Jump to content

Recommended Posts

Posted

EPS je mesano meso konkretno znam posredno dosta ljudi tamo i rekao bih da je medju obicnim radnicima situacija max 50-50, a nekih 10% ne moze ocima da ih vidi. E sad, aktivan otpor je druga stvar. Zato generalni strajk ne moze da uspe.

• Like 2
Posted
57 minutes ago, Barkley#34 said:

Znam ljude iz ozbiljnih institucija i sa solidnih pozicija koji su redovni na protestima i sličnim aktivnostima. 

Kada smo isli grupno iz firme na protest 15.3 prosle god, sa nama je bio i dobar prijatelj jednog od kolega. Inace na jako visokoj poziciji u jednom ministarstvu, vrlo sposoban i obrazovan lik. A nije iz SNS price, sta vise ove ne moze ocima da vidi.

Realno je da je takvih izrazita manjina, ali eto, ima ih. 

Sa druge strane, imam nekoliko poznanika koji rade u javnim preduzecima, Posta, Pio fond itd. Sve njih  sikaniraju. Poznanicu iz PIO su slali negde u Paracin po kazni, jer je odbila da botuje za njih. Ona ih je poslala jos juznijetm,  sedi sad nezaposlena i vaspita decu kod kuce. I to su redji primeri, verujem. Mnogi ucenjeni to ne mogu finansijski da priuste.

Posted
1 hour ago, Klotzen said:

@tomas.hokenberi

Tih pozicija je malo. Recimo ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača unazad 14 godina. Nisu to sve ćaci i lojalisti ali jesu njihovi glasači. Ti što nisu za SNS oni su možda 10-20% zaposlenih. Mogu tek misliti kakva je situacija u lokalnim i republičkim samoupravama.

Ja imam jednog drugara u poreskoj, kaže sve SNS ekipa osim njega i jedne koleginice a ima ih oko 20 u tom odeljenju gde on radi.

U EPSu, konkretno zaposleni u Carice Milice i Balkanskoj, nisu SNS glasači. Imam člana porodice na visokoj funkciji, sektor trgovina električnom energijom, direkcija. 

Nisu ucenjeni, nemaju kako da ih ucenjuju, mogu ih samo izmestiti na drugu lokaciju ako mnogo pričaju. A to ne rade. Svi su zaštićeni ugovorima, ne pozivaju ih na mitinge itd. 

Ovi koji su na nižim pozicijama, uglavnom mlađi, novopridošli, i ugovorima na određeno, imaju preporuku da se odazivaju. 

Posted

Ja govorim o bivšoj Elektrovojvodini, koja je danas deo Elektrodistribucije. Dakle EDS iz Novog Sada. Čisto sumnjam da isto tako nisu stranačke vojnike uhlebljavali u drugim opštinama. U NS ih čak ima i iz drugih opština iako i tamo imaju svoje kancelarije.

Posted

Nisam do sada pisao ništa u ovoj temi, iako je redovno čitam. Neko moje mišljenje što se tiče izbora, kad god da budu. Studenti pobeđuju, Vučić izlazi u 22:00 i proglašava pobedu sns-a. Sutradan dolazi do masovnih protesta i sakupljanja i tad se sve lomi ili mi ili oni.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted (edited)

Bio danas na zemunskoj pijaci. Ova bezuba bagra razapela čadre u Gospodskoj.  Bilo je prilicno prazno oko njih , jedino moj pas prisao da ih zapisa. 

Kad je bila SL na istom mestu, cekao sam pola sata da dam potpis. Da sam znao,  potpisao bih i psa..

Edited by Amigdala
  • Pumpaj! 5
Posted

Gledam neku anketu bas u Nisu, fin broj 60+ osoba su za studente, dok mladji se plaše da kažu za koga su, ali planiraju izaći na izbore( to je ono što sam pričao oko onog istrazivanja da se mladji( do 40-45g) I plaše da se izjasne, a bukvalno 80% njih je za studente iz tih 20-25 generacija.

• Like 1
Posted
19 hours ago, Klotzen said:

@tomas.hokenberi

Tih pozicija je malo. Recimo ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača unazad 14 godina. Nisu to sve ćaci i lojalisti ali jesu njihovi glasači. Ti što nisu za SNS oni su možda 10-20% zaposlenih. Mogu tek misliti kakva je situacija u lokalnim i republičkim samoupravama.

Ja imam jednog drugara u poreskoj, kaže sve SNS ekipa osim njega i jedne koleginice a ima ih oko 20 u tom odeljenju gde on radi.

Jedino ako kao elektrodistribuciju posmatraš šalteruše i razne službenike za istraživanje ruda i gubljenje vremena. A i te šalteruše sa kojima građani imaju kontakte nidu distribucija već "EPS snabdevanje". Među osobljem koje se bavi strukom, koje je deficitarno i zapravo loše plaćeno, većina nisu SNS glasači/simpatizeri.

Što se tiče samouprava ja sam se ogradio da opštinske i druge službe jesu pune "ćacija". Stvar je prosta, većinu administrativnih, šalterskih i sličnih poslova mogu da popune ćacijima pošto tu ne mogu da naprave preveliku štetu čak i ako nemaju pojma šta rade, a ponuda kandidata je velika. EPS, EMS, EDS, Telekom su ozbiljni sistemi koji zahtevaju stručan inženjerski kadar koji je u Srbiji apsolutno deficitaran, posebno uzimajući u obzir niske plate u svim tim preduzećima, osim Telekoma. Ima među njima poneki SNS simpatizer ili glasač ali većina su protiv SNS i prilično su nezadovoljni SNS top menadžmentom koji  donosi odluke koje ugrožavaju rad i čije posledice moraju da peglaju upravo ti zaposleni. Naravno među administrativnim osobljem koje nije deficitarno i lako ga je zameniti ima puno "ćacija" jer tu imaju dovoljno svojih da ih uguraju.  EPS, EMS, EDS konstantno gube stručni kadar koji odlazi zbog niskih plata a i budalaština SNS top menadžmenta. Ostaju uglavnom oni koji su pred krajem karijere ili u sredini karijere a nisu spremni ili voljni da menjaju posao. Ostatak čini "protočni bojler" mlađih koji dolaze, ostaju neko vreme dok ne nauče struku i zatim prelaze u domaće konsultantske, IT i slične firme ili napuštaju zemlju. Većina tih nema nikakvih simpatija za SNS. Atmosfera je uglavnom takva da većina pazi šta govori pošto u okruženju ima SNS administrativaca ali preovlađuje tihi bes osim kod poneke budale.

19 hours ago, nunilo said:

Zavisi, ako gledas Zbiljicevu Juznu Backu verujem da je tamo i vise od tih 80% ovo resto nije ta prica.

Energotehnika Južna Bačka nije javno preduzeće u vlasništvu države Srbije.

• Like 1
Posted
2 hours ago, tomas.hokenberi said:

Stvar je prosta, većinu administrativnih, šalterskih i sličnih poslova mogu da popune ćacijima pošto tu ne mogu da naprave preveliku štetu čak i ako nemaju pojma šta rade,

Mislim da grešiš, i tu se pravi velika šteta samo se teže vidi nego kad stane rudnik Kolubara. Ogromne pare odlaze na sudske troškove zbog ćutanja administracije, kasne rešenja za sve i svašta a i ona koja se urade su puna grešaka, zatrpani su upravni sudovi, u javnim nabavkama je haos, socijalna zaštita se raspada, jkp-ovi takođe itd. Nešto od toga se dešava zbog kombinacija i nameštanja poslova svojima a dobar deo je posledica obične nestručnosti i manjka kadrova. Neko mi je to lepo opisao: "treba ti čovek, dobiješ ćacija, opet nemaš čoveka a moraš i na ovog da paziš".

• Like 3
Posted
20 minutes ago, Barkley#34 said:

Ogromne pare odlaze na sudske troškove zbog ćutanja administracije

Pomislio bih da radiš gde i ja. :classic_biggrin:

S tim što ovaj deo i nema direktno veze s ćacijima. Kod "mene" to je problem godinama unazad, jer prosečno po 3 hiljade zahteva, dopisa, pičkimaterina stiže dnevno da ljudi u pisarnici ginu samo da to zavedu,a tek dok se odgovori, eventualno donesu neka rešenja itd, pakao...

OK možda u advokatskim firmama koje su se specijalizovale za vrbovanje klijenata za taj scam ima ćaci elemenata, pa kroz saradnju s vrhom institucije u kojoj sam tako isisavaju pare malo po malo...

Mada otkad tu radim stalno se priča i traže rešenja za problem ćutanja administracije... Ali se skor ništa nije uradilo. Nije moj sektor ali sam (bio) vrlo upućen u to... Dok me zbog učešća u 16 minuta i sindikalnog organizovanja u "pogrešnom" sindikatu nisu premestili na  remote location...

Posted
4 hours ago, fancy said:

Pomislio bih da radiš gde i ja. :classic_biggrin:

Ne verujem, samo pratim stanje, imam informacije i umem da čitam neke dokumente. :classic_smile:

U vezi tog ćutanja, koliko sam upoznat, ima tu ćaci kombinacija ali znam da su i esenesovcima na funkcijama natrljavane uši jer su plaćali velike pare a advokati nisu bili ušemljeni sa vlastima, jednostavno su se advokati snašli i našli zlatnu koku. Istina je, taj problem ima dosta godina, a sličan tome je i problem ogromnih para na izgubljene sudske sporove zbog nestručnosti, grešaka, bahatosti, ćaci debila, nedostatka onih koji umeju da rade i slično. 

Tako da i dalje stojim iza toga da i na administrativnim pitanjima može mnogo da se izgubi zbog nestručnosti, ne samo na tehničkim. 

Posted
8 minutes ago, Barkley#34 said:

Tako da i dalje stojim iza toga da i na administrativnim pitanjima može mnogo da se izgubi zbog nestručnosti, ne samo na tehničkim. 

Ma da... Da su zaista hteli time da se bave ozbiljno to je moglo da se reši....ili bae da se redukuje.

Ovako zaista snalažljivi advokati tresu strašne sume, ok, ne toliko koliko ćaci vrhuška skida kajmak :classic_dry:

• Like 1
Posted

Posprdali se studenti sa ćacijevcima ovom akcijom sa nalepnicama. Primili se ćacijevci ko mladi majmuni i još jednom pokazali svoju šupljoglavost. Još izazvali da i njihovi glasači pizde jer su šarali i kuće naprednjaka. Ovih dana ljudi su i iz automobila trubili pozdravljajući transparente studenata. Njihove nisu jebavali dva posto. Onda bilmezi ubace u svoj snimak sirene i eto ih sa komentarima i nama trube, Srbija uz Vučića. :lol_2: