Klotzen Posted March 19 Posted March 19 Mogu da se vade da je to razglas. Osim ako to nije neki model zvučnog topa koji može da se idnetifikuje sa sigurnošću.
Dzo23 Posted March 19 Posted March 19 13 minutes ago, fillam said: Kaže predsednik da je na protestu bio jedan čovek na 7 kvadratnih metara, tako da komotno može njihova 'procena' na 107 hiljada da se pomnoži sa 6-7. Kako smo došli u situaciju da nam ovakva budaletina bude predsednik 13 godina? Ne mogu čudom da se načudim. 2
NMX Posted March 19 Posted March 19 Ala je ovo dobro ostarilo, nismo ni dosli do 20.3. i pucanja u Ćacija retarda. Koliko su bušni na sve strane i koliko hulja više ne drži ni blizu sve na kratkoj uzici kao pre. 2
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 4 minutes ago, Klotzen said: Mogu da se vade da je to razglas. Osim ako to nije neki model zvučnog topa koji može da se idnetifikuje sa sigurnošću. Možda će reći i da je bio toster i da su ogladneli žandarmi hteli da nešto pregrizu. 5
DameTime Posted March 19 Posted March 19 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Možda će reći i da je bio toster i da su ogladneli žandarmi hteli da nešto pregrizu. Imam nešto za njih 1
JohnnyDragon Posted March 19 Posted March 19 E ovako opozicija treba da radi: https://n1info.rs/vesti/marinika-tepic-objavila-fotografiju-policija-drzi-zvucni-top-na-dzipu-kod-narodne-skupstine-foto/ 9
NMX Posted March 19 Posted March 19 Žandarm čije je ime poznato redakciji, izjavio je da je 15. marta tokom velikog protesta bilo raspoređeno više „zvučnih topova“. Žandarm koji je bio angažovan tokom protesta, a koji je ispričao za Danas da je tokom protesta bilo raspoređeno više topova, kaže da je jedan od njih stajao iza Narodne skupštine. „Uređaj je bio montiran na haubi našeg vozila „Defender“ koga mi kolokvijalno zovemo „indijanac“. To je defender koji nema krov. Pored njega je bio „operater“ koji je zadužen za rukovanje ovim uređajem. Osim ovog vozila, levo od njega je bilo parkirano isto vozilo sa istim takvim uređajem. Objašnjeno nam je da će ovaj uređaj biti aktiviran ako bude bilo potrebe, kao i kako da se ponašamo ukoliko dođe do aktivacije“, priča izvor za naš list. Kaže da u tom trenutku nije bio jedini koji se nalazio pored ovog vozila, već da je tu bio čitav vod Žandarmerije. „Vozilo je bilo sakriveno i nije moglo da se vidi od ograde kojom je Skupština opasana zbog građevinskih radova. Ovaj uređaj na kraju nije upotrebljen. Međutim, ovih uređaja je bilo više i bili su raspoređeni na različitim lokacijama. Rečeno nam je da postoje i mobilni uređaji koji nisu montirani na vozilima“, kaže naš sagovornik. On navodi da svaki odred Žandarmerije (Beograd, Novi Sad, Kraljevo, Niš) ima po dva ovakva uređaja i da se to uopšte do sada nije ni krilo od pripadnika Žandarmerije, ali da do sada nikada nisu izvoženi van baze, sve do protesta. „Rečeno nam je i da je jedan uređaj postavljen u ili pored predsedništva, kao i da su traktori koji su parkirani oko Pionirskog parka, postavljeni upravo kako bi odbili udar topa ukoliko bi top bio upotrebljen, jer su u parku bili i naši ljudi“, kaže on. Što se tiče događaja u Kralja Milana gde je, po izjavama mnogih upotrebljeno ovo oružje, on kaže da ne zna odakle je to moglo biti ispaljeno, jer se nalazio kod Skupštine. Naš izvor nam je pre dva dana rekao i da su ta vozila u garažama kao i da će pokušati da ih slika. „Nisam uspeo jer je ta garaža trenutno zaključana“, kaže žandarm. On naglašava da je za ova vozila tog dana znao veliki broj pripadnika Žandarmerije.\ https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zandarm-tvrdi-danas-vise-zvucnih-topova-bilo-rasporedjeno-u-subotu-na-protestu/ buuušiiiiiii 23 5 6
Chaos Is Me Posted March 19 Posted March 19 Apsolutno pozdravljam delovanje opozicije poslednjih dana, rade šta je do njih. Takođe (iako ništa ne znači) massive respect za hrabre građane iz Sremske Mitrovice. 19 2 1
Manu Posted March 19 Posted March 19 Pričao sam i ja sa dosta studenata koji učestvuju u organizaciji protesta i aktivni su na svojim fakultetima i mogu skroz da potvrdim Mekovu dekonstrukciju. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je značajno bilo skidanje prsluka redara, tajming da se to uradi i jasna poruka - Ovo više nisu studentski protesti, ako ste sa nama povucite se. Taj potez nas je sačuvao pripremljenog scenarija koji je ovom režimu bio jedini izlaz - nasilja ogromnih razmera iz koga bi hapšenjima i spinovanjima došli na svoj teren. Sačuvao je i mnoge ljude povreda, a usudiću se da kažem i živote na osnovu toga za šta su bili spremni. Sačuvao je i ove proteste i dalju borbu za koju su danas mnogi još spremniji nego što su bili u subotu - uključujući i mene koji sam tada bio potpuno slomljen. A doneo nam je to da se umesto o nasilju, danas priča isključivo o zvučnom topu kao o jednoj od najvećih sramota ovog režima i nečemu za šta čvrsto verujem da će dovesti do njihovog kraja. Da im je plan uspeo, da i danas brojimo povređene i one podlegle povredama, zvučni top bi bio samo jedna mala stavka na koju se niko ne bi obazirao. Od subote do danas su se mnoge stvari promenile, a za to što se menjaju na bolje za svakoga ko čeka pad režima možemo samo da zahvalimo isključivo studentima, njihovoj organizaciji i reakciji. 31 3 4 3
NMX Posted March 19 Posted March 19 Davim (i daviću) ali ova količina informacija koja im curi, gde ne mogu ništa više da sakriju... I to vam je efekat protesta. Oslobađanje od straha. Pa neki ćata iz MUPa koji (greškom očigledno) ima pristup narudžbenicama uzme i slika pa pošalje opoziciji šta se kupovalo. Ili se javi rendom pandur i ispriča. I tako redom. 9 7
Don Dusko Posted March 19 Posted March 19 Ali kolika je milina slusati DJV-a sad kako se koprca i pokusava da napadne drugu stranu. Milini je slusati to cviljenje.Samo sto ne zaplace.
Marvin Posted March 19 Posted March 19 Ja i dalje ne mogu. Možda ću se radovati kad se na sudu bude branio, možda. 5 1 2
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 6 minutes ago, Don Dusko said: Ali kolika je milina slusati DJV-a sad kako se koprca i pokusava da napadne drugu stranu. Milini je slusati to cviljenje.Samo sto ne zaplace. Šta sere ta svinja? 2 6
Perkos2 Posted March 19 Posted March 19 10 minutes ago, NMX said: Davim (i daviću) ali ova količina informacija koja im curi, gde ne mogu ništa više da sakriju... I to vam je efekat protesta. Oslobađanje od straha. Pa neki ćata iz MUPa koji (greškom očigledno) ima pristup narudžbenicama uzme i slika pa pošalje opoziciji šta se kupovalo. Ili se javi rendom pandur i ispriča. I tako redom. svaki ćata iz policije a i oni mali jačeg ranga prvo što nauči je da ima kopiju svakog dokumenta bilo koji posao da je u pitanju, ta kopija je uvek tu "za ne daj bože" tj ako hoće da njega nameste za neku pizdariju koju su napravili zato uvek može da se dođe do tih informacija ali treba raditi a očito su se neki i iz opozicije setili da rade a ne samo da čekaju da im neko drugi završi posao. 3
NMX Posted March 19 Posted March 19 Ja ću se radovati kada bude kukao na temperaturu katrana koji vri u terazijskoj fontani 7 4 8
Helena Posted March 19 Posted March 19 (edited) 3 hours ago, Kooineeperk said: Ko prica o skoli u julu i avgustu? Niko. Eventualno zvalavi i ekipa. Skolska godina treba da se zavrsi na vreme, sa onim obimom gradiva koji moze da se odradi u tom periodu uz neku nadoknadu casova ali tako da ne preoptereti decu. Ako preostane nesto bitno, odradice u narednoj skolskoj godini. Na primer, znam da se nece mnogi sloziti, ali ja bih izbacio fizicko, likovno i muzicko. - Na fizickom ionako nista ne rade, ili dobijes loptu pa jurcas (sto mozes bilo kad u slobodno vreme) ili eventualno radis neke vezbice. Sve to moze i kod kuce i napolju. - Likovno moze da se radi takodje kod kuce, u nekom manjem obimu. Da dobiju zadatak da odrade neki rad u nekoj tehnici, da imaju Youtube/online video klip koji to objasnjava i radi kod kuce koliko zelis. - Muzicko slicno. Najteze je prvacima, petacima i osmacima. Pogotovo osmacima sto nece imati mnogo prostora za nadoknadu. Ako tako postaviše stvari, sve to mogu i sa drugim predmetima ili ih prosto izbaciti iz gradiva. Na sistematskim pregledima dece (mi radimo osnovnu školu) minimum 70% njih je sa viškom kilograma, dobar broj je baš pretila, a isto tako je dobar broj sa znacima deformiteta kičme i grudnog koša. Što se pak tiče fizičke spreme, mislim da mogu ja da im pariram sa navršenih 57. Ono što se sluša nije muzika. I da ne širim priču ovde,da, apsolutno sam protiv tvog predloga. Edited March 19 by Helena
nunilo Posted March 19 Posted March 19 Od danas nemamo vladu, preCednika, ode nam drzava bestraga, 'el ima neki smajlic koji se zlobno smeje? 2 4
Helena Posted March 19 Posted March 19 1 minute ago, nunilo said: Od danas nemamo vladu, preCednika, ode nam drzava bestraga, 'el ima neki smajlic koji se zlobno smeje? Zašto? Treba nam hepi smajli 🥳
berti Posted March 19 Posted March 19 Meni su osecanja podeljena, jednog dana mislim da je propustena velika sansa, drugog, kao i danas, da je ovo najbolje ispalo. Zasto? Pa samo da zamislimo sta bi se desavalo vec od nedelje ako akcija ne bi uspela, a vrlo je moguce da bi bio neuspeh. Brojali bi se mrtvi i tesko povredjeni. Mrcina bi pohapsila stotine ljudi, upali bi na sve univerzitete, pohapsio profesore, nastavnike... Ako bi procenio da mu koristi vanredno stanje, proglasio bi ga i tek tada radio sta hoce. Podelio bi otkaze prosvetnim radnicima, nije njemu proble to. Svojima bi ocas posla dao neke diplome i zaposlio bi ih po skolama, fakultetima. Studente bi takodje hapsio, podmetao im drogu i na sva zvona trubio o tome. Krenula bi represija i na lokalu. Kraljevo, Bogatic, poljoprivrednici... Ovako, od svega sto je planirao, ništa nije postigao. Još ovo sa zvučnim topom. Ljudi su još besniji i opet bi u onolikom broju vec sledeceg vikenda došli. 2
NMX Posted March 19 Posted March 19 U danu kada se saznalo (a tek je konferencija SSPa u 13h), ne samo da imaju, ne samo da su kupili nego da su uredno doterali topove na proteste 15.03, kada ima slika i snimaka vozila sa sve registarskim tablicama, izjave pandura očevidaca....režimski mediji izveštavaju (presek u 12:05): Kurir naslovna strana: 1. Novi snimak tragedije u Makedoniji; 2. Brnaba kosntatuje ostavku vlade i izbor nove ili nove izbore; 3. Ispovest pevaljke o tome ko se koliko drogira na estradi; 4. Onaj julovac lekar priča o smrti vozača hitne pomoci u makedoniji Informer: 1. Novi snimak iz MCD; 2.Preminuo Andrija Delibašić; 3. Jovo Bakić preti DJVu; 4. 230 studenata pravnog neki kurac nešto nešto... ALO: 1. Ostavka vlade; 2. Upucan biznismen u Zagrebu; 3; Rusija obara sopstvene dronove Daaaakleeee KOLIKO SU SE USRALI... Do sada bi bilo: Rumunska kurva Marinika Tepić laže narod; Bugarski klošar Sloba Georgijev napao predsednika; Ustaški peder (upisati ime) bezočno slagao (FOTO, VIDEO) 11
Geronimo Posted March 19 Posted March 19 (edited) 14 minutes ago, DJ_Vasa said: Šta sere ta svinja? Kontam da je retoricko pitanje, al odgovor je univerzalan - go*na. 🙂 Edited March 19 by Geronimo 1
Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 Da li da otkazem sastanak u 13h?! 🙂 Biti ili ne biti, pitanje je sad!
Bul-Kathos Posted March 19 Posted March 19 https://oko.rts.rs/drustvo/5086548/slom-predstavnickog-sistema-i-put-u-diktaturu-na-primeru-srbije.html
Stiletto Posted March 19 Posted March 19 6 minutes ago, Kooineeperk said: Biti ili ne biti, pitanje je sad! Biti, biti, ko volove u kupusu. 2 1
Recommended Posts