Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 hours ago, DameTime said:

Nema veze šta na društvenim mrežama objavljuje političarka sa 15+ godina iskustva, ali zato objave studenata u blokadi pokazuju da su fakulteti izbušeni. 🤡

poltičarka nije problem ali studenti mogu da zatalasaju a to ugrožava stečene pozicije

Posted
2 hours ago, quentin said:

Malo meni ova matematika koju mnogi promovišu nije jasna.

Znači, treba povlađivati desničarima jer je to jedini način da se porazi Vučić, a kad ti ljubitelji Putina i mrzitelji evropskih i uopšte zapadnih vrijednosti dođu na vlast sa njima će nastupiti era slobodnih medija, smjenjivosti vlasti, društvenih sloboda i liberalizma? Ok...

Ja ne kapiram da vi toliko pušite tu pricu o studentima zlim desnicarima.

Video sam sad i da je Instagram profil od nekog Nidze Tigra sa 60k pratilaca prodat.

I da je promenjeno ime u profil studenata desnicara.

Ko ima resurse da kupuje velike profile?

Provalili su da to moze da bude linija raseda i sad pumpaju to na max. A ljudi se samo lože.

Bukvalno smo pretresli milion puta, liberalna leva opcija (za koju bih ja uvek gladao btw) u Srbiji danas ne moze da skupi vise od 800k glasova.

Protiv Vucica mora da ide catch all koalicija.

Na studentskoj listi ce isto tako biti ljudi sa dosta razlicitom ideoloskom pozadinom. Svako ce moci da nadje i nekog ko mu odgovara i nekog ko mu smeta.

I kao sto bi verujem da se nisu desili studentski protesti svi glasali za jednu unedinjenu opozicionu listu gde su i NDSS i ZLF, (da su ikad mogli da se dogovore) tako isto treba posmatrati i tu studentsku listu.

Bukvalno je toliko jednostavno

• Like 11
  • Thanks 1
Posted
8 minutes ago, nemanjaol said:

Video sam sad i da je Instagram profil od nekog Nidze Tigra sa 60k pratilaca prodat.

Ne znam ko je taj Nidža, pa još i Tigar, niti je to bitno. Znam šta sam video svojim očima na više protesta, a više puta smo imali prilike da vidimo i šta su objavljvali na zvaničnim nalozima. To šta trabunjaju neki tigrovi, lavovi i ostala menažerija može da bude bitno samo upravi zoološkog vrta.

12 minutes ago, nemanjaol said:

Provalili su da to moze da bude linija raseda i sad pumpaju to na max. A ljudi se samo lože.

Meni se čini da malo više pumpaju ovi izvorni studenti. Niko nije tukao po ušima one sa Poljoprivrednog da broje krvna zrnca, niti je ostale neko terao da zovu kojekakve Lompare i lomparoide, da razjuruju one sa evropskim zastavama, dok istovremeno onima sa friziranim Džizusom daju da se šetaju u prvim redovima.

14 minutes ago, nemanjaol said:

Bukvalno smo pretresli milion puta, liberalna leva opcija (za koju bih ja uvek gladao btw) u Srbiji danas ne moze da skupi vise od 800k glasova.

Ako je 800 hiljada, onda već možemo da otvorimo šampanjac.

15 minutes ago, nemanjaol said:

Protiv Vucica mora da ide catch all koalicija.

Tačno, ali u ovom trenutku više deluje kao koštunjava koalicija. Možda stave Bakića kao mečku Božanu, pa da se kaže da imaju nekog radikalnog levičara, ali videćemo.

18 minutes ago, nemanjaol said:

Na studentskoj listi ce isto tako biti ljudi sa dosta razlicitom ideoloskom pozadinom. Svako ce moci da nadje i nekog ko mu odgovara i nekog ko mu smeta.

Neka onda lepo pokažu tu listu. Čuo sam i ja za ta internetska predanja, za to da će vlada biti oročena i tako to, ali navikao sam da verjem u nešto kada vidim da je tako, a ne na časnu reč.

• Like 1
Posted

Da bude sve idealno i po našim merilima ne može, i taj neko ko ne veliča EU i sumnjičav je prema njihovim namerama ne znači da je glup, nacionalista, samo je u možda u zabludi, neki od takvih studenata su i premlaćivani za ovih nekoliko meseci, završavali u zatvoru. Dve strane često idu u krajnost, ponašaju se isključivo i arogantno, jedni u veličanju Rusije i nebeskog srpskoh naroda, drugi u veličanju EU i pljuvanju sopstvenog naroda. Kukavica to i želi, osim taktike umora ide i na taktiku našeg međusobnog pičkaranja, da nas dovede do toga da mnogi razmišljaju kako će doći gori ili isti i da se ništa ne može promeniti. Razumeo bih reakciju ljudi da se za sve ovo vreme veličala Rusija, da su dominirali šizofreni desničari sa porukama koje su gadljive svakog normalnom, pametnom i pristojnom čoveku, ali nije tako. Studenti i svi mi imamo jedan zajednički cilj, a to je rušenje ovog monstruoznog režima. Konačno se pojavila nada posle 13 godina i trenutak koji moramo prepoznati. Studentima je najlakše odustati, prepustiti sve opoziciji, i za ovakvu opoziciju ja bih glasao, samo je problem što Kukavica sa ovakvom opozicijom ume, lako bi je razjebao. 

• Like 3
Posted

@DJ_Vasa

Slažem se, hajde sačekaćemo da zvanično bude objavljena lista i videćemo.

Može naravno da piše i misli svako šta hoće, ali mislim da histerično vikanje DESNIČARI na svaki tvit koji nam se ne svidi ne doprinosi tome da smenimo ovog Saurona koji nas je zajahao.

Meni sad deluje da je maltene izvesno da idemo na izbore do kraja godine, znači u ciljnoj ravnini smo.

Moraju i patuljci i vilovnjaci da se bore rame uz rame.

spacer.png

• Like 8
  • Pumpaj! 1
Posted

Cilj: Smeniti Vučića i njegovu zločinačku organizaciju sa vlasti.

Razlog: Pljačka narodne imovine neslućenih razmera, puzeća diktatura, ukidaja sloboda, prava i demokratije. Dodao bih i pišanje po zdravom razumu celokupne nacije.

Opcije: 1.Revolucija

Totalno nerealna opcija zbog  nepostojanja organizovanih snaga spremnih za fizičke sukobe od strane bilo koga i  nedostatka podrške izvana.

Organizovanje revolucije je puno teže od organizovanja pobede na izborima 

2.Izbori

Jedina opcija koja trenutno daje šanse za pobedu je studentska lista.

Šansa da studentska lista pobedi mora podrazumevati catch all varijantu koliko god može. Čista matematika.

Samo Eu opcija ne može pobediti u ovakvoj Srbiji ni slučajno. Ponovo prosta matematika.

Neću glasati za studentsku listu jer.....= vladaj Vučiću. Takodje prosta matematika.

• Like 5
Posted

Studentska lista nije lista koja ce nakon pobede vladati Srbijom. 

I mislim da bi to trebala jasno i da kaze kad bude sastavljena.

Jedini program koji ta lista treba da ima moze da stane u par tacaka:

- Reforma izbornog procesa (da se prociste biracki spiskovi, da se redefinisu mnoge stvari u vezi sa izborima, ko moze da se kandiduje da nemamo lazne manjine i kombi stranke koje na izborima zavrse sa manje glasova nego sto su imali na predaji izborne liste, i jos mnogo mnogo vecih i sitnih detalja kako bi se obezbedili fer i posteni izbori nadalje). 

- Reforma medijskog prostora (REM da bude zaista nezavistan, i da radi svoj posao; s tim u vezi da se preispitaju dodeljene nacionalne frekvencije i ako vec ne mogu da se ukinu nekima onda da se dodele jos nekima; da se RTS procisti, sa privatnim medijima to vec nije moguce i njih treba pustiti da smrde, pokusace oni da se presaltaju na novu vlast pa videcemo sta ce biti)

- Obelodanjivanje svih ugovora koje je ova vlast potpisala, isticanje odgovornih, privodjenje pravdi

- Oslobadjanje sudskih institucija - da pocnu/nastave svoj posao. 

- Lustracija - bolje sto pre da pocne jer ce jaci efekat imati, manje sanse za preletace, jasan znak i buducim vlastima (a trenutnoj opoziciji) da ni ne pomisli da vodi mafijasku politiku poput hulje.

Posle cemo pricati o ekonomiji, ekologiji, spoljnoj politici, Kosovo, Republika Srpska, i what not... 

Posted
27 minutes ago, Clash said:

Cilj: Smeniti Vučića i njegovu zločinačku organizaciju sa vlasti.

Razlog: Pljačka narodne imovine neslućenih razmera, puzeća diktatura, ukidaja sloboda, prava i demokratije. Dodao bih i pišanje po zdravom razumu celokupne nacije.

Opcije: 1.Revolucija

Totalno nerealna opcija zbog  nepostojanja organizovanih snaga spremnih za fizičke sukobe od strane bilo koga i  nedostatka podrške izvana.

Organizovanje revolucije je puno teže od organizovanja pobede na izborima 

2.Izbori

Jedina opcija koja trenutno daje šanse za pobedu je studentska lista.

Šansa da studentska lista pobedi mora podrazumevati catch all varijantu koliko god može. Čista matematika.

Samo Eu opcija ne može pobediti u ovakvoj Srbiji ni slučajno. Ponovo prosta matematika.

Neću glasati za studentsku listu jer.....= vladaj Vučiću. Takodje prosta matematika.

Ja imam jednu nedoumicu samo kada je u pitanju ovo pozivanje postojeće opozicije da po svaku cenu ne izađe na izbore.

Kako izgledaju birački odbori i situacija u RIK-u ako to bude slučaj. Pogotovo ako uzmemo u obzir praksu SNS-a da uvek ima po nekoliko fantomskih listi na svakom od izbora.

Mislim da je to ozbiljno pitanje za ljude koji su veterani izbornih procesa i da se treba dobro razmotriti.

• Like 2
Posted

Više se ovde priča o zastavama na protestu nego što ih je bilo.

Drugo, deluje da se opozicija pozicionira i pokušava da zahvati deo biračkog tela, tako da će sigurno biti više lista. Jovanović će ići sa potpuno nacionalnom pričom (možda zajedno sa Nestorovićem) tako da će sigurno studenti biti više centar. 

Dalje, kada je postojala iole normalna politička atmosfera, pozicija Srbije u totalu je neki desni centar (uz sve ograde i uslovno gledanje tih pozicija u odnosu na situaciju u Srbiji koja nikad nije za ovih 35 godina bila politički sasvim razvijena) što je slučaj u većini EU država. Ko god hoće da pobedi u Srbiji (a da bude iole pozitivan, ne govorim o radikalima) mora da bude nacionalni demokrata, da flertuje sa populističkim obećanjima socijalnim grupama i da bude spreman na dogovore sa onima sa drugačijim stavovima. 

Tako da, niti će ta lista biti fsb-ovska niti liberalna niti levičarska. Druge opcije postoje za svakoga - eto, Vučić kod sebe ima lgbt, ima otvoreni fsb, ima proNato, ima Antonijevića, ima nešto pismenih, ima manjine... milina jedna, za svakoga ponešto.

16 minutes ago, nemanjaol said:

Kako izgledaju birački odbori i situacija u RIK-u ako to bude slučaj. Pogotovo ako uzmemo u obzir praksu SNS-a da uvek ima po nekoliko fantomskih listi na svakom od izbora.

Vučić nikada neće dozvoliti da ima manjinu u komisijama (pa i u odborima na biralištima), tako da će sigurno imati i par fantomskih listi, u zbiru za jednu više od opozicije. Izlazak par opozicionih listi bi bio dobar ako bi uspeli da obezbede članove odbora (što nisu uspeli nikada pre), kako ovi sa studentske liste ne bi bili sami na biralištu, ako bi izbegli međusobne napade i ako bi u svemu ostalom tehnički sarađivali. Koliko je to realno, ne znam.

• Like 3
Posted
7 minutes ago, Barkley#34 said:

. Druge opcije postoje za svakoga - eto, Vučić kod sebe ima lgbt, ima otvoreni fsb, ima proNato, ima Antonijevića, ima nešto pismenih, ima manjine... milina jedna, za svakoga ponešto.

Kad bi se igrali glasnja prema proklamovanim programskim načelima, SNS je meni skroz prihvatljiva opcija. 

Vučić posle svakog sastanka sa EU predstavnicima naglasi nepokolebljiv stav o putu ka EU i uvek stoji EU zastava

Za razliku od studenata koji se nisu nikada eksplicitno oglasili o tome i ne daju EU zastave.

Takodje saradjujemo sa NATO paktom na brojnim vežbama za razliku od studenata koji se nikada nisu oglasili o Nato paktu.

Vučić je posetio Srebrenicu a studenti nisu nikada.

Znači Aco Srbine glasaću za tebe.

• Like 1
Posted

Da se ne lažemo, Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala, od uvođenja višestranačja sigurno, a možda i ikad. Samo što on to svoje žongliranje na pet stolica i povoljne pozicije koje je ostvario koristi da bi vladao večno, a ne da bi izvukao nešto za državu. 

• Like 4
Posted
6 minutes ago, Clash said:

Kad bi se igrali glasnja prema proklamovanim programskim načelima, SNS je meni skroz prihvatljiva opcija. 

Vučić posle svakog sastanka sa EU predstavnicima naglasi nepokolebljiv stav o putu ka EU i uvek stoji EU zastava

Za razliku od studenata koji se nisu nikada eksplicitno oglasili o tome i ne daju EU zastave.

Takodje saradjujemo sa NATO paktom na brojnim vežbama za razliku od studenata koji se nikada nisu oglasili o Nato paktu.

Vučić je posetio Srebrenicu a studenti nisu nikada.

Znači Aco Srbine glasaću za tebe.

+ završio legalizaciju Kosova kao države

+ pustio niz vodu Milu međeda i pustiće tako isto i Republiku Srpsku

+ okupirao SPC i vodi je kao da je lično on poglavar

+ sv kriminalne i navijačke bande su pod lično njegovom kontrolom

bukvalno idealna opcija da se podrži na izborima ...   

• Like 1
Posted

Ima jedna ruskosrpska Isus zastava na protestima koju nose isti ljudi sigurno 10ak godina. Bukvalno su nosili kad sam ja još bio tu i išao redovno a i dalje je vidim na slikama 😄 

Posted
18 minutes ago, robespierre said:

Da se ne lažemo, Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala, od uvođenja višestranačja sigurno, a možda i ikad. Samo što on to svoje žongliranje na pet stolica i povoljne pozicije koje je ostvario koristi da bi vladao večno, a ne da bi izvukao nešto za državu. 

Svaki zavisnik koji rasprodaje stvari iz kuće je isto tako omiljen u kraju pa ga ne nazivaju sposobnim.

• Like 6
Posted
30 minutes ago, robespierre said:

Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala

Na koje njegove uspehe u domenu spoljne politike misliš?

Posted (edited)
45 minutes ago, JPM said:

Na koje njegove uspehe u domenu spoljne politike misliš?

Zar nije dovoljno to sto ima podrsku interes skoro svih svetskih centara moci da ostane na vlasti?

Clan robespjer je naponuo da kao je kao metriku za tu izjavu koristio spoljnopoliticke uspehe da se ucvrsti na vlasti (zauvek), ne da uspeh u pogledu podizanja uglwda Srbije

...ako sam ga dobro protumacio

Edited by RatzenStadt
  • Thanks 1
Posted (edited)

Cilj svake politike, a politike koju vodi jedan tiranin naročito (po svim parametrima vladavine Vučićeva vlast je tiranija), je da se na vlasti ostane večno, ako pričamo o političkoj filozofiji, a ne čuvenom sudaru svet kakav jeste vs. svet kakav bih ja voleo da bude (za to postoji USA tema, tako isto i oni ne mogu da razumeju kako evo već drugi mandat Tramp briše patos sa besprizornicima s druge strane, a tek će da oberu bostan kad im dođe Vensara). S te strane gledano Vučićeva spoljna politika teško da može bolje.

Edited by robespierre
Posted

Pre ce biti da danasnjem svetu odgovara jedan takav ljigavac pa ga jaki lideri maze, paze i tepaju mu djole djoka. Ja cisto sumnjam da bi smrdljiva radikalcina bila jednako ”uspesna” da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada. On samo u ovom mulju ume da pliva, i to ne kaze nista o njegovim sposobnostima, ali kaze mnogo o stanju na planeti. 

• Like 4
Posted
32 minutes ago, RatzenStadt said:

Zar nije dovoljno to sto ima podrsku interes skoro svih svetskih centara moci da ostane na vlasti?

Clan robespjer je naponuo da kao je kao metriku za tu izjavu koristio spoljnopoliticke uspehe da se ucvrsti na vlasti (zauvek), ne da uspeh u pogledu podizanja uglwda Srbije

...ako sam ga dobro protumacio

Aha, ok, nisam dobro shvatio. On je dakle najbolesniji tiranin koji vrši veleizdaju svih mogućih interesa Srbije. Da, ok, ako gledamo iz ugla umobolnog ludaka tiranina, on jeste najuspešniji. A podržavaju ga naravno jer bukvalno na doboš rasprodaje Srbiju.

Posted
20 minutes ago, vilhelmina said:

Pre ce biti da danasnjem svetu odgovara jedan takav ljigavac pa ga jaki lideri maze, paze i tepaju mu djole djoka. Ja cisto sumnjam da bi smrdljiva radikalcina bila jednako ”uspesna” da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada. On samo u ovom mulju ume da pliva, i to ne kaze nista o njegovim sposobnostima, ali kaze mnogo o stanju na planeti. 

Kada to politika nije funkcionisala na osnovu surovog interesa nezainteresovanog za ljudsko shvatanje morala? U periodu Hladnog rata kada su zapadne sile podržavale najgore totalitarne diktature dokle god su revnosno tamanile komuniste? Pa prema njima je Vučić šećerna vodica. 

Posted
28 minutes ago, vilhelmina said:

da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada.

ovo je nažalost utopija. Svet je ovakav kakav je. Ljudi treba da skinu ružičaste naočare i da shvate da zapad nije tu da nam pomaže nego da nas ovakve glupe eksploatiše.

Posted

Kakav vas zapad spopao?

Svet je sranje, u ostalim vestima nebo je plavo. Svet može da bude veliko sranje ili nešto manje sranje, tako da nije sasvim svejedno. Što je svet veće sranje, to se Vučić lakše snalazi, pošto je psiho. Meni sve to zvuči poprilično prosto.

Posted
3 hours ago, Clash said:

Pa to i jeste suština, samo da se smiluju da konačno naprave takvu varijantu.

3 hours ago, Clash said:

Ali ni studentska lista ne može pobediti bez EU opcije, što je takođe prosta matematika.

Posted (edited)
17 minutes ago, DJ_Vasa said:

Pa to i jeste suština, samo da se smiluju da konačno naprave takvu varijantu.

Ali ni studentska lista ne može pobediti bez EU opcije, što je takođe prosta matematika.

Moram da pitam koga smatraš ispravnom EU opcijom u Srbiji, na papiru se narvno 95% njih zalaže za EU ali u praksi bi se retko ko žrtvovao da ne bude u vlasti braneći EU

Edited by Perkos2
Posted
6 minutes ago, Perkos2 said:

Moram da pitam koga smatraš ispravnom EU opcijom u Srbiji, na papiru se narvno 95% njih zalaže za EU ali u praksi bi se retko ko žrtvovao da ne bude u vlasti braneći EU

Odgovarao sam hipotetički na ono što je napisao Clash. Kada kažem hipotetički, mislim potencijalnu listu koja bi se otvoreno zalagala za EU i radila na tome. Mi u ovom trenutku ne znamo ko će konkretno izaći na izbore, da li će opozicija na njih uopšte i izlaziti (uz izuzetak DS), da li će ipak biti deo studentske liste ili će se spojiti na osnovu orijentacije i slično. Ako bi se na studentskoj listi našli i zagovornici EU, onda ne verujem da bi se iko iz opozicije ko se slično izjašnjava kandidovao samostalno jer je i njima jasno da bi u tom slučaju mogli da ostvara veoma slab rezultat. Mislim da zato i veliki deo opozicije taktizira – niti javno govore da će 100% podržati studente kao DS, niti da su studentima potpuno zatvorili vrata.

Zbog ovih nepoznanica i zbog toga što ne pokazuju svi u praksi pravu posvećenost EU ne umem da odgovorim na pitanje.