Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, srlepajce said:

Kako su krenuli da pljuju po Djokovicima 

Jelena potpisala peticiju :thumbup:

Ako bi cija molba za medjunarodnom istragom imala odjeka imala bi njihova

I po Novaku su krenuli isto...

• Like 2
Posted
1 minute ago, srlepajce said:

Kako su krenuli da pljuju po Djokovicima 

Jelena potpisala peticiju :thumbup:

Ako bi cija molba za medjunarodnom istragom imala odjeka imala bi njihova

Kaze lik na twiteru FSB mozete zvati na fiksni, vec su tu odavno.

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, Clash said:

Pitao sam danas drugara koji se bavi zvukom i razume se u te stvari i prepričavam šta mi je rekao, ogradjuje se i on pošto nije bio u BG:

Zvučni top je pojednostavljeno običan zvučnik, koji je sastavljen od više manjih zvučnika koji stvaraju  veoma jak zvuk 

Prirodni zvuk se prostire kružno a ovo je bilo usmereno i u buci koju prave vuvuzele i pištaljke i skandiranje ne bi bio toliko efektan.

Ono sto sviraju kurcu da zvučni top se oglašavav kao alarm je glupost, jer je to zvučnik i ti možeš snimiti bukvalno bilo šta i pustiti kroz to jer je zvučnik.

On misli da je najverovatnije bila  neka manja varijanta uredjaja sa nasnimljenom nekom kombinacijom zvuka aviona, oluje, tako nesto i da je to pušteno.

Ta manja varijanta je maltene za malo veći ruksak.

Onda se zapalio i pričao mi je još o nekim gigahercima i amplitudama i još neke stvari o kojim pojma nemam a nema trika da ih zapamtim pa da vam prenesem. 
Elem, i da je bila ta najmanja i  najbezbolnija opcija, to je umišljaj da se napravi panika i stampedo sa nesagledivim posledicama.

Evo link firme koja proizvodi LRAD u raznim varijantama, njih je  i Božo Prelević pomenuo u nekoj emisiji.

https://genasys.com/lrad-products/

Drugar ti je verovatno pričao o kilohercima i amplitudama, i potpuno je u pravu što se tiče toga da je to suštinski zvučnik sa koga možeš da pustiš šta god hoćeš. Nisam ekspert za oružje ali o zvuku znam ponešto, pa donekle mogu da pretpostavim kako taj top funkcioniše. Pošto je svrha ovog zvučnog oružja takva kakva jeste, pretpostavljam da se obično puštaju zvuci koji su u stanju da izazovu nelagodu ako se puste dovoljno jako i usmereno. Verujem da je bila neka kombinacija ekstremno niskih frekvencija od kojih se tresu kosti i nešto tipa poletanja aviona, oluje, itd. Video sam u nekoj analizi da dominira frekvencija od 63Hz što je vrlo nisko, ja non stop radim sa zvukom pa znam kako je kad slušaš tako nešto malo duže, i to u kontrolisanom okruženju (radim prilično tiho za današnje standarde). Ako ti takav zvuk pustiš usmereno, dovoljno velikom jačinom i na dovoljno dugačkom prostoru, da se amplituda zvuka tj. zvučni talas razvije bez odbijanja o tvrde prepreke dovoljne gustine, to ćeš sigurno osetiti fizički, makar zvuk trajao i svega nekoliko sekundi. Prepostavljam da je gornji deo zvučnog spektra, tj. sve iznad nekih 100Hz (ili ako ćemo strogo po pravilima, 400Hz), pokrivena nekim zvukom oluje, aviona (ili ko zna čime, bitno je da zvuči dovoljno neprijatno) i da je zadužen za psihološki efekat.

TLDR, imaš ekstremno niski bas koji ti pomera kosti ili pritiska grudi, zavisno od frekvencije, i srednji deo spektra koji je zadužen za paniku, jer je tu ljudsko uvo najosetljivije. Nemam pojma o tim aparatima i nisam bio na licu mesta pa uzmi sve ovo sa rezervom i kao krajnje pojednostavljenu verziju...može biti da je u pitanju i neki drugi uređaj, ili kombinacija neka, ko zna šta je sve tu smućkano.

Edited by implant
  • Like 5
  • Thanks 5
Posted
1 minute ago, Smrtokapa said:

Ako nešto može da natera babe, dede i dokone ljude po Srbiji da se trgnu iz sna, to je pljuvanje po Novaku. Udrite slepci!

Bukvalno.

A Informer udara i po Divcu vidim, Bodiriga je odavno na tapetu.

Bogdana i Saleta Djordjevića još nisu počeli.

Posted
4 minutes ago, Don Dusko said:

SNS govedo.

A ne, ne, Pikse je stariji od sns-a (i radikala kao izvornog oblika sns-a) i gnjida nezavisno od istog.

• Like 12
Posted
6 minutes ago, Smrtokapa said:

Ako nešto može da natera babe, dede i dokone ljude po Srbiji da se trgnu iz sna, to je pljuvanje po Novaku. Udrite slepci!

Ovo mooooožda može da unormali moju kevu. Ali samo možda. Gde neko da joj dirne u sina Noleta.

• Ha-ha 1
  • Pumpaj! 2
Posted

Djokovici i ako su se ugradili u neko zemljiste ili sta ti ja znam nisu se obogatili od ove vlasti i ne zavise od njih ič 

To ih najvise i boli, ne mogu njima manipulisati i ucenjivati

E sad ta prica o ugradjivanju je posebna. U ovoj zemlji apsolutno nista ne mozes da odradis legalo sve i da hoces (da bi dobio dozvolu za najobicniju vikendicu, o necem vecem i glupo pricati), ukratko drzava te tera da krsis zakon.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, DameTime said:

Ovo mooooožda može da unormali moju kevu. Ali samo možda. Gde neko da joj dirne u sina Noleta.

Na tebi je da iskoristiš svoju profeminističku retoriku i postaraš se da krivica za incident ne bude bačena na Jetzu kao i obično.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Smrtokapa said:

Na tebi je da iskoristiš svoju profeminističku retoriku i postaraš se da krivica za incident ne bude bačena na Jetzu kao i obično.

Dobar vic. Na profeminističku retoriku reaguje gore nego cela "muška" ekipa koja ovde piše na temu feminizma.

Raspravljam se sa njom danima, kaže kako ona voli da čuje informacije sa svih strana, navodno sada čita N1 portal i prati njihove vesti, a onda mi kaže bilo 107.000 ljudi na protestu, to je baš dosta. Ili kako redari imaju dnevnice, kao redari na teniskim mečevima (???) a na moju priču da ljudi imaju zdravstvene tegobe zbog upotrebe zvučnog topa ona kaže a kakve su posledice što su paljene baklje na protestu. 

• Tuzno 2
Posted (edited)

Sama nam se crta baza za prelaznu vladu.

Lista Studenti u blokadi, nosilac liste - Novak Đoković. Mandat na godinu dana, dok se ne prikupe dokazi i procesuiraju najveća nepočinstva u poslednjih 13 godina i dok se ne stvore uslovi za demokratske izbore. Đoković ne bi morao ni da prekida karijeru da bi preuzeo neku funkciju, dovoljno bi bilo samo njegovo ime.

Novopostavljeno Tužilaštvo u tih godinu dana zahvati vrh kriminalnog brega, lustrira se u medijima ono što mora da se lustrira, a onda ćemo ponovo da se delimo na 100 strana, u duhu parlamentarnih prilika u Srbiji.

Edited by Nek grmi jako
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Pisem sad na engleskom (tj. posle posla cu) po nekim discordovima, forumima i private ljudima koji bi mogli to da prenesu dalje.

Videce to neki liberas iz silikonske doline, novinar iz Poljske, privrednik iz Nemacke, pro gameri iz Evrope, a i van toga mnogo ljudi za koje ne znam ko su, ali videce se, ako bar neko to prosiri na pravu adresu, ja sam svoje odradio.

Slabo se prenosi, obeleli smo, ovi ljudi koje ja znam. Nedovoljni rezultati, alii treba deliti i objasnjavati sta se desava. I ovde, sto ti rece u silikonskoj dolini su ljudi izbezumljeni, glupostima koje se desavaju oko nas.

P.S.

Cini se da je vreme za treci svetski. 😞 

Posted
17 minutes ago, Beonegro said:

A ne, ne, Pikse je stariji od sns-a (i radikala kao izvornog oblika sns-a) i gnjida nezavisno od istog.

Ma znam da je on i Radikalsko al ovo je mnoooooooooooogo gore.

Piksi je ljudska nula i obicno takvi zavrse u tim skupovima(radikalsko i SNS-sko)... Kazem obicno jer ima izuzetaka...

Posted
3 minutes ago, Nek grmi jako said:

nosilac liste - Novak Đoković.

Ubiću se ko siroče.

Crta se Srki kao ministar za ekonomiju, građevinarstvo i seču šume.

• Like 1
  • Ha-ha 7
Posted (edited)

Ma jok, Đoković samo da svoje ime... Moraju i ova deca da imaju nekog svog Koštunicu, sa sve onim geslom: ko danas može da vas pogleda u oči.

Prelazna vlada zato i služi, da otera stare, da pozatvaraju ko treba odmah u zatvor, da lustriraju hepijevce, pinkovce i ostalu smradež, i da pripremi teren za nove. A ti novi svakako nisu ni Srki, ni Prle, ni Mrki...

To i oni znaju, zato bi se zadovoljili samo nekim povoljnim koncesijama.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Posted

Ovo se mozda secaju "teniseri" kad su me napadali da sam autosovinista i kako ne volim naseg Nola, da bih protiv Vucica ne glasao za Nola, nego za Endija Mareja bez ikakvih problema.

Tako da sto se mene tice dinstaj i zapakuj za poneti.

• Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted
3 minutes ago, Nek grmi jako said:

Ma jok, Đoković samo da svoje ime... Moraju i ova deca da imaju nekog svog Koštunicu, sa sve onim geslom: ko danas može da vas pogleda u oči.

Prelazna vlada zato i služi, da otera stare, da pozatvaraju ko treba odmah u zatvor, da lustriraju hepijevce, pinkovce i ostalu smradež, i da pripremi teren za nove. A ti novi svakako nisu ni Srki, ni Prle, ni Mrki...

To i oni znaju, zato bi se zadovoljili samo nekim povoljnim koncesijama.

Ma jednostavno crta se povuce, svi stariji od 50 u penziju ili bajbuk. 🙂