunce i ne želim da zamislim scenario u kome najveći deo EL igramo sa RIP triom. 

Samo da se ne zajebavamo, nama treba još jedan i to kapitalac spolja (čak ne toliko sa nekim 50-40-90 procentima nego da ume da stvori poene) inače ćemo imati goru spoljnu liniju od prethodne sezone što je do skoro delovalo nemoguće. 

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
10 minutes ago, NMX said:

Ja Bolomboja čekam kao ozeblo sunce i ne želim da zamislim scenario u kome najveći deo EL igramo sa RIP triom.  

Kontam da ostali timovi u EL gledaju i ne vjeruju da idemo sa RIP triom na C. Nivo Aba 2.

10 minutes ago, NMX said:

Samo da se ne zajebavamo, nama treba još jedan i to kapitalac spolja (čak ne toliko sa nekim 50-40-90 procentima nego da ume da stvori poene) inače ćemo imati goru spoljnu liniju od prethodne sezone što je do skoro delovalo nemoguće. 

Kod nas bi i Steph pokvario % sa linije bacanja.

Posted
3 minutes ago, NMX said:

Slažem se da nam je potreban kapitalac spolja neko ko će stvoriti poene, bilo jedan na jedan, dva na dva, a ti procenti i da je neki šuter nije presudno, eto imamo Kenana šutera. 

Nadao sam se Boldvinu, da Fener neće biti zadovoljan jer je imao lošu sezonu, al popravi se na kraju, čak je i Markos spominjao da ga želimo ali kratko to trajalo :)Nije mi bilo jasno nezadovoljstvo velikog broja forumaša, a svi priželjkuje igrača sličnog Karliku a on je u stanju na više načina doći do laganog šuta sa poludistance, može i na polaganje, zna i dva na dva asistirati, možda nema taj pregled i plejmejkering kao Karlik ali je viši, bolji defanzivac, slični u šutu za tri, ali svi skočiše kako nije kompatibilan sa ostalim bekovima :) 

Posted

Можда и убедљиво најбоља варијанта за нас је та да Боломбој буде спреман за припреме и да се не доводи нико више од високих. Боломбој > Петрушев. Е сад, колико ту има истине, време ће показати.

• Like 2
Posted (edited)
13 hours ago, Bogoljub Gagic said:

Оћеш да кажеш да ће Калинић са 27 мпг да пређе у бекап улогу?

Хоће рећи како је Ojeleye прва тројка, Moneke прва четворка, а Nwora вероватно 6. играч односно volume score са клупе microwave и остали изрази. Док је Калинић играч који у 2026. години пуни 35 година.

Edited by BB7
  • Like 4
Posted (edited)

Jedno je sigurno - rotiraće Janis na krilnim pozicijama kao na ringišpilu, a Dobrića i Dedu ne treba izbacivati iz te jednačine.

Srećno Rokasu, pošten igrač, sve ste rekli. Nažalost, brojke su mu bile vrlo skromne, a i uticaj na igru uglavnom. Meni ga bilo nekako žao jer je bio moneta za potkusurivanje za sve brljotine sa rosterom pa je krpio svuda, a onda je jednom prošao pored mene u kolima zbog kojih je prestalo da mi bude žao njega, a počelo da mi bude žao mene što se nerviram oko milionera.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 3
  • Ha-ha 30
  • Pumpaj! 1
Posted
1 hour ago, NMX said:

Mali off topic kod nase odomacio ovaj nepravilni izraz koji nista ne znaci. Ispravno je "ko ozebao sunce" ili "ko ozebli sunce". Jer onaj ko se navukao hladnoce je ozebao i s nestrpljenjem ceka sunce, a nije sunce ozeblo.

• Like 13
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)

Meni se čini da će Kaliniću i prijati odmor. Da ćemo veće koristi imati od njega kao bek ap igrača. Prošle sezone osim početka sezone baš je delovao iscrpljeno i kao da mu je dosta košarke. 

Edited by Čočo
  • Like 7
Posted (edited)

@Chaos Is Me Добрића ја не знам где он мисли да углави, поготово ако дође још једна двојка. За АБА лигу довео си два млађа играча споља, који треба то да играју, а опет и на 3 мораћеш кроз неке минуте да испоштујеш и Nwora&Ojeleye

On 7/18/2025 at 8:20 PM, Guru said:

Rivero nema čime da nas iznenadi, čovek u oktobru puni 32 godine i ima tri EL i jednu EC sezonu iza sebe. Undersized krkan koji je snažan, ima dobre ruke, ume da se guzi, pozicionira i đubretari oko koša, pritom je energičan, borben i ekstrovertan - idealan centar za ljubitelje indeksa korisnosti, fudbalske navijače, fantasy entuzijaste i košarkaške dinosauruse koji se u 2025. lože na zidanje na niskom postu. Činjenica da smo doveli na dvogodišnji ugovor peticu koja u napadu niti je vertikalac, niti floor spacer, niti high IQ dodavač, a u odbrani niti je zaštitinik obruča, niti je kvalitetna opcija za switch, niti je dobar defanzivni skakač, samo potvrđuje koliko smo kao klub u raskoraku sa modernom košarkom (a reklo bi se i košarkom generalno).

Al' eto igrao je EL u Makabiju i Valensiji i ima 8-10 poena i 3-4 skoka u rukama, šta fali za bekap centra, nemojmo biti nezahvalni... 

Разумем ја незадовољство око Ривера, набројао си доста негативних ставки из неке нетрпељивости јер си вероватно очекивао нешто више, као и сви ми. Само, он већ неко време у некој улози прилагођеној његовим квалитетима игра на евролигашком нивоу... Који су његови квалитети, шта он доноси за сто? Неке ствари на терену сигурно ради добро.

Edited by BB7
Posted (edited)

Sada kada Petrusev definitivno ne ostaje, da li nasi gledaju ka poziciji 4 ili 5?

Ako uopste i gledaju, sta nam je potrebnije sada?

Edited by Stefi88
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Srećno Rokasu, pošten igrač, sve ste rekli. Nažalost, brojke su mu bile vrlo skromne, a i uticaj na igru uglavnom. Meni ga bilo nekako žao jer je bio moneta za potkusurivanje za sve brljotine sa rosterom pa je krpio svuda, a onda je jednom prošao pored mene u kolima zbog kojih je prestalo da mi bude žao njega, a počelo da mi bude žao mene što se nerviram oko milionera.

isti utisak imam. Prve sezone je bio mnogo korisniji i konstantniji, ali je imao ulogu, minute i kontinuitet. 

Dolazak Kalinica i Dobrica ga je skrajnuo i ostavio bez ikakog uticaja na ekipu, a uz to i zadatke koje je dobijao da bi na neki nacin bio koriscen nisu za njegov profil. Pre svega mislim obrana 1 na 1 na najboljim strelcima protivnika.

Opet imamo guzvu na 3 i 4, nadam se da Janis sada ima bolji plan za sve.

Posted
30 minutes ago, BB7 said:

Хоће рећи како је Ojeleye прва тројка, Moneke прва четворка, а Nwora вероватно 6. играч односно volume score са клупе microwave и остали изрази. Док је Калинић играч који у 2026. години пуни 35 година.

Шта се то тачно десило да са 27 минута ове сезоне он оде на позицију четвртог играча на 3/4?

То се наравно неће ни десити, ал ако су године једини аргумент онда ми то и није неки аргумент.

• Like 1
Posted (edited)
48 minutes ago, Stefi88 said:

Sada kada Petrusev definitivno ne ostaje, da li nasi gledaju ka poziciji 4 ili 5?

Mi UVEK gledamo pozicije 4/5.

Edited by Sinnerman
Posted
44 minutes ago, Stefi88 said:

Na 4 nam ne treba niko - imamo Monekea, Davidovca i trojicu 3/4 igraca sa milionskim ugovorima.

Na 5 je potrebno da nam se bezveznjak Plavsic skine sa grbace i ode negde na pozajmicu, te da se rascisti situacija oko povratka Bolomboja, pa da vidimo na cemu smo.

• Like 17
Posted

Ja sam i prosle godine pisao, kada smo ganjali i cekali Petrsueva na 4/5 i imali problem sa centarskom pozicijom, kako je Montrezl Herrel otisao u NLB  na ugovor na 3 mjeseca, na kraju je ostao cijelu sezonu i imao prosjek od 20 poena i 10 skokova. 

Ne kazem da smo njega trebali, ali mozda se sada isplati rizikovati sa nekim takvim centrom i ponuditi taj "kreci" ugovor u slucaju da se Bolomboj oporavi, a i taj centar ne ispuni ocekivanja. Vjerujem da bi dosta igraca iz G lige prihvatilo takav neki scenario, jer bi im dopustilo da igraju u drugoj najboljoj ligi i eventualno sebi dignu cijenu pred NBA trade deadline ili tako nesto, nemam pojma iskreno.

• Like 2
Posted
1 minute ago, Nellthe said:

Ja sam i prosle godine pisao, kada smo ganjali i cekali Petrsueva na 4/5 i imali problem sa centarskom pozicijom, kako je Montrezl Herrel otisao u NLB  na ugovor na 3 mjeseca, na kraju je ostao cijelu sezonu i imao prosjek od 20 poena i 10 skokova. 

Ne kazem da smo njega trebali, ali mozda se sada isplati rizikovati sa nekim takvim centrom i ponuditi taj "kreci" ugovor u slucaju da se Bolomboj oporavi, a i taj centar ne ispuni ocekivanja. Vjerujem da bi dosta igraca iz G lige prihvatilo takav neki scenario, jer bi im dopustilo da igraju u drugoj najboljoj ligi i eventualno sebi dignu cijenu pred NBA trade deadline ili tako nesto, nemam pojma iskreno.

Trenutno se ne trazi zamena za Filipa prioritet su pre dvega bek i plej. Za tu poziciju 4/5 ako se bude imalo para 

• Ha-ha 1
Posted

Mogli bismo možda malo i da se ugledamo na komšije. Njima je najbolji igrač momak koji pre toga nikad nije igrao u Evropi, a takođe i njegovu zamenu traže van ovih redovnih okvira izanđalih evroligaških kešolovaca. Jeste rizik ali potencijalno i velik dobitak. 

• Like 4
Posted (edited)
2 minutes ago, Dzo23 said:

Ne možemo se ugledati jer imamo neznalice u sportskom sektoru. Kad smo poslednji put doveli nba pojačanje?

Kvinsi Miler i Djenka su jedina dva igrača koje smo mi pogodili za sve ove godine a da su iz NBA. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted (edited)
5 minutes ago, Dzo23 said:

Ne možemo se ugledati jer imamo neznalice u sportskom sektoru. Kad smo poslednji put doveli nba pojačanje?

Od igraca koji nikada nisu igrali u Evropi, posljednja imena su Javonte Smart i Lorenzo Brown daleke 2019.

Pojacanja koja su dosla direktno iz NBA lige, a imaju EL iskustvo: Luca Vildoza i Facundo Campazzo

Ne racunajuci doselekciju, dakle samo Lorenzo Brown, moze se reci da imamo dobro iskustvo.

2 minutes ago, Čočo said:

Kvinsi Miler i Djenka su jedina dva igrača koje smo mi pogodili za sve ove godine a da su iz NBA. 

Edited by LevonKendal
  • Tuzno 1
Posted
5 minutes ago, Dzo23 said:

Milan Tomić nije baš neka bagzidozet neznalica.

On valjda zna da prepozna košarkaša.

Posted

Posle iskustva sa Smartom, glupaci iz kluba se plase i da pomisle na igrace bez evropskog iskustva. Mutavi mutavci bi radije potpisali Pariza Lija nego Karlika Dzonsa.

Nadam se da ce Tomic malo promeniti situaciju na tom polju.

• Like 14