ters Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 31 minutes ago, Volter said: Neverovatna je njihova bahatost. Kao da su uvereni da će ovo večito trajati, otimaj, otimaj i samo otimaj, pljuj, hapsi, maltretiraj...Ne može nam niko ništa. Ako i ne potraje, uvereni su da neće odgovarati. Možda kad dođu neka bolja vremena i neće odgovarati mnogi od njih, ali sam uveren da sve ovo što rade nosi neko prokletstvo, da će im viša sila naplatiti račun. Smatraju da je visa sila na njihovoj strani jer su njeni zemaljski predstavnici na partijskom kazanu.
Don Dusko Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Lako je kada imas medije da ispinujes kako je samo opozicija kriva za sve ovo....
Smrtokapa Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Nazvati ove govnima je uvreda za nesvarene ostatke hrane. 5
Don Dusko Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 12 minutes ago, DameTime said: Djuka bizon u ulozi Djose Btw x1.25 je jos jaci utisak. 1
DJ_Vasa Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 1 hour ago, Don Dusko said: Lako je kada imas medije da ispinujes kako je samo opozicija kriva za sve ovo.... Za ovaj današnji cirkus im nije baš bitan PTC sa sve Pinkom u paketu. Pošto bar pola od provodi više vremena na Tnjiterima i sličnim glupostima, verujem da su videli najavu ex-radikala da će biti tuče. Umesto da to iskoriste, da bojkotuju sednicu ili da jednostavno stanu ispred govornice ili da bar stoje u poslaničkim foteljama, oni se primili k'o mladi majmuni. Mogli su lepo da kolektivno istupe iz kojekakvih odbora koji sarađuju sa svetom, što bi bila ozbiljna šamarčina, a što im ne bi ugrozilo duple plate i dnevnice. Niko ih nije terao da se mlate oko transparenata na spratu, što može samo da stvori utisak da su svi isti. Mogli su bar malo da glume, pa da počnu da padaju i kmeče od bola kada su ih pesničili radikali, za šta su imali vremena da se pripreme, a ne da učestvuju u svinjcu. Koliki kreten treba da budeš da ti ex-radikal najavi tuču, da lično najaviš da ćeš od sednice napraviti cirkus i da padneš na tu foru? Biće da je onaj Bačulov u pravu, ali ne zato što se za poteze saznalo jer se sve to prisluškuje, nego zbog toga što su dobrovoljno pristali da učestvuju u cirkusu u kome su se pokazali kao klovnovi.
Volter Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Inače, kad smo kod Igora Bečića, ovog što pokušava da otme Mariniki ovo čime je prskala govnare, njemu je 2009. u hodniku skupštine nos razbio Srboljub Živanović. Sećate se Srboljuba koga je Toma počupao za kosu jer mu je pomenuo ženu kad je prolazio pored njega. To je bio onaj period kad su se radikali popičkali. Sećam se prenosa te skupštine i kad Toma uvodi Bečića krvavog nosa. Srboljub ga dobro nab'o. Pisale su novine da je njega i tast pretukao. Ovaj put je dobro prošao, iako je ponovo tražio batine.
Drug Crni Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Bacio Šešeljev potrčko i službin saradnik rovca,opozicioni forumaši prvaci skočili da se uhvate. Neverovatno
Pastir Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 9 hours ago, McLeod said: Baculov se meni ne svidja, on je bas ovako sa strane tipican ubaceni element. Jasno je da ih prate i prisluskuju, ali kako ovo izdejstvovati a da se nisu dogovorili? Poznavao sam mu brata, Zorana, isto smo godiste, u neko vreme ( oko 2010 godine), nije mi delovalo kao los covek, ali svasta se tu izdesavalo, trenutno stanje je da je on ( Zoran ) kupljen, to je 1/1, Misa se ogradio od toga ali nisam siguran koliko je to iskreno, smrdi mi na trojanca...
McLeod Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 15 minutes ago, Pastir said: Poznavao sam mu brata, Zorana, isto smo godiste, u neko vreme ( oko 2010 godine), nije mi delovalo kao los covek, ali svasta se tu izdesavalo, trenutno stanje je da je on ( Zoran ) kupljen, to je 1/1, Misa se ogradio od toga ali nisam siguran koliko je to iskreno, smrdi mi na trojanca... Ne bih da spekulisem ko je kupljen ko nije, u krajnjem slucaju to nije ni previse vazno, indikativno je da apsolutno ne mogu da se koordinisu iz nepoznatih razloga.
berti Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Negde je izasao podatak da 90 posto opozicionih poslanika nema drugi posao, skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije. Umesto da se odmah napusti parlament, svi odbori, sve na lokalu...
fancy Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 1 hour ago, berti said: Negde je izasao podatak da 90 posto opozicionih poslanika nema drugi posao, skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije. Umesto da se odmah napusti parlament, svi odbori, sve na lokalu... Wow, kakvo botovanje. Ono, kao usputno pišanje po opoziciji praveći ih lenjim oportunistima koji žive na grbači zabrinutog naroda, kroz argument "negde je izašao podatak" / "negde sam čuo"... što se svodi na klasično "keve mi" tačnije "svisuistiamojeopozicijagora". Evo ja ću da ti kažem gde si pročitao - u Informeru, Kuriru, javili na Pinku, bilo na jednom od Vučićevih obraćanja narodu. 4 1
robespierre Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Da rade drugi posao bilo bi - promena vlasti im je hobi. 5
DameTime Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 1 hour ago, berti said: Umesto da se odmah napusti parlament, svi odbori, sve na lokalu... Da napuste sve i šta onda? Šta nam to tačno donosi?
JPM Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Nisam ja tako shvatio Bertijev upis. Koliko god meni to grozno zvucao, i moj idol, Zoran Djindjic, imao je poneke obicne sekicese i oportuniste u svom okruzenju, nazalost. Tako da svakako nisu svi u opoziciji ni posteni ni moralni ljudi. Nije mi tesko da zamislim da postoje ljudi u opozicionim klupama koji su po svojstvima isti SNS-ovci. Sto se tice ovoga "svi su isti", Vucic nam je pokazao da nisu svi isti. Koliko god sam mrzeo Tadica zbog ozivljavanja SPS-a, ovo sad je sto puta gore od svega do sada. 1
freethrow Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 To je komplikovana priča i nije da nismo već imali nekoliko iteracija tog scenarija. Bojkot ovde daje slabe rezultate, a Zapad ne vrši praktično nikakav pritisak, čak im olakšava funkcionisanje - već tolerišu fašističke i autokratske režime u samoj EU, zabole ih za neki pičkovac na Balkanu. Ni narod se nešto posebno ne potresa - može biti i gore pričica. Imali smo već tu fazu i nemam utisak da ih je uzbudila kao ova sada. 9
Tex_Willer Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 13 minutes ago, DameTime said: Da napuste sve i šta onda? Šta nam to tačno donosi? Nove izbore sto nepomemik i zeli...
JPM Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Problem je, naravno, sto vlast ponasanjem tera na nasilje, koje ce verovatno i eskalirati. Prosto nema drugog nacina. Moze protesti, eno vam onaj cosak tamo pa se derite do mile volje i crtajte crvenom bojom, ali budite tu i ne smetajte u saobracaju. Drugim recima, dokle god ste neprimetni, ne smeta. Moze izbori, evo ova moja uhodana ekipa jedva ceka da isproba nove metode kradje, potkupljivanja i zastrasivanja. Jebiga, nismo u normalnoj situaciji. Mrzim to, ali ovde mora da padne neko nasilje, jer te jednostavno ostavljaju bez izbora. 1
berti Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 55 minutes ago, fancy said: Wow, kakvo botovanje. Ono, kao usputno pišanje po opoziciji praveći ih lenjim oportunistima koji žive na grbači zabrinutog naroda, kroz argument "negde je izašao podatak" / "negde sam čuo"... što se svodi na klasično "keve mi" tačnije "svisuistiamojeopozicijagora". Evo ja ću da ti kažem gde si pročitao - u Informeru, Kuriru, javili na Pinku, bilo na jednom od Vučićevih obraćanja narodu. A da ti malo zajebes da drugima pripisujes. Malo sto se izivljavas banujuci ljude dok diskutujes sa njima, sada si poceo da podmeces. Ako si ti idolopokonski nastrojen prema svemu sto opozicija uradi, onda je tvoj nivo pink, informer, kurir i ostala sranja. Ti ces nekome da podmesces, ti? Sam se banuj neko vreme jer ovo sto radis je sramota. Ucitavas drugima, kao drzis lekcije... Sta si ti nama? Profesor neki, a ostali ovde su đaci. Podatak o zaposlenju poslanika moze da se proveri. U nekom podkastu je iznet, mislim kod onog Ljube koga je bia onomad hapsila zbog kritike Vucica. Valjda je i on Vucicev covek. 1 1
Chaos Is Me Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Naravno da mora da padne nasilje. Šta ste mislili, da će ovi da odu demokratskim ili pravnim putem? Kad imaš gangrenu onda moraš da amputiraš nogu, nikakvi melemi tu ne pomažu. 5 4
shonke Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 2 hours ago, berti said: Negde je izasao podatak da 90 posto opozicionih poslanika nema drugi posao, skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije. Umesto da se odmah napusti parlament, svi odbori, sve na lokalu... Pa jbš ti taj posao ako treba da budeš i poslanik i član odbora i šta sve pa da zbog toga trpi taj neki profesionalni angažman. Npr ja radim od 08-16 pa opet ne bih mogao da budem i poslanik pored toga. Prosto, radim jedan posao 100% a da otavljavam jedno da bih bio poslanik... Sam sebi bih dao otkaz. Dakle, demagogija je pisanje te vrste, eto, njima je to jedini posao. Pa i treba da im bude jedini posao da bi mu se posvetili kako treba. 8
DameTime Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Kada bi opozicija napustila parlament, skupštinu, sve na lokalu itd. ne bismo dobili apsolutno ništa. Samo još veći mrak, manipulaciju i sns spinovanje. Opozicija mora na svaki mogući način da bude prisutna i pokuša da deluje iznutra. Da li su najsposobniji? Nisu, ali nismo ni mi bolji. Neki novi Đinđić se neće pojaviti, a i da se pojavi, on ne bi bio rešenje. Zašto? Videti pod: 14 minutes ago, Chaos Is Me said: Naravno da mora da padne nasilje. Ova vlast će se konačno srušiti samo nasiljem i samo na ulicama. Koliko smo daleko od toga, ja ne znam, ali smo definitivno bliži nego pre 6 meseci. U dokumentarcu N1 Država, to sam ja, jedan (čini mi se) francuski analitičar je rekao za Vučića: Da mu ponude da sada siđe sa vlasti, demokratskim putem i ostane u istoriji upamćen kao veliki državnik, ili da ostane još nekoliko godina na vlasti ali da bude srušen nasilnim putem - on bi odabrao drugu opciju. Toliko voli vlast. (parafrazirala sam ali to je suština) 5
berti Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 5 minutes ago, shonke said: Pa jbš ti taj posao ako treba da budeš i poslanik i član odbora i šta sve pa da zbog toga trpi taj neki profesionalni angažman. Npr ja radim od 08-16 pa opet ne bih mogao da budem i poslanik pored toga. Prosto, radim jedan posao 100% a da otavljavam jedno da bih bio poslanik... Sam sebi bih dao otkaz. Dakle, demagogija je pisanje te vrste, eto, njima je to jedini posao. Pa i treba da im bude jedini posao da bi mu se posvetili kako treba. Sve je to tacno. Samo u sklopu svega sto se dogadja, a uzimajuci u obzir i ono sto je Baculov govorio, pa i sva papazjanija oko izlaska i bojkota izbora i organizovanja protesta, covek pocne da sumnja u to da deo opozicije radi sa mrcinom. U tom kontekstu je i to da je nekima cilj samo da sacuvaju to poslanicko mesto jer ono donosi privilegije. Reci da su svi isti je glupost, idiotizam. Niko ovakav nivo svega lošeg nece moci da dostigne. Ove sns mrcine su čak uspele i Milosevica da nadmase u necemu, a to se cinilo nemoguce.
JPM Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 21 minutes ago, shonke said: Dakle, demagogija je pisanje te vrste, eto, njima je to jedini posao. Pa i treba da im bude jedini posao da bi mu se posvetili kako treba. Naravno da je demagogija, ali kao i svaka demagogija usmerene je uglavnom tupavom delu nacije. Ovo sto Berti prica mozda nije najbolje pojasnio ali vlast poteze pricu kako su to neuspesni ljudi koji da nema politike ne bi imali ni za hleb. Naravno, to je cista projekcija, jer su upravo oni takvi, ali kad u celu pricu uvedes i nepoznatu da narod sa prilicnim nepoverenjem gleda sve politicare generalno, sem oca nacije, imas vrlo povoljno tlo za pustanje takve price. Eto, vidi ti ovog, buni se, a da nema skupstinsku platu crko bi od gladi. To oni koriste, i to naravno ne prolazi kod iole inteligentnijih, ali avaj... Inace, jel ste videli najavljen strajk u TENT. Ako se secam, Sloba je puko kad je Kolubara stala.
berti Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 11 minutes ago, DameTime said: Kada bi opozicija napustila parlament, skupštinu, sve na lokalu itd. ne bismo dobili apsolutno ništa. Samo još veći mrak, manipulaciju i sns spinovanje. Opozicija mora na svaki mogući način da bude prisutna i pokuša da deluje iznutra. Govnar u parlamentu radi sta hoce, bila opozicija tu ili ne. Njemu ipak treba neki legitimitet, zato i pravi nekakve leve stranke, kao npr onog Za tebe ćale, koje ce sa ubaci u parlament ako zatreba, plus sto sa tim vecim brojem stranaka moze da mulja oko birackih odbora, kontrole... On na izborima izgubiti nece nikada, uvek ce da ukrade koliko treba. Znaci, vanparlamentarna borba koja ukljucuje sve, pa i nasije. Treba se obilaziti Srbija, objasnjavati ljudima. Od novca koji se dobija svakog meseca u skupstini mogu se organizovati mesni odbori po celij Srbiji, a ne da se desava da opozicije negde uopste nema na listama. Setimo se Dindjicevog obilaska Srbije, od sela do sela. Jeste to i do kapaciteta koji je on imao, ali mora da postoji volja da se pokrije cela Srbija, pa tek onda postoji mogucnost barek neka da se obori i na izborima. A dotle, samo ulica i pritisak.
Recommended Posts