Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
4 hours ago, Smrtokapa said:

Može biti da sam ja ćorav, ali nikakvu kokardu ne vidim. Gledam li pogrešnu sliku? Prva iz ovog posta?

Na toj slici i ne može se videti šta se nalazi na šajkači sa zadnje strane. Melankolic je to verovatno video na na nekom drugom mestu pa preneo ovde.

preuzimane.png

Edited by Volter
  • Like 1
Posted

PRDEŠA SMRDIĆ U POSLEDNJI ČAS PREBAČEN U URGENTNI CENTAR: Zlatibor Lončar o stanju poslanika koji štrajkuje glađu - "Sve ovo mu je mnogo teško palo"

• Ha-ha 4
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Verovatno je simbol francuske buržoaske revolucije.

Well (if) the shoe fits, svakako jesmo u nekoj vrsti revolucije. 😍

• Love 1
Posted (edited)

Maloletni sin, 16 godina, prevoznika Jacimovica strajkuje gladju uz oca. Dete.

Ne oglasava se sluzba za socijalni rad, neka komisija, agencija, sta god, za zastitu porodice, maloletnih, nista? 

Nije dovoljan  put kroz pakao koji to dete prolazi uz oca stradalnika, treba da ozbljno ugrozi i inace osetljivo psihofizicko zdravlje mladih godina koje ima?

Koliko je jos patnje potrebno da se javnost podigne na noge, da Srbija stane?

...

Crkni Srbijo, smradna lesino, raspadas se jeduci samu sebe!

i necu nikome da se izvinjavam zbog napisane gadosti, JAVNOST ove raspadnute mrcine od "drzave" zasluzuje sve najodvratnihe reci koje postoje. 

Dobro ste procitali, javnost, ne AV, on je jedan, po svim pitanjima nenadlezan idiot, sta je sa ostatkom od par miliona punoetnih, nadleznih?

Ne trebju mi vasi lakovi, ne treba mi nicija podrska ni za sta, ja sam po mnogo cemu bivsa, izadjite na ulice, pomozite dobrim ljudima koji vise nemaju kud. Vi imate moc da ovu agoniju prekinete, molim vas....

Edited by Pletilja
  • Like 5
  • WOW 1
Posted (edited)
2 hours ago, Volter said:

Na toj slici i ne može se videto šta se nalazi na šajkači sa zadnje strane. Melankolic je to verovatno video na na nekom drugom mestu pa preneo ovde.

preuzimane.png

Ma ta selma je samo jedna od pljuvačica da kažemo bosnjacka caci. Npr lajkuje objave ujkica gde oni pišu da bi najbolje bilo da se ćaci i studenti pobiju međusobno jer tako će biti manje srpčadi.

Tako da uopšte nije nemoguće da je u pitanju montaža a i ako nije pa mel bi treba da se prvo informiše u vezi kokardi.

Ono što je poznato kao četnička kokarda ima na sebi mrtvačku glavu. Druge manje poznate četničke kokarde su samo varijacija kokarde srpske vojske iz prvog svetskog rata. Ova na slici je npr kokarda iz psr.

Ali jbg mel iz norge jedva dočeka da nađe razlog da po ko zna koji put zapljune ovu mladost koje se bori protiv radikala dok je on lepo zapalio za norge...

Edited by MeanMachine
  • Like 4
Posted (edited)

Sad bih vam rekla sta da radite i sa kokardom i sa shajkacom....

I, sad mi je dosta.

Odlazim sa ono malo drustvenih mreza (dve, sa ovom ovde) jer necu da ucestvujem u milenijumskoj zaveri planetarnih razmera.

Drustvene mreze prozdiru socijalnu energiju, ispiru mozgove, spinuju i ubijaju istinu.

Imala sam svoje misljenje i pre 1997 kada sam usla u virtuelni svet.

Nista nisam promenila za sve ove godine piskaranja, kidanja zivaca i dushe.

Ostajte mi zdravi, svoji, mozda se sretnemo u nekom drugom filmu...

Edited by Pletilja
  • Tuzno 1
Posted
45 minutes ago, MeanMachine said:

Ma ta selma je samo jedna od pljuvačica da kažemo bosnjacka caci. Npr lajkuje objave ujkica gde oni pišu da bi najbolje bilo da se ćaci i studenti pobiju međusobno jer tako će biti manje srpčadi.

Tako da uopšte nije nemoguće da je u pitanju montaža a i ako nije pa mel bi treba da se prvo informiše u vezi kokardi.

Ono što je poznato kao četnička kokarda ima na sebi mrtvačku glavu. Druge manje poznate četničke kokarde su samo varijacija kokarde srpske vojske iz prvog svetskog rata. Ova na slici je npr kokarda iz psr.

Ali jbg mel iz norge jedva dočeka da nađe razlog da po ko zna koji put zapljune ovu mladost koje se bori protiv radikala dok je on lepo zapalio za norge...

Mrtvačka glava je bila na kokardi Dinarske divizije i još par jedinica. Većina četnika je nosila kokarde iz ww1 ili kokarde koje su bile oficijelne na uniformama Jugoslovenske vojske. Ova iz ww1 je praktično naš današnji grb što taj momak i nosi. Odnosno to je čini mi se generalske verzija kokarde ili iz ww1 ili od danas.

Tokom ratova 90-ih mala privreda je štancovala gomile različitih kokardi koje su unele pravi metež u to šta je pravo a što pravljeno za pijacu i vašare.

Posted
9 minutes ago, Klotzen said:

Većina četnika je nosila kokarde iz ww1

Ređe. Nošene su kokarde vojske kraljevine, kao što kažeš, sa varijacijom sa grbom kraljevine na sredini orla, sa slovom П (oficirska) ili sa mrtvačkom glavom i kostima, što je stara četnička oznaka, još od pre prvog rata. Pošto su pored kakvih-takvih regularnih jedinica imali i značajan broj lokalno organizovanih grupa, uz slabu koordinaciju i disciplinu, bilo je i varijacija gde su mrtvačke glave dodavane na grb kraljevine, ili su nošene samo mrtvačke glave sa kostima bez orla i krune.

Ovo na Savinoj kapi je praktično grb nekadašnje Kraljevine Srbije i sadašnje Srbije. Da, devedesetih je došlo do uobičajene romantizacije i revanšizma pa se pravilo sve i svašta. Pošto se u sliku nije uklapao grb Kraljevine Jugoslavije, pravljen je miks priče o četnicima iz ww2 i vojske Kraljevine Srbije, što je karakteristična šizofrenija ovih prostora a to su nosile neke poluregularne jedinice u ratovima devedesetih, plus što se nosilo po veseljima i utakmicama.