Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
5 hours ago, Utopista said:

Zapad je prodao NIS i skoro ceo energetski sistem Rusiji, i otvorio im vrata da puste pipke i rovare po celoj državi i šire.  Zapad je prodao najvrednije rudnike Kini? Zapad je postavio čoveka koji dobija orden od Rusije na mesta ministra odbrane, policije i šefa službe? I taj isti gmaz hapsi ovde Ruske opozicionare i izručuje ih Rusiji. Sklapa sporazum sa njima o borbi protiv obojenih revolucija.

Orden od Rusije je dobio inače i Vučić verovatno jer je zapadni igrač...

Zapad drži verovatno i usranu crkvu koja liže dupe KGB patuljku? 

Mislim eto verovatno sam ja ostao glup i pored ovih godina koje imam, ali bi bilo lepo da mi neko objasni kako sve to i zašto odgovara tom zapadu,pa da se i ja opametim i progledam makar sada pred kraj života.

Koliko mi se čini nije Tomi kremlj čestitao pobedu satima pre kraja glasanja. Već Brisel.

Nije Boti 4D šahista rekao ima ko će već muti.

13 već godina Srbija flertuje sa Rusijom nikad jače a to sve finansira zapad. Ajde proguglaj koliko kredita smp dobili od Rusa a koliko od zapada.

Ako zapad hoće može da reši režim j Srbiji očas posla. Samo zavrne slavinu. Ustvari dovoljno da zamrzne ssp i eto problema ogromnih za režim.

Edited by MeanMachine
  • Like 1
Posted (edited)
34 minutes ago, Blade said:

Kad ga Zapad pusti niz vodu, kao sto je pustio dosmanlije, videces kako nije njihov igrac. Zapad je dosmanlije pustio niz vodu, jer je nasao bolju marionetu. On je prodao onome kome je morao da proda, jer su se veliki tako dogovorili. Veliki trebaju jedni drugima, oni se ne krve izmedju sebe, to je predstava za nas male, kao i mnoge stvari koje se desavaju. I ove sankcije Nisu, sve je to prepeglavanje nekih njihovih medjusobnih stvari, ali lakse je preko nas, jbg.

U tu pricu da se mi kao narod pitamo i odlucujemo, pre 25 godina sam verovao zajedno sa jos mnogo ljudi. Danas - ne verujem, nisam ni par godina posle toga.

Ne pitate se kao što se ne pitaju ni Crnogorci, Albanci (iz Albanije) koji su pred vratima EU, Česi i Poljaci koji da su ostali uz Ruse bi živeli kao Belorusi, pa i Norvežani koji i dalje referendumski nisu većinski za EU iako bi nas primili već sutra.

Stvar je u tome da je i poziciji i studentskoj i svakoj drugoj opoziciji EU “deveta rupa na svirali”. Govore “čekajte da rešimo naše probleme a onda ćemo o Evropi” ili neki drugi “Evropa podržava Vučića i ne treba nam takva”.

Dok se svi vi nećkate kao kakva lepa mlada (a nikome napolju nit’ je lepa, nit’ je zanimljiva) drugi idu napred i pored svih geopolitičkih previranja.

A jesu li i oni što napadaju strance u Nišu neki drugi ljudi ili ipak neki Naši koji samo primenjuju druga sredstva a koja Mi ne bismo? 
Treba prvo pogledati sebe u ogledalo i ljude oko sebe, čuti šta “narod” priča i kako ljudi međusobno komuniciraju, šta su za njih ideali svakog pojedinca u društvu a ne neka opštamestašenja po kojima su se studentski političari privoleli ljudima.

Ja sam odavno rekao, kada svako krene od sebe samog i kaže “od sutra neću nizašta da tražim vezu jer će moje vezašenje nekog drugog uskratiti za posao, lečenje i sreću u životu”, onda će stvari doći na svoje mesto, pa i to da “srpska snalažljivost” bude negativno a ne pozitivno konotirano. 

Edited by melankolic
Posted
10 minutes ago, melankolic said:

Ne pitate se kao što se ne pitaju ni Crnogorci, Albanci (iz Albanije) koji su pred vratima EU, Česi i Poljaci koji da su ostali uz Ruse bi živeli kao Belorusi, pa i Norvežani koji i dalje referendumski nisu većinski za EU iako bi nas primili već sutra.

Stvar je u tome da je i poziciji i studentskoj i svakoj drugoj opoziciji EU “deveta rupa na svirali”. Govore “čekajte da rešimo naše probleme a onda ćemo o Evropi” ili neki drugi “Evropa podržava Vučića i ne treba nam takva”.

Dok se svi vi nećkate kao kakva lepa mlada (a nikome napolju nit’ je lepa, nit’ je zanimljiva) drugi idu napred i pored svih geopolitičkih previranja.

A jesu li i oni što napadaju strance u Nišu neki drugi ljudi ili ipak neki Naši koji samo primenjuju druga sredstva a koja Mi ne bismo? 
Treba prvo pogledati sebe u ogledalo i ljude oko sebe, čuti šta “narod” priča i kako ljudi međusobno komuniciraju, šta su za njih ideali svakog pojedinca u društvu a ne neka opštamestašenja po kojima su se studentski političari privoleli ljudima.

Ja sam odavno rekao, kada svako krene od sebe samog i kaže “od sutra neću nizašta da tražim vezu jer će moje vezašenje nekog drugog uskratiti za posao, lečenje i sreću u životu”, onda će stvari doći na svoje mesto, pa i to da “srpska snalažljivost” bude negativno a ne pozitivno konotirano. 

Sve to lepi zvuci kada ti pricas. Protivnici ovog rezima nisu samo studenti i oni koji ih podrzavaju, nego i svi posteni i radni ljudi. I svi oni bi sutra podrzali ovo o cemu ti pricas. Ali kod nas ce to da bude Limburga meseca.

Kad je Nepominjani dolazio na vlast, ljudi su govorili: ,,Bice bolje, bice bolje,..." A ja sam i tada rekao: ,,Bice sjasi Kurta da uzjase Murta". I ono bi.

Vecina ljudi nije ni svesna u kom ponoru se mi kao drustvo nalazimo. I da je duplo manje gore, bilo bi za veliku zabrinutost. I da sada krene na bolje, procice godine dok se isciste tragovi ovog rezima. Drustvo u kome ima ovoliko ulizica i gde je lojalnost iskljucivo na licnoj koristi, ne moze da bude normalno i zdravo.

Posted (edited)
1 hour ago, MeanMachine said:

Koliko mi se čini nije Tomi kremlj čestitao pobedu satima pre kraja glasanja. Već Brisel.

Nije Boti 4D šahista rekao ima ko će već muti.

13 već godina Srbija flertuje sa Rusijom nikad jače a to sve finansira zapad. Ajde proguglaj koliko kredita smp dobili od Rusa a koliko od zapada.

Ako zapad hoće može da reši režim j Srbiji očas posla. Samo zavrne slavinu. Ustvari dovoljno da zamrzne ssp i eto problema ogromnih za režim.

Pa ja nigde nisam rekao da on ne radi neke poslove i korist zapada.  I da im u velikoj meri odgovara ili im je odgovarao - to još ne znam. Jer definitivno samo neko sa oreolom patriote je mogao završiti neke poslove oko Kosova, da je to radila recimo Demokratska stranka imali bi desetine a možda i stotine hiljada ljudi na ulicama koje bi izveli smradikali.  

Ali to što si napisao ne pobija ono što sam ja napisao a što su činjenice. 

Jedino ako imaš neki argument da je Vulin zapadni čovek, i da je SPC bliska zapadu. Biće mi drago da čujem ako imaš. On daje zapadu ono što mora da bi opstao na vlasti, a srce mu je oduvek na istoku kao i svim smradikalima.  

A što nam i dalje daju kintu? Pa možda da ne bi baš sasvim otišli na Rusku stranu, da ne bi izbio ponovo rat jer 'ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo'. 

Drugo koga tačno da podrže?  Evo baš bi to voleo da čujem najzad.  Ali nekoga ko je relevantan, ko zaista može uzeti vlast u nekom trenutku a ne neke kombi stranke sa 3%.

Podržali su jednom petog oktobra 'demokratsku opoziciju' i šta se desilo? Jednog od predvodnika te grupe su streljali službenici države, a ostatak je prodao NIS Rusima i otvorio im kako rekoh širom vrata. Prodali bez ikakvog tendera da ne zaboravimo. 

I kome oni da ovde sada pruže ruku i kada bi to želeli? Jednom su se opekli, i što bi opet to radili - za čije babe zdravlje?  Zbog naroda koji se nikada nije pokajao? Koji 35 godina fura istu priču? Mene bi bolelo uvo za takav narod na njihovom mestu. Mada me i ovako sve više boli i uvo i neka druga stvar i za ovaj narod a i za ovu kvazi državu...

A opet kakvi god da su i kakvo god mišljenje imaju o nama, opet su jedini koji upozoravaju vlast da ne promenjuje silu, dok sa druge strane Rusi negiraju uputrebu zvučnog topa, pričaju o obojenoj revoluciji, priča se i da je ideja o Ćacilendu potekla od oficira Ruske službe koji je sada Vučućev savetnik...  

I eto ako je on zapadni čovek zašto su nam mediji ovakvi, zašto je rusopatofilija nikada veća - veća nego posle bimbardovanja? Zašto su Rusi dali ordenje i Vučiću i Vulinu? Zašto jedini u Evropi nismo uveli sankcije Rusiji?  Zašto ima toliko raznih Ruskih udruženja ovde čiji su članovi ljudi jako bliski vlasti a često i članovi vlasti? Zašto ovde postoje centri za vojnu obuku u kojima su Rusi. I još hiljadu i jednu stvar bi mogao spomenuti koje potvrdjuju da ovi koji nas jašu već 35 godina sigurno nisu pro zapadni , osim što je Vučić naučio nešto iz primera Miloševića čija je porodica zapalila baš u tu  Moskvu, pa kupuje vreme i daje koliko mora a boga moli da Rusija  zavlada ovim prostorima i da napravi od Srbije Belorusiju i vlada zauvek.

Da dodam još i da su ti Rusi odlikovali i Mesića i Tudjmana. Znači od krvavih rasturača države dva su odlikovali a jednome dali utočište za lopovsku porodicu.  Dok je zapad nudio kintu da se sačuva ta država.

Mislim da su sve stvari ipak malo značajnije nego kada je ko kome čestitao pobedu na izborima, što može biti obična greška kao što su rekli i obrisali to, a i ne mora biti...

Edited by Utopista
  • Like 3
Posted (edited)
1 hour ago, Utopista said:

Pa ja nigde nisam rekao da on ne radi neke poslove i korist zapada.  I da im u velikoj meri odgovara ili im je odgovarao - to još ne znam. Jer definitivno samo neko sa oreolom patriote je mogao završiti neke poslove oko Kosova, da je to radila recimo Demokratska stranka imali bi desetine a možda i stotine hiljada ljudi na ulicama koje bi izveli smradikali.  

Ali to što si napisao ne pobija ono što sam ja napisao a što su činjenice. 

Jedino ako imaš neki argument da je Vulin zapadni čovek, i da je SPC bliska zapadu. Biće mi drago da čujem ako imaš. On daje zapadu ono što mora da bi opstao na vlasti, a srce mu je oduvek na istoku kao i svim smradikalima.  

A što nam i dalje daju kintu? Pa možda da ne bi baš sasvim otišli na Rusku stranu, da ne bi izbio ponovo rat jer 'ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo'. 

Drugo koga tačno da podrže?  Evo baš bi to voleo da čujem najzad.  Ali nekoga ko je relevantan, ko zaista može uzeti vlast u nekom trenutku a ne neke kombi stranke sa 3%.

Podržali su jednom petog oktobra 'demokratsku opoziciju' i šta se desilo? Jednog od predvodnika te grupe su streljali službenici države, a ostatak je prodao NIS Rusima i otvorio im kako rekoh širom vrata. Prodali bez ikakvog tendera da ne zaboravimo. 

I kome oni da ovde sada pruže ruku i kada bi to želeli? Jednom su se opekli, i što bi opet to radili - za čije babe zdravlje?  Zbog naroda koji se nikada nije pokajao? Koji 35 godina fura istu priču? Mene bi bolelo uvo za takav narod na njihovom mestu. Mada me i ovako sve više boli i uvo i neka druga stvar i za ovaj narod a i za ovu kvazi državu...

A opet kakvi god da su i kakvo god mišljenje imaju o nama, opet su jedini koji upozoravaju vlast da ne promenjuje silu, dok sa druge strane Rusi negiraju uputrebu zvučnog topa, pričaju o obojenoj revoluciji, priča se i da je ideja o Ćacilendu potekla od oficira Ruske službe koji je sada Vučućev savetnik...  

I eto ako je on zapadni čovek zašto su nam mediji ovakvi, zašto je rusopatofilija nikada veća - veća nego posle bimbardovanja? Zašto su Rusi dali ordenje i Vučiću i Vulinu? Zašto jedini u Evropi nismo uveli sankcije Rusiji?  Zašto ima toliko raznih Ruskih udruženja ovde čiji su članovi ljudi jako bliski vlasti a često i članovi vlasti? Zašto ovde postoje centri za vojnu obuku u kojima su Rusi. I još hiljadu i jednu stvar bi mogao spomenuti koje potvrdjuju da ovi koji nas jašu već 35 godina sigurno nisu pro zapadni , osim što je Vučić naučio nešto iz primera Miloševića čija je porodica zapalila baš u tu  Moskvu, pa kupuje vreme i daje koliko mora a boga moli da Rusija  zavlada ovim prostorima i da napravi od Srbije Belorusiju i vlada zauvek.

Da dodam još i da su ti Rusi odlikovali i Mesića i Tudjmana. Znači od krvavih rasturača države dva su odlikovali a jednome dali utočište za lopovsku porodicu.  Dok je zapad nudio kintu da se sačuva ta država.

Mislim da su sve stvari ipak malo značajnije nego kada je ko kome čestitao pobedu na izborima...

Ne ulazim u ostatak posta, ali ovde pravis veliku gresku. Mozda je tako bilo nekad daaavno, ali njemu u srcu, ako ga ima, lezi jedino gospodin dolar. Kriminalac je to, koji se krije iza hiljadu maski. Jedna je ta rusofilija, druga patriotizam, a treca hiljade-toponima. Zna se zasto nosi te maske - ne jer veruje u nesto od toga (ok, mozda u trenucima totalne ludosti), nego jer tako kazu ankete, studije, fokus grupe... A i ne treba ti fokus grupa da znas da kod naroda vecinski prolazi ta prica...

Jos jednom, nije ovo borba ideologija, nego borba sa kriminalom. Pricom o ideologiji i BIAlogiji on igru vuce na svoj teren - teren na kome se ljudi koji su protiv njega razdvajaju... 

Anyway, tupavi rusofil mi je mnogo bolji prijatelj nego lopuzda snsovska. Ne kazem da bih se druzio sa rusofilom, naravno da ne bih, samo gradacija mora da postoji, kao i big picture...

Edited by Geronimo
  • Like 2
Posted (edited)
18 minutes ago, Geronimo said:

Ne ulazim u ostatak posta, ali ovde pravis veliku gresku. Mozda je tako bilo nekad daaavno, ali njemu u srcu, ako ga ima, lezi jedino gospodin dolar. Kriminalac je to, koji se krije iza hiljadu maski. Jedna je ta rusofilija, druga patriotizam, a treca hiljade-toponima. Zna se zasto nosi te maske - ne jer veruje u nesto od toga (ok, mozda u trenucima totalne ludosti), nego jer tako kazu ankete, studije, fokus grupe... A i ne treba ti fokus grupe da kod naroda vecinski prolazi ta prica...

Jos jednom, nije ovo borba ideologija, nego borba sa kriminalom. Pricom o ideologiji i BIAlogiji on igru vuce na svoj teren - gde se ljudi koji su protiv njega razdvajaju... 

Anyway, tupavi rusofil mi je mnogo bolji prijatelj nego lopuzda snsovska. Ne kazem da bi se druzio sa rusofilom, naravno da ne bih, samo gradacija mora da postoji, kao i big picture...

Slažem se da mu je to na prvom mestu.  I drugom i trećem.

Ali znam i da je Ruski sistem vladanja san svakog autokrate pa tako i našeg.  

Nekako se previše lako prešlo preko toga da je sam vrh crkve išao i kukao na studente, i da je Ruska služba rekla da nije bilo zvučnog topa.  Da je to uradio zapad gorele bi mreže i dan danas...

Inače ti kako kažeš tupavi rusofili su doveli na vlast i Miloševića i Vučića - nismo sigurno mi koji smo za zapad nikada glasali za takve...  Ali eto nekako smo uvek mi krivi kada se pokaže na delu da se največi lopovi i hulje kriju iza nacionalizma - odmah su prozapadni, čak i za Miloševića to sada pričaju i ako je u Moskvi dobio spomenik i porodica mu odnela ko zna koliko našeg novca...  

Tako da su za mene rusofili = SNS, SPS, SPC...  Ja garantujem da sada kada bi se Vučić sasvim otvoreno okrenuo Rusiji da bi mu rusofili oprostili i korupciju i sve ostalo, a nama koji smo demokratski opredeljeni je bio i biće zauvek protivnik jer mi nemamo Rusiju majku. Nikada niko od nas nije rekao Amerika majka i ako smo bukvalno svi odrasli i na njihovim filmovima, serijama, sportu, muzici, dok ti rusofili ne znaju 3 ruska režisera i dve muzičke grupe - ko ne veruje neka proveri kao što sam ja uradio više puta. 

Edited by Utopista
  • Like 4
Posted

Ne može da se okrene ka Rusiji jer bi ekonomski krah se desio.

Čak mislim da bi mu i Kinezi nanu naninu jer fabriketine koje su izgradili i planiraju da grade nisu tu zbog nekakvog znd tržišta već zbog eu tržišta.

Što se tiče tu moram priznati da i nije čudno što ga finansiraju. Pa jebote njih jebe Orban ko zna koliko dugo i oni plaćaju za taj seks 

• Like 1
Posted
10 hours ago, Blade said:

Kad ga Zapad pusti niz vodu, kao sto je pustio dosmanlije

Teška priča razočaranog radikala, suza suzu stiže :wicked: