McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago EPS je mesano meso konkretno znam posredno dosta ljudi tamo i rekao bih da je medju obicnim radnicima situacija max 50-50, a nekih 10% ne moze ocima da ih vidi. E sad, aktivan otpor je druga stvar. Zato generalni strajk ne moze da uspe. 1
Amigdala Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 57 minutes ago, Barkley#34 said: Znam ljude iz ozbiljnih institucija i sa solidnih pozicija koji su redovni na protestima i sličnim aktivnostima. Kada smo isli grupno iz firme na protest 15.3 prosle god, sa nama je bio i dobar prijatelj jednog od kolega. Inace na jako visokoj poziciji u jednom ministarstvu, vrlo sposoban i obrazovan lik. A nije iz SNS price, sta vise ove ne moze ocima da vidi. Realno je da je takvih izrazita manjina, ali eto, ima ih. Sa druge strane, imam nekoliko poznanika koji rade u javnim preduzecima, Posta, Pio fond itd. Sve njih sikaniraju. Poznanicu iz PIO su slali negde u Paracin po kazni, jer je odbila da botuje za njih. Ona ih je poslala jos juznijetm, sedi sad nezaposlena i vaspita decu kod kuce. I to su redji primeri, verujem. Mnogi ucenjeni to ne mogu finansijski da priuste.
le piaf Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Klotzen said: @tomas.hokenberi Tih pozicija je malo. Recimo ja znam da Elektrodistribucija popunjena sa jedno 80% njihovih glasača unazad 14 godina. Nisu to sve ćaci i lojalisti ali jesu njihovi glasači. Ti što nisu za SNS oni su možda 10-20% zaposlenih. Mogu tek misliti kakva je situacija u lokalnim i republičkim samoupravama. Ja imam jednog drugara u poreskoj, kaže sve SNS ekipa osim njega i jedne koleginice a ima ih oko 20 u tom odeljenju gde on radi. U EPSu, konkretno zaposleni u Carice Milice i Balkanskoj, nisu SNS glasači. Imam člana porodice na visokoj funkciji, sektor trgovina električnom energijom, direkcija. Nisu ucenjeni, nemaju kako da ih ucenjuju, mogu ih samo izmestiti na drugu lokaciju ako mnogo pričaju. A to ne rade. Svi su zaštićeni ugovorima, ne pozivaju ih na mitinge itd. Ovi koji su na nižim pozicijama, uglavnom mlađi, novopridošli, i ugovorima na određeno, imaju preporuku da se odazivaju.
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja govorim o bivšoj Elektrovojvodini, koja je danas deo Elektrodistribucije. Dakle EDS iz Novog Sada. Čisto sumnjam da isto tako nisu stranačke vojnike uhlebljavali u drugim opštinama. U NS ih čak ima i iz drugih opština iako i tamo imaju svoje kancelarije.
Rodion Romanovič Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nisam do sada pisao ništa u ovoj temi, iako je redovno čitam. Neko moje mišljenje što se tiče izbora, kad god da budu. Studenti pobeđuju, Vučić izlazi u 22:00 i proglašava pobedu sns-a. Sutradan dolazi do masovnih protesta i sakupljanja i tad se sve lomi ili mi ili oni. 1 1
Čvarkov Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 hours ago, Volter said: Zemunci ih okružili, eno stigla policija. 1
Amigdala Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago (edited) Bio danas na zemunskoj pijaci. Ova bezuba bagra razapela čadre u Gospodskoj. Bilo je prilicno prazno oko njih , jedino moj pas prisao da ih zapisa. Kad je bila SL na istom mestu, cekao sam pola sata da dam potpis. Da sam znao, potpisao bih i psa.. Edited 3 minutes ago by Amigdala
Recommended Posts