Jump to content

Recommended Posts

Posted
33 minutes ago, 40Wins said:

Samo se nadam da u vojci ima vise casnih ljudi nego u policiji.

To je po default-u tako. Casniji su. Obrazovaniji, prolaze mnogo duze skolovanje i vojno lice ne moze da postane bilo kakav psiholoski profil. Srozalo se i to ali ne koliko policija, koja je privatizovana i (cast izuzecima) skupila raznog sljama sa ulice da budu poslusnici u njihovim redovima. 

Iskreno, jedva cekam da potegne vojsku (ne mislim da ce oni izaci na ulice i ako izadju, nece nista raditi), jer ce tu biti huljin apsolutni kraj. Onda pada i bez izbora. 

• Like 4
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
Posted

Jebeno je to sa vojskom. To je poseban svet i posebno ispran mozak. Što možda i nije toliko loše na neki način. Sve i da psiho kompletno odlepi i naredi vojsci da izađe na ulicu, jako su male šanse za to, zapravo nikakve. Sama vojska baš teško da će prihvatiti to naređenje ili ga prosto neće sprovesti do kraja. Milošević koji je bio još veći tiranin, uspeo je vojsku da izvede 09. marta i posle toga nikad više. Pavković je petog oktobra turirao tenkove po avalskim šumama ali nije hteo da izda naređenje. I Milošević mu je u 3 ujutru spustio slušalicu nakon još jednog "evo predsedniče, samo što nismo...". 

Tako da je to samo za internu upotrebu i ohrabrivanje svojih. Ne postoji ni promiš šanse da će vojska izaći na ulicu. Najviše zbog sebei. Ne svakako jer ih briga za narod. 

• Like 5
Posted

Došao sam u pola 2 u stan, ustao u 6 na posao. Ne osjećam umor ni malo, samo još veći elan. 

Sad nema nazad, idemo do kraja, još jače!

• Like 13
  • Love 1
Posted
11 minutes ago, Kooineeperk said:

Casniji su. Obrazovaniji, prolaze mnogo duze skolovanje i vojno lice ne moze da postane bilo kakav psiholoski profil.

Uz ogradu da to važi za podoficire i oficire, na ugovor su primili svakakve, isto kao u policiju. 

• Like 7
Posted
14 minutes ago, Barkley#34 said:

Uz ogradu da to važi za podoficire i oficire, na ugovor su primili svakakve, isto kao u policiju. 

True that, ali im valjda ti oficiri naredjuju sta ce da rade? 

Ili se samo tako nadam i ubedjujem sebe... 

• Like 2
Posted
4 minutes ago, Kooineeperk said:

True that, ali im valjda ti oficiri naredjuju sta ce da rade? 

Ili se samo tako nadam i ubedjujem sebe... 

Šta im smeta da ćacija odmah proglase za oficira, nije da na drugim mestima ima neki kriterijum?

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
30 minutes ago, Kooineeperk said:

To je po default-u tako. Casniji su. Obrazovaniji, prolaze mnogo duze skolovanje i vojno lice ne moze da postane bilo kakav psiholoski profil. Srozalo se i to ali ne koliko policija, koja je privatizovana i (cast izuzecima) skupila raznog sljama sa ulice da budu poslusnici u njihovim redovima. 

Bojim se da je ovo zabluda tj. samo očekivanje na osnovu toga kakva bi vojska trebalo da bude. 

• Like 1
Posted

Za razliku od policije, koja svoj beneficirani rad naplacuje u kladionici i ostalim pesackim prelazima, ne verujem da ce i ti priuceni partizani, da zarad vodje poture ledja. Pod pretpostavkom, da se pare sa eGspa ne preusmere ka njima, naravno.

Ako do toga dodje, vadim novi pasos - pravac Kolasac kod Kistanja, sigurno je djed Gliso u vinogradima sakrio koju kuburu.

PS. Pa, da vidimo. U pirate - u pirate!

Posted
24 minutes ago, Barkley#34 said:

To ova poslednja tura prijema u Kobre i 72. brigadu za specijalne operacije od skoro, nerealno su spustili kriterijume i primali lopatom za početnu platicu od 250 hiljada. Bezbednosna provera bila da su ljudi iz VBA išli po opštinskim odborima SNS-a. Praksa je da se u takve jedinice primaju ljudi sa minimalno tri godine vojnog iskustva, ovde su primali ljude od 30 godina (30 godina je bila granica što je isto bolesno, ko bre postaje vojnik u 30 godina?!) sa ulice. To je njegov pokušaj da napravi pretorijansku gardu jer zna da će mu karijerni oficiri odbiti poslušnost ukoliko pokuša da izvede vojsku na narod. 

• Like 6
Posted

Uh, kako lepe vesti, tek sada videh šta je bilo. Pozdrav iz daleke Australije i svaka vam čast na hrabrosti, protiv nasilnika kao oni nema druge. PUMPAJ!!!

Posted

Ljudi moji mi živimo "Nadrealiste". Žarko Mićin koji se pravda kako je eto otišao na Tasos jer nema kintu kao "blokaderi" koji idu na Sejšele, Maldive i Mauricijus. 😂

• Ha-ha 12
Posted
7 minutes ago, DameTime said:
40 minutes ago, Kooineeperk said:

Bojim se da je ovo zabluda tj. samo očekivanje na osnovu toga kakva bi vojska trebalo da bude. 

Zasto zabluda? 

Za vojnu akademiju postoji ozbiljan prijemni na kome se rade i psiholoski i medicinski testovi. Uslov je i najmanje dobar uspeh u srednjoj skoli (drugi fakulteti ne postavljaju taj minimum), da nisu gonjeni po sluzbenoj duznosti ili osudjivani kaznom zatvora duzom od 6 meseci (dakle ne primaju ni one koji naprave ozbiljan saobracajni prekrsaj, ubiju nekog pa zaglave zatvor; cak i za sitne krimose je 6 meseci neki minimum pa i oni budu filtrirani). A onda imas prijemni - matematika i fizicke sposobnosti. 

Posted
9 minutes ago, Dzo23 said:

Ljudi moji mi živimo "Nadrealiste". Žarko Mićin koji se pravda kako je eto otišao na Tasos jer nema kintu kao "blokaderi" koji idu na Sejšele, Maldive i Mauricijus. 😂

To je plasirana poruka sirotinji koji misle da je to ko zna šta jer nemaju ni za do Male Krsne.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, berti said:

Jesen stize, huljo moja... Lepo je neko napisao

ili "kad se narod sa odmora vrati"

daleko su Sejšeli i Maldivi ali stiže se na vreme ipak

• Like 2
Posted
31 minutes ago, robespierre said:

...vojsku na narod. 

Sve ovo smrdi na novopecene policajce bez imena i znacke i sa nekim cudnim uniformama aka mall security tajp.

Posted

https://n1info.rs/vesti/nekadasnji-direktor-vba-otkud-kobre-u-prostorijama-sns-a-nezakonito-obezbedjuju-vucevica/

Sve je čovek objasnio. 

Inače već duže vreme kolaju priče da pokušavaju da ugase VOA i stave ih pod upravu ovog ćacija iz VBA, otud možda i ovo: 

Gospodin Jovanić je čovek koji je meteorski napredovao iz obezbeđenja predsednika Republike dok je bio ministar odbrane. Došao je do čina general-potpukovnika nezakonito zato što formacijsko mesto direktora VBA predviđa niži čin, odnosno čin general-majora, a on je unapređen u general-potpukovnika i ta činjenica ukazuje da je vojska privatizovana i da se njom predsednik može da smenjuje unapređuje i postavlja nezakonito bilo koga", smatra Stojanović

• Like 5
Posted
Spoiler

Recimo, Bugarima dopizdelo i po svaku cenu hoce da prisvoje Dejminu Cecu kao svoju. Podignu se na oruzje i krenu ka ovoj kvazi drzavi - Izvin'te, 
imam i ja pravo na imaginarnog neprijatelja koji, eto hoce suvo zlato da nam otme...

Taksativno pojma nemam sa kolko profesionalnih vojnika raspolazemo, ali onaj visak ugovoraca, sto po raspalim kasarnama prebrojava paukove, sigurno nece da nas napadne.
To mu, otprilike dodje, kao, moleru da kazes: Od sutra ugradjujes struju, pa dobijes odgovor: Aaa, ja se u te IT vode ne mesam...