Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Čvarkov said:

Ne možemo mi sa njima da se trkamo. Državni vrh u Litvaniji sipa samo u jedan klub, dok kod nas moraju dva da se namire. Izgleda da su ove godine rešili da budu mnogo bolji, lepši i jači od bg blizanaca.

Bg blizanci sa ovogodisnjim budzetima su legitimni konkurenti za F4 samo ih je sramota da priznaju pa svoju sramotu opravdavaju Aba ligama i kupom, koji god igrac dodje ovdje njemu je poreski raj nisu optereceni visokim porezima kao u spaniji npr, da ne govorimo sta se love dobije ispod stola, niko nijedan ugovor ne zna dok se u francuskoj mora znati ugovor svakog igraca i sve biti transparentno, mi trenutno imamo 25 igraca u rosteru kao da smo Čelzi, problem je sto ne znamo kako sa parama ali dobro Boze moj nece ni ovo vjecno trajati jer pare nisu za budale

Plakacemo mi i sjecati se kako smo za trece igrace u rotaciji davali 600 i 800k

Posted

Pojedinima ne valja lo. Ja mislim da je sasvim ok resenje za drugog pleja. Subjektivan osecaj lo i francisko nam daju po 15+ poena

Posted
58 minutes ago, Čvarkov said:

Ne možemo mi sa njima da se trkamo. Državni vrh u Litvaniji sipa samo u jedan klub, dok kod nas moraju dva da se namire. Izgleda da su ove godine rešili da budu mnogo bolji, lepši i jači od bg blizanaca.

Ne vredi da mu repliciras...uplatio Pefkohori.

• Ha-ha 3
Posted
6 hours ago, JPM said:

Greška je puštanje Brauna. 

Sve najbolje matori.

Како мислиш грешка је отпуштање лика без икаквог нападачког доприноса, без шута, а прва четворка је Монеке са упитним шутем, ово што тренутно имамо на 5 нема шут уопште и оно што се спомиње или има упитан или га нема, само Џон Браун фали ту да нас докусури.

Да смо нпр ротирали појачања на 4 са комшијама онда би можда и имало неког смисла.

• Like 15
Posted
1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

Како мислиш грешка је отпуштање лика без икаквог нападачког доприноса, без шута, а прва четворка је Монеке са упитним шутем, ово што тренутно имамо на 5 нема шут уопште и оно што се спомиње или има упитан или га нема, само Џон Браун фали ту да нас докусури.

Да смо нпр ротирали појачања на 4 са комшијама онда би можда и имало неког смисла.

U nekim situacijama moze da bude itekako koristan, napadacki i ne, ali to zalaganje na terenu, odbrana, energija tesko da moze pruzit bilo koji igrac. Ne znam za koje pare je igrao i koliko je kostao njegov ugovor, znace oni koji se vise bave statistikom koliko protivnicke ekipe imaju izgubljenih lopti njegovom zaslugom, covjek imam osjecaj po 2 faula u napadu nad njim,i nekoliko ofanzivnih skokova.. Meni je zao sto ide iskreno

• Like 1
Posted

Zadržavanje njega ne bi imalo smisla kakva god da je koncepcija tima, čovjek je bio neupotrebljiv u EL. 

Ali svakako nije to taj odlazak koji nas spašava, imamo mi većih problema pod ugovorom. 

• Like 11
Posted

John Brown je definicija glue guy hustlera za ekipu. Mora neko i da skoči, da preuzme kontakt, da iskoči na liniju dodavanja. Mora neko i da se baci po loptu.

Brown savršeno čita napade protivnika. Da, nema učinak u napadu, to je tačno, ali takav igrač treba svakom treneru.

Ovo je greška, po meni. Može vrlo lako da nam se desi da budemo "ona ekipa" koja ne iskoristi bonus u četvrtini a u napadu im trebaju bar dve lopte.

• Like 3
Posted
3 minutes ago, JPM said:

John Brown je definicija glue guy hustlera za ekipu. Mora neko i da skoči, da preuzme kontakt, da iskoči na liniju dodavanja. Mora neko i da se baci po loptu.

Brown savršeno čita napade protivnika. Da, nema učinak u napadu, to je tačno, ali takav igrač treba svakom treneru.

Ovo je greška, po meni. Može vrlo lako da nam se desi da budemo "ona ekipa" koja ne iskoristi bonus u četvrtini a u napadu im trebaju bar dve lopte.

Da smo se otarasili Davidovca, imalo bi logike ostaviti ga, ovako nema mesta za obojicu. Ali slazem se sa tobom. 

• Like 3
Posted

Сваки играч од Јага па до Бранка Лазића може бити у нечему користан, али то није довољно да се добије уговор.

После кукате на франкенштајн ростере а на ову унутрашњу линију тражите Џон Брауна...

• Like 36
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Сваки играч од Јага па до Бранка Лазића може бити у нечему користан, али то није довољно да се добије уговор.

После кукате на франкенштајн ростере а на ову унутрашњу линију тражите Џон Брауна...

Ko kuka i na šta?

Ja sam ovde glavom i bradom ostavio komentar da ja žellim John Browna u ekipi, i postoje vrlo jasni razlozi za to. To što je on donosio ekipi niko drugi od ovih ostalih ne ume, a ono što nije donosio itekako ima ko da nadoknadi.

Prihvati da imam određeni stav, ne moraš da se složiš sa istim, ali jednostavno ja jesam u pravu po ovom pitanju i to će se vrlo brzo videti. Ovaj naš roster ima potencijal da izgleda kao putujući show time u napadu ponekad ali češće kao razbijena grupacija građana u odbrani.

Još nam samo fali da se ispostavi da je Davidovac isto odsutan 5-6 nedelja knjigovodstveno, pa ćemo opet da zavijamo kao kurjaci na mesec.

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted

Vise smisla bi imalo dovesti Danila Nikolica iz Spartaka nego ostaviti Browna. U drugacijoj koncepciji tima bi Brown mogao da ima mesta kao druga/treca opcija, ali ovako uz Monekea i centre koji ne sutiraju trojke on bas nema smisla. 

• Like 7
Posted

Videcemo da li ce bilo koji klub iz Eurolige uzeti Brown-a,aa pretpostavljam da nece...Tako se pricalo i za Hangu proslo leto,treba ga ostaviti pa je coveo na kraju zavrsio u Huventudu gde je cak deo sezone bio i povredjen...

Posted
9 hours ago, Čvarkov said:

Id' u kurac, ne čačkaj mečku  :default_sofa:

• Ha-ha 6
Posted

John Brown je lakmus papir nas cigana kao navijača. 

Istovremeno bi romantiku u smislu navijač prirastao srcu, baca se na parket, hasluje, kida, skače i navija a istovremeno bi i instant rezultate, F4 evrolige i sve trofeje.

I iz godine u godinu ta romantika nam tovari redom igrače na višegodišnje ugovore - naše dete, naš kapiten, naš cigan, naš brat, povezao se sa navijačima, voli Beograd, Beograd voli njega.. I sve je to donekle i tačno. Samo onda završimo sa rosterom ko Denver ali ne Nuggets nego Broncos. 

Tako da, hvala Džonu što je jedini posle Minhena nastavio da odrađuje sezonu na profesionalan način. Drugima na sramotu, njemu na čast. Nadam se da smo čoveka finansijski ispoštovali i sve u dinar platili. Ipak, imati ga u ovako koncipiranom rosteru je bukvalno samoubistvo. A ostaviti ga da se nađe, da uleti kad se neko povredi i da bude 16. igrač u rotaciji - onda se vraćamo na to da imamo NFL roster. 

• Like 24
Posted
1 minute ago, NMX said:

Tako da, hvala Džonu što je jedini posle Minhena nastavio da odrađuje sezonu na profesionalan način.

Nije ono što si iznad napisao lakmus papir, nego je OVO što sam kvotovao lakmus papir. Za F4 evrolige ti treba i talenat i hasl. Ne kaže se džabe da napad dobija utakmice a odbrana trofeje. Mnogo je bitniji lakmus papir na terenu nego na forumu, mi ovde možemo da lupetamo svi kolektivno bez ikakvih posledica. Mlohavost na terenu, pak, ima ogromne posledice.

Onaj ko je gledao sramoćenje Zvezde protiv Spartaka (ne samo u KLS), Splita i slično, sigurno ne želi to ponovo da gleda i naredne sezone. A gledaće ponovo, kako stvari stoje. Nije komšijama šut za tri poena doneo ABA ligu. Doneli su je Bonga i Tajrik Džouns. I to borbom u kost, skokom. Tako se osvajaju trofeji. Šta mislite zašto Golden Stejt ima Drejmonda Grina tolike godine? Zbog talenta?

Ekipa se nadograđuje tako što na postojeće dobro što imaš dodaješ ono dobro što nisi imao. Do sada je ovaj prelazni rok bio dobar. Računam da na centru čekamo Petruševa a ne RIvera, pa bismo imali sasvim dobre poene i na centru, a tek kad se Bolomboy vrati neće faliti uopšte. U međuvremenu, faliće defanziva, i to mnogo. Ali kao što rekoh, to će se brzo videti, a onda to da li mi kukamo ili ne kukamo neće imati nikakav bitan uticaj. Nema ni sada.

To je to na ovu temu od mene. Ja mislim da je puštanje Brauna greška jer je unikat igrač. Nema ih takvih u evropi sem njega. Ono što donosi je neprocenjivo, ono što ne donosi hvala bogu ima ko da nadoknadi.

Posted

Mi ako smo defanzivno lose sklopljena ekipa to ne moze jedan igrac da ispegla. A opet, i da moze da ispegla konkretno JB ogroman je problem sto je u napadu limitiraniji od Dalibora Ilica. On stvarno jeste unikat, ali i defanzivno i ofanzivno. Kapiram da se moze naci igrac koji ce igrati mozda nesto losiju odbranu od njega, ali ce u napadu bar moci da zakuca kada je sam ispod kosa, a ako ume da pogodi otvorenu trojku jos bolje. Mada bih rekao da nam je pozicija 4 mozda i najbolja sto se tice defanzive, atletike i hasla. 

Posted

Evo evroligasi stali u red za Brauna...

Utrkuju se prosto da ga dovedu.

Svaka njemu cast, ali bivsi igrac realno, u napadu igrac manje, i kao takav uzima one suteve duge dvojke i ako zna da je ocajan u tome, nastavlja bez savesti...

O polaganju gde se izvija i redovno masi da ne govorimo...

Svakako sve najbolje u nastavku karijere.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, СтелаРоса said:

Mada bih rekao da nam je pozicija 4 mozda i najbolja sto se tice defanzive, atletike i hasla. 

U teoriji, da. Kad pogledaš Monekea i Ojeleya, a posebno ovog drugog, pomislio bi da oni mogu da jedu napadače. U praksi, gledaćeš promaju u odbrani i lenje faulove aka Canaan difenz.

5 minutes ago, Stefi88 said:

i kao takav uzima one suteve duge dvojke i ako zna da je ocajan u tome, nastavlja bez savesti...

Kada se svima uvukla kitica u mudanca, u trećoj utakmici polufinala ABA, taj što nastavlja bez savesti je ispogađao sve, a ovi silni strelci, trojkaši, nisu se videli pored defanzivnih giganata kakvi su Flečer Megi i Yogi Ferel.

Posted
15 minutes ago, JPM said:

Nije ono što si iznad napisao lakmus papir, nego je OVO što sam kvotovao lakmus papir. Za F4 evrolige ti treba i talenat i hasl. Ne kaže se džabe da napad dobija utakmice a odbrana trofeje. Mnogo je bitniji lakmus papir na terenu nego na forumu, mi ovde možemo da lupetamo svi kolektivno bez ikakvih posledica. Mlohavost na terenu, pak, ima ogromne posledice.

Onaj ko je gledao sramoćenje Zvezde protiv Spartaka (ne samo u KLS), Splita i slično, sigurno ne želi to ponovo da gleda i naredne sezone. A gledaće ponovo, kako stvari stoje. Nije komšijama šut za tri poena doneo ABA ligu. Doneli su je Bonga i Tajrik Džouns. I to borbom u kost, skokom. Tako se osvajaju trofeji. Šta mislite zašto Golden Stejt ima Drejmonda Grina tolike godine? Zbog talenta?

Ekipa se nadograđuje tako što na postojeće dobro što imaš dodaješ ono dobro što nisi imao. Do sada je ovaj prelazni rok bio dobar. Računam da na centru čekamo Petruševa a ne RIvera, pa bismo imali sasvim dobre poene i na centru, a tek kad se Bolomboy vrati neće faliti uopšte. U međuvremenu, faliće defanziva, i to mnogo. Ali kao što rekoh, to će se brzo videti, a onda to da li mi kukamo ili ne kukamo neće imati nikakav bitan uticaj. Nema ni sada.

To je to na ovu temu od mene. Ja mislim da je puštanje Brauna greška jer je unikat igrač. Nema ih takvih u evropi sem njega. Ono što donosi je neprocenjivo, ono što ne donosi hvala bogu ima ko da nadoknadi.

Da li si uspeo da uporediš Draymonda Greena i Johna Browna? Chresus Jist. Draymond Green ne samo da može da čuva sve od 1 do 5 i da donosi hustle, nego je u pitanju verovatno najinteligentniji visoki u ligi posle Jokića, neko ko je suštinski plejmejker Warriorsa.

John Brown jeste borac ali ne samo da je napadački potpuno neupotrebljiv već je i atletski bedan tako da i ta želja i hustle koje donosi su takođe pod ogromnim limitima. Bonga i Tyrique Jones su elitne atlete za EL nivo, Brown nije atleta ni za KLS nivo. 

Ekipu smo znatno, ali znatno atletski unapredili ovog leta i to je trenutno jedino što mi se sviđa u vezi prelaznog roka.

• Like 12
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, JPM said:

Kada se svima uvukla kitica u mudanca, u trećoj utakmici polufinala ABA, taj što nastavlja bez savesti je ispogađao sve, a ovi silni strelci, trojkaši, nisu se videli pored defanzivnih giganata kakvi su Flečer Megi i Yogi Ferel.

Sto bi reko Muta - nisi slucajno ostao sam da sutnes 😄

Pojacaj odbranu na Filipu (npr) i pusti Brown-a da sutira, verujem da bi svi protivnicki treneri rado prihvatili ovu taktiku.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, JPM said:

U teoriji, da. Kad pogledaš Monekea i Ojeleya, a posebno ovog drugog, pomislio bi da oni mogu da jedu napadače. U praksi, gledaćeš promaju u odbrani i lenje faulove aka Canaan difenz.

To je vec do trenera, materijala za dobru odbranu svakako ima, vec sad ga je vise nego prosle sezone, a i tada smo znali da vezemo nekoliko utakmica sa odlicnom odbranom.

Sto se tice Vilijams Gosa, Zalgiris sigurno nije pljunuo neku lovu koju nasi ne mogu da isprate.

Jednostavno je, znalo se da coveku istuce ugovor, Litvanci su znali sta im treba i pojurili ga jos pre kraja sezone.

Izasli sa konkretnom ponudom i ulogom prvog pleja i to je to.

Ko je nama kriv sto se neckamo i ne znamo sta hocemo, cas dovodimo Micica cas Loa, nebo i zemlja igrace, menjamo koncepciju tima od pojacanja do pojacanja.

NWG je mogao da nam resi sve probleme na beku, taman je igrac koji moze i 5v5 kosarku i ima onu stvar da igra zavrsnicu, ali to je trebalo prepoznati ranije.

Dovodjenjem njega i Mozesa u paketu mi smo mogli da vec sada zatvorimo radnju, eventualno da cekamo tog jednog beka koji bi mogao da se dovede i preko bare.

• Like 2
Posted
16 minutes ago, Chaos Is Me said:

Da li si uspeo da uporediš Draymonda Greena i Johna Browna?

Jesam ih uporedio ali ne po košarkaškom umeću nego po mindsetu i to je bilo potpuno jasno, ali zašto se ne sprdati sa nečijim upisom, zar ne? Dobiješ malo lajkova, malo se razonodiš i sve super.

Posted
22 minutes ago, JPM said:

Ovo je bukvalno način na koji uprava daje višegodišnje ugovore igračima, pa vi navijači posle kukate kako nisu dovoljno dobri za klub. Na osnovu jedne ili dve utakmice gde pokidaju, dok su neki drugi odigrali ispod svog proseka. 

To što je on bio odličan i pokazao hustle u par utakmica ne znači da ima kvalitet potreban za Euroleague nivo. Pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da trenutno na payroll-u imate preko 15 igrača, dok se nekima ne pronađe novi klub. Čovek je pošteno odradio taj svoj ugovor, vi ga pošteno isplatite i toeto.

• Like 1
Posted
34 minutes ago, JPM said:

Ima poentu ovo što pišeš, ali koliko minuta bi imao Braun da je ostao? 

Kao druga/treća opcija na bilo kojoj poziciji, nema dovoljno vremena za taj hasl, niti neki bitan uticaj. 

Ako među prvih 7-8 igrača nemamo hasl i borba bre momenat, neće nam sezonu izvući igrač s kraja klupe, niti je njegov uticaj toliki da bi dobio ugovor. 

• Like 2