Jump to content

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Barkley#34 said:

Uz ogradu da to važi za podoficire i oficire, na ugovor su primili svakakve, isto kao u policiju. 

To ova poslednja tura prijema u Kobre i 72. brigadu za specijalne operacije od skoro, nerealno su spustili kriterijume i primali lopatom za početnu platicu od 250 hiljada. Bezbednosna provera bila da su ljudi iz VBA išli po opštinskim odborima SNS-a. Praksa je da se u takve jedinice primaju ljudi sa minimalno tri godine vojnog iskustva, ovde su primali ljude od 30 godina (30 godina je bila granica što je isto bolesno, ko bre postaje vojnik u 30 godina?!) sa ulice. To je njegov pokušaj da napravi pretorijansku gardu jer zna da će mu karijerni oficiri odbiti poslušnost ukoliko pokuša da izvede vojsku na narod. 

• Like 7
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Uh, kako lepe vesti, tek sada videh šta je bilo. Pozdrav iz daleke Australije i svaka vam čast na hrabrosti, protiv nasilnika kao oni nema druge. PUMPAJ!!!

• Like 1
Posted

Ljudi moji mi živimo "Nadrealiste". Žarko Mićin koji se pravda kako je eto otišao na Tasos jer nema kintu kao "blokaderi" koji idu na Sejšele, Maldive i Mauricijus. 😂

• Ha-ha 15
Posted
7 minutes ago, DameTime said:
40 minutes ago, Kooineeperk said:

To je po default-u tako. Casniji su. Obrazovaniji, prolaze mnogo duze skolovanje i vojno lice ne moze da postane bilo kakav psiholoski profil. Srozalo se i to ali ne koliko policija, koja je privatizovana i (cast izuzecima) skupila raznog sljama sa ulice da budu poslusnici u njihovim redovima. 

Bojim se da je ovo zabluda tj. samo očekivanje na osnovu toga kakva bi vojska trebalo da bude. 

Zasto zabluda? 

Za vojnu akademiju postoji ozbiljan prijemni na kome se rade i psiholoski i medicinski testovi. Uslov je i najmanje dobar uspeh u srednjoj skoli (drugi fakulteti ne postavljaju taj minimum), da nisu gonjeni po sluzbenoj duznosti ili osudjivani kaznom zatvora duzom od 6 meseci (dakle ne primaju ni one koji naprave ozbiljan saobracajni prekrsaj, ubiju nekog pa zaglave zatvor; cak i za sitne krimose je 6 meseci neki minimum pa i oni budu filtrirani). A onda imas prijemni - matematika i fizicke sposobnosti. 

Posted
9 minutes ago, Dzo23 said:

Ljudi moji mi živimo "Nadrealiste". Žarko Mićin koji se pravda kako je eto otišao na Tasos jer nema kintu kao "blokaderi" koji idu na Sejšele, Maldive i Mauricijus. 😂

To je plasirana poruka sirotinji koji misle da je to ko zna šta jer nemaju ni za do Male Krsne.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, berti said:

Jesen stize, huljo moja... Lepo je neko napisao

2 minutes ago, Don Dusko said:

Jesena rana....

Nek zazvoni tamburanje u transu...

• Love 2
  • Ha-ha 8
Posted
5 minutes ago, berti said:

Jesen stize, huljo moja... Lepo je neko napisao

ili "kad se narod sa odmora vrati"

daleko su Sejšeli i Maldivi ali stiže se na vreme ipak

• Like 2
Posted
31 minutes ago, robespierre said:

...vojsku na narod. 

Sve ovo smrdi na novopecene policajce bez imena i znacke i sa nekim cudnim uniformama aka mall security tajp.

Posted

https://n1info.rs/vesti/nekadasnji-direktor-vba-otkud-kobre-u-prostorijama-sns-a-nezakonito-obezbedjuju-vucevica/

Sve je čovek objasnio. 

Inače već duže vreme kolaju priče da pokušavaju da ugase VOA i stave ih pod upravu ovog ćacija iz VBA, otud možda i ovo: 

Gospodin Jovanić je čovek koji je meteorski napredovao iz obezbeđenja predsednika Republike dok je bio ministar odbrane. Došao je do čina general-potpukovnika nezakonito zato što formacijsko mesto direktora VBA predviđa niži čin, odnosno čin general-majora, a on je unapređen u general-potpukovnika i ta činjenica ukazuje da je vojska privatizovana i da se njom predsednik može da smenjuje unapređuje i postavlja nezakonito bilo koga", smatra Stojanović

• Like 6
Posted
Spoiler

Recimo, Bugarima dopizdelo i po svaku cenu hoce da prisvoje Dejminu Cecu kao svoju. Podignu se na oruzje i krenu ka ovoj kvazi drzavi - Izvin'te, 
imam i ja pravo na imaginarnog neprijatelja koji, eto hoce suvo zlato da nam otme...

Taksativno pojma nemam sa kolko profesionalnih vojnika raspolazemo, ali onaj visak ugovoraca, sto po raspalim kasarnama prebrojava paukove, sigurno nece da nas napadne.
To mu, otprilike dodje, kao, moleru da kazes: Od sutra ugradjujes struju, pa dobijes odgovor: Aaa, ja se u te IT vode ne mesam...

Posted

Kad se ovo zlo srusi, mozemo da budemo ponosni jer cemo slobodu apsolutno sami osvojiti. Osvojicemo je bez bilo kakve podrske sa strane, to jest uprkos podrsci koju mrcina ima spolja.

• Like 3
Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

Zasto zabluda? 

Za vojnu akademiju postoji ozbiljan prijemni na kome se rade i psiholoski i medicinski testovi. Uslov je i najmanje dobar uspeh u srednjoj skoli (drugi fakulteti ne postavljaju taj minimum), da nisu gonjeni po sluzbenoj duznosti ili osudjivani kaznom zatvora duzom od 6 meseci (dakle ne primaju ni one koji naprave ozbiljan saobracajni prekrsaj, ubiju nekog pa zaglave zatvor; cak i za sitne krimose je 6 meseci neki minimum pa i oni budu filtrirani). A onda imas prijemni - matematika i fizicke sposobnosti. 

Zato što ništa od ovoga nije garant časti i poštenja vojnika. Što se psihološke procene tiče, moj drug iz osnovne je upisao i završio VA, a divi se Staljinu i sanjao je o tome da vlada gvozdenom rukom. 

Otišao na VA jer je naređivao svima po kući i bio odličan đak.

Svi u Vojsci Srbije koji su "časno i pošteno završili VA", a dozvoljavaju da budu privatna vojska nenadležnog i da se u njihove redove takođe primaju random batinaši, ne obavljaju svoj poziv ni pošteno ni časno. Kako smo došli dotle da je za vojsku i policiju kriterijum postao da ne izađu na ulicu i biju narod?

In other news 

Što reče jedna gospođa, abortus treba da bude dozvoljen uvek i svuda, nikad se ne zna kad se nekoj ženi može javiti predskazanje da će joj sin biti pandur. Ili smradikal.

Hehe

• Like 4
Posted

Evo svezeg botovanja sa drustvenih mreza.

Sinic u NS su bili navijaci iz Novog Pazara a bili ij je i iz Hrvatske.

Ocekujem ovo u Informeru u narednih pola sata.

• Tuzno 1
Posted
1 hour ago, robespierre said:

To ova poslednja tura prijema u Kobre i 72. brigadu za specijalne operacije od skoro, nerealno su spustili kriterijume i primali lopatom za početnu platicu od 250 hiljada. Bezbednosna provera bila da su ljudi iz VBA išli po opštinskim odborima SNS-a. Praksa je da se u takve jedinice primaju ljudi sa minimalno tri godine vojnog iskustva, ovde su primali ljude od 30 godina (30 godina je bila granica što je isto bolesno, ko bre postaje vojnik u 30 godina?!) sa ulice. To je njegov pokušaj da napravi pretorijansku gardu jer zna da će mu karijerni oficiri odbiti poslušnost ukoliko pokuša da izvede vojsku na narod. 

Potpuno sam zaboravio na ovo. Slažem se, to je pravljenje lične garde. Ja sam mislio na obične vojnike u trupi, a znam da tamo ima svakakvog sveta plus što im je odliv kadra veliki i ni te jedinice ne mogu da popune.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, DameTime said:

Zato što ništa od ovoga nije garant časti i poštenja vojnika. Što se psihološke procene tiče, moj drug iz osnovne je upisao i završio VA, a divi se Staljinu i sanjao je o tome da vlada gvozdenom rukom. 

Otišao na VA jer je naređivao svima po kući i bio odličan đak.

Naravno da su stroziji prijemni kriterijumi garant generalno vece casti i postenja. Generalizujem i treba da generalizujemo a ne da se izvlace neki granicni primeri i daju kao opste pravilo. To sto ti nadjes neki granicni primer ne opovrgava moju "teoriju" i cinjenice da se za vojnu i policijsku sluzbu drasticno razlikuju prijemni kriterijumi. 

9 minutes ago, DameTime said:

Svi u Vojsci Srbije koji su "časno i pošteno završili VA", a dozvoljavaju da budu privatna vojska nenadležnog i da se u njihove redove takođe primaju random batinaši, ne obavljaju svoj poziv ni pošteno ni časno. Kako smo došli dotle da je za vojsku i policiju kriterijum postao da ne izađu na ulicu i biju narod?

Ovo, prosto, nije istina. 

Za ostatak cemo mozda tek videti - koliko posteno i casno ce obavljati svoje duznosti u skladu sa svojim pozivom. Pri tom, opet ponavljam, ne bih nikako stavljao u isti kos vojsku i policiju. Ne razumem odakle ti poslednji bold. 

Ako mislis na ove kobre sto su dobile batine i potezale pistolj, oni su cuvali nekoga. Mozes misliti ko je taj neko. Ja cenim Vucevicev sinko. Nisu kobre tu da mu odredjuju gde ce da ide vec da ga prate i obezbedjuju makar ovaj i u kupleraj isao. A isao je u SNS prostorije i morali su i oni tamo da budu. Oni su svoju duznost dosledno obavljali, ali ce sada imati temu za razmisljanje da li ce svojim oficirima reci da to nije ok, da li ce uzeti bolovanje ili tako nesto... 

Posted
30 minutes ago, nemanjaol said:

Ovo treba slati francuskim novinarima i deliti informaciju. Pa nek se Makron liže sa žvalavim još malo, pizda im materina

A sta ce Makarona da kaze?

Pitali prekjuce slovackog premijera da prokomentarise dogadjaje iz Backog Petrovca, i ovaj poslao punu i nedvosmislenu podrsku Vucicu.

https://www.nin.rs/politika/vesti/85945/fico-dogadaji-u-backom-petrovcu-iskljucivo-unutrasnje-politicko-pitanje-suverene-srbije