Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Creed Bratton said:

Proslo je bar tri meseca od prve do druge povrede, izgledao je skroz nomalno na terenu cak nije ni ista povreda tako da ne verujem da imaju ikakve veze te dve povrede.

Nisam ni upoređivao dve povrede, već kažem da je možda nateran da se ranije vrati posle prve povrede, pa srećom istu nije obnovio. Hoću da kažem, nagađam šta bi mogao biti osnov za neku tužbu, nemam pojma šta se stvarno desilo.

1 minute ago, Taki said:

Znači Bolomboj htio da raskine ugovor a mi navalili da ga plaćamo skoro godinu da ne igra,a onda i kad se vrati ko zna u kakvom stanju,ne znam,nije mi to nekako logično,jedino da ima osnova za neke tužbe..

Da, da raskine ugovor, ali bi to bilo NA ŠTETU KLUBA. U prevodu ceo ugovor bismo morali da mu isplatimo. Nama se više isplati da ga plaćamo pa nek odigra i par meseci samo opet je nešto odigrao.

Posted
20 minutes ago, robespierre said:

Ako te poslodavac pošalje kod doktora koga on nađe,  angažuje i plati i taj doktor ti uništi karijeru, odgovornost podjednako snose poslodavac i taj doktor.

Sve je ovo ok ali ne vidim ko je unistio karijeru Bolomboju. Covek je doziveo tu povredu pa je doziveo, operisan je tek u Americi kad su jedva uspeli da ustanove koja je povreda u pitanju i verujem da su u tom procesu ucestvovali sam Bolomboj, klub i menadzer. Prosto ne verujem da mu je klub izricito odredio ko sme da ga operise a da on nije pristao. 

5 minutes ago, JPM said:

Nisam ni upoređivao dve povrede, već kažem da je možda nateran da se ranije vrati posle prve povrede, pa srećom istu nije obnovio. Hoću da kažem, nagađam šta bi mogao biti osnov za neku tužbu, nemam pojma šta se stvarno desilo.

Pre cu verovati da su kolege dobile pogresnu informaciju nego da smo odlucili da u trenutku kad nam nije gorelo pod nogama vracamo glavnog igraca koji nije dovoljno oporavljen i jos da ga prisiljavamo da igra u Decembru.

Posted
6 minutes ago, JPM said:

Da, da raskine ugovor, ali bi to bilo NA ŠTETU KLUBA. U prevodu ceo ugovor bismo morali da mu isplatimo. Nama se više isplati da ga plaćamo pa nek odigra i par meseci samo opet je nešto odigrao.

Ja se ne sjećam takvog slučaja,da nas tuži jer naši doktori nisu ustanovili tu rijetku povredu?

Posted

"Uništiti karijeru" je baš teška reč, ali recimo pogrešna dijagnoza ili pogrešna terapija ili nestručno rukovanje slučajem, ili ne slanje na operaciju kada je operacija bila jedini pouzdan način. Ima puno stvari o kojima može da se debatuje ali to su sve stvari za advokata, koji bi sigurno predložio vansudsko poravnanje, tipa isplatite mu ceo ugovor i da on lepo ide iz kluba.

Just now, Taki said:

Ja se ne sjećam takvog slučaja,da nas tuži jer naši doktori nisu ustanovili tu rijetku povredu?

Ne sećam se ni ja ali to nema veze.

Posted

Fakat je da doktori ne mogu biti krivi što se on povrijedio, pa sve i da mu se desilo nešto gore. Njihova odgovornost je što su uspostavili neku dijagnozu na osnovu koje on valjda propušta 4 nedelje a radilo se o mnogo, mnogo ozbiljnijoj povredi. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, NikadProtivKaline said:

ne bih ja bas takve zakljucke donosio na osnovu par poluincidenata sa sudijama na kraju jednu vrhunske karijere

uvek je bio taj koji se pita i pravi magiju na terenu, ali jbg telo vise ne slusa

ako si takmicar(a on jeste) logicno je da se negde ispolji frustracija...kod njega jbg nekontrolisano tamo gde ne treba...ali ne bih tome ucitavao vise nego sto jeste

da li bi teo bio dobar GM ili uopste kosarkaski funkcioner, zavisi koliko bi mu glava bila u tome

ako stvarno vidi svoju dalju karijeru u tome, ne vidim zasto ne bi bio bolji od nekog tviterasa dozeta

ili, ako vec mnogi uzimaju komsiluk kao poredjenje - nisu ni zelimir ni savic neki sjajni ljudi, cak pre bi se moglo reci suprotno...pa opet rade bolji posao od drcele i tviterasa

Radi se o tome sto da bi bio SD prvo bi trebalo to da zeli, drugo da pokaze bilo kakav afinitet ka tome, trece to je posao i mora da se zna. On uopste nije u toj prici niti je svestan sta to znaci. To sto je bio dirigent na parketu ne znaci nista, sta vise moze samo da mu odmaze, ako i mnogim trenerima koji sj bili vrhunski igraci. Ja ne pricam o incidentkma sa terena i sudijama, vec o incidentima u klubu kad su mu predocili da bi mogao da upadne u direktorsku fotelju. Covek je nacelno prihvatio ponudjeno mesto i posle tri dana poceo da pravi sranja i da se svadja sa celim klubom.

Nekome ko u svoj "lux" hotel stavi kineske vodokotlice, ne bi dao da mi vodi ni zemljoradnicku zadrugu

1 hour ago, aleksa7 said:

Балавило се на Звездиним темама како Жалгирис са лимитираним буџетом ради страшан посао овог лета јер доводи неартикулисаног Рајта, Вилијамс-Госа из повреда за 1.6 милиона по сезони и Дастина Слеву из Еврокупа. Позивајући се на наратив да је углавном само код нас изгорела трава, а углавном свугде другде зелена - а посебно у зеленој шуми - питам се да ли и даље стоји да докторирају прелазни рок сада кад су отпустили тренера након обезбеђивања три солидно скупа потписа који не доносе вансеријски квалитет.

Нимало у циљу оправдавања наших дудука и максимално са циљем да се мало охлади са ложењем на друге организације, стидљиво бих апеловао да се бар понекад поред критике упути и подршка онима који нас представљају, пошто боље од њих извесно нећемо довести ако нису у странци, а не видим да смо се заједно организовали да ове отерамо.

Bice ispred nas na kraju. Perfektan prelazni rok. Bukvalno onu nakazu od tima pokrpili sa tri igraca.

Ljudi videli da im ne odgovara trener, nisu zadovoljni imenjaju, samo se mi nadamo da ce sfero da nadje carobni stapic.

Posted
1 hour ago, robespierre said:

Oproban Čovićev koncept koji ne donosi nikakve rezultate. Ne sumnjam da će nas ovi što su partijali po klupskim koktelima doktora robotike posle još jedne uspešne sezone obradovati Udbojšinim blagim licem izvajanim u blatu. 

O kome se radi?

Posted

Mogli bi da uvedemo revolucionarnu inovaciju u košarku sa 5 trojki u prvoj petorci i nekoliko na klupi. 

1. Nwora - Deluje da ima najbolji ballhandling

2. Dobrić - Već je igrao na beku i mogao bi da odgovori na zahteve, mada sa loptom u rukama ne pravi prednost

3. Kalinić - Nije potrebno objašnjenje, a može i na 4.

4. Rokas - Može i obrnuto sa Kalinom.

5. Ojeleye - Najkrupniji i može kako tako se nosi sa lakpim peticama.

Na klupi Barna, Šaranović kao prve izmene a ostali igrači su tu da navijaju i mašu peškirom.

Da li je sarkazam ili liči na taktiku za sklapanje tima?

• Ha-ha 4
Posted
7 minutes ago, Creed Bratton said:

Sve je ovo ok ali ne vidim ko je unistio karijeru Bolomboju. Covek je doziveo tu povredu pa je doziveo, operisan je tek u Americi kad su jedva uspeli da ustanove koja je povreda u pitanju i verujem da su u tom procesu ucestvovali sam Bolomboj, klub i menadzer. Prosto ne verujem da mu je klub izricito odredio ko sme da ga operise a da on nije pristao. 

Da, kad medicinski tim u klubu kaže igraču idi kod doktora Pere, igrač i menadžer, pošto su valjda stručnjaci za sportsku medicinu, kazaće nećemo kod Pere nego kod Žike. Uopšte ne mora da znači da je doktor Pera nestručan, i stručnim ljudima se dešavaju greške. Ali ako zbog te greške igrač završi karijeru može (i treba) da od kluba koji ga je tamo poslao naplati milionsku odštetu.

Posted
4 minutes ago, Nate said:

Covek je nacelno prihvatio ponudjeno mesto i posle tri dana poceo da pravi sranja i da se svadja sa celim klubom.

zvuci kao da imas neke insajd informacije

ja ih nemam i komentarisem ono sto je javno dostupno

a negde se vodim i logikom da gore od dozeta tesko da moze

Posted (edited)

Hajde da razradjujemo ovde neproverenu insajdersku informaciju o losem lecenju koja moze skupo da nas kosta, a da nismo sigurni da je istina. Uz svo postovanje svakome ko se trudi, dolazi od coveka koji je rekao “Motli je u avionu” pre par meseci.

Edited by Fromthecorner
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Ja se iskreno nadam da Dozet i Drcela nisu gledali Plavsu Madjiju kako razgoni fenerovce na buljuke, jer nam se onda smesi novo-staro pojacanje. Mene je isto tako zajebao one sezone u Megi kada sam pomislio da mozda ima sanse da se izbrusi za neko pouzdano trece resenje na centarskim pozicijama

Edited by Kosjan Willavić
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, NikadProtivKaline said:

zvuci kao da imas neke insajd informacije

ja ih nemam i komentarisem ono sto je javno dostupno

a negde se vodim i logikom da gore od dozeta tesko da moze

Slazem se, samo mislim da se kod nas poslovi vezani za  sportski menadzment ozbiljno potcenjuju. Ne ide bas iz kopacki ili patika u direktorsku fotelju. 

• Like 2
Posted (edited)
11 minutes ago, Nate said:

Nekome ko u svoj "lux" hotel stavi kineske vodokotlice, ne bi dao da mi vodi ni zemljoradnicku zadrugu

Хотел на Дивчибарама одавно није његов. Нови власник је Омеровић.

Напеналио јесте све, и не видим никакав проблем у томе јер... или ћете да радите или нећете.

Edited by BB7
  • Like 1
Posted
1 hour ago, tejlor said:

Jedini je Daum siguran da ide, i po Markosu jos uvek se ne zna status Brauna Nede itd..

To su igraci koji nemaju ugovor.

Onda CMM-u se trazi klub, Kenanu, Jagu,Rokasu. Uz veliku verovatnocu da CMM ostane jer tesko da postoji neko dovoljno glup da preuzme taj ugovor.

Verovatno cekaju da zavrse sve to pa da objave na gomilu sto se kaze..

Pa tek onda pojacanja.

Zar nije istekao ugovor i Rokasu ako se ne varam. To i jeste najteze, ne mogu dovoditi nikoga umesto Kenana i Jaga dok nema izgledne sanse da ih se otarase prebacivanjem plate na drugi klub.

Posted
14 minutes ago, Nate said:

Ljudi videli da im ne odgovara trener, nisu zadovoljni imenjaju, samo se mi nadamo da ce sfero da nadje carobni stapic.

Znaci jednom ne menjamo trenera posle neuspešne sezone i direktno se promenila mantra da sad pametni klubovi odmah menjaju trenere. 

Posted
41 minutes ago, Creed Bratton said:

Ovde je izgleda opsta praksa da se vredjaju svi redom i koji su krivi i koji nisu, a onda kad neko pokusa da da razumno objasnjenje ide sarkasticni komentar. Nisam uopste pokusao da hvalim nas medicinski tim vec da realno pogledam na situaciju. Da se to tako radi Wilbekin i Laprovitola bi odavno tuzili svoje klubove jer su propustili celu sezonu nakon par kola.

Uopšte nisam bio sakrkastičan na tvoj post, već indirektno prozivam nesposobnjakoviće u našem čuvenom mediko timu. Nije Bolomboj jedini koji je loše tretiran kod nas.

Posted
8 minutes ago, robespierre said:

Da, kad medicinski tim u klubu kaže igraču idi kod doktora Pere, igrač i menadžer, pošto su valjda stručnjaci za sportsku medicinu, kazaće nećemo kod Pere nego kod Žike. Uopšte ne mora da znači da je doktor Pera nestručan, i stručnim ljudima se dešavaju greške. Ali ako zbog te greške igrač završi karijeru može (i treba) da od kluba koji ga je tamo poslao naplati milionsku odštetu.

Nije samo da klub ima korist od tog igraca, vec i igracima i menadzerima zavise stotine hiljada evra od njihovog zdravlja. Naravno da igraci imaju svoje doktore i da se ne oslanjaju samo na strucnjake iz klubova. Ti opet pominjes neku hipoteticku situaciju gde je neko Bolomboju unistio karijeru iako je jedina informacija koju imamo ta da je povreda vrlo retka i da je nakon covek uspesno operisan nakon sto su ustanovili povredu.

Za 10 minuta se opste prihvatila neproverena informacija samo zato sto se uklapa u narativ, a ne radi se o nekom pojacanju koje ce mozda doci a mozda i nece vec o mnogo ozbiljnijoj stvari kojamoze u ogromnoj meri da narusi reputaciju kluba.

Posted (edited)
9 minutes ago, Milko Miller said:

Znaci jednom ne menjamo trenera posle neuspešne sezone i direktno se promenila mantra da sad pametni klubovi odmah menjaju trenere. 

Ne znam sto su oni oterali svog. Priznajem da je iznenadjenje za mene trinkijerijev smena. Ali nas je imao jos goru sezonu i zasluzio je nogu u dupe.

Bolje sad nego u novembru

Edited by Nate
  • Like 1
Posted
14 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Zar nije istekao ugovor i Rokasu ako se ne varam. To i jeste najteze, ne mogu dovoditi nikoga umesto Kenana i Jaga dok nema izgledne sanse da ih se otarase prebacivanjem plate na drugi klub.

Rokas ima ugovor do 2026.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
17 minutes ago, Dzonii said:

Izasla vest da Oly nije zainteresovan za Micica

Oni jure nekog Mišića 😁

«Φαβορί για Μίσιτς ο Ολυμπιακός, του δίνει 12 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια» - Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Πειραιώτες!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για να κάνει δικό του τον Βασίλιε Μίσιτς, αφού φέρεται να του έχει καταθέσει ηγεμονική πρόταση. Διαψεύδουν οι «ερυθρόλευκοι».

Olimpijakos je favorit za Mišića, daju mu 12 miliona evra. Za 3 godine" - Pirej tim kategorički opovrgava!

Olimpijakos je predstavljen kao apsolutni favorit da Vasilje Mišić postane svoj, jer mu je navodno podneo hegemonijski predlog. "Crveni" opovrgavaju.

• Like 1
Posted
26 minutes ago, BB7 said:

Хотел на Дивчибарама одавно није његов. Нови власник је Омеровић.

Напеналио јесте све, и не видим никакав проблем у томе јер... или ћете да радите или нећете.

Fahrudin?