Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Mislim da je glupo komentarisati sto Gudura nije dosao, bez obzira na sve. On je normalan, pametan covjek, al mi nije jasno sta bi Tomicu da se vrati.

Sto se tice Micića, najbolje za sve bi bilo da ostane u Hornetsima, mozda sve iznenadi. 

Posted
Just now, MrTwister said:

Bice da se nakralo jos skautinga iz Olimpijakosa, pa valjace za godinu-dvije 😄

U Armaniju je bio, doveo im Gudurića, naši videli da ovaj zna, i angažovali ga.

• Like 1
  • Ha-ha 11
Posted

Meni je misterija zbog čega je napustio Fener. Ali to što je izabrao Milano prije Beograda mi je sasvim u redu, sve i da je KKCZ potpuno normalan klub.

Imam problem što će naši da ga dovedu kad bude imao 37 godina, sa tom praksom dovođenja starih želja i vlažnih snova bez obzira na godine se mora prestati ako hoćemo neki iskorak. Uz razbijanje domaće osovine.

• Like 8
Posted

Ovo sa Tomićem je vjerovatno direktno Vučićeva instrukcija, pošto je najzad provalio da sipa lovu u klub u kome niko pojma nema o košarci.

• Like 5
  • Ha-ha 7
Posted
4 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Tomic je DR kosarke za ona dva kretena i Drcelu, tako da zasigurno predstavlja ogromno pojacanje u sportskom sektoru, barem da se smanji amaterizam u klubu donekle.

@Borky i ja navijamo za Tomica kao SD/Skout/Koja god funkcija od kad je otisao kao trener.

Kakve je on te sezone izrode nasao i u kojom ligama, za desetinu para koje sad bacamo na igrace.

Odlican potez.

• Love 1
Posted
3 minutes ago, Sector said:

Meni je misterija zbog čega je napustio Fener. Ali to što je izabrao Milano prije Beograda mi je sasvim u redu, sve i da je KKCZ potpuno normalan klub.

Imam problem što će naši da ga dovedu kad bude imao 37 godina, sa tom praksom dovođenja starih želja i vlažnih snova bez obzira na godine se mora prestati ako hoćemo neki iskorak. Uz razbijanje domaće osovine.

Gudura ima 30 godina, kad završi sa Milanom imaće 33, ako odradi ceo ugovor. Apsolutno nije kasno da tada dodje. 

• Like 5
Posted
36 minutes ago, СамоТи3 said:

Разумем али Дозет излази у јавност као да је он селектирао то све, можда од сад имамо два спортска директора ко зна.. 

Pa izlazi i Mrkela, ali se zna da je on sve manje uključen u sportske poteze fudbalskog kluba. Ne treba ni očekivati da će Dozet da ide iz kluba. 

Posted

Milan Tomić definitivno ima veće ime kao skaut nego li kao kouč, a da li je dobar potez zavisiće od istih stvari od kojih zavisi i trenerov učinak. A to je koliko bude dozvoljeno da samostalno radi.

Tako da, hajde da vidimo da li je ovo samo populizam ili stvaran zaokret ka nečemu boljem.

Ja sam skeptičan. Ako smo mi već dogovorili, pored Monekea, Cartera, Izundua, Nworu i Ojeleya, Tomić neće imati previše posla ove godine, a držaće ga odgovornim za rezultate.

Jedino ako nisu radili upravo sa njim a ne sa Dozetom, oko novajlija. Videćemo.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Rojo said:

Gudura ima 30 godina, kad završi sa Milanom imaće 33, ako odradi ceo ugovor. Apsolutno nije kasno da tada dodje. 

Истина, али рекао је синоћ на опроштају да се нада да ће да се врати у Фенер код најбољих навијача на свету, што значи три у Арманију и још 3 у Фенеру и таман са 36 код нас да заврши каријеру.

Posted
Just now, Don Dusko said:

Je li to isti Tomic koji je cutao sto mu je mali od palube u timu celu sezonu bio i plus na pocetku druge kad je dao otkaz?

Da, ćutao i trpeo i onda digao sidro. Loše iskustvo. Prvo što je ćutao i trpeo, drugo što je kao petogodišnje dete dao otkaz.

Posted

Tomić je na vreme shvatio da pozicija prvog trenera nije za njega. Vratio se u pozadinu, što je i radio celog života, vrv makar pristojno, čim je tolike godine proveo u Oliju, a posle i kod Mesine.

Hteli smo ozbiljnije ime od Dozeta i Tomić to sigurno jeste. Na žalost, mi i nemamo nekih drugih kandidata za tu poziciju, a da su koliko-toliko kredibilni i iskusni u tom poslu i da svojim CV-em zaslužuju priliku. 

Mislim da se ovom potezu nema šta zameriti, a kakav će da bude ishod - videćemo.

• Like 2
Posted
44 minutes ago, JPM said:

Ocito nesto nije u redu cim igraci svesno izbegavaju da udju u pregovore sa nama.

Mislim da nije u parama problem.

Mislim da je dobrim delom politicka situacija u pitanju

Pa i ovo sto se Petrusev razmislja deluje mi da je u dilemi da li ovde ostati

Strance boli qraz domaci mnogo vise razmisljaju o svemu

• Like 1
Posted (edited)
14 minutes ago, JPM said:

Milan Tomić definitivno ima veće ime kao skaut nego li kao kouč, a da li je dobar potez zavisiće od istih stvari od kojih zavisi i trenerov učinak. A to je koliko bude dozvoljeno da samostalno radi.

Tako da, hajde da vidimo da li je ovo samo populizam ili stvaran zaokret ka nečemu boljem.

Ja sam skeptičan. Ako smo mi već dogovorili, pored Monekea, Cartera, Izundua, Nworu i Ojeleya, Tomić neće imati previše posla ove godine, a držaće ga odgovornim za rezultate.

Jedino ako nisu radili upravo sa njim a ne sa Dozetom, oko novajlija. Videćemo.

Druže, znam da ne misliš bukvalno tako ali dio oko prelaznog roka je samo mali dio posla sportskog direktora. Neko je spomenuo na prethodnim stranicama da Micić nije došao jer se vjerovatno konsultovao sa Mitrovićem pa je saznao kakav je raspad u klubu. Baš zato treba sportski direktor, da iskomunicira sve sa igračima, da iskontroliše njihovo nezadovoljstvo i eventualno utiče na pojavu ""bušenja" trenera.  Mora neko iskontrolisati 20 razlilčitih karaktera a Dozet mi nešto ne izgleda sposoban za to. Kažem, znam da nisi mislio bukvalno ali imao sam potrebu da ovo spomenem. On je poprilično tvrd lik (kako ga ja doživljavam) ali mora neko biti i takav, naročito jer se Sfero spominje kao "drugarski" tip trenera.

Edited by Small Owl
Kucanje
  • Like 6
Posted

Dovodjenje prvog strucnog coveka u klub posle duzeg vremena, kao sto je Milan Tomic i ne forsiranje price o tome da cemo dovoditi samo domace igrace kakvi god da su, govori mi da ovaj klub moze biti na dobrom putu…

• Like 5
Posted

Ко не жели да одвоји политички ангажман човека од осталих црта његове личности слободно нека ме разапне јер поштујем такав став, али не могу да не приметим да је наш нови председник прилично посвећен Звезди и да је живи попут нас навијача. Можда му порекло богатства није најчистије - због чега је уосталом и "зарадио" позицију на којој се налази, а ја нисам - али начин на који доживљава клуб, колико је укључен, мотивисан и присутан, па чак и по сведочењу Петрушева и блокадера Калине, мислим да није за занемарити.

У реду је рећи да вероватно и не зна много кошарке, међутим осети се да покушава. Останак Јаниса, довођење Томића, подмлађивање и освежавање екипе, улагање у инфраструктуру, трогодишња евролигашка лиценца... Ок, са новцем који извесно није потпуно без мрље, али и даље се могу видети обриси неке визије и жеље за напретком.

• Like 6
Posted
8 minutes ago, Small Owl said:

Druže, znam da ne misliš bukvalno tako ali dio oko prelaznog roka je samo mali dio posla sportskog direktora. Neko je spomenuo na prethodnim stranicama da Micić nije došao jer se vjerovatno konsultovao sa Mitrovićem pa je saznao kakav je raspad u klubu. Baš zato treba sportski direktor, da iskomunicira sve sa igračima, da iskontroliše njihovo nezadovoljstvo i eventualno utiče na pojavu ""bušenja" trenera.  Mora neko iskontrolisati 20 razlilčitih karaktera a Dozet mi nešto ne izgleda sposoban za to. Kažem, znam da nisi mislio bukvalno ali imao sam potrebu da ovo spomenem. On je poprilično tvrd lik (kako ga ja doživljavam) ali mora neko biti i takav, naročito jer se Sfero spominje kao "drugarski" tip trenera.

Slažem se, samo držaće gfa odgovornim za tim koji on nije ispregovarao, a nije ni trener. To je problem. Ja uvek kažem, najbolje je pustiti čoveka da radi i oceniti ga na kraju sezone. Ako si mu se mešao u posao, trulo je da ga kritikuješ. Neuspeh je onda zajednički. A kod nas samo kofa govana na trenera i mirna Bačka.

• Like 1
Posted

Tomić se u analizi igrača koristio programom Synergy kao pomoćnim sredstvom. Koliko je to uspešno ne znam. Mo Faje, Beron iskopao ih iz naftalina a oni dali najbolje. Srećan povratak u #kkcz Welcome to Red Star bro! 

Posted
13 minutes ago, aleksa7 said:

блокадера Калине

Blokader je uvredljiv, pežorativan izraz koji koriste samo SNS govna.

• Like 31
  • Thanks 1
Posted (edited)
17 minutes ago, aleksa7 said:

Ко не жели да одвоји политички ангажман човека од осталих црта његове личности слободно нека ме разапне јер поштујем такав став, али не могу да не приметим да је наш нови председник прилично посвећен Звезди и да је живи попут нас навијача. Можда му порекло богатства није најчистије - због чега је уосталом и "зарадио" позицију на којој се налази, а ја нисам - али начин на који доживљава клуб, колико је укључен, мотивисан и присутан, па чак и по сведочењу Петрушева и блокадера Калине, мислим да није за занемарити.

У реду је рећи да вероватно и не зна много кошарке, међутим осети се да покушава. Останак Јаниса, довођење Томића, подмлађивање и освежавање екипе, улагање у инфраструктуру, трогодишња евролигашка лиценца... Ок, са новцем који извесно није потпуно без мрље, али и даље се могу видети обриси неке визије и жеље за напретком.

Drčelić je klasično SNS poslušno govedo i nema pojma o košarci. Možda mu poreklo bogatstva nije načistije...Možda? LOL. 

Drčelić je ušao punim navijačkim žarom u KK i ne žali ni svoj( faktički naš al ajde) novac da uloži. Posvećen je maksimalno u sklopu svojih mogućnosti(ograničenih).

Pošto je ušao navijački tako se i ponaša, od euforije do očaja, kao i svaki prosečni zvezdaš.

Čovek koji se ne eksponira toliko i koji je ipak malo pametniji je Živorad Vasić, koji je shvatio da pojma nemaju nijedan o košarci i da im treba GM.

Odatle Tomić.

Edited by Clash
  • Like 15
  • Thanks 6
  • Ha-ha 1