Malkolm Brogdon Posted yesterday at 08:08 PM Posted yesterday at 08:08 PM Kad su navedene stvari u pitanju Beograd je mozda i najgrozniji grad u Evropi. Kad god otputujem negde sokira mi se organizam jer po defaultu ima 30 decibela manje i ne vidim vazduh koji udisem. 3
Čvarkov Posted yesterday at 08:37 PM Posted yesterday at 08:37 PM @Utopista Mi živimo trenutno u malom gradu, nema puno saobraćaja, čistiji je vazduh i čuje se cvrkut ptica, ali hoćemo potpunu prirodu, slobodu i životinje. Da ne zatrpavamo temu više, hvala ti na svim informacijama. 👍 2
Utopista Posted yesterday at 08:42 PM Posted yesterday at 08:42 PM (edited) 5 minutes ago, Čvarkov said: @Utopista Mi živimo trenutno u malom gradu, nema puno saobraćaja, čistiji je vazduh i čuje se cvrkut ptica, ali hoćemo potpunu prirodu, slobodu i životinje. Da ne zatrpavamo temu više, hvala ti na svim informacijama. 👍 Ma nema na čemu. Ovo je samo ono što mi je prvo palo na pamet. Ja sam pomalo maštar, romantik, utopista 😁 ali volim da kažem ljudima iskreno kako vidim bilo koju stvar pa i ovu. Slobodno mi piši ako te nešto konkretno bude zanimalo, ili bilo ko drugi. Da ne zatrpavamo ovde temu jer nije za to predviđena i ima važnijih dešavanja. Pozdrav i srećno. i pitaj slobodno - ako umem da pomognem sigurno ću to i uraditi. Edited yesterday at 08:43 PM by Utopista 1 1
Čvarkov Posted yesterday at 10:20 PM Posted yesterday at 10:20 PM (edited) ES O EN 🤣 Edited yesterday at 10:32 PM by Čvarkov
Kosjan Willavić Posted yesterday at 10:27 PM Posted yesterday at 10:27 PM 6 hours ago, Barkley#34 said: Još jedna stvar, fantomske liste imaju neki efekat. U Kuli su na broju dva bili fantomi sličnog imena kao prava naša lista, koja je bila na broju tri. Ovi lažni su uzeli 0,6% glasova. Tih par stotina glasova je moglo da bude bitno. Druge dve izmišljene su bile na pozicijama 4 i 5 i uzele su manje glasova. Zato bi trebalo probati da se na svim izborima zauzme broj dva jer će ovi sigurno postaviti nekoliko lista sličnog naziva kao opoziciona. Bar da ne budu na vrhu, ispred prave, jer će se neko zajebati i glasati za njih. Na Rusibsku stranku, fantome i Zujovica govnara ode 1 posto u Kuli, bila bi dvocifrena razlika bukvalno 11 hours ago, Issey said: Da nije bilo inženjeringa i krađe, već sad bi pala pobeda makar u Kuli, a nije daleko bilo u još nekoliko mesta. Nije džabe bio ko popišan sinoć na konfi... Jasno je njemu kao dan šta to sve znači... Međutim, nema opuštanja sa naše strane. Znamo sa kim imamo posla i na šta su spremni. Sad više nego ikad verujem u studente (a i opoziciju) da će uraditi prave stvari kad dođe trenutak za izbore svih izbora... moraće i posle izbora da se brani pobeda, u to nema sumnje... Po broju upisanih biraca, vidi se da je u BB i Kuli bilo inzinjeringa
berti Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Na drustvenim mrezama se pojavljuju informacije da devojka koja je poginula uopste i ne postoji, da je podmetnuta i bačena lutka. Kažu da niko ne poznaje u Šapcu osobu sa tim inicijalima koju predstavljaju kao zrtvu, da ona slika koja kruzi je slika neke druge devojke...Cudno je da Informer, uvek žedan krvi, nije vec pronasao roditelje i rodbinu i pravio priče. Ova gamad je u stanju sve da uradi, tako da ovi uopste ne bi bilo neko iznenađenje. 1
Dzo23 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 minutes ago, berti said: Na drustvenim mrezama se pojavljuju informacije da devojka koja je poginula uopste i ne postoji, da je podmetnuta i bačena lutka. Kažu da niko ne poznaje u Šapcu osobu sa tim inicijalima koju predstavljaju kao zrtvu, da ona slika koja kruzi je slika neke druge devojke...Cudno je da Informer, uvek žedan krvi, nije vec pronasao roditelje i rodbinu i pravio priče. Ova gamad je u stanju sve da uradi, tako da ovi uopste ne bi bilo neko iznenađenje. Vidio sam ovu TZ, ali mislim da je krajnje neumjesno pisati ovakve stvari. Javila se djevojka u komentaru i napisala kako radi zajedno s majkom od te djevojke, i dodala da je bila na sahrani. 3
berti Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 minutes ago, Dzo23 said: Vidio sam ovu TZ, ali mislim da je krajnje neumjesno pisati ovakve stvari. Javila se djevojka u komentaru i napisala kako radi zajedno s majkom od te djevojke, i dodala da je bila na sahrani. Ne znam, samo prenosim sta pise. Ova gamad je sve u stanju da uradi, zato se i pojavljuju ovakve priče. 1
DJ_Vasa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 hours ago, berti said: Ne znam, samo prenosim sta pise. Ova gamad je sve u stanju da uradi, zato se i pojavljuju ovakve priče. Ljudi mnogo lupetaju i lažu. Šta ti treba da prenosiš ovakve teorije zavere? Možda se oko nekih stvari ne slažemo, ali pametan si čovek, OK forumaš i ovo ti zaista ne treba. 1
Malkolm Brogdon Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Nakon sto je jedan odbornik u Nisu dobio zatvorsku kaznu i podneo ostavku na mesto odbornika, ostao je odnos 30:30, sto nije sprecilo SNS/SPS da tu dovuce gospodju koja je onda glasala da ona postane odbornik, iako u trenutku glasanja nije bila odbornik, pa nije ni smela da glasa, sto znaci da to nije ni moglo da se izglasa. Paradajz drzava. 7 1 8
berti Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 38 minutes ago, DJ_Vasa said: Ljudi mnogo lupetaju i lažu. Šta ti treba da prenosiš ovakve teorije zavere? Možda se oko nekih stvari ne slažemo, ali pametan si čovek, OK forumaš i ovo ti zaista ne treba. Ovo sto sam preneo vise je bio pokazatelj dokle su nas govnari doveli. A doveli su nas do toga da ljudi pocnu da sumnjaju u sve sto se desava, a stoka moze da iskoristi da ocrni studente. Ok, mozda je ispalo kao suvoparno plasiranje teorije zavere, iako mi to uopste nije bio cilj. 1
Mina D. Harker Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Takva teorija zavjere može da koristi samo monstrumu/ima iz Informera. Tijela nije ni bilo, smrti nije ni bilo, ergo kršenja novinarske i ljudske etike nije ni bilo. Na stranu to što nas vlast gaslajtuje na državnom nivou, a internet i AI pogoduju opštem nevjerovanju u sopstvene oči i razvijanju magičnog mišljenja. 3
Kalinic10 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 12 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Nakon sto je jedan odbornik u Nisu dobio zatvorsku kaznu i podneo ostavku na mesto odbornika, ostao je odnos 30:30, sto nije sprecilo SNS/SPS da tu dovuce gospodju koja je onda glasala da ona postane odbornik, iako u trenutku glasanja nije bila odbornik, pa nije ni smela da glasa, sto znaci da to nije ni moglo da se izglasa. Paradajz drzava. Ovo je takav udar na drzavu da ja nemam reci, nedovoljno medijske paznje danas po ovom pitanju. Ko nije ispratio: U Nisu bi trebalo da se raspisu lokalni izbori jer ne moze da se izabere novi predsednik Skupstine, jer je stari dobio zatvorsku kaznu i ostao bez odbornickog mesta, i prekinut mu je mandat predsednika Skupstine. U Nisu postoji 61 odbornik. Ako izuzmemo ovog kome je mandat prekinut, ima ih ukupno 60, od toga 30 vlast, 30 opozicija. Procedura je da se prvo izabere novi odbornik, a nakon toga novi predsednik Skupstine. I za jedno, i za drugo treba vecina da izglasa, tj. potreban je 31 glas. Opozicija je bojkotovala skupstinu, tako da se danas pojavilo samo 30 odbornika iz redova vlasti. Oni su doveli zenu koja ce biti novi odbornik i predlozili nju, a prilikom glasanja ona je imala pravo glasa da glasa za sebe, iako nije bila odbornik u tom trenutku????? Samim tim oni su sa 31 glasom izabrali nju za novog odbornika (ona glasala sama za sebe, iako u tom trenutku nije bila odbornik nego obicna gradjanka), a onda sa njom zajedno izabrali novog predsednika. Ovo ne da nije dozvoljeno, nego je potpuni udar na sva moguca prava. Zena koja nije odbornik je imala pravo glasa u skupstini. 30
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 49 minutes ago, Kalinic10 said: U Nisu postoji 61 odbornik. Ako izuzmemo ovog kome je mandat prekinut, ima ih ukupno 60, od toga 30 vlast, 30 opozicija. Procedura je da se prvo izabere novi odbornik, a nakon toga novi predsednik Skupstine. I za jedno, i za drugo treba vecina da izglasa, tj. potreban je 31 glas. Opozicija je bojkotovala skupstinu, tako da se danas pojavilo samo 30 odbornika iz redova vlasti. Oni su doveli zenu koja ce biti novi odbornik i predlozili nju, a prilikom glasanja ona je imala pravo glasa da glasa za sebe, iako nije bila odbornik u tom trenutku????? Ne samo da je problem glasanje nego pre toga pitanje kvoruma. Prvo je pitanje da li je taj uopšte mogao da prisustvuje sednici ili mu je presudom prekinut mandat. Čak i da je to moguće, njegovom ostavkom se opet gubi kvorum za izbor novog odbornika ili za bilo koju drugu sednicu dok ga ne da opozicija. 2
djura.net Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Zakon o lokalnim izborima jasno propisuje da licu osuđenom na kaznu zatvora dužu od šest meseci mandat prestaje odmah - kazu iz opozicionih stranka. Ja nemam uvid u taj zakon, ako neko ima, neka nam pomogne da razumemo situaciju. Ako je Novakovicu prestao poslanicki mandat jos 11.3, onda zaista danas Skipstina nije imala kvorum i radila je protivzakonito. A i za to su predvidjene neke zakonske sankcije. @Chaos Is Me i pravnici, vase misljenje o ovome?
Issey Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Samo pomeraju granicu bezakonja i kuvaju žabe... loše je što sve prolazi i što realno ni ne možemo mnogo toga... zarobljena mafijaška država...
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 29 minutes ago, djura.net said: Zakon o lokalnim izborima jasno propisuje da licu osuđenom na kaznu zatvora dužu od šest meseci mandat prestaje odmah - kazu iz opozicionih stranka. Ja nemam uvid u taj zakon, ako neko ima, neka nam pomogne da razumemo situaciju. Ako je Novakovicu prestao poslanicki mandat jos 11.3, onda zaista danas Skipstina nije imala kvorum i radila je protivzakonito. A i za to su predvidjene neke zakonske sankcije. @Chaos Is Me i pravnici, vase misljenje o ovome? Nisam upućen u slučaj ali evo iz Zakona o lokalnim izborima: Prestanak mandata Član 67 Pre isteka vremena na koje je izabran odborniku prestaje mandat: 1) kada skupština na konstitutivnoj sednici potvrdi mandate odbornika iz narednog saziva; 2) ako umre; 3) ako je pravnosnažnom sudskom odlukom potpuno lišen poslovne sposobnosti, odnosno ako je pravnosnažnom sudskom odlukom kojom je delimično lišen poslovne sposobnosti utvrđeno da je nesposoban da vrši izborno pravo; 4) ako je izgubio državljanstvo Republike Srbije; 5) ako mu prestane prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave; 6) ako je pravnosnažnom sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest meseci; 7) donošenjem odluke o raspuštanju skupštine; 😎 ako je preuzeo funkciju koja je po Ustavu i zakonu nespojiva s funkcijom odbornika; 9) ako podnese ostavku. Odborniku mandat prestaje kada nastupi slučaj koji predstavlja razlog za prestanak mandata. Popunjavanje upražnjenog odborničkog mesta Član 72 Mandat koji prestane odborniku pre nego što istekne vreme na koje je izabran izborna komisija rešenjem dodeljuje prvom narednom kandidatu sa iste izborne liste kojem nije bio dodeljen mandat odbornika u roku od dva dana od dana kada je konstatovano da je prestao mandat. Ako na izbornoj listi nema kandidata kojima nije dodeljen mandat, upražnjeno odborničko mesto se popunjava tako što se mandat dodeljuje prvom kandidatu s druge izborne liste koja ima sledeći najveći količnik za koji nije bio dodeljen mandat odbornika. Mandat novog odbornika počinje da teče od dana kada mu je skupština potvrdila mandat. Mandat novog odbornika može trajati najduže do isteka vremena na koje je izabran odbornik kome je prestao mandat. Protiv odluke skupštine donete u vezi sa potvrđivanjem mandata novog odbornika podnosilac proglašene izborne liste koja je osvojila mandate, odbornik i kandidat za odbornika na izbornoj listi sa koje je izabran novi odbornik mogu podneti žalbu višem sudu na čijem se području nalazi sedište skupštine u roku od sedam dana od dana donošenja odluke. Žalba se podnosi preko skupštine, koja je dužna da u roku od dva dana od dana prijema žalbe dostavi višem sudu žalbu i sve spise tog predmeta. Viši sud donosi odluku po žalbi u roku od 30 dana od dana prijema žalbe sa spisima. Odluka doneta u postupku po žalbi je pravnosnažna i protiv nje se ne mogu podneti vanredna pravna sredstva predviđena zakonom kojim se uređuje upravni spor. Dakle, skupština prvo mora imati kvorum za sednicu na kojoj će da potvrdi mandat novoj odbornici, a ta odbornica naravno ne može da se računa u kvorum takve sednice, nego tek sledeće na kojoj je "regularan odbornik" dakle sa već potvrđenim mandatom. 2
Volter Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Oni kad se uhvate za bilo kakvu našu grešku, danima o tome pričaju, jurnu ko pit bulovi da rastrgnu. Treba uzvratiti, N1, Nova, Danas, opozicija, studenti, šćepaj priliku i udri, ne mogu ni oni baš sve što zamisle. 1
Volter Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Tu je i Simo Spasić. Goveda provociraju, nervozni Nepomenik ne miruje, mora svakog dana da pokaže svoju krvoločnu mržnju. 2
djura.net Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 35 minutes ago, Chaos Is Me said: Dakle, skupština prvo mora imati kvorum za sednicu na kojoj će da potvrdi mandat novoj odbornici, a ta odbornica naravno ne može da se računa u kvorum takve sednice, nego tek sledeće na kojoj je "regularan odbornik" dakle sa već potvrđenim mandatom. Dakle, niti je potvrdjen izbor nove odbornice, niti je izabran novi predsednik Skupstine. Samim tim, sekretar Skupstine i lica zaduzena za utvrdjivanje kvoruma su zreli za krivicne prijave zbog propusta kod utvrdjivanja kvoruma. A izgleda mi da je i bivsi predsednik Skupstine prekrsio zakon kad se pojavio na skupstini i uzeo ucesce u njenom radu. 1
DJORDJE Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 20 hours ago, Čvarkov said: @Utopista, plan supruge i mene je da se vratimo u Srbiju da živimo na selu kada oteramo kartel sa vlasti. Obratiću ti se tada da nas uputiš u neke stvari, nadam se da ću ti se brzo javiti. Dobro razmisli pre nego se odlucis na taj potez. Poznanici se vratili pre koju godinu iz Kanade, bolje se zivi u Srbiji sa kanadskim penzijama, sve dok nije krenulo zdravlje da ih izdaje i suocili se sa zdravstvenim sistemom u Srbiji. 7
Recommended Posts