Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Zvezdaš96 said:

Na sve to, Rivero će biti naš prvi i ubedljivo glavni centar makar u evroligi za tu platu, što znači da smo prethodnih godina mogli i bolje centre od Rivera dovoditi za sličnu ili malo veću platu..

I u Makabiju igrao i za manje od toga, jer sigurno nije došao da igra za manje para nego što je tamo imao, što dalje znači da je plata svakom domaćem igraču u Zvezdi jedno 30% veća od realne tržišne vrednosti. Neću dalje, mogao bih da postavim neka nezgodna pitanja. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, DameTime said:

Mislim da vam se Dame više uklapa u logiku sklapanja rostera. Mator, istrošen, povređen, ne igra odbranu... Kad već tražite mamojeba na poziciji 1-2 😂

On ima šut, nama treba kamenjar.

Pre bih Vestbruka uzeo.

• Like 1
  • Ha-ha 3
  • Pumpaj! 3
Posted (edited)
9 minutes ago, СтелаРоса said:

Za mene je ovo uvredljiv upis. Ne treba meni nikakav kosarkaski radnik ili "kosarkaski radnik" da bih formirao stav o necemu. Za mene je ovaj klub mnogo vise od samog rezultata i trofeja. Najbitniji mi je identitet kluba koji smo uspeli da sacuvamo prethodnih 10 godina uprkos nekim novim pravilima i zakonima koji su zavladali u evropskoj kosarci a ticu se povecanog ulaganja i broja amerikanaca po klubovima. Uvek sam osecao ponos kada naletim na podatak da smo uz Zalgiris tim sa najvise domacih igraca i ne bih to menjao ni za jedan plej of u koji bi se potencijalno plasirali da su se prezimena nekih igraca umesto na "ić" zavrsavala na "on". To je nesto sto me vezuje za klub. I kada pogledamo bilo gde u svetu sporta uvek su navijaci privrzeniji domacim igracima, a price i debate o tome kako je bitno imati igrace koji osecaju klub i drze svlacionicu sigurno ne poticu ni od Covica ni od Stimca. Ja cu svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u rosteru pokazati tako sto posle nekoliko godina necu obnoviti sezonsku ulaznicu, ali cu postovati svakoga ko hoce i svakoga ko ima drugacije misljenje i osecanja. 

Ko je držao svlačionicu u Feneru, Efesu, Panati? 

Svakako da imaš pravo na mišljenje ali za mene je lično to najpogrešnije moguće. 

Zvezda nije reprezentacija, i to brojanje krvnih zrnaca je totalno prevaziđena priča. 

Svakako da je Ok imati domace igrače ali ne po svaku cijenu i to je poenta. Godinama guramo neke mediokritete koji nemaju kvalitet, ali eto imaju srpski pasoš, što je izgleda najbitnije. 

Nadam se da ćemo se konačno otrgnuti od te nakaradne, prevaziđene politike. 

Edited by Dzo23
  • Like 2
Posted
4 minutes ago, robespierre said:

I u Makabiju igrao i za manje od toga, jer sigurno nije došao da igra za manje para nego što je tamo imao, što dalje znači da je plata svakom domaćem igraču u Zvezdi jedno 30% veća od realne tržišne vrednosti. Neću dalje, mogao bih da postavim neka nezgodna pitanja. 

Ako mozes postaviti i pitanje kome je palo na pamet da plati 600k obestecenje i da milionsku platu plejmejkeru koji ni nije plejmejker, koji nema sut za 3, prodor koristi svaku petu utakmicu, a motivacija mu varira od cetvrtine do cetvrtine.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, СтелаРоса said:

Ako mozes postaviti i pitanje kome je palo na pamet da plati 600k obestecenje i da milionsku platu plejmejkeru koji ni nije plejmejker, koji nema sut za 3, prodor koristi svaku petu utakmicu, a motivacija mu varira od cetvrtine do cetvrtine.

Ako misliš na ovog dovedenog iz BaskoNJe ( pročitati glasom Nebojše Čovića), evo, i to sam ti rešio:

On 6/27/2025 at 1:38 PM, robespierre said:

Ne radi se tu samo o domaćim igračima nego o celoj koncepciji tima.

U startu si imao Teodosića i Nedovića, blago rečeno fizikalno upitne igrače koji u odbrani ne postoje.

Onda se na to dovodi prvo pojačanje, Kenan - ''proveren'' EL igrač, kod Čovića se takvi dovode lopatom bez obzira na njihove karakteristike, kvalitetni su, uklopiće se.

Onda se na to produžava Jago, na Čovićevo insistiranje (po rečima forumaša koji ima pouzdane informacije iz kluba).

Kad si sklopio ceo taj bućkuriš dovodiš Kodija jer je jedina dostupna telesina na poziciji jedan da proba da pokrpi sve ovo iznad.

I tako si dobio jedan nefunkcionalan čovićevski gulaš, gomilu ničega.

• Thanks 1
Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Da Zvezda ima tolikog lošeg pleja/plejeve ne bi imala 18 trijumfa u EL i bila u top 5 na tabeli skoro čitave sezone, što definitivno i govori nešto o kvalitetu, jer konkretno mi smo BEZ Mekintajera imali čini mi se 10, a sa njim 18 pobeda, uz jedno makar 3-4 direktne ukradene pobede na startu sezone, a sve to BEZ Bolomboja skoro čitave sezone, sa njim ne smem ni da zamislim koliko bismo još pobeda imali, ako smo sa užasnim Mekintajerom i Kenanom koji kako se piše su grozni igrači smo bili na jednu pobedu od plej ofa praktično..

Imam nekada osećaj da smo doveli ovog leta Gudurića i Micića na te 2 pozicije koje nam fale, da bih ovde pročitao hiljade komentare gde se unapred opraštamo od plej ofa, jer Micić nije igrao 2 godine EL, a Gudurić nije vodja i kompletan lider tima itd itd itd

Posted
6 minutes ago, Dzo23 said:

Ko je držao svlačionicu u Feneru, Efesu, Panati? 

Svakako da imaš pravo na mišljenje ali za mene je lično to najpogrešnije moguće. 

Zvezda nije reprezentacija, i to brojanje krvnih zrnaca je totalno prevaziđena priča. 

Svakako da je Ok imati domace igrače ali ne po svaku cijenu i to je poenta. Godinama guramo neke mediokritete koji nemaju kvalitet, ali eto imaju srpski pasoš, što je izgleda najbitnije. 

Nadam se da ćemo se konačno otrgnuti od te nakaradne, prevaziđene politike. 

Mozemo da se ubedjujemo do sutra i nista necemo postici. Nemam nista protiv tvog razmisljanja i od srca ti zelim da ti ova ili neka buduca ekipa donese rezultate koji ce te obradovati. Odgovorio sam na upis koji me je uvredio. 

Posted
5 minutes ago, NMX said:

Kad se oporavi Boki pa on i Jovke opale pick n roll na petoparcu. Na ortopediji

Navijači: Hoćemo da vidimo anklebreaker-e.

Sportski sektor: Say no more!

• Thanks 1
  • Ha-ha 5
Posted

Ali sama ideja da se razmislja(lo) o uparivanju Mekintajera i Stefana Jovica, sve i da ne dodje... jezivo. Mislim, cemu li se mu uopste nadamo sa takvim kosarkaskim pregaocima u klubu.

Enorman diletantizam.

• Like 14
Posted

Kapiram da mnogima Nedovic nije po volji ali stavljati ga u kos sa Lazicem, Mitrovicem i sa ovim Teom u penziji je glupost

Jos poredjenje sa Jovicem kuku i sakloni

Ne znam da li sam dve utakmice gledao da je igrao

Meni ne bi bio problem da on ostane da nemas Kenana kojem ne mozes naci klub 

• Like 1
  • WOW 1
Posted
Just now, fradler said:

Ali sama ideja da se razmislja(lo) o uparivanju Mekintajera i Stefana Jovica, sve i da ne dodje... jezivo

Ja verujem da je logika ovaj je za igru na otvorenom terenu, da ubrzamo malo sa ovim novajlijama (ok, ima logike), a Jovke je tu na postavljene odbrane, duži napad, flor general, bla bla. Kad bi to tako moglo. 

U praksi će FČ3&Džo Regland biti Klej i Kari za ono što nam sledi. 

• Like 6
Posted (edited)
25 minutes ago, СтелаРоса said:

Za mene je ovo uvredljiv upis. Ne treba meni nikakav kosarkaski radnik ili "kosarkaski radnik" da bih formirao stav o necemu. Za mene je ovaj klub mnogo vise od samog rezultata i trofeja. Najbitniji mi je identitet kluba koji smo uspeli da sacuvamo prethodnih 10 godina uprkos nekim novim pravilima i zakonima koji su zavladali u evropskoj kosarci a ticu se povecanog ulaganja i broja amerikanaca po klubovima. Uvek sam osecao ponos kada naletim na podatak da smo uz Zalgiris tim sa najvise domacih igraca i ne bih to menjao ni za jedan plej of u koji bi se potencijalno plasirali da su se prezimena nekih igraca umesto na "ić" zavrsavala na "on". To je nesto sto me vezuje za klub. I kada pogledamo bilo gde u svetu sporta uvek su navijaci privrzeniji domacim igracima, a price i debate o tome kako je bitno imati igrace koji osecaju klub i drze svlacionicu sigurno ne poticu ni od Covica ni od Stimca. Ja cu svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u rosteru pokazati tako sto posle nekoliko godina necu obnoviti sezonsku ulaznicu, ali cu postovati svakoga ko hoce i svakoga ko ima drugacije misljenje i osecanja. 

U prevodu...dovoljno je da domaći u hajlajcima imaju samo skeniranu sošku i navedenu krsnu slavu...a za ostalo ćemo lako.

Jebo zdravlje, godište, statse,  skil set i formu. To su precenjene kategorije. 

Sve će to D.J. Sfero da izmixa valjano.

Kako te više ne smore fejk Kobra koji nazaduje zadnje tri sezone, fejk centar Luka i Šiomigadjura Davidovac ?

A to nam je još elita...gde je Rasel Krou Lazić, Neźni Dalibor, Despot...Plavša?

Sve su to naši...

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 7
  • Tuzno 1
  • Pumpaj! 1
Posted
8 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Imam nekada osećaj da smo doveli ovog leta Gudurića i Micića na te 2 pozicije koje nam fale, da bih ovde pročitao hiljade komentare gde se unapred opraštamo od plej ofa, jer Micić nije igrao 2 godine EL, a Gudurić nije vodja i kompletan lider tima itd itd itd

Evo, ja sam hteo da verujem da je ovaj put drugacije.

Kad sam pre par dana cuo od druga da dolazi Jovic, bio sam u gradu, sve mi je preselo.

Jos kad bi ljudi znali sa koliko podsmeha je pricao o Zvezdi poslednjih godina...

Sad kaf se odrtavelo, ponovo smo mu dobri.

Ljudi u klubu prave od Zvezde zeleznicku stanicu, pa kukamo posle kako nas niko ne postuje.

Jasno je da smo se hiljadu puta opekli sa slicnim povratnicima, ali nikog u klubu nije briga.

Jobic ima neresiv, hronicni problem sa ledjima, kao takav odgledace polovimu utakmica.

Odbio bio on nas i sada, kao i predhodna dva puta, al nikog vise nema da pita za njegovo zdravlje.

• Like 2
Posted
9 minutes ago, Wingwalker said:

U prevodu...dovoljno je da domaći u hajlajcima imaju samo skeniranu sošku i navedenu krsnu slavu...a za ostalo ćemo lako.

Jebo zdravlje, godište, statse,  skil set i formu. To su precenjene kategorije. 

Sve će to D.J. Sfero da izmixa valjano.

Kako te više ne smore fejk Kobra koji nazaduje zadnje tri sezone, fejk centar Luka i Šiomigadjura Davidovac ?

A to nam je još elita...gde je Rasel Krou Lazić, Neźni Dalibor, Despot...Plavša?

Sve su to naši...

Kakvo odvratno nepostovanje igraca koji su u poslednjih 10 godina ostvarili istorijske rezultate za Zvezdu.

• Like 5
  • Ha-ha 5
Posted
10 minutes ago, СтелаРоса said:

Teško da je za veliko poštovanje stav da se identitet kluba zasniva na tome da ima što više igrača podobnog porekla, nezavisno od kvaliteta koji imaju.

Smešno je i poređenje za Žalgirisom, dovoljno je uporediti broj 30+ Litvanaca u Žalgirisu (ukupno 3) i broj 30+ Srba u Zvezdi (7) na kraju sezone. Tako da je ta lažna priča o identitetu, kao što najčešče i biva, samo pokriće za prikrivanje sasvim drugih stvari. 

I ne znam zašto bi bilo uvredljivo ono što sam napisao, kad ti možeš da napišeš ovo

Uvek sam osecao ponos kada naletim na podatak da smo uz Zalgiris tim sa najvise domacih igraca i ne bih to menjao ni za jedan plej of u koji bi se potencijalno plasirali da su se prezimena nekih igraca umesto na "ić" zavrsavala na "on". To je nesto sto me vezuje za klub.

kad je to skoro bukvalno ovo iz lažnog saopštenja od koga su se čak i sektaši sa severa ogradili.

Sve veći broj stranih pojačanja u dresu koji nosi ime našeg naroda, grada i istorije ne samo da remeti ravnotežu, već i narušava identitet kluba. Stranci su oduvek bili simbol nekih drugih – a ne naše Zvezde. Dokle više? 

Nama nikada nije bila važna samo pobeda, niti prvo mesto na tabeli. Bitno je bilo ko se bori, ko trči, ko pati za ovaj grb.

I da, to je retorika "kosarkaskog radnika" koliko god to nekom smetalo da se pomene.  Nije ovo diskusija da li srpski igrači treba da imaju prednost, što je sasvim ok, već je diskusija u kojoj se tvrdi da je srpsko poreklo glavni faktor i da je super kad ti je u klubu grupa domaćih igrača koji čekaju penziju i primaju platu iz državnog budžeta. 

Posted
55 minutes ago, NMX said:

Volim ja taj Jovketov džiberski nadrkani stav. Jeste ljaljan, ima tu  razno raznih priča oko njega i sve su manje više tačne. I jeste bio pravi floor general ali brate mili u leto gospodnje 2025. potpisivati Jovića...

Da se lupamo nogama u dupe ako ga ne preseku leđa kad se sagne da potpiše ugovor

Nema on problem sa ledjima odavno, sve povrede koje je imao posle Bajerna nisi imale veze sa ledjima 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Kakvo odvratno nepostovanje igraca koji su u poslednjih 10 godina ostvarili istorijske rezultate za Zvezdu.

Koliko puta neko treba da napise da se kosarka ne igra u postovanje i legende kluba vec u rezultat i sto bolji plasman

Care zajebi to legende i te fore, ko moze da igra moze, ko ne moze cao pozz

• Like 6
Posted

Нама је прави плејмејкер организатор потребан више него ишта, али би он требао да има и макар пристојан шут за 3 поена односно најмање 35%, јер смо себи пуцали у ноге са Мекинтајером који нити је организатор нити је шутер. Ништа ни тај Ло овде не решава, шта као има шут па је ок са Кодијем, има шут и Јаго па неће то помоћи ништа.

Нама је тренутно Картер најбољи организатор, а како ће то изгледати у ЕЛ не знам видећемо. 

• Like 1
Posted

Ako gledamo kosarkaski, tacno je da Jovic i Kosi nisu kompatibilni zbog nedostatka suta. Sa druge strane Jovic je 5 puta inteligentniji igrac od Kodija. Stil igre im je skroz drugaciji jedan igra pozicione napade,deugi obozava tranziciju i ne ume da postavi napad na postavljenu odbranu. Jovke obozava centre kao sto je Rivero koji iz reketa ne umeju da izadju i tu mislim da moze da bude dobra saradnja. Takodje Karter je tu koji voli da ima loptu u rukama i po meni totalno moze da radi one minite sto je radio Jago. Dok Jovke moze da odradi neki posao 3 pleja kada nam prosto nista ne ide i te prazne minute u pozicionim napadim. Za Tea se niko nije bunio, koji da budemo realni nije postojao zadnje sezone a i one pre toga odigrao 10 meceva korektno. Sto se mene tice ako Stefan odlucinda zavrsi karijeru ivde i bude zeleo da potpise ja mu zelum toplu dobrodoslicu, zasluzio je sa partijama u proslom mandatu.  To sto imamo 2 pleja bez suta je problem nekog drugo , i za mene je veci problem Kodi nego eventualni dolazak Stefana. 

• Like 2
Posted
11 minutes ago, TB Told said:

Teško da je za veliko poštovanje stav da se identitet kluba zasniva na tome da ima što više igrača podobnog porekla, nezavisno od kvaliteta koji imaju.

Smešno je i poređenje za Žalgirisom, dovoljno je uporediti broj 30+ Litvanaca u Žalgirisu (ukupno 3) i broj 30+ Srba u Zvezdi (7) na kraju sezone. Tako da je ta lažna priča o identitetu, kao što najčešče i biva, samo pokriće za prikrivanje sasvim drugih stvari. 

I ne znam zašto bi bilo uvredljivo ono što sam napisao, kad ti možeš da napišeš ovo

kad je to skoro bukvalno ovo iz lažnog saopštenja od koga su se čak i sektaši sa severa ogradili.

I da, to je retorika "kosarkaskog radnika" koliko god to nekom smetalo da se pomene.  Nije ovo diskusija da li srpski igrači treba da imaju prednost, što je sasvim ok, već je diskusija u kojoj se tvrdi da je srpsko poreklo glavni faktor i da je super kad ti je u klubu grupa domaćih igrača koji čekaju penziju i primaju platu iz državnog budžeta. 

Ne bih vise o tome zaista. Mi smo Covicevi botovi, a ova govna od domacih igraca su tu da izvlace pare iz kluba. I to je to. 

Ja vam ne bih dalje smetao sto se tice nove sezone, jer vidim da sam u debeloj manjini. Iskreno se nadam da ce se ovi nedostaci koje roster ima nekako zakrpiti sa jos tih par pojacanja i da ce te svi biti zadovoljni kako tim izgleda. Zelim vam sto manje nervoze i sto vise radosti, pobeda i trofeja. Bez obzira na razlicita misljenja, mi smo svi crveno bela braca. 

Pozdrav cigani!

• Love 1