DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 46 minutes ago, Clash said: Edited 4 hours ago by DameTime 1
berti Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kad se ovo zlo srusi, mozemo da budemo ponosni jer cemo slobodu apsolutno sami osvojiti. Osvojicemo je bez bilo kakve podrske sa strane, to jest uprkos podrsci koju mrcina ima spolja. 3
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Kooineeperk said: Zasto zabluda? Za vojnu akademiju postoji ozbiljan prijemni na kome se rade i psiholoski i medicinski testovi. Uslov je i najmanje dobar uspeh u srednjoj skoli (drugi fakulteti ne postavljaju taj minimum), da nisu gonjeni po sluzbenoj duznosti ili osudjivani kaznom zatvora duzom od 6 meseci (dakle ne primaju ni one koji naprave ozbiljan saobracajni prekrsaj, ubiju nekog pa zaglave zatvor; cak i za sitne krimose je 6 meseci neki minimum pa i oni budu filtrirani). A onda imas prijemni - matematika i fizicke sposobnosti. Zato što ništa od ovoga nije garant časti i poštenja vojnika. Što se psihološke procene tiče, moj drug iz osnovne je upisao i završio VA, a divi se Staljinu i sanjao je o tome da vlada gvozdenom rukom. Otišao na VA jer je naređivao svima po kući i bio odličan đak. Svi u Vojsci Srbije koji su "časno i pošteno završili VA", a dozvoljavaju da budu privatna vojska nenadležnog i da se u njihove redove takođe primaju random batinaši, ne obavljaju svoj poziv ni pošteno ni časno. Kako smo došli dotle da je za vojsku i policiju kriterijum postao da ne izađu na ulicu i biju narod? In other news Što reče jedna gospođa, abortus treba da bude dozvoljen uvek i svuda, nikad se ne zna kad se nekoj ženi može javiti predskazanje da će joj sin biti pandur. Ili smradikal. Hehe 3
Clash Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Evo svezeg botovanja sa drustvenih mreza. Sinic u NS su bili navijaci iz Novog Pazara a bili ij je i iz Hrvatske. Ocekujem ovo u Informeru u narednih pola sata. 1
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, robespierre said: To ova poslednja tura prijema u Kobre i 72. brigadu za specijalne operacije od skoro, nerealno su spustili kriterijume i primali lopatom za početnu platicu od 250 hiljada. Bezbednosna provera bila da su ljudi iz VBA išli po opštinskim odborima SNS-a. Praksa je da se u takve jedinice primaju ljudi sa minimalno tri godine vojnog iskustva, ovde su primali ljude od 30 godina (30 godina je bila granica što je isto bolesno, ko bre postaje vojnik u 30 godina?!) sa ulice. To je njegov pokušaj da napravi pretorijansku gardu jer zna da će mu karijerni oficiri odbiti poslušnost ukoliko pokuša da izvede vojsku na narod. Potpuno sam zaboravio na ovo. Slažem se, to je pravljenje lične garde. Ja sam mislio na obične vojnike u trupi, a znam da tamo ima svakakvog sveta plus što im je odliv kadra veliki i ni te jedinice ne mogu da popune. 1
Kooineeperk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, DameTime said: Zato što ništa od ovoga nije garant časti i poštenja vojnika. Što se psihološke procene tiče, moj drug iz osnovne je upisao i završio VA, a divi se Staljinu i sanjao je o tome da vlada gvozdenom rukom. Otišao na VA jer je naređivao svima po kući i bio odličan đak. Naravno da su stroziji prijemni kriterijumi garant generalno vece casti i postenja. Generalizujem i treba da generalizujemo a ne da se izvlace neki granicni primeri i daju kao opste pravilo. To sto ti nadjes neki granicni primer ne opovrgava moju "teoriju" i cinjenice da se za vojnu i policijsku sluzbu drasticno razlikuju prijemni kriterijumi. 9 minutes ago, DameTime said: Svi u Vojsci Srbije koji su "časno i pošteno završili VA", a dozvoljavaju da budu privatna vojska nenadležnog i da se u njihove redove takođe primaju random batinaši, ne obavljaju svoj poziv ni pošteno ni časno. Kako smo došli dotle da je za vojsku i policiju kriterijum postao da ne izađu na ulicu i biju narod? Ovo, prosto, nije istina. Za ostatak cemo mozda tek videti - koliko posteno i casno ce obavljati svoje duznosti u skladu sa svojim pozivom. Pri tom, opet ponavljam, ne bih nikako stavljao u isti kos vojsku i policiju. Ne razumem odakle ti poslednji bold. Ako mislis na ove kobre sto su dobile batine i potezale pistolj, oni su cuvali nekoga. Mozes misliti ko je taj neko. Ja cenim Vucevicev sinko. Nisu kobre tu da mu odredjuju gde ce da ide vec da ga prate i obezbedjuju makar ovaj i u kupleraj isao. A isao je u SNS prostorije i morali su i oni tamo da budu. Oni su svoju duznost dosledno obavljali, ali ce sada imati temu za razmisljanje da li ce svojim oficirima reci da to nije ok, da li ce uzeti bolovanje ili tako nesto...
RatzenStadt Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 30 minutes ago, nemanjaol said: Ovo treba slati francuskim novinarima i deliti informaciju. Pa nek se Makron liže sa žvalavim još malo, pizda im materina A sta ce Makarona da kaze? Pitali prekjuce slovackog premijera da prokomentarise dogadjaje iz Backog Petrovca, i ovaj poslao punu i nedvosmislenu podrsku Vucicu. https://www.nin.rs/politika/vesti/85945/fico-dogadaji-u-backom-petrovcu-iskljucivo-unutrasnje-politicko-pitanje-suverene-srbije
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Kooineeperk said: Naravno da su stroziji prijemni kriterijumi garant generalno vece casti i postenja. Nisu. 1 minute ago, Kooineeperk said: Generalizujem i treba da generalizujemo a ne da se izvlace neki granicni primeri i daju kao opste pravilo. To sto ti nadjes neki granicni primer ne opovrgava moju "teoriju" i cinjenice da se za vojnu i policijsku sluzbu drasticno razlikuju prijemni kriterijumi. Ovo nije granični primer, već primer pojedinca koji je uspeo da prođe psihološku procenu za VA, imajući u najmanju ruku problematičan odnos prema svom budućem pozivu, autoritetima i vlasti. Sve ovo ili nije otkriveno tokom psihološke procene, ili je pušteno da prođe. Naravno da se za Vojnu i Policijsku akademiju razlikuju kriterijumi, što ne znači da su VA kriterijumi apsolutni garant za bilo šta. 5 minutes ago, Kooineeperk said: Oni su svoju duznost dosledno obavljali, ali ce sada imati temu za razmisljanje da li ce svojim oficirima reci da to nije ok, da li ce uzeti bolovanje ili tako nesto... Sigurno će to reći oficirima 1
Kooineeperk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: 7 minutes ago, Kooineeperk said: Naravno da su stroziji prijemni kriterijumi garant generalno vece casti i postenja. Nisu. Jesu.
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, NMX said: majko mila hahhahahaha Prezupcili od besa A sto je najace kako sad da kaze da je pobedio obojenu revoluciju pa vec sad 100x?
Molina23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Veliki rispekt i ljubav za NS. Borba je počela od njih, najviše ideja i akcija su njihove, a sinoćno šibanje koalicije kriminalaca & murije je samo šlag na tortu i istorija sama po sebi. Narodu je baš falilo da se oslobodi grča i prihvati motke bez predumišljaja šta će ko reći. Zato je ključno što nema faktora opozicije tj. ludakovih tastera i korisnih budala koji bi kenjali i paranoisali na N1 o "ubačenim elementima", ekstremistima, sedi ne nasedaj, ta nemojte našu policiju i slične oserotine koje su uništile svaki protest i konkretnu akciju. Odmah se setim onih korona julskih protesta koji su bili zaista spontani i jaki međutim tu su dotična govna odradili svoj zadatak. Ovo više niko neće preuzeti ni smiriti ni skrenuti, zato i jeste ovako dobro. 7 3 1
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 38 minutes ago, Clash said: Evo svezeg botovanja sa drustvenih mreza. Sinic u NS su bili navijaci iz Novog Pazara a bili ij je i iz Hrvatske. Ocekujem ovo u Informeru u narednih pola sata. Pardon, več je bilo na Informeru. 3 1
ras kass Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Utisak mi je i manje milicije na ulici nego ranije. Izgleda uzeli bolovanja i odmore, narocito nakon one bruke kojom su bili izlozeni u Vrbasu i Palanci.
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Molina23 said: Veliki rispekt i ljubav za NS. Borba je počela od njih, najviše ideja i akcija su njihove, a sinoćno šibanje koalicije kriminalaca & murije je samo šlag na tortu i istorija sama po sebi. Narodu je baš falilo da se oslobodi grča i prihvati motke bez predumišljaja šta će ko reći. Zato je ključno što nema faktora opozicije tj. ludakovih tastera i korisnih budala koji bi kenjali i paranoisali na N1 o "ubačenim elementima", ekstremistima, sedi ne nasedaj, ta nemojte našu policiju i slične oserotine koje su uništile svaki protest i konkretnu akciju. Odmah se setim onih korona julskih protesta koji su bili zaista spontani i jaki međutim tu su dotična govna odradili svoj zadatak. Ovo više niko neće preuzeti ni smiriti ni skrenuti, zato i jeste ovako dobro. Samo bih dodao da im je Vrbas bio popriličan zajeb. 1
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 minutes ago, Clash said: Pardon, več je bilo na Informeru. Kazu tamo dolazili sa raznih strana(Novi Pazar, ovo ono) u Novi Sad. Samo ne pominju odkle batinasi njihovi u Novom Sadu, Beogradu. :)) 1
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sve ovo po Vojvodini je po meni rezultat Vučevićevog glumatanja zajebanog tipa, Vodjine desnice. Ono, on će kao čvrstom rukom da sredi to sve u svojoj parohiji. Petrovac, B.Palanka, Vrbas i sad Novi Sad su poprilično razbile njegove iluzije o veličini i pokazale da je Kurcoglavi pravi nadimak za njega. 13 1
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kad ste pokrenuli priču o vojsci setih se Kruševca, tamo sam je služio. Bio izviđač. Čudna su malo sorta ljudi oficiri. Mnogi od njih jesu za primer, al mnogi od njih su jedna ličnost s uniformom, a potpuno druga bez (imam jednog takvog u familiji). Dešavalo se da nam oficir u obilasku kasarne bukvalno za sitnicu pobaca onako divljački uniformu. Da nas zbog toga kažnjava naređujući dežurnom buđenje zbog lažne uzbune. Nekad je bilo i meni neprijatno kad je komandant kasarne postrojavao podoficire, urlao na njih, unosio u lice. A onda tog istog čoveka vidimo u gradu kad dobijemo slobodno, priđe za naš sto, pozdravi nas i plati svima piće. Deluje ko dobrica, i nije to uradio zbog straha, nego što je zaista takav, al kako navuče uniformu povileni. Razumem disciplinu, nije ni lako jer među vojnicima je bilo svakakvih, al ovo je bilo preterivanje. Inače, bio sam decembarska klasa. U toj klasi je bio i Kena, sada naprednjak. Ranije se prijavio za vojsku, tada je trenirao kik boks, želeo je što pre da završi vojsku i ode za Holandiju. Bilo smo razdvojeni, jer je on bio dekontaminator. Za vreme obuke nismo imali neki kontakt, kasnije je prekomandovan za Leskovac. Vratio se zbog kursa za desetare na kom sam bio i ja, tu smo se bolje upoznali. Ni u snu nisam mogao pretpostaviti da će završiti u politici, tada je imao 20 godina, jedva je završio srednju školu. Verujem da i ostali iz moje klase danas se prekrste kad ga vide. U čudu su.
СтелаРоса Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sta reci osim hvala za svu bracu koja su sinoc podmetala ledja i glave pod motke i pendreke. Ako znate te ljude cuvajte ih, to su heroji koji su stavili svoj zivot na kocku da bi promenili nesto na bolje za sve nas. Po snimcima i slikama mi je utisak da je narod u NS odneo pobedu nocas nad ovom bagrom. Nema vise straha, sad jos jace! 3
Clash Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Zna li se dokle se došlo sa Pokretom za narod i državu, knjigom o pobedi nad cvetnajom revolucijom i šta Djuro Macut misli o ovim sukobima? Može za početak da se javi da li je uopšzer živ i šta misli o bilo čemu 2
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, berti said: to jest uprkos podrsci koju mrcina ima spolja. „Međunarodna zajednica sprema prihvatilište za Aleksandra Vučića“ Срећко Ђукић Quote ... Ne treba sumnjati da međunarodna zajednica, dodao je, poznaje do detalja anatomiju krize u Srbiji i njene ishode. „Trebalo bi shvatiti da međunarodna zajednica danas ne deluje po scenariju iz devedesetih godina prošlog veka, već pušta da se stvari razvijaju, uslovno rečeno, prirodnim tokom. To potvrđuje odnos i prema bivšem predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, gde se međunarodna zajednica nije često eksponirala, ali je vrlo jasno stavila do znanja šta će se na kraju desiti“, objasnio je Đukić. Za kraj krize u Srbiji, naveo je, trebalo bi imati još malo strpljenja. „Režim je ušao u fazu agonije i sada traži izlaz. Nije isključeno da će se vratiti nekim ranijim predlozima studenata i opozicije, koje je on glatko odbio kao što je bio zahtev za formiranjem prelazne vlade. Sada kada je režim u bezizlaznoj situaciji, hvataće se i za slamku spasa. Međutim, ta varijanta više ne igra, pogotovo ne igra kod studentskog pokreta koji je zahvatio celu Srbiju. Proces razrešenja krize u Srbiji je ušao nepovratan tok“, istakao je. 2 1
Recommended Posts