Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, robespierre said:

Vrlo je jednostavno, najure se njegovi uhlebi, ekipa se sastavlja po košarkaškim kvalitetima a ne prema krštenici, Zvezda ne plaća mlade talente od 26 godina FMP-u, kad sa mesta predsednika KSS-a da sledeću izjavu

iz kluba ga napuše jer se meša u stvari za koje nije nadležan. 

Sad je tvoj red da odgovoriš na to pitanje koje si sam postavio. 

Pa ne moze se ocekivati da se odnosi ove uprave sa Covicem tek tako preseku i prekinu. Covic je sa njima zajedno bio u klubu prethodnih godina, pa cak i na pocetku ove sezone pre nego sto ce preuzeti KSS. Ako u klubu i dalje zovu Covica da im pomaze oko izbora trenera, igraca, menadzmenta ili bilo cega drugog, onda Covic ima uticaj. A ovo ostalo je mozda zato sto ljudi koji trenutno vode klub nemaju ni znanja ni hrabrosti da povuku neke poteze, nego nastavljaju sa onim sto su nasledili.

1 minute ago, robespierre said:

Ne, nego dobijem ospice kad pročitam narative o velikom košarkaškom pregalacu iz Železnika, začinjen spinom dajte dokaze

Niko nista pozitivno nije napisao za Covica, nego se pita Berti (a i ja sa njim) dokle ce se spominjati Covic. 

Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Niko nista pozitivno nije napisao za Covica, nego se pita Berti (a i ja sa njim) dokle ce se spominjati Covic. 

Pa čovek je iz kluba otišao u toku sezone koja se završila pre nekoliko dana, nije kao da je Piksi koji je u Zvezdi bio pre dvadeset godina, ali to nije činjenica na koju ćemo se obazirati. 

Spominjaće se valjda sve dok klub posluje na postulatima koje je on postavio. 

Što se mene tiče ne mora da menjaju, neće biti srećnijeg od mene dokle god krvave sns pare iz Beograda završavaju na desetom i dvanaestom mestu na tabeli kao ove sezone. 

Posted
5 minutes ago, СтелаРоса said:

Pa ne moze se ocekivati da se odnosi ove uprave sa Covicem tek tako preseku i prekinu.

Ovo mi je u rangu da Srbija ne može da funkcioniše bez našeg vrlog preCednika. Mislim daj, ako klub ne može da bude funkcionalan dok on nije tu, nebitno koliko je dugo bio na svojoj poziciji, znači da u tom klubu ne postoji organizacija. Toliko je prosto. 

Meni je ova priča da neki ne biste pratili klub ako nema domaćih igrača (da ne spominjem konstantno poređenje s Partizanom u vezi toga) smešna. Prvi je Željko hteo da dovede domaće, ali su ga oni najbolji odjavili jer imaju bolje ponude (ili prosto neće da se vrate iz kojih god razloga), dok ostali nisu dovoljno kvalitetni za nešto više od ulaska sa klupe. 

Gledaš da napraviš što kvalitetniji tim sa budžetom koji imaš, ne da na silu potpisuješ igrača samo zato što ima pasoš Republike Srbije. A za to što mnogi domaći nisu dovoljno dobri se eto obrati Čoviću tj. KSS, pitaj ga kako pristupaju problemu prelaska igrača sa juniorskog na seniorski nivo košarke.

Posted
42 minutes ago, Čvarkov said:

Kodi i Kenan su birani da bi prikrili mane kog tačno domaćeg igrača?

Ne radi se tu samo o domaćim igračima nego o celoj koncepciji tima.

U startu si imao Teodosića i Nedovića, blago rečeno fizikalno upitne igrače koji u odbrani ne postoje.

Onda se na to dovodi prvo pojačanje, Kenan - ''proveren'' EL igrač, kod Čovića se takvi dovode lopatom bez obzira na njihove karakteristike, kvalitetni su, uklopiće se.

Onda se na to produžava Jago, na Čovićevo insistiranje (po rečima forumaša koji ima pouzdane informacije iz kluba).

Kad si sklopio ceo taj bućkuriš dovodiš Kodija jer je jedina dostupna telesina na poziciji jedan da proba da pokrpi sve ovo iznad.

I tako si dobio jedan nefunkcionalan čovićevski gulaš, gomilu ničega.

• Like 5
Posted
17 minutes ago, m0k1 said:

Mislim da vecina ljudi ovde pljuje "domacu osnovu" (u koju ne smatram Petruseva i Kalinica, pa ni Nedovica koji su legit EL igraci) jer smo zbog nje osudjeni na "slabije" strance koji se posle prvi pljuju i teraju iz kluba dok ovi domaci preplaceni igraci ostaju i opet se ne dovode kapitalci jer se nema love za sve vec se opet ponavljaju iste greske - zacaran krug. Ako damo za Davidovca, Lazica, Dobrica i Luku preko 2M onda nemas para da dovedes recimo Vejda Boldvina nego dovedes Kenana koji je dosta losiji igrac od Boldvina. I onda nam je posle Kenan glavni krivac sto nismo otisli u PO/F4, uz njega i trener a jedino nisu krivi ovi sto dobijaju previse love za 10-15 mesta u rotaciji i ne daju nikakav (ili jako mali doprinos) + uticu i na kvalitet prvih opcija na toj poziciji (usled njihove cene) kao i na minutazu drugih igraca jer zaboga, posle prvog dobrog meca Dobrica (vs Bajerna) se pisu tekstovi kako on MORA da igra i kako mu zli Litvanac bezveze uzima minute...

Sve dok se ne budemo resili tih preplacenih domacih igraca ja cu prvi imati taj utisak da su Covic i njegovo nasledje glavni problem ovog kluba.

Ајде да кажемо да је то тако било до сада, слабији странци због домаћих преплаћених играча.

Шта се онда дешава ово лето и зашто на позиције три и четири ћемо да улупамо огроман новац на Монекеа, Калинића, Оџелеја и Нвору, а оставићемо рупу на 1 и 2. Нису ваљда за то криви Добрић и Давидовац?

• Like 1
Posted
27 minutes ago, berti said:

A koji bi dokaz da Covic ne vedri i oblaci klubom tebe zadovoljio?

Човић је 3.12.24. на гостовању РТС-у најавио долазак Џона Брауна у Црвену Звезду. Председник КСС најављује појачања једног клуба...

Мени већи доказ од тога не треба.

Да ли он "ведри и облачи", да ли му неко реферише, да ли има информације јер пије кафу са неким из клуба, потпуно небитно. Тиме што он то изјављује јавно на РТС-у он ставља свима до знања да се још увек пита. Не покушава чак ни да крије. Его му не дозвољава да ради из сенке.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
27 minutes ago, robespierre said:

Vrlo je jednostavno, najure se njegovi uhlebi, ekipa se sastavlja po košarkaškim kvalitetima a ne prema krštenici, Zvezda ne plaća mlade talente od 26 godina FMP-u, kad sa mesta predsednika KSS-a da sledeću izjavu

iz kluba ga napuše jer se meša u stvari za koje nije nadležan. 

Sad je tvoj red da odgovoriš na to pitanje koje si sam postavio. 

Dakle, Sfero bi bio najuren da je bilo po Covicu. Je li tako? Nije najuren, a iz toga sledi sta? Njegove izjave nisu uticale da klub otpusti Grka.

To sa FMP-om... Ne znam kakav je tu ugovor postignut i koliko traje. Verujem da je stetan, ali je pitanje da li tek tako moze da se ponisti. Dakle, ostatak proslosti, nazalost

Sada, najomiljeniji deo, a to su igraci. Boki, Petrusev, Kalina, Kodi, Kenan, Daum, Braun. Ko je tu nametnut Grku? Niko. Prva petorica su kicma tima i ti glavni igraci su dovedeni uz Grkov amin. Nisam nesto siguran da se bunio za produzenje Gidre i Jaga. Treba da se jednom rascisti sa tom famom da mu je sve nametnuto, a u stvari vecina glavnih igraca je njegov izbor ili njegov amin.

• Like 1
Posted
31 minutes ago, СтелаРоса said:

Izvini, ali wtf brate? Pa to su nam prve opcije na 1 i 2, sto bi rekli iz kluba kapitalci, koji su trebali da dominiraju i nose tim celu sezonu, a u realnosti su igraci sa gomilom mana koje su trebali da krpe Nedovic, Yago, pa cak i Teodosic (neretko ulazio u igru tek nakon i Kodija i Yaga kada shvatimo da njih dvojica zajedno ne mogu da iskreiraju ono sto Teo sa 40 godina moze). 

Ako su ljudi iz kluba očekivali od CMM-a i Kenana da budu kapitalci koji dominiraju i nose tim celu sezonu, onda je problem u ljudima iz kluba, njihovom nepoznavanju košarke i potpuno nerealnim očekivanjima, a ne u CMM-u i Kenanu. A onda svakako nije ni rešenje ratosiljati se njih dvojice i tražiti kapitalce koji će da ih zamene, nego promeniti upravljačku strukturu, konačno odustati od koncepta domaće osnove i usvojiti koncept smislene košarkaške selekcije.

• Like 23
  • Thanks 7
Posted
6 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Ајде да кажемо да је то тако било до сада, слабији странци због домаћих преплаћених играча.

Шта се онда дешава ово лето и зашто на позиције три и четири ћемо да улупамо огроман новац на Монекеа, Калинића, Оџелеја и Нвору, а оставићемо рупу на 1 и 2. Нису ваљда за то криви Добрић и Давидовац?

Ajde da vidimo prvo da li ce biti rupa na 1 i 2. Jos uvek nije zavrsen prelazni rok, ali nisam ni ja optimista da cemo dovesti neke zverke.

Ali evo ti kontra argument - da idemo na kvalitet a ne na kvantitet domace osnove i da su pare koje trosimo na Davidovca, Dobrica, Lazica, Luku (ako ostane) i Tea (koji je zavrsio) ponudili Guduricu - da li bismo imali rupu ? Da smo matchovali ponudu Armanija ja cisto sumnjam da bi Gudura odbio... Ne bismo imali ni rupu spolja a ni prenatrpan roster (Kalina, Nwora, Moneke, Odzelej + recimo Gidra ili Dzon Braun + Barna (da pomogne u Aba ligi posto ga vec placamo). Mislim da bi to bilo mnogo bolje resenje... Ali ne, mi cemo da preplacujemo domace i da natrpavamo roster.

Posted
15 minutes ago, Vonko Normalni said:

Човић је 3.12.24. на гостовању РТС-у најавио долазак Џона Брауна у Црвену Звезду. Председник КСС најављује појачања једног клуба...

Мени већи доказ од тога не треба.

Да ли он "ведри и облачи", да ли му неко реферише, да ли има информације јер пије кафу са неким из клуба, потпуно небитно. Тиме што он то изјављује јавно на РТС-у он ставља свима до знања да се још увек пита. Не покушава чак ни да крије. Его му не дозвољава да ради из сенке.

To samo znaci da moze gore na spisak kao insajder. 

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Монеке, Калина, Нвора и Оџелеје је претпран ростер.

Монеке, Калина и један од ове двојице би било довољно да се покрију сви минути на 3/4. Оно шта остане могао је узети Давидовац и неки Барна/Добрић/трећи лик. Овако се направила гужва и преко једног милиона је ту непотребно потрошено што је могло бити усмерено у бековску линију а не да је поново чине Коди и Кенан, који су ту јер нисмо имали пара за боље због домаћих играча...

• Like 2
Posted
35 minutes ago, m0k1 said:

Mislim da vecina ljudi ovde pljuje "domacu osnovu" (u koju ne smatram Petruseva i Kalinica, pa ni Nedovica koji su legit EL igraci) jer smo zbog nje osudjeni na "slabije" strance koji se posle prvi pljuju i teraju iz kluba dok ovi domaci preplaceni igraci ostaju i opet se ne dovode kapitalci jer se nema love za sve vec se opet ponavljaju iste greske - zacaran krug. Ako damo za Davidovca, Lazica, Dobrica i Luku preko 2M onda nemas para da dovedes recimo Vejda Boldvina nego dovedes Kenana koji je dosta losiji igrac od Boldvina. I onda nam je posle Kenan glavni krivac sto nismo otisli u PO/F4, uz njega i trener a jedino nisu krivi ovi sto dobijaju previse love za 10-15 mesta u rotaciji i ne daju nikakav (ili jako mali doprinos) + uticu i na kvalitet prvih opcija na toj poziciji (usled njihove cene) kao i na minutazu drugih igraca jer zaboga, posle prvog dobrog meca Dobrica (vs Bajerna) se pisu tekstovi kako on MORA da igra i kako mu zli Litvanac bezveze uzima minute...

Sve dok se ne budemo resili tih preplacenih domacih igraca ja cu prvi imati taj utisak da su Covic i njegovo nasledje glavni problem ovog kluba.

To.se moglo nekada pisati al kad raspolazes za ovolikim budzetom to vise ne pije vode. Ima milion primjera jeftinih igraca od nasih stranaca koji su pokazali dalekoooo vise. 

P.s Teo je kriv sto mora ulaziti kad ova dvojca ne mogu loptu prevesti preko pola 😃

Posted (edited)

Cak i da si 100% u pravu - pre bih 1M dodatno tu potrosio i da imamo 4 ozbiljna igraca na te dve pozicije (kao sto je Efes imao ove godine po dve kvalitetne opcije na svakoj poziciji) nego 1.4M sto smo sprcali na dve trece opcije na svojim pozicijama (Dobric + Davidovac).

I da se razumemo, apsolutno nije problem u domacim igracima. Prvi bih sve te pare usmerio na domaceg igraca - Gudurica. Problem su losi domaci igraci koji su pritom skupi i preskupi za ono sto pruzaju na terenu.

Edited by m0k1
  • Like 4
Posted
20 minutes ago, DameTime said:

Ovo mi je u rangu da Srbija ne može da funkcioniše bez našeg vrlog preCednika. Mislim daj, ako klub ne može da bude funkcionalan dok on nije tu, nebitno koliko je dugo bio na svojoj poziciji, znači da u tom klubu ne postoji organizacija. Toliko je prosto. 

Meni je ova priča da neki ne biste pratili klub ako nema domaćih igrača (da ne spominjem konstantno poređenje s Partizanom u vezi toga) smešna. Prvi je Željko hteo da dovede domaće, ali su ga oni najbolji odjavili jer imaju bolje ponude (ili prosto neće da se vrate iz kojih god razloga), dok ostali nisu dovoljno kvalitetni za nešto više od ulaska sa klupe. 

Gledaš da napraviš što kvalitetniji tim sa budžetom koji imaš, ne da na silu potpisuješ igrača samo zato što ima pasoš Republike Srbije. A za to što mnogi domaći nisu dovoljno dobri se eto obrati Čoviću tj. KSS, pitaj ga kako pristupaju problemu prelaska igrača sa juniorskog na seniorski nivo košarke.

Pa nije mi bas najjasnije sta si htela da postignes odgovorom na moj upis posto si manje vise ponovila sve sto ja i tvrdim. 

- Klub je nefunkcionalan

- Ne postoji organizacija u klubu

- Covic i klub (Zvezda) su krivi sto od Davidovca i Dobrica (2017. godina ako se ne varam) nismo izbacili igraca

Jeste sve tako. Ovo sa domacim igracima nema smisla raspravljati, ja sam svoje razmisljanje izneo, znam kako sam se osecao u sezoni 19/20 kada smo imali gomilu stranaca i ne zelim da gledam tako nesto opet. Ako neko drugi nema problem sa tim ja to postujem i nemam nameru da ubedjujem bilo koga sta je ispravno.

11 minutes ago, Guru said:

Ako su ljudi iz kluba očekivali od CMM-a i Kenana da budu kapitalci koji dominiraju i nose tim celu sezonu, onda je problem u ljudima iz kluba, njihovom nepoznavanju košarke i potpuno nerealnim očekivanjima, a ne u CMM-u i Kenanu. A onda svakako nije ni rešenje ratosiljati se njih dvojice i tražiti kapitalce koji će da ih zamene, nego promeniti upravljačku strukturu, konačno odustati od koncepta domaće osnove i usvojiti koncept smislene košarkaške selekcije.

Pa naravno da je problem u ljudima u klubu i uvek ce tako i biti. Platis obestecenje plus das milionski ugovor plejmejkeru koji ne zna sta da radi sa loptom na postavljenu odbranu, ali zato baca cigle za tri poene. Losa procena da vredi taj novac i tu ulogu. Isto tako potpises na dvogodisnji milionski ugovor igraca od 33 godine koji ne ume da spusti loptu na parket, ali zato ne moze nista ni da odbrani. Opet losa procena. I u skladu sa tim, ocekujes da ce penzioner Teodosic da pokrpi nedostatak kreativnosti u spoljnoj liniji, opet losa procena. Produzis Yaga i povecas mu platu iako ti treba potpuno drugaciji igrac na onako sklopljenu spoljnu liniju, jos jedna losa procena. Zelis da igras svic odbranu a imas ukupno jednog visokog igraca sposobnog za tako nesto i plus u doselekciji dovodis centra kojeg odbrana ne znima, opet greska, itd...

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, m0k1 said:

Cak i da si 100% u pravu - pre bih 1M dodatno tu potrosio i da imamo 4 ozbiljna igraca na te dve pozicije (kao sto je Efes imao ove godine po dve kvalitetne opcije na svakoj poziciji) nego 1.4M sto smo sprcali na dve trece opcije na svojim pozicijama (Dobric + Davidovac).

I da se razumemo, apsolutno nije problem u domacim igracima. Prvi bih sve te pare usmerio na domaceg igraca - Gudurica. Problem su losi domaci igraci koji su pritom skupi i preskupi za ono sto pruzaju na terenu.

Te trece opcije su u jednom trenutku postali starteri koliko su "superstarovi" bili ocajni! Valjda i to nesto govori.

Znam znam hladna dvorana,nema akcija, beba plakala celu noc...

Posted
4 minutes ago, Borky said:

To.se moglo nekada pisati al kad raspolazes za ovolikim budzetom to vise ne pije vode. Ima milion primjera jeftinih igraca od nasih stranaca koji su pokazali dalekoooo vise. 

P.s Teo je kriv sto mora ulaziti kad ova dvojca ne mogu loptu prevesti preko pola 😃

Siguran sam da ima primera jeftinijih igraca koji su pokazali vise. Ja ne mislim da su Kodi i Kenan imali odlicne sezone. Ja mislim da su odigrali MALO ispod ocekivanja i ispod svojih EL proseka. Isto tako mislim da ce sledece sezone obojica biti bolji.

A ima li primera trecih opcija na svojoj poziciji koji kostaju daleko manje a koji su pokazali daleko vise ?

Teu svaka cast za proslu sezonu - uzivao sam do maja i hvala mu. Legendaran igrac. A ovu sezonu bolje da nije ni igrao...

Posted
5 minutes ago, m0k1 said:

Моја поента уопште није дал је то домаћи играч или страни, него у лошем распоређивању средстава у сваком случају.

Ако рачунамо да ће Монеке и Калина своје извући, ми смо у старту једног од Оџелеје/Нвора осудили на Рокасову судбину из ове сезоне. Док бековске позиције нисмо решили, тј нема неких назнака да ћемо их решити.

Posted
2 minutes ago, Borky said:

Te trece opcije su u jednom trenutku postali starteri koliko su "superstarovi" bili ocajni! Valjda i to nesto govori.

Znam znam hladna dvorana,nema akcija, beba plakala celu noc...

Davidovac je imao solidnu sezonu. Mozda i dobru s obzirom na ocekivanja (da tek od maja krene da igra). Ali da li mislis da je opravdao svoju platu ?

Sa druge strane, Dobric je imao katastrofalnu sezonu. Lazic nije ni igrao a i Luka je dosta propustio...

2 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Моја поента уопште није дал је то домаћи играч или страни, него у лошем распоређивању средстава у сваком случају.

Ако рачунамо да ће Монеке и Калина своје извући, ми смо у старту једног од Оџелеје/Нвора осудили на Рокасову судбину из ове сезоне. Док бековске позиције нисмо решили, тј нема неких назнака да ћемо их решити.

Slazemo se oko prvog dela 100% - pare nisu dobro iskoriscene. Samo meni mnogo vise smeta preplacivanje trecih opcija (koji su gle cuda, domaci veterani) a tebi jedan od drugih opcija. Sto je i okej - imamo razlicit pogled na stvari 🙂

Kalina je pokazao pred kraj sezone da nece moci bas da igra 27 mpg, a s obzirom na to da je sezona duza (+ povrede kojih ce nazalost izvesno biti) ja mislim da ce za svu cetvoricu biti mesta. Ali ne za svu sestoricu 🙂

Posted
47 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Jesu. Vezali su nam 1,4 miliona evra.

• WOW 1
Posted
10 minutes ago, m0k1 said:

Davidovac je imao solidnu sezonu. Mozda i dobru s obzirom na ocekivanja (da tek od maja krene da igra). Ali da li mislis da je opravdao svoju platu ?

Sa druge strane, Dobric je imao katastrofalnu sezonu. Lazic nije ni igrao a i Luka je dosta propustio...

Slazemo se oko prvog dela 100% - pare nisu dobro iskoriscene. Samo meni mnogo vise smeta preplacivanje trecih opcija (koji su gle cuda, domaci veterani) a tebi jedan od drugih opcija. Sto je i okej - imamo razlicit pogled na stvari 🙂

Kalina je pokazao pred kraj sezone da nece moci bas da igra 27 mpg, a s obzirom na to da je sezona duza (+ povrede kojih ce nazalost izvesno biti) ja mislim da ce za svu cetvoricu biti mesta. Ali ne za svu sestoricu 🙂

Koga ti ocekujes i sta ocekujes od trecih opcija u ekipi? Pa da je Kodi radio ono za sta je debelo preplacen (po meni )Teo bi cirkao rakiju i mezio. Dobric i Deda dodjose do startera a projektovani za trece opcije i oni su sporni a ne ovi sto su projektovani za prve.  Jednostavno nema logike. 

Svi klubovi kao trece opcije imaju veterane, legende,zasluzne igrace. 

Plate su posebna prica i tu ima dosta nepoznatih. Npr. da li je postoji neki tal ili nesto slicno sto je posebno simptomaticno za nase podneblje.Isti kao da li je realno da se za Kodija plati obestecenje i da tolika plata,za neke jeste za neke nije al tako mozemo pisati za svakog igraca.

• Like 1
Posted (edited)
14 minutes ago, Borky said:

Koga ti ocekujes i sta ocekujes od trecih opcija u ekipi? 

Prosto i jednostavno - ocekujem i slabije igrace od njih, po mogucnosti mladje (sada vec izvoljevam), ali ocekujem jeftinije igrace pre svega. Samim tim sto ce oni biti jeftiniji - prva opcija (ili druga) ce biti skuplje. Uz to ocekujem i da imaju minutazu u skladu sa trecom opcijom. Npr, Barna (koji mi se ni ne svidja nesto) mi je bolja treca opcija nego Dobric (ako su prve dve Kalina i Nwora). i ispunjava sve uslove (jeftiniji, mladji pa cak i domaci). Iz istog razloga mi je i Miljenovic bolji kao treca opcija nego Teo (pod uslovom da drugi plej bude igrac kvaliteta slicnog Lo koji se spominje). Znam, postoji sansa da je ovo do samog trenera, ali sam ubedjen da bi isti ovi igraci imali manju minutazu da nisu Srbi. I manje bi i kostali u to sam ubedjen.

Kodi jeste preplacen, to je jasno bilo jos proslog leta. Ali koga smo mogli da dovedemo pored Tea, Nedovica, Kenana i Jaga ? U EL imas svega par opcija na poziciji 1 koji bi mogli to da zakrpe, barem u teoriji... Tompson koji je jos skuplji, Satoranski koji je takodje skuplji... ko jos ? Boldvin koji je kostao preko 2M takodje, Grant koji je u sampionskoj ekipi... pritom njih dvojica ni nisu plejmejkeri.

Edited by m0k1
Posted

Ma redom su podbacili Kodi, Kenan i Nedovic kao najbitniji igraci spolja. Pa tek onda Yago. Podbacio je i Gedraitis, iako jeste imao manju ulogu, ali moralo je bolje. Daum se nazalost povredio i dugo ga nije bilo. Petrusev kao najbitniji visoki igrac posle povrede Bolomboja apsolutno nije opravdao tu ulogu. JBIII sa svojih 15ak minuta u EL takodje nije opravdao tu ulogu i minutazu. Ovo je vec devet igraca koji su po minutazi i ulozi bili najbitniji igraci, a ili nisu opravdali ocekivanja ili su se nazalost povredili (dvojica). Da rezimiramo:

- prvi plej, drugi plej

- prvi bek, drugi bek

- drugo krilo

- prva cetvorka (povreda), druga cetvorka
- prva petica (povreda), druga petica

Igraci sa ovim ulogama su podbacili. I naravno onda da u takvim okolnostima moras imati ozbiljnije igrace od Tea, Lazica, Dobrica, Davidovca i Mitrovica koji ce sa svojih projektovanih pozicija u rosteru (10-15) da ulete na teren i pokrpe sve sto ovi ispred njih nisu bili u stanju da urade. Samo sto ne znam koji kvalitetan igrac bi prihvatio da bude treca opcija na svojoj poziciji u timu i koji bi bio sposoban da pet utakmica sedi iza kosa, pa sestu bude u roster u izdominira 15 minuta.

Ok, i da se slozimo da je problem u ovim sporednim igracima, i dalje su mnogo veci problem prve i druge opcije.

• Thanks 1
Posted
6 minutes ago, СтелаРоса said:

Ma redom su podbacili Kodi, Kenan i Nedovic kao najbitniji igraci spolja. Pa tek onda Yago. Podbacio je i Gedraitis, iako jeste imao manju ulogu, ali moralo je bolje. Daum se nazalost povredio i dugo ga nije bilo. Petrusev kao najbitniji visoki igrac posle povrede Bolomboja apsolutno nije opravdao tu ulogu. JBIII sa svojih 15ak minuta u EL takodje nije opravdao tu ulogu i minutazu. Ovo je vec devet igraca koji su po minutazi i ulozi bili najbitniji igraci, a ili nisu opravdali ocekivanja ili su se nazalost povredili (dvojica). Da rezimiramo:

- prvi plej, drugi plej

- prvi bek, drugi bek

- drugo krilo

- prva cetvorka (povreda), druga cetvorka
- prva petica (povreda), druga petica

Igraci sa ovim ulogama su podbacili. I naravno onda da u takvim okolnostima moras imati ozbiljnije igrace od Tea, Lazica, Dobrica, Davidovca i Mitrovica koji ce sa svojih projektovanih pozicija u rosteru (10-15) da ulete na teren i pokrpe sve sto ovi ispred njih nisu bili u stanju da urade. Samo sto ne znam koji kvalitetan igrac bi prihvatio da bude treca opcija na svojoj poziciji u timu i koji bi bio sposoban da pet utakmica sedi iza kosa, pa sestu bude u roster u izdominira 15 minuta.

Ok, i da se slozimo da je problem u ovim sporednim igracima, i dalje su mnogo veci problem prve i druge opcije.

Ocigledno je problem onda to sto nam prve opcije nisu dovoljno dobre. Ili da trener ne valja ali ako su svi podbacili a mi ostvarili najbolji plasman u poslednjih X sezona onda ne moze trener biti (toliko) los, zar ne ? Jedno iskljucuje drugo.

Ukoliko stvarno mislite da nam prve opcije nisu dobre, onda nam ocigledno trebaju bolje prve opcije. Ako je budzet slican to onda znaci da sve pare treba uloziti na prve dve opcije a treca da budu neki krsevi... Ali to ne mozemo da uradimo posto mi trece opcije vezujemo na 3 godine sa velikim ugovorom. I eto nas, vrtimo se u krug gde je srz problema (po mom skromnom misljenju) - Covic i njegov legacy. 

Elem, vec je tema zagusena poprilicno tako da ne bih vise pisao i vrteo jedno isto u krug...

Posted

Upiskio bi se od srece ako dovedemo Dariusa,iako je slican tip igraca kao CMM( moje misljenje je da je minimum dupolo bolji).Dosta mi je ovih krateza od kosarkasa,ustvari dolazi u obzir jedan kratki ali nece on iz Reala sigurno...

• Like 5