Jump to content

Recommended Posts

Posted

Biće dobro kada budemo mi bolji i jači.  Kada kažeš sebi - neću da pričam sa familijom ili prijateljem koji podržava ovu mafiju,  neću da pričam sa ljudima koji danas navijaju za ovakvu Zvezdu jer su oni možda jedini gori od ćacija...  E dotle neće biti bolje, i ne treba.  

Kriva EU, krivi Rusi, Ameri, Kinezi...a ogledalo izgleda pokriveno peškirom.

• Like 6
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Posted

Meni ovako iz daljine ne deluje da su ljudi izgubili želju za promenom koliko nema dovoljno ljudi da se zaista zaustavi cela Srbija a da generalno ljudi ne žele ove proteste gde se juri sa policijom. Mora se smisliti nešto novo ali ne znam šta, verujem i da studenti pokušavaju da završe godinu kako znaju i umeju. Koliko sam razumeo još su uveliko ispiti (?) i nema upisa još neku nedelju

• Like 3
Posted
5 minutes ago, Drug Crni said:

"Pobediću vas svuda u svetu"

: ukida dečije emisije na RTS

Ali koliko vlast boli kada se negde cuje pa makar mala podrska studentima.

Juce informer ceo dan(do onih skupova) samo o tome pricao i osudjivao kao da se ne znam ni ja sta desilo.

No to samo govori o njima. A oni koji su slepi bice i dalje slepi.

• Like 1
Posted

Nema tu koherentne medijske strategije niti nekog master plana. Isto kao sto se neki ovde plase da je vlast uspela da povrati kontrolu i da se ponovo prica o njima, to je samo posledica vaseg babla. I da su mediji nesto bitni i sta oni pricaju. I njihovi i "nasi" su dosadni.

Ono sto je bitno je da su se ljudi povezali direktno i da se reaguje kada oni pokusavaju da primene silu. Evo pre neki dan sam napisao ovde da su upali u dekanat u Kragujevcu, organizovali su se ljudi vec te noci, i onda i sutra da brane decu i na kraju su ostali tamo i ovi nisu uspeli. Jos jedna profesorka, moja poznanica iz gimnazije, je dala ostavku i prozvala dekana FILUM da se stavio u sluzbu cacija, iako je do tada bio "neutralan", tako da je jos jedan ogoljen.

To desavanje nije bilo bukvalno nigde, osim na nekim manjim lokalnim medijima. Ne znam da li je Nova cini mi se napravila neki prilog i intervjuisala tu profesorku, dva dana posle, sto je vec manje bitno.

Ovo sto oni rade trenutno samo pokazuje strah, a u strahu su velike oci. Psihoza + strah kod vladaoca, a kod crva koji su usli najdublje u telesne supljine strah i saznanje da nema nazad. Neko poput random spikera na nekoj caci televiziji ili RTS ce mozda i moci da ostane na poslu ili radi nesto slicno, ali najprominentnije glave, pocev od Vucicevica, onog iz Presa, Sarape, Goce Uzelac, Zeksa i slicnih ce biti srecne da se izvuku bez zatvora ili ako uspeju da pobegnu u neku Kolumbiju, njima profesionalnog zivota ovde nema.

Takvi ce ga braniti do kraja, kao sto su branili Slobu. Vuciceva jedina prednost u odnosu na Milosevica je sto ima ceo kriminalni milje pod kontrolom (ili bar tako deluje, odnosno nema nikoga ni sa druge strane da pravi dilove sa nekima od njih) i u institucijama sile ima cini se tanku prevlast, pa ne postoji niko ko bi iznutra mogao da ga srusi. Jos.

Da to nije slucaj, nego da je izbusen kao sto je Milosevic bio, on bi pao pre pola godine vec, jer Milosevic nije imao ovakav opste narodni bunt ni blizu. Oni koji su rusili Milosevica su bili spremni da idu do kraja, nisam siguran da smo mi trenutno spremni na to, ali ima nas vise protiv Vucica nego sto je bilo ljudi protiv Milosevica, to je apsolutno sigurno.

Da nije tako, izbori bi se vec odrzali, ali Vucic ni sa +pola miliona koliko odokativno ima da napabirci i pokrade nema vecinu.

• Like 1
Posted

Ne postoji fizicka blokada FILUM. Jer FILUM nema zgradu. Postoji blokada rektorata. Studenti su odlucili da je okoncaju i to je tacno, ali u dogovoru sa profesorima i zborovima.

Ta blokada je jedna od poslednjih i najmanje je imala smisla, poenta price je da se pruzio otpor batinasima koji su upali tu i da su gradjani reagovali da zastite decu.

Posted
On 9/19/2025 at 7:13 PM, Mina D. Harker said:

Nismo dugo imali Stevana Filipovića na temi, pa da se to ispravi. Imho, jako dobar tekst.

https://pescanik.net/s-desne-strane-plenuma/

Citao sam ranije tekst kada je izasao (valjda u "Danas" - u). 

Ono sto je jasno je da je tekst pisan ideoloski. Kao takav, kao i svi slicni autori ima problem sa stvaranjem neke crno-bele slike, u kojem su nasi pogledi korisni, a njihovi stetni, mi smo dobri, oni su zli.

Rusofilija u Srbiji je samo sifra za antipatiju koja se ovde oseca prema zapadnim zemljama, NATO, USA, EU (pri cemu ne toliko prema EU jer su tu i Grcka i Bugarska i Rumunija i Slovacka, dakle, mozemo da je dozivimo kao delom prijateljsku tvorevinu). Realno, tesko da ce postojati desnicar (ako pricamo o nacionalistima i konzervativcima, ne o libertarijancima) koji kaze da voli Srbiju i oseca pripadnost srpskom narodu (ovde uopste ne pricamo o glasacima SRS, SPS, Dveri, Kostunicinog DSS) koji ce da prihvati da je, eto, Kosovo nezavisno jer Albanci tamo ne zele da zive sa nama, ali Srbi koji ne zele da zive u BiH moraju jer granice ne smeju da se menjaju. 

Ovo pitanje je cak i zaboravljeno, ali se opet rasplamsalo kada je Rusija pripojila sebi Krim. Drugi narodi nemaju problem sa osudama tog cina, ali drugi narodi nisu svedocili kako deo teritorije drave u kojoj zive vise ne pripada njihovoj drzavi jer je zelja vecine ljudi koji zive tamo da ne budu deo Srbije. Tako ce taj prosecan ljubitelj Srbije da se zapita "pa cekaj, kako to da Rusi ne mogu samo da odluce da vise ne zele da zive u Ukrajini, a Albanci na Kosovu mogu?"

Onda, imamo i pitanje ulaska u NATO. Moramo da udjemo u NATO jer sta trazimo neutralni, ako smo okruzeni zemljama koje su deo NATO pakta? OK, ali zasto onda Ukrajina ipak moze da bira, zasto za nju ne vaze ti geopoliticki argumenti? Blizu ste Rusije, ima da ne smete da birate antirusku vlast. 

Problem je sto se ovom pitanju (kao i mnogim drugim) pristupa sa emocijama i onda ljudi NATO i USA gledaju kao na FK Partizan - malobrojni navijaju za taj tim i mrze vecinu koja ne moze da smisli taj tim, vecina organski ne podnosi taj tim, a sve prasta svom. Pa onda, paradoksalno, vecina usvaja sasvim razlicita merila - Krim je Rusija i Kosovo je Srbija ili Krim NIJE Rusija i Kosovo NIJE Srbija. 

Nas problem je sto smo imali i pricu o Kosovu i pricu o Evropi i sto ne shvatamo da su i jedna i druga prica secer za nase emotivne potrebe, a ne stvarnost. Stvarnost je da propadamo i da, kao i svi ljudi koji zadju u neke godine treba da se potrudimo da sto sporije i dostojanstvenije propadnemo, da vidimo sta moze da se poboljsa, da se borimo protiv centralizacije, kriminala, korupcije... Pa jedna Hrvatska je u EU i NATO pa nesto nisu izbegli koncert izvesnog simpaticnog pevaca na koji je doslo pola miliona ljudi. Jedna Hrvatska je zadrzala sve svoje teritorije koje su sada skoro pa prazne. 

Nasoj politici treba mirnoca argumenta i hladno gledanje na probleme, a ne prepustanje emocijama, biranje omiljenih timova i branjenje istih po cenu logickih kontradikcija. 

• Like 3
Posted
5 hours ago, goldberg bcd said:

Tako ce taj prosecan ljubitelj Srbije da se zapita "pa cekaj, kako to da Rusi ne mogu samo da odluce da vise ne zele da zive u Ukrajini, a Albanci na Kosovu mogu?"

Ili će pak da se zapita kako to da Krim može da se otcepi od Ukrajine i pripoji Rusiji, a Kosovo ne sme od Srbije i pripoji Albaniji.... Oh, wait 🤔

Nivo šizofrenog cepanja koje je slučaj Krim izazvao u glavi prosečnog Srbende je kritičan.

• Like 2
Posted

Upravo je Krim pokazao licemerstvo većeg broja ljudi u Srbiji. Pa tako imamo ljude koji ne daju Kosovo ali Krim je oduvek bio i treba da bude Ruski. Pa kad im objasnite da su to skoro identični slučajevi krađe teritorije onda dobijete još licemerniji odgovor "nije to isto, Krim je specifičan problem" pozivajući se na neke istorijske tačke koje se razlikuju u odnosu na Kosovo čime nesvesno radi isto ono što je bio i alibi zapada za otcepljenje Kosova.

A suština je ista, ili podržavaš ne menanje granica na nasilni način ili podržavaš, sve između je licemerstvo za koje smo do juče optuživali zapad/istok (kako ko). Ovo što je goldberg dotakao bih samo malo bolje objasnio. Ja sam sa dosta ljudi koji podržavaju putina/Rusiju pričao o ratu u Ukrajini. Taj konflikt mi je bolji primer nego Kosovo jer tu svi mi imamo neku distancu i trezvenije razmišljamo i dikutujemo. I došao sam do zaključka da više od pola ljudi podržava putina i Rusiju u ovom ratu zato što mrze pre svega SAD a zatim i zapad kao celinu. Dakle oni to vide da je Ukrajina saveznik zapada i zato podržavaju Rusiju da napravi štetu zapadu. Pri tome vrlo malo njih je protiv same Ukrajine nego vidite da ubeđuju sebe da su Ukrajinci nacisti jer ništa drugo nemaju protiv njih.

Nažalost bombardovanje i propaganda kojoj smo tada, ali i danas izloženi su zacementirali ovo stanje u Srbiji i dok ljudi koji su danas 50+ ne postanu apsolutna manjina mi nemamo šanse da mrdnemo iz ovog potpuno pogrešnog shvatanja današnjeg sveta. To je verovatno ono što i političari čekaju pa će onda moći da priznaju Kosovo bez veće štete po njih.

• Like 6
Posted
4 minutes ago, Klotzen said:

Nažalost bombardovanje i propaganda kojoj smo tada, ali i danas izloženi su zacementirali ovo stanje u Srbiji i dok ljudi koji su danas 50+ ne postanu apsolutna manjina mi nemamo šanse da mrdnemo iz ovog potpuno pogrešnog shvatanja današnjeg sveta. To je verovatno ono što i političari čekaju pa će onda moći da priznaju Kosovo bez veće štete po njih.

Ne bih se nadao tome previše da je kod mlađih generacija puno bolje shvatanje današnjeg sveta. Stalno čekamo da neke generacije izumru da bi smo procvetali, kao da je životni vek 150 godina.

• Like 3
Posted (edited)

Uopšte nije tačno ovo 50+.  Makar iz mojeg iskustva a stvarno em sam ceo život zujao, em sam radio takav posao da sam upoznao neverovatno mnogo ljudi (i previše što se mene tiče, ali to je neka druga tema). 

Ja sam jedan od tih 50+, i mogu da uporedim tu moju generaciju sa generacijom dece mojih prijatelja, i mi smo od njih slobodoumniji u ogromnom procentu.

Ipak smo mi nosili Levis 501, odrastali na Dorsima, Stonsima, Flojdima... Većinom smo ateisti za razliku od njih koje je u velikom procentu crkva spržila.  Ranu mladost smo proveli u državi koja nije bila zatvorena prema svetu, i u kojoj propaganda nije trubila non stop o tome kako nas svi mrze i kako smo ugroženi jer smo Srbi.

Nisu klinci krivi, oni su jednostavno odrastali u takvoj društvenoj klimi koja ih je hteli ili ne negde i oblikovala - nekog više nekog manje.  Tako da što se tiče nekog progresivnog pogleda uopšte se ne bih uzdao u njih.  Još im i svetske okolnosti, atmosfera u svetu uopšte ne idu na ruku.

Sa pozitivne strane oni imaju internet kao prozor u svet, ali tamo si sam svoj urednik pa je veliko pitanje ko šta bira.

Ne kažem, ima na sreću izuzetne dece stvarno, i vaspitane i svesne, kulturne...ali bogami sam često naleteo na spaljene na žalost... 

U mojoj generaciji su samo najveći bolidi rusoflili, a i njih sprdamo. Mislim kako možemo biti većinom rusofili kada smo odrastali gledajući VHS kasete sa NBA utakmicama dok se ne izližu, i kažem generalno odrastali na zapadnoj kulturi - nemam ni jednu drugaricu koja nije gledala serije Tvin Piks ili Beverli Hils.  Mi klinci se ložili na Džordana, Leri Birda, Medžika, Tajsona... Slušali smo Slobodnu Evropu i Glas Amerike dok smo se borili protiv Miloševića.

A klinci koji sada imaju 18 godina su od svoje pete godine pod smradikalskom propagandom. I hteli ili ne mnogi od njih su to makar  delom upili i tripuju da su patriote... Oni u velikom procentu ako nisu rusofili onda su makar u fazonu da su svi isti i da ne tebamo u EU nego tebamo sami ići svojim putem, jer je danas postalo sramota reći da si za EU. Što je za mene poraz.

Baš sam kada je sve ovo počelo pre skoro godinu dana otvorio redit profil da vidim kako razmišljaju, i moram reći da uošte nisam oduševljen i ako je to još kao liberalna platforma.

Uostalom pogledajte sve proteste pre ovih studentskih, koje generacije su bile najzastupljenije pa ćete videti i sami.   

Edited by Utopista
  • Like 5
Posted

Po mom utisku većina 50+ ljudi su protiv zapada. To ne znači da su svi, nego većina. Naravno da postoji mnogo ljudi koji nisu ali slaba vajda kada na svakog ko nije protiv zapada ide 4 ona koja jesu. Ove generacije od 40-50 su odprilike pola-pola a ovi ispod 40 većinu ne zanimaju Rusi, što opet ne znači da ih nema. Ja sam nekih 10 godina obučavao studente na praksi u mojoj firmi i bio sam u kontaktu sa tim generacijama i odprilike od 10 ljudi u grupi 3-4 prate politiku i imaju mišljenje a ove ostale ne zanima, od tih 3-4 obično bude jedan rusofil jedino što je on glasniji od ovih ostalih 9 pa to izgleda kao da ih je mnogo. Pogledajte njihove skupove, retko kada premaše 1000 ljudi, da je to masovno imali bi par desetina hiljada ljudi na skupovima bez ikakvih problema obzirom koliko su "ratoborni". Da ne spominjem i da na tim skupovima većina ljudi su stariji od 40 godina.

Isto kao kad se kaže većina penzionera glasa za hulju, to ne znači da su svi za njega. Recimo penzioneri oko mene su pola pola ali kada pogledam penzionere recimo na selu gde imam vikendicu, 80% ih glasa za hulju (pride je to i veći broj ljudi kao primer) a te ljude nema šanse niko da okrene bez jake kampanje na medijima protiv njega što se neće desiti dok je on na vlasti. Tako isto i rusofilstvo, kampanja protiv istog se neće desiti a drugi način da utičete na te ljude ne postoji. Pre dve nedelje sam bio 4 dana na vikendici i na pitanje o nadstrešnici i protestima sam dobio otprilike malo blaže odgovore nego što ih možemo čuti na Informeru.

Šta ste bili pre 90-ih zaboravi, danas se 75% ljudi izjašnjava kao religiozni a sumnjam da je cifra bila preko 25% za vreme SFRJ. Vreme i mediji su učinili svoje i promenili manje više sve za ovih 35 godina. I ja sam bio panker krajemo 80-ih početkom 90-ih a danas slušam manje više sve žanrove muzike osim narodnjaka.

• Like 5
Posted (edited)

Različita su nam iskustva.  Doduše vam Beograda je vrlo verovatno tako, nešto malo sam prošlo i ovo leto pomagao drugarici da obnovi staru kuću u selu, i to jeste svet za sebe.  Sa svim svojim manama ali i nekim vrlinama.

Ne znam, ti si imao posla sa studentima pa možda zato. Ja sam naletao na klince koji su me ubedjivali da je Severna Koreja najveća svetska sila poput drugara od sina mojeg ortaka.  Vidim isto da većina srbuje, mada ako ćemo pošteno i ja sam njihovim godinama to radio...ali kontam bili su ratovi.

Ne znam, nisam više ni ja siguran, možda sam i sam u nekom bablu, velikom doduše, možda znaju moje stavove pa izbegavaju predamnom da se ofiraju - nemam pojma... Znam da se masovno zajebavamo sa crkvom i popovima, i nisam doživeo da mi neko nešto zbog toga zamera, makar ne javno - da znam.

Ali slažem se 100% da je propaganda najviše kriva, jer se dobro sećam da ni približno nije bilo ovoliko rusofilije pre dolaska smradikala na vlast. Da ne pričam da sam ja kao klinac išao na utakmice sa kačketom sa Britanskom zastavom (sada bi me neko ištanglirao u roku od 3 minuta), svi nazivi navijačkih grupa su bili na mrskom engleskom... To je ta takozvana meka moć, i taj pank, i taj sport, i te serije...i hteo ne hteo to upijaš.  Skoro sam se smejao jednom liku rusofilu teškom, pitam ga šta voli kod Rusije - samo Putina i silu ili još nešto? Krenuo nešto tuc muc, duša, umetnost... Pitam ga da mi nabroji 3 današnja Ruska glumca,režisera umetnika, ma makar sportista...naravno da veze nije imao.  Ali zna 30 sela u Ukrajini idiot...

Tako da sam siguran da bi uz volju 'elite' mogli vrlo brzo da se vratimo u neku kakvu takvu normalu,jer narod je većinom kao testo koje mesiš kako hoćeš...

Edited by Utopista
  • Like 2
Posted
39 minutes ago, Klotzen said:

Šta ste bili pre 90-ih zaboravi, danas se 75% ljudi izjašnjava kao religiozni a sumnjam da je cifra bila preko 25% za vreme SFRJ

Tačno i nezanemarljivo. Ponekad sam šokirana kad se okrenem oko sebe i shvatim da sam se obrela u vrlo religioznom društvu, a to se desilo nekako neprimjetno i podrazumijevajuće.

Ruski film Нелюбовь (Loveless) jako direktno i bez rukavica kritikuje pervazivno pravoslavlje u njihovom modernom društvu, i uviđam da smo na dobrom putu da postanemo takvo društvo. 

• Like 1
Posted

Nije nase drustvo religiozno nego pomodarsko i beskicmenjacko.

Zato ovde sve moze da se primi, turbo pravoslavlje, komunizam, fasizam, sta god vam drago.

• Like 10
  • Thanks 1
Posted
On 9/28/2025 at 9:23 PM, Nicklord said:

Mora se smisliti nešto novo ali ne znam šta, verujem i da studenti pokušavaju da završe godinu kako znaju i umeju. Koliko sam razumeo još su uveliko ispiti (?) i nema upisa još neku nedelju

Chop-ovanje po manjim mestima i selima. I ako je nesto napravilo konkretnu promenu u poslednjih 12 meseci to je bila komunikacija i obilazak ljudi iz manjih mesta. To se ovde desilo u odredjenoj meri slucajno (kada su studenti pesacili kroz celu Srbiju).
Sve ovo sto se desava posle 15og marta je meni borba Elmedina Kikanovica protiv Hakeema. A nasa nada je da ce Kikanovic da ga nadigra sa nekakvom poludistancom.

7 minutes ago, McLeod said:

Nije nase drustvo religiozno nego pomodarsko i beskicmenjacko.

Zato ovde sve moze da se primi, turbo pravoslavlje, komunizam, fasizam, sta god vam drago.

Pa ljudi kod nas Pravoslavlje gledaju kao jedan segment viseg misaonog entiteta, a to je Rusija, i rusofilija.

Kod nas ljudi ni ne znaju sta je Pravoslavlje. Niti neku istoriju i ideju Pravoslavlja mimo toga da su i Rusi nasa pravoslavna braca.
Posle vekova pod Turcima koji su nas osakatili kulturno i obrazovno, pa smo verovatno bili jedno od najnepismenijih podrucja u Evropi, mi smo uzjahali 20. vek kako bi sve sproveli kroz prizmu nacionalizma i jedne viktim tragicne kulture.

Svakim danom sve vise i vise gubim nadu u ovo drustvo.

Posted

Kao što neko lepo reče, ne vole ovde ljudi Rusiju (jer ne znaju ni šta je Rusija) nego mrze zapad, a neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.

A zapad mrze zato što je zapad sve ono što mi nismo - progresivan, uređen, individualistički nastrojen (za razliku od naših kolektivizama: mi, radni narod, Srbi, Zvezdaši/Partizanovci itd.) i poštuje se svako pa čak i žene, pederi i they/them.

• Like 5
  • Thanks 3
Posted
6 minutes ago, Chaos Is Me said:

A zapad mrze zato što je zapad sve ono što mi nismo - progresivan, uređen, individualistički nastrojen (za razliku od naših kolektivizama: mi, radni narod, Srbi, Zvezdaši/Partizanovci itd.) i poštuje se svako pa čak i žene, pederi i they/them.

Suština, zaslužuje da se ponovi :Hail:

• Like 1
Posted
3 hours ago, Klotzen said:

danas slušam manje više sve žanrove muzike osim narodnjaka.

Ne voliš narodnjake? Pa bar neke, a ima mnogo divnih narodnjaka. Da sam Fancy, sad bih te banovao. :smiley53: Kod mene se i danas ništa nije promenilo po pitanju muzike, slušam sve ono što mislim da je kvalitetno. Šaban Šaulić, Toma Zdravković, Milanče Radosavljević, Ana Bekuta, Dip Parpl, Dajer strejts, Sting, Springstin, Rejnbou, Galija, Zana, Bi Džiz, Boni Em, EKV, Partibrejkersi, Ju grupa...

Dođite sutra, biće i lepo vreme za šetnju. :smiley53:

• Like 2
Posted

Meni je taj pojam mržnje prema zapadu i dalje nejasan. Ljudi u Srbiji govore da mrze zapad a svake godine se iz Srbije iseli 30-50k ljudi. Za poslednjih desetak godina iz Srbije se iselilo oko pola miliona ljudi, većinom upravo na taj omraženi zapad.

Imam utisak da je dosta ljudi koji "mrze zapad" licemerno, ubeđuju druge i govore da je zapad loš ali zato čim im se ukaže prva prilika odlaze preko da rade / šalju decu na studije u inostranstvo. Stavovi im se totalno menjaju kada je u pitanju njihov lični interes.

• Like 7
Posted

Naravno da smo licemerni. To je savrseno jasno. Uvek su ljudi iz nase zapadne emigracije najhardkor, najvece Srbende, najveci branitelji Kosova i 'srpskog identiteta i vrednosti'. Iz njihove vizure odlazak na taj isti mrski Zapad koji je zao i koji nas unistava kao narod, pravda se vrlo lagano pragmatikom i matematikom. 

Kada su ovde ne udju u crkvu ili koji drugi sakralni objekat, zive u potpunosti kontra osnovnih postulata te konfesije kojoj pripadaju, sprdaju se sa popovima i sluzbenicima verskih zajednica, ali su u nekoj Belgiji ili Americi najveci propovednici i cuvari svega tradicionalnog i nacionalnog. 

Zarobili smo se u nekim konstruktima i fantazmama. Evo bas u koroni i nakon nje je jedan od osnovnih narativa bio 'oce da nam ubiju zajednistvo i bliskost'. Pa gde je, rodjaci, ta bliskost? Ko ovde pomaze kome, ko se za koga zrtvuje, ko odvaja da bi dao drugome, ko obilazi bolesne, slabe, ljude u potrebi... Ovde nema porodice koja se nije uhvatila za vratove zbog podele imovine, nasledja, uziva se u samoj pomisli da si nekoga zajebao, cak i kad nemas neku posebnu korist od toga, ali zato vidimo sebe kao narod svetaca i jaganjaca. Svaka prosecna lokalna protestantska/evangelisticka crkva u najmanjem selu u Holadniji uradi vise da pomogne svojim najugrozenijim pripadnicima za godinu nego sto je SPC kao organizacija uradila za proteklih 20+. Ali zivimo u tim nekim mehuricima, samokreiranim simulacijama. Mi smo izmastali tamo neke svetove, a ubedili sebe da su stvarni i jako rigidno i agresivno ih branimo od svake inkurzije.

• Like 9
  • Thanks 1
Posted

Sve o čemu pričate je samo pojavni oblik nezadovoljstva sobom, lenjosti, nespremnosti da se uči i napreduje, da se uloži neki trud ksko bi se stvsri promenile, a tu je i zavist. 

Samo je pitanje da li je reč o ličnom nivou, bližem ili daljem okruženju, princip je isti. To se zatim filuje propagandom i torta je gotova.

• Like 1