Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, mindgame said:

mislim da bi najbolje bilo da se oglase @Markoss @Mile1 i @Igor_ po pitanju dešavanja u klubu ako ima nečeg novog, a sumnjam da nema. Mislim da ako znaju nešto oko Micica da kažu i da rešimo više ovu sagu, te ide za Atinu i gasi nam svaku nadu, te ide privatno zbog neke organizacije. Poludecemo braco, ako imaju neke info ova gospoda, neka kažu i da se više ne štrecamo 

Ja sta cujem podelim, nisam cuo nista novo, zadnje sto sam cuo je da Micic ima dve bas jake ponude i EL, i da onih 10/3 nije bila tacna informacija. 

• Like 5
Posted
1 hour ago, forumko topic said:

Ako su već rešili da čerupaju Baskoniju, bolje da su krenuli od Lasa. A da, nije mu stigla vocap poruka još uvek. 

Izgleda da je Laso spanski pandan Radonji i Duletu V, ne radi mu roming nigde van Madrida, zato i ne prima WA poruke🫣

Posted

Ja tradicionalno, svaki prelazni rok napišem da mi nije jasno u čemu je poenta da se sazna ime igrača koji dolazi dan, dva, pet, deset dana pre nego što bude zvanično.

Ok mi je da se polemiše ovaj je fit za Zvezdu, onaj nije itd. ali da se mora znati makar sat ranije nije mi bilo jasno.

Kažem nije mi bilo jasno jer mislim da sam konačno shvatio šta su društvene mreže i koliki upliv imaju u naše živote i naše ponašanje.

Svi drndamo telefone po 5-6 sati dnevno tražeći nove i nove informacije. I hoćemo sve sad i odmah ili najkasnije u sledećem skrolanju da se desi.

Sve je senzacionalno, ekskluzivno, nećete verovati, bomba, neočekivani obrt...

Tako da sam poprilično siguran da će se za desetak godina igrači dovoditi minimum po sistemu glasanja na Evroviziji.

Stručni žiri+glasovi publike  za odredjenog igrača pa tek onda potpis. 

Ne zajebavam se uopšte, sport je posao,velike pare su tu, posao mora da nameće svoja pravilia potrošačima ali i da prati njihove želje.

Tako da u ne tako dalekoj budućnosti nešto ovako će se sigurno desiti.

I eto sreće neizmerne za ciganiju vaskoliku. 

• Like 7
Posted

Kada već kažeš da Zvezda gradi tim sa nigerijskim šmekom, već se priča o dolascima Semija Odželeja, Džordana Nvore i Ebuke Izundua. Da li si možda već imao priliku da razgovaraš sa njima o svemu što vas čeka u novom klubu?
"Pričao sam već sa svima. Mnogo su uzbuđeni i vrlo odlučni da zajedno napravimo velike stvari. Sviđa mi se, ne samo nigerijski šmek, već generalno tim koji Crvena zvezda gradi za narednu sezonu. Zašto? Dobro je imati momke koji su potcenjeni, koje drugi ne vide kao prvo rešenje i nose taj osećaj u sebi. Takvi ljudi imaju veću želju za dokazivanjem, veću glad za uspehom. To je začin za posebne, velike stvari. Osećam da će biti isto i u Crvenoj zvezdi. Ne znam da li će se to desiti sledeće ili one tamo sezone, ali osećam da idemo u pravom smeru. Pričao sam sa svakim od njih i svi smo jako uzbuđeni zbog novog početka". 

• Like 1
Posted
2 hours ago, Don Dusko said:

A sistem poslovanja kluba da ostane isti.Ko je doveo te igrace i trenera? Oni nemaju nikakve odgovornosti vec je trener glavni krivac?

Ja se slazem da je Janis problem i da posle Spartaka mi ne bi otkaz tesko pao.

Ali znajuci ko nam vodi klub i na koji nacin da bi isto pisao i trazio  za sledeceg trenera(koji bude zeleo da dodje a to ce biti ili poslusnik ili neki solidan trener koji nema dugo angazman).

A onda cemo da trazimo da igraci opet odu jer nece ispuniti sto trener trazi.

Pa onda ukrug.

Ja mislim da se podrazumeva i da smo svi složni da rukovodstvo i sportski deo treba da odu. Ako sam ih trenutno izostavio to ne znači da treba da ostanu.

Trener je dobio sasvim dovoljno da ne bude 4 u aba ligi, da ne ispadne od Spartaka u polufinalu KLS...nije se ovde tražilo osvajanje EL...i ako on pokušava da predstavi 10 mesto kao VAU. Za ovakav rezultat se leti iz kluba, pogotovo za partije tokom cele sezone u ABA ligi..i na kraju plasman. O igri, atmosferi medju igračima da ne govorimo. 

• Like 3
Posted

Mislim da ima dosta komentara kojima nije ovde mesto, naročito mi bode oči pominjanje Partizana u bilo kakvom kontekstu na Zvezdinoj temi, ima nas koji ne žele to da vide ovde. Za one koji bi o njima, mogu da im se poklone na njihovoj temi.

Elem, vidim da je neko pomenuo Duška Ivanovića. Odradio je veliki posao, međutim, i on je na kraju i pored ogromnog autoriteta izgubio svlačionicu. Možda su i njega i Sfera bušili isti košarkaši...

Kada sam se već dotakao Duška, najviše mu zameram onaj izgubljeni derbi gde smo na poluvremenu vodili 20 razlike, a i treba biti realan i reći da u plej ofu Aba ni na jednom od tri gostovanja nije bio ni blizu pobede nad Partizanom, koji je ruku na srce te sezone igrao sjajno.

Sferopulos je u poslednjih mesec dana pokazao da nije trener za ono što mi ovde na forumu hoćemo. I kada bi se dotakao njega, ne mogu da zaboravim izjavu kako mi nismo plej of tim, druže, pa nismo ni tim koji tri puta zaredom gubi od Spartaka.

Ponoviću se još jednom, miriše da ćemo imati dobar tim, međutim, Sferopulos je veliki znak pitanja. Voleo bih da grešim. I da, baš ružno je nazivati našeg trenera prodavcem girosa i slično. Kakvo god da je njegovo trenersko znanje, radi se pre svega o jednom gospodinu.

• Like 19
Posted

Много се омаловажава Душков учинак кад се погледа ростер. Људи су тотално нефер. Душко је играо против најјачег ккп-а у задњих 10-15 година. Што се тиче ростера, повреде је горе већ све неко навео па не бих да се понавља. Са Кампацом зна се шта је било. Заборавља се и да је доселекција у виду Полонаре "спречена" од ЕЛ казном. Заборавља се да смо били много слаби на позицији 3 где је на крају сезоне играо Пефи?! Заборавља се да су нам на 5 били Кузмић који није ни бледа сенка старог Куза, Мартина који није ни бледа сенка оног Мартина пре кидања лигамената и Лука. Заборавља се да су му на почетку сезоне обећани стартни бек и 4ка, а није дошао нико. Далеко од тога да је савршен, наравно да је имао пропуста, али дајте људи, мало реалности.

• Like 34
Posted
1 minute ago, MGinobili20 said:

Много се омаловажава Душков учинак кад се погледа ростер. Људи су тотално нефер. Душко је играо против најјачег ккп-а у задњих 10-15 година. Што се тиче ростера, повреде је горе већ све неко навео па не бих да се понавља. Са Кампацом зна се шта је било. Заборавља се и да је доселекција у виду Полонаре "спречена" од ЕЛ казном. Заборавља се да смо били много слаби на позицији 3 где је на крају сезоне играо Пефи?! Заборавља се да су нам на 5 били Кузмић који није ни бледа сенка старог Куза, Мартина који није ни бледа сенка оног Мартина пре кидања лигамената и Лука. Заборавља се да су му на почетку сезоне обећани стартни бек и 4ка, а није дошао нико. Далеко од тога да је савршен, наравно да је имао пропуста, али дајте људи, мало реалности.

Mala ispravka. Radonjic je igrao protiv najjaceg Partizana u zadnjih 10+ godina

• Like 1
  • Ha-ha 2
  • WOW 1
Posted

Hol moze da ponudi atraktivna zakucavanja i slabo sta osim toga.

Ako se razmatra kao alternativa za Petruseva, to je potpuni promasaj. Ako je u igri za bekapa startnom centru, moze da prodje, mada i za to ima boljih opcija za koje se ne mora placati obestecenje...

• Like 9
Posted (edited)

Nisam neki ljubitelj Duška ali dovoljan pokazatelj kakav je ko trener je činjenica kako je Dušku izgledala ekipa kad  smo se i zvanično oprostili od Evrolige pet kola pre kraja a kako je izgledala ekipa ove sezone. 

Tu bih stavio tačku na tu raspravu. 

Edited by Čočo
  • Like 6
Posted

Zaboravlja se i da je Sfero bio 2/3 sezone bez najvaznijeg igraca, da je protiv Buducnosti igrao i bez Davidovca, Kalinica i Mise. Da se povredio Mekentajer. Da se nisu pojavili Kenan,Nedovic, Jago i na kraju sezone Petrusev.

Najveci trener nasih naroda je prosle sezone imao isti ovakav raspad i 0-10 protiv nas, pa je imao podrsku. Lako je sada da Sferovi hejteri pisu svasta, a prosle godine je bio vrhunski trener.

Ja mislim da je bilo pametno da posle ove blamaze ode, ali ko sam ja da im sudim. Navijacu i dalje, pa sta bude.

Inace mislim da nam Micic ne treba, a i da na kraju nece doci. Ne treba gubiti vreme, vec hvatati Tompsona i jos dva vrhunska beka i centra.

• Like 5
  • Ha-ha 1
Posted
8 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Još malo omalovažavanja Ivanovića, nije da nismo navikli od tebe. Željkov Partizan u dobrom delu druge polovine te sezone igrao najbolju košarku u Eveopi, tukao Real dva puta na strani u plejofu, DV Partizan protiv koga je Radonjić igrao van Beograda maltene nije mogao da dobije utakmicu u EL.

• Like 10
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
27 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Nije.Dusko je igrao protiv Partizana koji je bio u TOP 8 i pobedu od F4.

Radonjic je igrao protiv tima koji je ispao od Disco disco Burse.

Edited by Don Dusko
  • Like 3
Posted

Kako se gleda blamaza po lokalnom takmicenju, tako se isto treba gledati kako je igrala ekipa na vrhuncu forme. Kako smo izgledali protiv najjacih ekipa u EL kada smo bili kompletni. Da li se nazirao neki napadacki&odbrambeni sistem, da li je bio u stanju pripremiti utakmice za razlicite protivnike, koje je korekcije radio tokom utakmica, da li je bilo strategije, sekundarnog plana itd. Sve ovo Sfero radi iznadprosjecno, i to ga je nagradilo produzetkom saradnje.

Vec ima kontinuitet rada, klimatizovao se na sredinu, i ima priliku da nadogradi ekipu. Ako bude mozga u klubu, glavna pojacanja trebaju da budu makar dvogodisnja, i da se ima neki dugorocniji plan sa ekipom, bez nekih brzopletih odluka gdje ce nas baciti opet godinu u nazad. Ako se po prvim pojacanjima moze zakljuciti, o nekim njegovim zeljama, i ostancima/odlascima, tacno se nazire njegov stil kosarke. Licno ja sam prezadovoljan i sa pojacanjima, i sa odlukama koje klub do sada povlaci, samo se nadam da nece biti nekih drugih struja u klubu koje ce zahtijevati neke posebne igrace koji se ne uklapaju u koncepciju. Makar Sfero da dovede/zadrzi sebi okosnicu 8-10 igraca, pa da vidimo kako cemo izgledati. Licno ocekujem bas ozbiljnu kosarku.

• Like 27
  • Thanks 2
  • Tuzno 1
Posted

Zanimljivo..

Da li si možda imao priliku da razgovaraš sa trenerom Janisom Sferopulosom?
"Nismo još razgovarali, ali planiramo da to učinimo uskoro. Čuo sam određene komentare preko Kodija, ali razgovarao sa ljudima iz vrha Zvezde. Stvarno sam sa njihove strane osetio veliku želju da me dovedu. To mi posebno diže motivaciju, da pružim sve od sebe".

• Like 2
Posted
5 minutes ago, tejlor said:

Zanimljivo..

Ne znam sta,valjda ponude treneru hoces tog i tog on kaze hocu necu onda sportski sektor(ovi nasi Dozeti  i sta vec) dovedu igraca,to ne znaci da se trener nije slozio i nije rekao zelim tog igraca zato sto vec nije rszgovarao sa njim.

• Like 2
Posted
Just now, Miki28 Lakers in 5 said:

Vratite post. Ne ubacuj mi nesto sto nije receno. Radonjic je igrao protiv najjaceg Partizana u 10+ godina a te tvoje imaginacije sa DV ostavi po strani. Jasno je da se mislilo na Zeljkovu 1 sezonu.

Како да не. Екипа са Загорцем, Муром, Мадаром и Смаилагићем који су играли прве озбиљне сезоне је за 2 класе слабија од исте те екипе надограђене Папапетруом, Егзумом и Нанелијем.

Posted
1 minute ago, robespierre said:

@Miki28 Lakers in 5  Izvinjavam ti se, nisam ni uzeo u obzir da neko ozbiljno misli da Partizan koga Bursa istambura u EC može da bude jača od ovog koji je dva puta na strani tukao Real u plejofu. 

Ne prihvatam izvinjenje. Zaista nedopustivo od strane moderatora da sam pravi neke situacije i ubacuje sta mu odgovara kako bi uveo cenzuru i brisao postove.

1 minute ago, MGinobili20 said:

Како да не. Екипа са Загорцем, Муром, Мадаром и Смаилагићем који су играли прве озбиљне сезоне је за 2 класе слабија од исте те екипе надограђене Папапетруом, Егзумом и Нанелијем.

Nikakva je ekipa nadogradjane Vildozom i Campazzom itd u odnosu na Woltersa i Dzonija itd.

Moje misljenje, na koje imam pravo ali ok, jasno je da moderatori samo dozvoljavaju ono sto oni mogu da ubace i predstave kao istinu.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Nikakva je ekipa nadogradjane Vildozom i Campazzom itd u odnosu na Woltersa i Dzonija itd.

Prvo je bio Jaylen Adams, Vildoza je bio doselekcija kad su videli da su se zajebali sa inicijalnim plejom.