Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, MarkoKep said:

Mislim da ne postoje ti glasači koji glasaju za hulju zbog toga "što vodi Srbiju u EU". Njemu EU služi da muze pare od njih i...

E, ima samo još jedna, trenutno zaboravljena, ali na žalost svojevremeno kobna stvar - EU priča je dobar broj proevropskih glasača 2012. godine navukao da glasaju za radikale.

Gledao sam ljude, zdrave, prave, svesne koji padaju na tu priču i daju glas grobaru. :ajme: 

Džaba mi sada (zapravo čak ne sad, vrlo brzo su pokazali svoje ne pravo nego jedino lice) bilo kakvo "likovanje" i "see I told ya" kad je učinjena, verovatno nepopravljiva, katastrofalna šteta.

Pravi horor koji se odvijao pred našim očima

Posted
21 minutes ago, Klotzen said:

Pa nije zavrnula, ili sam ja propustio neku novu vest. Te pare treba da dobijemo tek za dva meseca tako da verovatno do tada neće ni biti neke čvrste odluke. Za to bi morali da glasaju i narodnjaci a to za sada nismo čuli da oni podržavaju.

Zato sam i rekao zavrće, a ne zavrnula. U izjavama koje su prenete lepo piše da se osim vladavine prava moraju poštovati i druge norme, kao što su izborni uslovi i medijske slobode, za šta ima vremena do juna. A ovi iz EU ne lupetaju kao ovdašnji pojedinci, koji spominju leteće taksije i slične skalamerije, već lepo kažu da uradiš to i to ili sledi zavrtanje slavine. Mađarska, Turska i Gruzija su to već imale prilike da osete.

Posted

3 minutes ago, Klotzen said:

Ako je tako zašto onda opozicija nije dobijala 40-45% glasova kolika je podrška za ulazak u EU ?

Ma u pravu si ti, DOS je i pored rušenja MIloševića, uvek bio percipiran kao "izdajnici" a za tako nešto su, na žalost, dolazili glasovi i iz sâmog DOSa (dSS)... kasnije i od koalicionih partnera (sepsa).

Tranzicija je dodatno uradila svoje...plus kasnije konstantno "pumpanje" radikala iz svih medija (koji kakvi god da su bili ipak su bili etalon objektivnosti i pravog novinarstva za ono što imamo posle 2012. i naročito sad) - na osnovu čega su i poturili svoju "patriotizam i EU" "narodnu" platformu idealnu za prikupljanje naivnih.

Posted
9 minutes ago, Klotzen said:

Ako je tako zašto onda opozicija nije dobijala 40-45% glasova kolika je podrška za ulazak u EU ? Ja lično poznajem ljude koji padaju na priče "Mir, stabilnost, dobri sa svima, ekonomski rast" a ništa od toga nije moguće bez tog pro EU stava. Onog trenutka kada se odrekne EU puta on je izgubio sve te argumente koji mu donose glasove.

Da li ozbiljno misliš da će neko ko je za vlast danas, u 2026. godini posle svega što se desilo, da samo zbog EU promeni mišljenje? Ništa mu nije smetalo za ovih 14 godina ali to je baš crvena linija? 

Posted

Naravno da ima i medju studentima onih koji padaju na pricu Vucic izdajnik EU covek. Ima ih i medju potencijalnim glasacima dosta i rektor im "smrdi".

Ja kazem ko ih jebe, takvima ne vredi nista objasnjavati kad im u poredjenju ne smrdi DBovac Lompar i ludi Radule dva Kavcic.

Razlika danas je u tome sto ima manje rusofila jer KGB nema vise para za bacanje, ali su se oni presaltovali na "suvereniste". Tih ima i medju studentima dosta i sa levog i sa desnog pola.

Posted
32 minutes ago, DJ_Vasa said:

Mađarska, Turska i Gruzija su to već imale prilike da osete.

Postoji razlika jer su sredstva koja su zavrnuta članicama EU neuporedivo veća (i već ubačena u nacionalne budžete i planove) u odnosu na sredstva koja bi nama ili Gruzinima bila odobrena.

Dodatno, ta sredstva su često bolje kontrolisana i preciznije usmerena tako da smanjuju mogućnost krađe, a štetu bi podelili vlast (zbog toga što ne mogu da realizuju neke razvojne projekte kojima bi mahali a sakrivali poreklo novca) i krajnji korisnici tog novca.

Posted
8 minutes ago, Barkley#34 said:

Postoji razlika jer su sredstva koja su zavrnuta članicama EU neuporedivo veća (i već ubačena u nacionalne budžete i planove) u odnosu na sredstva koja bi nama ili Gruzinima bila odobrena.

Dodatno, ta sredstva su često bolje kontrolisana i preciznije usmerena tako da smanjuju mogućnost krađe, a štetu bi podelili vlast (zbog toga što ne mogu da realizuju neke razvojne projekte kojima bi mahali a sakrivali poreklo novca) i krajnji korisnici tog novca.

Sve je to OK, ali samo sam hteo da naglasim da zavrtanje slavine nije nepoznat potez.

Posted
25 minutes ago, MarkoKep said:

Da li ozbiljno misliš da će neko ko je za vlast danas, u 2026. godini posle svega što se desilo, da samo zbog EU promeni mišljenje? Ništa mu nije smetalo za ovih 14 godina ali to je baš crvena linija? 

Danas neće.  Ali ih je poprilično "zavedenih" (vidi moj prošli post) to shvatilo relativno brzo posle dovođenja Grobara / Vučića na vlast.

Sad je moguće da deo onih čiji poslovi zavise od dobrih odnosa s Evropom i krenu da trpe zbog eventualnih sankcija, počnu da razmišljaju koliko ih košta Vučić.

Posted
13 minutes ago, DJ_Vasa said:

Sve je to OK, ali samo sam hteo da naglasim da zavrtanje slavine nije nepoznat potez.

Naravno, a u svakom slučaju je koristan potez. Ja dam hteo da naglasim da ne treba imati prevelika očekivanja ali je lep deo slagalice.