Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za deo studenata je obezbeđen smeštaj u Inđiji, a deo studenata spavaće na otvorenom. Direktori osnovnih i srednjih škola su odbili smeštaj.

image.png

Posted

Pre nego što zasmeta bilo kome neka sitnica u vezi studenata, neka se seti ove slike spavaće sobe iz centra Inđije. Svakodnevno se mogu čuti/pročitati zamerke na način delovanja studenata, bilo da je to od komšije, poznanika, prijatelja na društvenoj mreži ili random komentara na netu. Zamerke u stilu traženja dlake u jajetu: "ja/mi bih/bismo to bolje...". I dok smo svi mi u toplom krevetu, oni spavaju na ulici. I ovo se ne odnosi na forum, čisto da napomenem.

Milenko je naš saborac u ovoj borbi pa bih i ovde poslao podršku malom Topu! Drži se mali i biće to još jedna pobeda.

• Like 11
  • Love 5
Posted
5 hours ago, Don Dusko said:

Glumac koji glumi teroristu!

N1 upravo emituje razgovor sa nasom "Velikom Dushom", mahatmom, Gagijem, glumcem koji se izjasnjava kao student i upravo stize u Indjiju sa grupom koja je jutros krenula iz Bg. Gagi kaze da je 16 ubijenih gradjana palo za slobodu......milina je i slusati ga i gledati.

Posted

Ekstra je bilo na dočeku, energija Sunca!

Pokupio moju dozu studenata i srednjoškolaca, jedva sam ih izranavljanje malopre smestio u krevete. Divna deca, puna optimizma.

E da, između ostalih, zapala mi i ekipa prve pomoći, čim sam ih doveo u kuću odmah su ostalima krenuli da saniraju žuljeve! 

Svi su toliko premoreni da je to neverovatno, ali jedva čekaju jutro i da krenu dalje

• Like 4
  • Love 12
  • Thanks 2
Posted
16 hours ago, Volter said:

Gagi Jovanović takođe pešači do Novog Sada.

Koliko sam ispratila, ide sa zetom, Mihailom Dudašem. Sjajni ljudi!

• Like 5
  • Love 1
Posted

U moru materijala sa pešačenja do Novog Sada jedan mali tvit koji čak i nije direktno vezan za to mi je privukao pažnju:

Eto tako...

• Like 2
  • Love 10
Posted (edited)

Evo malo informacija za one koji dolaze u NS danas i/ili sutra.

Centralni doček za sve grupe je danas na raskrsnici Narodnog Fronta i Bulevara oslobođenja (u NS poznat kao "Bulevar" kao i u ostatku teksta). To je raskrsnica kod mosta Slobode gde je bio i glavni deo protesta 01.02. Oficijelno doček počinje u 18:30 ali po nekoj mojoj informaciji prva grupa neće doći pre 19:30. No biće spontanih dočeka usput, sigurno će se lokalci okupiti na ostalim mostovima kojima će kolone iz SU, ZR i BG doći a verovatno i po ulicama usput do ove tačke. To ujedno znači i da će zapadni i severni deo grada biti blokiran pa izbegavajte da kolima tuda idete ako dolazite posle 18h. 

Sutra je skup na 16 tačaka u 10h i onda odatle svi kreću ka železničkoj stanici gde se u 11:52 obeležava godišnjica. Gledajući tačke okupljanja biće ceo grad blokiran od 10-12 sigurno a najverovantije od 9-13 jer po meni neće stati sve kolone kod ž stanice pa će blokirati do tamo dokle budu krajevi kolona. Posle 12 će se protest održavati na Bulevaru koji je dugačak oko 5 km. Ovo je dobra odluka jer blizu stanice ne može da stane više od 20-30k ljudi a duž bulevara će biti razglasi koji će prenositi govore, možda i video bimovi budu pošto vidim da su IT Blokada opet u organizaciji. Ovo je dobro ko dolazi sa decom ili starijim ljudima da ne mora da ide u najveću gužvu.

Sutra ko dolazi ako ćete u gradu  da parkirate dođite pre 9 i nemojte parkirati blizu Bulevara jer možda i sporedne ulice budu blokirane ceo dan. No ako ostajete do uveče onda možete i tu. Ko dolazi posle 10h moraće dosta daleko da parkira, tako da vam to nikako ne preporučujem. Posle 13h bi trebalo da budu prohodne ulice dalje od Bulevara tako da onda možete da birate no kod železničke stanice i bez protesta je jako teško naći parking pa ni ne pokušavajte tamo da idete, moj savet je da parkirate negde na Detelinari ako hoćete blizu Stanice ili na Limanu ili Grbavici (ovde je takođe teško naći mesto i bez protesta ali može se naći ako budete kružili) ako ćete na delove Bulevara koji nisu blizu stanice.

Ko bude blizu Ž.Stanice protest nikada nije na samoj stanici nego na toj raskrnici ispred nje ali obavezno prošetajte do zgrade Ž. Stanice (može da se priđe do nekih 20m od nje i tamo ljudi pale sveće i nose cveće) da vidite to iz bliza i odate poštu poginulim. Ja sam bio 4 puta u ovih godinu dana i svaki put kroz mene prođe neviđena količina besa i tuge jer tek tamo shvatite kakav je to monstruozni zločin bio.

Edited by Klotzen
  • Like 13
  • Thanks 6
Posted

^ Carski, hvala ti. Deo nas ide sutra, neki idu večeras pa sam prosledila info. 

U poslednje vreme sam baš "u treningu" što se tiče šetnje, imam 15K koraka dnevno, često i više, a drugarica mi kaže - ti si 'ladno mogla peške u NS. Sad mi žao što nisam krenula... 

• Like 3
Posted
2 hours ago, Klotzen said:

bez protesta je jako teško naći parking pa ni ne pokušavajte tamo da idete, moj savet je da parkirate negde na Detelinari ako hoćete blizu Stanice ili na Limanu ili Grbavici (ovde je takođe teško naći mesto i bez protesta ali može se naći ako budete kružili) ako ćete na delove Bulevara koji nisu blizu stanice.

Jesi li ti normalan🙂

Ja na Detelinari tražim parking po pola sata kad nije gužva.

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Bice okupljanje nakon obiljezavanja kod stanice na 16 tacaka po gradu, mislim da je jedna i na Detelinari, izmedju Kornelija Stankovica i Bulevara Evrope. Ja sam jedno vrijeme zivio na Naselju blizu Detelinare i znam ljude koji su parkirali po 1-2 km od zgrade ili na Lidlov parking, jer je to najlize zgradi. Tako da sta god da radite ne pokusavajte da nadjete parking na Detelinari 🙂.                                   

Inace dobra ideja bi bila da nadjete neki Lidlov parking, a blizu mene postoji parking za koji malo broj ljudi zna a blizu je svih vecih okupljanja ( 9, Augusta Cesarca 21000, Novi Sad 400114)

Edited by Henry Chinaski
  • Like 1
Posted

Jedva jutros probudih mojih 6 pilota i malu Leu. Obeznanili se tih par sati spavanja. Bezveze su im zakazali okupljanje u 8h, kolona je krenula tek posle 11h i prolazila je pored nas preko 15 minuta, pouzdano znam jer je paša snimao telefonom. Ode s kolonom i moje malo čeljade, smorila nas je zadnja 3 dana. Uvalila se među ETF-ovce sa sestrom od ujaka i eno pegla obronke Fruške gore. Blesava skroz a roditelji 100x više. 😂

• Like 3
  • Love 13