NMX Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Ceo niz. Ne bih ništa dodao. Smeše nam se izbori do kraja godine. Svaka dalja podela sa naše strane je apsolutno neprihvatljiva i svako dalje e neću lompara/bakića/ovog/onog/ove/one i ostala sranja, što se mene tiče ko to fura - radi direktno za vlast. Edited 15 hours ago by NMX 15 1
Barkley#34 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 hours ago, robespierre said: Cilj svake politike, a politike koju vodi jedan tiranin naročito (po svim parametrima vladavine Vučićeva vlast je tiranija), je da se na vlasti ostane večno, ako pričamo o političkoj filozofiji, a ne čuvenom sudaru svet kakav jeste vs. svet kakav bih ja voleo da bude (za to postoji USA tema, tako isto i oni ne mogu da razumeju kako evo već drugi mandat Tramp briše patos sa besprizornicima s druge strane, a tek će da oberu bostan kad im dođe Vensara). S te strane gledano Vučićeva spoljna politika teško da može bolje. To nije spoljna politika. Može da se zove njegov pristup spoljnim silama kako bi prodao sve radi ličnog ćara jer su se tako složile kockice ali nije spoljna politika. Drugo, ako već misliš da je najuspešniji, onda moraš da ga porediš sa drugim tiranima i slilnim nedemokratama, a tu ga šiju i knez Miloš i komunisti. Čak ne impresionira ni to što šeni ispred više gospodara jer npr. Lukašenko mnogo duže opstaje u svom naumu iako ima samo jednog gazdu. Uostalom, domet njegove uspešnosti u spoljnoj politici pa i ličnoj promociji, nakon decenije vlasti, najbolje se vidi u onoj izgubljenoj faci pri potpisivanju kod Trampa, zatim bežanju sa Floride i tretmanu na proslavi kod Putina. 5
nemanjaol Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 55 minutes ago, NMX said: Ceo niz. Ne bih ništa dodao. Smeše nam se izbori do kraja godine. Svaka dalja podela sa naše strane je apsolutno neprihvatljiva i svako dalje e neću lompara/bakića/ovog/onog/ove/one i ostala sranja, što se mene tiče ko to fura - radi direktno za vlast. Apsolutno. Mi moramo ponovo da uđemo u onaj mod maksimalnog loženja, samo tako će se doći do pobede 1 3
Bul-Kathos Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 36 minutes ago, Barkley#34 said: nije spoljna politika. Naravno da jeste spoljna politika. To sto ti percipiras da nije, to je nesto drugo.
Klotzen Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Jedino se nadam da su iza kulisa već sve dogovorili samo da neće da izaze sa tim u javnost dok se ne mora. Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Možda čak dobijemo i 4. listu ako se nekim čudom manje stranke koje niko neće dogovore i naprave nešto. Tako rascepkani mislim da ni danas da su izbori ne mogu dobiti.
Smrtokapa Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, Klotzen said: Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Deluje da se bojkotaši od proteklog puta guraju kako bi napravili nešto što će preći cenzus, ali za sada ne vidim naznake da će se DS, ZLF, PSG, koji su davali podršku ideji studentske liste, naprasno predomisliti i praviti neku samostalnu priču.
DameTime Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 9 minutes ago, Klotzen said: Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Nemoj, nemoj, nemoj... Ok, I have to. Spoiler Ni sa kim 😁 1 2 1
nemanjaol Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 10 minutes ago, Smrtokapa said: Deluje da se bojkotaši od proteklog puta guraju kako bi napravili nešto što će preći cenzus, ali za sada ne vidim naznake da će se DS, ZLF, PSG, koji su davali podršku ideji studentske liste, naprasno predomisliti i praviti neku samostalnu priču. E a šta bi sa unapređivanjem izbornih uslova? 😄 1 1
DJ_Vasa Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, Klotzen said: Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Jedino se nadam da su iza kulisa već sve dogovorili samo da neće da izaze sa tim u javnost dok se ne mora. Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Možda čak dobijemo i 4. listu ako se nekim čudom manje stranke koje niko neće dogovore i naprave nešto. Tako rascepkani mislim da ni danas da su izbori ne mogu dobiti. Komunikaciju treba da vode budući poslanici jer sa za njih zapravo i glasa. Moraće da ponove onaj obilazak sela i gradova i da razgovaraju sa stanovništvom. Moraće da razgovaraju i sa onima koji imaju pare jer onaj ko ima njihovu naklonost ima i veće šanse da dobije vlast. Moraće da razgovaraju i sa diplomatama, i to pre svega sa onima iz EU jer odatle se jedino može dobiti pomoć svidelo se to nekome ili ne. Moraće i da javno govore o mnogim pitanjima spoljne i unutrašnje politike. A pre svega će morati da ubede većinu a glasa za njih. Ne znam na koje dve liste za EU si mislio jer jedva da se može skrpiti za jednu ukoliko studente podrže oni koji su to već najavili. Jedino je izvesno da će biti i neka mračna lista, pri čemu mislim na ludog docu i Francuza. Edited 12 hours ago by DJ_Vasa 1
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 20 minutes ago, Klotzen said: sa nikim Kaže se sa Nilikinom
vendetta Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, nemanjaol said: E a šta bi sa unapređivanjem izbornih uslova? 😄 Glavni arhitekta izborne kradje se slogirao, eto unapredjenja izbornih uslova. 1
Klotzen Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 2 hours ago, DJ_Vasa said: Komunikaciju treba da vode budući poslanici jer sa za njih zapravo i glasa. Moraće da ponove onaj obilazak sela i gradova i da razgovaraju sa stanovništvom. Moraće da razgovaraju i sa onima koji imaju pare jer onaj ko ima njihovu naklonost ima i veće šanse da dobije vlast. Moraće da razgovaraju i sa diplomatama, i to pre svega sa onima iz EU jer odatle se jedino može dobiti pomoć svidelo se to nekome ili ne. Moraće i da javno govore o mnogim pitanjima spoljne i unutrašnje politike. A pre svega će morati da ubede većinu a glasa za njih. Ne znam na koje dve liste za EU si mislio jer jedva da se može skrpiti za jednu ukoliko studente podrže oni koji su to već najavili. Jedino je izvesno da će biti i neka mračna lista, pri čemu mislim na ludog docu i Francuza. Biče dve liste, jednu će predvoditi SSP-Srce a drugu NPS-ZLF (PSG je dosta pasivan unazad par meseci tako da retko kad čujem njihove izjave pa ne znam da li su još na ovoj strani, a sumnjam da je od rejtinga PSG ostalo išta, oni su verovatno ispod 1%). Razdor između njih je prevelik, gledao sam neku emisiju gde Lazović nije mogao ni sa umerenim Ponošem da se složi oko bilo čega a mi se nadamo da će oni svi biti na listi sa studentima. Što se tiče studentske liste nema šanse da se tako nešto dogovori kada se izbori raspišu. Nepomenik može da raspiše izbore 45 dana pre istih a mi u opoziciji imamo gomile stranaka sa kojima svima treba nešto da se dogovori, pa onda da se organizuje skupljanje potpisa i to odradi a paralelno sa tim da se radi kampanja. Zaboravite kampanju kao u Kosjeriću, to neće biti moguće jer se cela opozicija, studenti i javne ličnosti ujedinila i svaki dan slala nekog u ta dva grada, kada su opšti izbori to je neizvodljivo jer nema 20.000 pa da to rade u svim malo većim mestima. Od ovih "većih" jedino je DS podržao takvu listu i rekao da oni ne bi izlazili na izbore. Ostali koji su podržali listu nisu rekli da neće izaći na izbore. Ovako napamet unazad mesec dana slušao sam ZLF, NPS, SSP i Srce i iako su neki od njih podržali studente niko nije rekao da oni neće izaći na izbore. NPS i ZLF su javno rekli da oni ne mogu da donesu takvu odluku bez nekog dogovora sa Studentima. NPS je organizovao one razgovore i studenti su i njega i ostale koji su došli oladili. Ove veće stranke neće prihvatiti da daju blanko podršku bez da im se kaže šta posle toga. Takođe mnoge od njih da ne izađu na izbore bi izgubile pola funkcionera jer nemaju zanimanje. DS je negde između te dve zavađene strane i oni su verovatno procenili ako prespavaju ove izbore i podrže studente da bi na nekim budućim izborima mogli da pokupe veći deo tih glasova i isplivaju ponovo kao najjača opoziciona stranka. To je neki moj utisak onog što gledam od maja naovamo. Jedino se nadam da je ovo samo predstava za javnost da vlast nema municiju da predstavi studente kao deo opozicije i da su sve ovo dogovorili sa opozicijom. Ne smeju studenti na izbore a sa nikim pre toga ne pričaju. Ostaviće isti utisak kao i opozicija da nisu spremni na saradnju sa drugima i da izlaze na izbore samo zbog fotelja. 2
DJ_Vasa Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Klotzen said: Biče dve liste, jednu će predvoditi SSP-Srce a drugu NPS-ZLF (PSG je dosta pasivan unazad par meseci tako da retko kad čujem njihove izjave pa ne znam da li su još na ovoj strani, a sumnjam da je od rejtinga PSG ostalo išta, oni su verovatno ispod 1%). Razdor između njih je prevelik, gledao sam neku emisiju gde Lazović nije mogao ni sa umerenim Ponošem da se složi oko bilo čega a mi se nadamo da će oni svi biti na listi sa studentima. Što se tiče studentske liste nema šanse da se tako nešto dogovori kada se izbori raspišu. Nepomenik može da raspiše izbore 45 dana pre istih a mi u opoziciji imamo gomile stranaka sa kojima svima treba nešto da se dogovori, pa onda da se organizuje skupljanje potpisa i to odradi a paralelno sa tim da se radi kampanja. Zaboravite kampanju kao u Kosjeriću, to neće biti moguće jer se cela opozicija, studenti i javne ličnosti ujedinila i svaki dan slala nekog u ta dva grada, kada su opšti izbori to je neizvodljivo jer nema 20.000 pa da to rade u svim malo većim mestima. Od ovih "većih" jedino je DS podržao takvu listu i rekao da oni ne bi izlazili na izbore. Ostali koji su podržali listu nisu rekli da neće izaći na izbore. Ovako napamet unazad mesec dana slušao sam ZLF, NPS, SSP i Srce i iako su neki od njih podržali studente niko nije rekao da oni neće izaći na izbore. NPS i ZLF su javno rekli da oni ne mogu da donesu takvu odluku bez nekog dogovora sa Studentima. NPS je organizovao one razgovore i studenti su i njega i ostale koji su došli oladili. Ove veće stranke neće prihvatiti da daju blanko podršku bez da im se kaže šta posle toga. Takođe mnoge od njih da ne izađu na izbore bi izgubile pola funkcionera jer nemaju zanimanje. DS je negde između te dve zavađene strane i oni su verovatno procenili ako prespavaju ove izbore i podrže studente da bi na nekim budućim izborima mogli da pokupe veći deo tih glasova i isplivaju ponovo kao najjača opoziciona stranka. To je neki moj utisak onog što gledam od maja naovamo. Jedino se nadam da je ovo samo predstava za javnost da vlast nema municiju da predstavi studente kao deo opozicije i da su sve ovo dogovorili sa opozicijom. Ne smeju studenti na izbore a sa nikim pre toga ne pričaju. Ostaviće isti utisak kao i opozicija da nisu spremni na saradnju sa drugima i da izlaze na izbore samo zbog fotelja. Ne znam koliko je ovo izvesno. SSP još i ima nekog potencijala sa sve đeneralom propale vojske, dok su ovi drugi manje popularni od prosečne pekare. Šta god da sam rekao o studentskoj listi, činjenica je da imaju velike simpatije u društvu i da bi mogli lako da oduvaju bar ovu drugu listu. Lažnim ekolozima su već uzeli deo agende, a ako još na listu stave nekog stručnjaka za ekologiju, taj bi ih otresao k'o sline na bilo kojoj debati jer nije isto kada se nečime bavi poluškolovani bradonja i profesor univerziteta. Ne znam na koji dogovor misliš, ali ipak ima vremena da se uljude i ispeglaju. 34 minutes ago, 033zero330 said: Sranju nikad kraja. Obrisali. Ovde imamo dve sreće u nesreći. Prva je što se ta balavurdija ni za šta ne pita jer nema pravo glasa, a druga što neko ima mozga da im kaže da povuku ručnu. Ipak, biće zeznuto kada dobiju pravo glasa, a nadam se da će to biti što kasnije.
Volter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Protest ispred BIA: Helena i studenti su budućnost Srbije, a ne onaj čiji se Instagram tako zove https://n1info.rs/vesti/studenti-i-gradjani-stigli-do-zgrade-bia-kordon-policije-im-ne-da-da-pridju-blize/ 1
Cavani Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Studentska lista ima moj siguran glas, bez obzira na imena na listi, orijentaciju levu ili desnu, program. Izbor je ili SNS ili studenti. Studenti su me ubedili da su bolji od alternative. Toliko je jednostavno. Kada je Sns-u uspela strategija da unese razdor i sumnju cak i medju intelektualno razvijenijim delom naroda koji ovaj forum predstavlja, znaci da su uradili dobro svoj deo posla. Treba samo biti pametniji. 2 1
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 minutes ago, Cavani said: Studentska lista ima moj siguran glas, bez obzira na imena na listi, orijentaciju levu ili desnu, program. Izbor je ili SNS ili studenti. Studenti su me ubedili da su bolji od alternative. Toliko je jednostavno. Kada je Sns-u uspela strategija da unese razdor i sumnju cak i medju intelektualno razvijenijim delom naroda koji ovaj forum predstavlja, znaci da su uradili dobro svoj deo posla. Treba samo biti pametniji. A zašto misliš da SNS ima ikakve veze sa tim? Nije im SNS ubacio Lompara, nije ih terao da broje krvna zrnca na zvaničnom profilu, da jure one sa evropskim zastavama, da odjebavaju bezazlene TV voditelje ili one iz Proglasa i slično. Možda je ovde problem što među protivnicima režima nisu svi studentski svedoci i umeju da razmišljaju svojom glavom poučeni iskustvom sa Koštunicom.
Cavani Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 18 minutes ago, DJ_Vasa said: A zašto misliš da SNS ima ikakve veze sa tim? Nije im SNS ubacio Lompara, nije ih terao da broje krvna zrnca na zvaničnom profilu, da jure one sa evropskim zastavama, da odjebavaju bezazlene TV voditelje ili one iz Proglasa i slično. Možda je ovde problem što među protivnicima režima nisu svi studentski svedoci i umeju da razmišljaju svojom glavom poučeni iskustvom sa Koštunicom. Kako nema, pa evo pisao je NMX cini mi se par stranica unazad kako je SNS poceo da kupuje velike instagram profile sa puno pratilaca, da ih preimenuje u Studente i da botuje navodno kao desnicari u njihovo ime, kako bi ispirao mozak i unosio razdor. Recimo to. Ako mislis na Kesica da su oterali sa neke govorancije u NS, potpuno nebitan lik sa usiljenim humorom.
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 1 hour ago, Cavani said: Kako nema, pa evo pisao je NMX cini mi se par stranica unazad kako je SNS poceo da kupuje velike instagram profile sa puno pratilaca, da ih preimenuje u Studente i da botuje navodno kao desnicari u njihovo ime, kako bi ispirao mozak i unosio razdor. Recimo to. Ako mislis na Kesica da su oterali sa neke govorancije u NS, potpuno nebitan lik sa usiljenim humorom. Ma pusti ti te instagrame, kurcograme i palcograme. I ovde i drugde ima sveta koji razmišlja svojom glavom. Video sam da slične stavove imaju i neki kao Biljana Lukić, Dušan Teodorović i slični, a postoje i ljudi koji ne koriste ta sranja i razmišljaju svojom glavom. Ne znam za te kupljene kurcograme-palcograme, niti je to bitno, a dosta ljudi iz moje generacije građanske orijentacije (oko pet banki) ne koristi ta sranja, ali ima bar malo mozga da ne prihvataju sve zdravo za gotovo. Znaš, neki ljudi su proćitali u životu više od dve strane Njikipedije i isto toliko objava psihopata sa Tnjitera, imali su iskustva sa Koštunicom, znaju ko je bio Ivan Đurić i za njega čak i glasali na prvim izborima, a nisu ljubitelji Kaljinke jer znaju da ona podrazumeva stepski primitivizam. Ja zaista ne znam koje su to kupljene strane na tom kurcogramu-palcogramu, nemam nalog na Tnjiteru jer nisam psihijatar, ali znam da prepoznam koštunjavi smrad na kilometar. A nisam ni jedini. Možda takav svet nije toliko vidljiv na kurcogramima-palcogramima jer nisu tolike psihipate da se raspravljaju sa psihopatama, ali postoje. Ne treba nekome sa više od dve vijuge u glavi i bez naloga na Tnjiteru baš mnogo da prepozna nacionalistički smrad. Ima i normalnog sveta koji se ne bavi takvim glupostima. Ne znam broj, ali ima, veruj mi na reč. Hajde da se vratimo i na Kesića. Kada se desilo to distanciranje, lično sam napisao da mi je njegov humor bezvezan i da mu je emisija bezvezna, ali nije poenta u tome. On je došao da podrži zajedničku stvar, a odjeban je bez konkretnog razloga. Lompara nisu odjebali, iako se bavio promovisanjem okupatorskih dupeuvlakača (Nedić) ili poezijom osuđenih ratnih zločinaca (Karadžić). Nema tu nikakvih Tnjitera ili kurcograma-palcograma, već samo zdravog mozga. Te priče studentskih svedoka da je podržavalac kartela svako ko iskače iz njihovog narativa možeš slobodno da okačiš mačku o rep. Ako ta lista zaista obuhvata širok spektar, onda može da se priča o njoj, ali ako su na njoj glavni lomparoidi, onda moj glas ide Mariniki koju sam nekoliko strana ranije nazvao kretenušom. Sve i da ne izađe na izbore, mogu da dam glas onom Kamberiju, pa ću bar znati da sam ga dao nekome ko ni pod kojim uslovima neće sarađivati sa kartelom. Možda je na tom Tnjiteru glavni narativ ga-ga-ga, studenti su bezgrešni, kva-kva-kva, možda ima i tih kupljenih naloga, ali ako nešto nemam, zaista ne mogu da potpadnem pod neku propagandu. Ti što gaču i kvaču da su studenti neka mitska bića, ali ne znaju da će na listi da budu neke druge čike i tete, mogu slobodno da glasaju i za kartel ako tudentska lista bude dominantno lomparoidna. Isti je q-c ako ti zemljom vladaju kremaljski dupelisci ili kartel. U mom vrednosnom sitemu se poštovanje zaslužuje, a ko je idolopoklonik neka slobodno ode u Tumane. Edited 5 hours ago by DJ_Vasa
Recommended Posts