Clash Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ako niste gledali, ovaj Caci Petrov sere nesto celu emisiju i onda se ukljucuju studenti sa Pravnog i citiraju mu njegovu knjigu. 2
Molina23 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Sad svi treba da budu šokirani botovanjem ustavnog sudije. U 2025. godini posle 13 godina vladavine ludog kriminalca koji Ustavom i sudovima briše dupe. Od trenutka kad se potpisao Briselski sporazum davne 2013, trebalo je blokirati sve sa 200k na ulicama i svega ovoga kasnije ne bi ni bilo. Ne zbog srpstva, Gračanice i Lazarove kletve nego upravo zbog nenadležnosti i teškog kršenja Ustava i niza zakona i skupštinskih procedura. Umesto toga narod se tradicionalno delio i gledao svoja posla a dobar deo opozicije čak i podržao sramni akt i fino utabao stazu autokratiji i mraku. 4
bergkamp bcd Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, Molina23 said: Sad svi treba da budu šokirani botovanjem ustavnog sudije. U 2025. godini posle 13 godina vladavine ludog kriminalca koji Ustavom i sudovima briše dupe. Od trenutka kad se potpisao Briselski sporazum davne 2013, trebalo je blokirati sve sa 200k na ulicama i svega ovoga kasnije ne bi ni bilo. Ne zbog srpstva, Gračanice i Lazarove kletve nego upravo zbog nenadležnosti i teškog kršenja Ustava i niza zakona i skupštinskih procedura. Umesto toga narod se tradicionalno delio i gledao svoja posla a dobar deo opozicije čak i podržao sramni akt i fino utabao stazu autokratiji i mraku. Realno, SNS je projekat pravljen po uzoru na republikance. Svima je cilj da dobiju stabilnost (na usrtb slobode), das Srbima nacionalistu koji je postao Evropljanin, das mu sve medije i obezbedis da njegova stranka bude jedina opcija za nacionaliste i desnicare i lagano imas istog vodju i iste ljude na vlasti 20 godina. Tome i sluze sve one poruke "pa ako si protiv EU/NATO, za Kosovo i tome slicno, prirodno je da glasas za Vucica". Mislim, tako smo mogli i pre 2012. da imamo Kostunicu na 50% sa SPS na vlasti i Seseljem koji bi pricao "ma rusio bih ja Kostunicu, ali ne da ovi zuti lopovi i izdajnici dodju na vlast!" U opoziciji bismo imali 100 nijansi DS, neke zelenoleve opcije, neke nezavisne, neke pokrete, eventualno neke Dveri za ultrakonzerve da pokupe mocnih 3%. Jedino sto je sprecilo taj scenario je sto Kostunica nije mogao ili nije zeleo da vlada na taj nacin. U prvom slucaju je bio neuporedivo manje opasan od sadasnjeg Oca Nacije, u drugom slucaju je bio realno mnogo bolje resenje.
tomas.hokenberi Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 hours ago, implant said: Nama je, kao društvu, potrebno isceljenje i pomirenje - ako želimo da se unormalimo Pre bilo kakvog "pomirenja" za "unormaljenje" našeg društva je potrebno kažnjavanje krivaca i potpuna i nemilosrdna lustracija. Niko ko je imao preko SNS, SPS i ostalih bandi imao bilo kakvu iole značajniju ulogu u pljačkanju i uništavanju ne sme više nikada da ima bilo kakvu ulogu u Srbiji. Ne sme da ostane ni predsednik mesne zajednice iz tih stranaka. SNS, SPS, SRS i slični treba da budu zabranjeni, a njihovi funkcioneri tretirani na isti način kao oni iz NSDAP posle drugog svetskog rata, što podrazumeva i doživotne robije za vrh i trajnu zabranu bilo kakvog političkog delovanja za ostale i trajnu zabranu bilo kakve državne funkcije i bitne državne službe za njih. Btw, pomirenja koga sa kim? Žrtava sa ubicama? 2
implant Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Pre bilo kakvog "pomirenja" za "unormaljenje" našeg društva je potrebno kažnjavanje krivaca i potpuna i nemilosrdna lustracija. Niko ko je imao preko SNS, SPS i ostalih bandi imao bilo kakvu iole značajniju ulogu u pljačkanju i uništavanju ne sme više nikada da ima bilo kakvu ulogu u Srbiji. Ne sme da ostane ni predsednik mesne zajednice iz tih stranaka. SNS, SPS, SRS i slični treba da budu zabranjeni, a njihovi funkcioneri tretirani na isti način kao oni iz NSDAP posle drugog svetskog rata, što podrazumeva i doživotne robije za vrh i trajnu zabranu bilo kakvog političkog delovanja za ostale i trajnu zabranu bilo kakve državne funkcije i bitne državne službe za njih. Btw, pomirenja koga sa kim? Žrtava sa ubicama? Da si pročitao ceo post, video bi da sam napisao da svako ko je kršio zakon, maltretirao političke neistomišljenike, itd., mora da odgovara. Ako treba zatvor, zatvor, ako treba zabrana političkog delovanja, onda to. Ne razumem šta tu nije jasno? Treba li sve da se crta i ponavlja po milion puta? Btw, mislim da je SPSu i SRSu trebalo zabraniti rad odmah posle 5og Oktobra. Što se pomirenja tiče, iako si bio malo bezobrazan sa ovim o žrtvama i ubicama, odgovoriću ti: da, Srbiji je potrebno pomirenje i isceljenje, kompletan reset. Šta ti misliš da studenti rade poslednjih 4 meseca ovim šetnjama, da samo razbijaju medijski mrak? Misliš li da među onim hiljadama ljudi koji su ih dočekivali nema glasača SNS-a koji se sada kolebaju? Ili da ih Novi Pazar dočekuje kao najrođenije zato što nude stare, izanđale priče, a ne neku novu energiju koja ovde (a i šire) nikada nije viđena? Ja na tu vrstu pomirenja mislim, a obzirom na fail moje generacije koja je tabanala 90ih, mogu samo da se poklonim ovoj deci i da ih pratim u ovome što rade - koliko mogu. Za šta će to biti dovoljno, videćemo. Edited 5 hours ago by implant 2
BattleBender Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 10 hours ago, DJ_Vasa said: Ma sve je to lepo, ali i podrumi pića imaju dobrih strana. Jbg, mislim da sad ne rade, ali pre mesec dana su nešto razgovarali o kućnim popravkama. Ima i tu pametnih stvari da se čuju. Nivo zablude prilikom sopstvene gordosti je kod tebe bas... onako jak. Ja imam profil na twitteru od 2011., citao sam ga i pre toga, neka 2010, mozda i 2009. Twitter je, pogotovo za domen Srbije i Balkana, bio svojevremeno pionir i avangarda obnavljanja gradjanstva u Srbiji. Nakota se napravilo na tviteru sada, pa pisu svakakve budale, koje bi htele da budu pametne, kao sto je nekada pametnih, ostrih i duhovotih tamo bilo. Neki od tih otisli, neki od tih se manje vise sada, ili manje pisu. I ne, nisam ja jedan od njih. Samo sam citao neke. Bilo je tu nekad i cinicnih seronja. Ali sustinski tviter jesu izgradili ostroumni, na ovaj ili onaj nacin. To sto ti takav gord pises u 2025oj, bilo je ljudi koji su pisali tamo u nekoj 2013oj. Cak je reddit zbog omasovljenja bio podlozan tome da se dodje do toga da sada mogu da se procitaju svakakve gluposti i besmislice. 14 hours ago, Cavani said: Twiter je po meni najtoksicnija drustvena mreza, zato i ne zalazim tamo. Da, Tviter je toksicniji od Instagrama i TikToka koji sluze da se putem multimedije ljudi hvalisaju, promovisu i glume lasne slike zivota. Pritom usput i prodaju ista proseravanja koja rade i na tviteru. Samo na kub, uz nekakve storije sa ludih provoda.... Tviter je kao i mreza i nestao da bude platforma gde ljudi koriste svoje reci. I dugo je bio bas mreza koja je nastala kao odgovor na povrsnost fejsbuka, pa zatim instagrama. Just fyi. Twitter je i dugo bio ta mreza gde su ljudi postajali bitniji zbog ostroumnih tvitova, ne zbog slika i hvaljelja gde su bili, sta su radili, koji luksuz zive i sta imaju u vlasnistvu. Seronja svuda ima. I kod glupana, tupana, ali i kod nesto bistrijih likova. Neka su seronje kod potonjih nesto i vece (mada mislim i da nisu) uvek cu da biram vece seronje, al da nisu glupe, nego nesto malo manje seronje. Al glupe. Edited 6 hours ago by BattleBender
Milutinov Tata Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, Constantin said: Kakav je plan ? Da li kreću studenti ka BEOGRADU i iz drugih mesta ? Iz Subotice su krenuli jos u subotu. 1
bergkamp bcd Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Pre bilo kakvog "pomirenja" za "unormaljenje" našeg društva je potrebno kažnjavanje krivaca i potpuna i nemilosrdna lustracija. Niko ko je imao preko SNS, SPS i ostalih bandi imao bilo kakvu iole značajniju ulogu u pljačkanju i uništavanju ne sme više nikada da ima bilo kakvu ulogu u Srbiji. Ne sme da ostane ni predsednik mesne zajednice iz tih stranaka. SNS, SPS, SRS i slični treba da budu zabranjeni, a njihovi funkcioneri tretirani na isti način kao oni iz NSDAP posle drugog svetskog rata, što podrazumeva i doživotne robije za vrh i trajnu zabranu bilo kakvog političkog delovanja za ostale i trajnu zabranu bilo kakve državne funkcije i bitne državne službe za njih. Btw, pomirenja koga sa kim? Žrtava sa ubicama? Pa cak ni svi funkcioneri NSDAP nisu dobili trajnu zabranu, bilo je onih koji su se izvukli. Ono sto je bitno je da svi koji su imali koristi od ovoga rezima dobiju zabranu bavljenja politikom, ako pricamo samo o politici. To vazi i za one sa "ispravnom" ideologijom poput Sutanovca, Comicke, Vesica, Trivanke, Kene, Krstica, Bastaca i ko zna jos koliko preletaca iz DS, kao i ljudi koji su bili bliski rezimu poput Nenada Canka. Naravno, isto vazi i za Seselja, Dacica, Vucicevica, Zavetnicu, Mihajlovicku, Sormaza, sve funkcionere SRS, SPS, SNS i ostalih satelitiskih stranaka. Vazi i za Rasima Ljajica i njegove, na primer. Vazi i za Pastora i SMV.
Div Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, BattleBender said: Da, Tviter je toksicniji od Instagrama i TikToka koji sluze da se putem multimedije ljudi hvalisaju, promovisu i glume lasne slike zivota. Pritom usput i prodaju ista proseravanja koja rade i na tviteru. Samo na kub, uz nekakve storije sa ludih provoda.... Tviter je kao i mreza i nestao da bude platforma gde ljudi koriste svoje reci. I dugo je bio bas mreza koja je nastala kao odgovor na povrsnost fejsbuka, pa zatim instagrama. Just fyi. Twitter je i dugo bio ta mreza gde su ljudi postajali bitniji zbog ostroumnih tvitova, ne zbog slika i hvaljelja gde su bili, sta su radili, koji luksuz zive i sta imaju u vlasnistvu. Seronja svuda ima. I kod glupana, tupana, ali i kod nesto bistrijih likova. Neka su seronje kod potonjih nesto i vece (mada mislim i da nisu) uvek cu da biram vece seronje, al da nisu glupe, nego nesto malo manje seronje. Al glupe. Tviter nema stav ni ideologiju ni moć. Sve to imaju ljudi, a neki od njih pišu na tviteru. Povremeno pročitam ponešto, tamo piše sudija Majić. profesorka Biljana Stojković, advokat Šabić, pišu isto ono što govore na televiziji, izgovore u intervjuima, nemam prilike da razgovaram sa njima uživo, na tviteru mogu i to, da tražim neko dodatno objašnjenje, dam zamerku, podržim. Jasno, tamo piše i advokat Gajić i Đukanović, ima gomile botova, ako ne umem da ih prepoznam ma tviteru neću ih prepoznati ni ako mi sednu za sto u kafani ili dođu na 1. maj, pored pomenutih pišu i najmoćniji ljudi sveta, i neki od najpametnijih i milioni, beznačajnih likova i po položaju u društvu i po sadržini misli i stavova. Sve što pročitam je povremeno, nikog ne pretim sistematski, pokupim po neku informaciju, nisam promenio mišljenje ni idnod prem životi i svetu ni za mm. Tviter je alatka, korist ili šteta dolazi od majstora, kao što za iskakanje osigurača za struju nije kriv šrafciger nego električar. Nekad su najumniji ljudi razmenjivali ideje u kafanama, udruživali se, stvarali partije, dizali revolucije, oslobodilačke ratove, neke kafane su se zvale pivnice, iz njih je izašlo zlo koje je dovelo do ŽDSR, ali nisdu pivnice krive, mogli su oni da se okupljaju i po bibliotekama sa istim ciljem i istim idejama. 2
Div Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 hours ago, Smrtokapa said: Na kraju me neće iznenaditi ni Anarhistička Republika Srbija. Nemam pojma, deluje nemoguće u društvu u kome je problem da se organizuje normalna skupština stambene zajednice, ali do pre neki mesec mi je delovalo nemoguće da u mom društvu prestane da se koristi zajebancija "studenti su govna" pa se i to desilo. Meni ovo obraćanje deluje kao da je reakcija bna događanja u Bogatiću, Rači, Kraljevu gde se okupi značajna masa ljudi da se usprotivi odlukama neke zvanične vlasti, to okupljanje nema nikakvu formalnu moć, ako bi se proglasili za Zbor, pozvali sve građane, izglasali nepoverenje lokalnoj izvržnoj vlasti, imali bi znatno veću težinu nego stavovi iskazani kroz formu protesta. Mogli bi da donesu odluku o raspisivanju izbora, smeni gradonačelnika, odbacivanju ili promeni pojedinih akata,prostornih planova, npr. Znam da to ne bi automatski zanačilo konstituisanje nove vlati ali bi debelo potkopavalo moć režima, po malo ali na mnogo mesta. 1
Pletilja Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago 15 hours ago, srlepajce said: Ako sam dobro razumela, Kovacica je zvizdala AV u na uvce? Orden za hrabrost da im se dodeli, samo mi iz malih sredina znamo koliko je hrabrosti potrebno za tako nesto. Kapa dole za Kovacicu! 6
Pletilja Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 10 hours ago, diego said: To je tacno, i cak mozemo da budemo rodonacelnici jednog novog drustva, pre svega u Evropi, jer nijedna drzava i sistem nema odgovor protiv Tacno! Kad pricam sa prijateljima u USA i EU bas to im kazem: hvatajte beleske, trebace vam, mi smo 13 godina ispred vas.
Recommended Posts