033zero330 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago I još jedno brisanje. Takozvani studenti, stvarno žele da postanu vojina deca. Kojeg voje, izbor je na njima, svejedno je. I posle moskalja, moskalji, i posle vučlera, vučleri. 1
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 46 minutes ago, 033zero330 said: I još jedno brisanje. Takozvani studenti, stvarno žele da postanu vojina deca. Kojeg voje, izbor je na njima, svejedno je. Čekaj, ovi su prvo otkačili Dodika, a samo malo kasnije povukli to što su rekli? Da su se držali onog inicijalnog da institucije rade svoj posao ne bi bilo problema, ali izgleda da namerno potiskuju one koje misle svojom glavom. Ako ovako nastave, biće doviđenja od nacionalnih manjina, zatim i od građanski orijentisanih glasača, koji baš nisu na nivou statističke greške, pa će onda opet biti kme kme, nema jedinstva, kme kme, propaganda SNS-a i slično. Ako već hoće da izigravaju neku najprihvatljiviju opciju, moraće da ostave objave kao što je ova obrisana. U ovom trenutku je uteha da je u pitanju samo jedan fakultet, ali ako ovo pređe na sve fakultete, onda nema svrhe ni baviti se više studentima.
033zero330 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 26 minutes ago, DJ_Vasa said: Čekaj, ovi su prvo otkačili Dodika, a samo malo kasnije povukli to što su rekli? Yes. 26 minutes ago, DJ_Vasa said: U ovom trenutku je uteha da je u pitanju samo jedan fakultet Koliko vidim, za mene su izbušena najmanje tri. Postoje tri-četiri fakulteta, za koje neki kažu da i nisu toliko fakulteti, koji od početka godine su stalno u hrtkovci fazonu. Kako je to postalo učestalije u posldnje vreme, nalog studentiblokadi izdao saopštenje, gde su svi istovremeno zajedno i nezavisni, u prevodu nismo nadležni, slobodno nastavite sa hrtkovci stajl. Nalog studentiublokadi izbušen. Blokada vzš je imala jednu najljudskiju objavu ikada, naterani su da je obrišu. Nalog blokadavzs izbušen. Ovi takozvani pravnici, koji žele obrnuti igricu čuvene rečenice studenti su u pravu, sada kazuju da je dodik u pravu. Nalog prafakblokada izbušen. 1
nemanjaol Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago @033zero330 Biću malo bezobrazan, ali reći ću da već malo smaraš ovim kukanjem na svaki tvit koji se objavi. Iz ovoga što vidimo ovih dana možemo da izvučemo dva zaključka: 1. Studenti su veoma heterogena grupa (zamisli) i među njima ima i onih koji su desno, ali kao što vidimo po ovim objavama i onih koji su levo. Ovim objavama se signalizira da studenti nisu neka homogena lomparoidna grupa, već da ih ima raznih. Na delima smo već videli da su studenti kao grupa inkluzivni: - Videli smo kako su se svi zajedno odredili prema događanjima u Pazaru, imali smo zajedničke akcije i građenje dosta goodwill-a - Videli smo isto i odbranu LGBT+ studenata kada su na početku neki bili targetirani isključivo zbog toga i potpuno ravnopravno učešće LGBT+ studentske populacije u protestima i javnim aktivnostima Znamo da je većina naroda Srbije nažalost u nacionalističkom fazonu, jedini način da se Vučić pobedi je da se flertuje i sa tom grupacijom. Isto tako znamo da je velika većina liberalnih svesna da je Vučić najgori desničar i zapušiće nos da glasaju protiv njega. Nacionalisti nažalost ne dobacuju toliko daleko pa se njima mora malo više povlađivati pa stiga imamo i ovakvo balansiranje koje nije prijatno ali je nažalost neophodno. 2. Studenti su desničarski monolit izbušen od strane FSB-a Zapravo žele da zastupaju nacionalističke politike još gore od SNS-ovih. Sami birajte šta mislite da je više izvesno, ja mislim da je ovo prvo. 6 3
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nema veze šta na društvenim mrežama objavljuje političarka sa 15+ godina iskustva, ali zato objave studenata u blokadi pokazuju da su fakulteti izbušeni. 🤡 3
Cavani Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Najbolje da se dodvoravaju i napisu jebo vas Dodik i Sumska i priznajemo Kosovo, da bi se dopali građanski orijentisanim glasačima. Samo sto bi tad osvojili jedva 10-15 posto glasova. Students are champions, u svakom smislu.
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Koliko vidim, brišu se one objave za koje se pretpostavi da mogu nekoga da oteraju. Prozivke na račun Marinike Tepić se ne brišu jer je šteta zbog njih manja (nažalost). Ne sviđa se ni meni titranje desnog jajeta, ali važi da oni koji su većina (ili su jednostavno jači) uvek zahtevaju i da im se više titraju jajca, to ne važi samo za ovaj slučaj nego je skoro univerzalno pravilo. I ne mora tu niko ništa da buši, već ljudi jednostavno tako razmišljaju. Hoćete demokratiju? Evo vam vox populi, benevolentni proevropski Vučić nije u ponudi. 1
robespierre Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne hranite trola, jedina funkcija bitisanja na forumu mu je njegoševska (oh, no, još jedan ''desničar'') istraga studentskih objava na društvenim mrežama.
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, 033zero330 said: Postoje tri-četiri fakulteta, za koje neki kažu da i nisu toliko fakulteti, koji od početka godine su stalno u hrtkovci fazonu. Kako je to postalo učestalije u posldnje vreme, nalog studentiblokadi izdao saopštenje, gde su svi istovremeno zajedno i nezavisni, u prevodu nismo nadležni, slobodno nastavite sa hrtkovci stajl. Nalog studentiublokadi izbušen. Blokada vzš je imala jednu najljudskiju objavu ikada, naterani su da je obrišu. Nalog blokadavzs izbušen. Ovi takozvani pravnici, koji žele obrnuti igricu čuvene rečenice studenti su u pravu, sada kazuju da je dodik u pravu. Nalog prafakblokada izbušen. Šta je pisalo u toj objavi? Prestao sam da pratim ostale fakultete jer me ne zanimaju informacije servisnog tipa, npr. da fakultet X ima plenum u ponedeljak, da fakultet Y u utorak organizuje projekciju filma ili da fakultet Z u sredu ima književno veče, ali pratim onaj nalog studenata u blokadi. Video sam to da svaki fakultet ima svoju autonomiju, premda mi deluje da je to samo šminkanje bolesnika obolelog od lomparitisa. 58 minutes ago, DameTime said: Nema veze šta na društvenim mrežama objavljuje političarka sa 15+ godina iskustva, ali zato objave studenata u blokadi pokazuju da su fakulteti izbušeni. 🤡 Koliko god da Marinika Tepić lupeta i pravi od sebe budalu, bar ne rusofiliše, ne kosovari, ne reklamira poeziju ratnih zločinaca, ne uvlači se Putleru, Dodiku i sličnom ološu. Meni sasvim dovoljno da otkačim sveti plenum u korist neke opozicione stranke, premda mi SSP nije prvi izbor.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 18 minutes ago, DJ_Vasa said: Video sam to da svaki fakultet ima svoju autonomiju, premda mi deluje da je to samo šminkanje bolesnika obolelog od lomparitisa. Koliko god da Marinika Tepić lupeta i pravi od sebe budalu, bar ne rusofiliše, ne kosovari, ne reklamira poeziju ratnih zločinaca, ne uvlači se Putleru, Dodiku i sličnom ološu. Meni sasvim dovoljno da otkačim sveti plenum u korist neke opozicione stranke, premda mi SSP nije prvi izbor. Vaso, ponovo skačeš na zaključak™ a samo si video neku objavu koju je neko podelio na forumu. U korist koje opozicione stranke ćeš "otkačiti" studente, bez čije proaktivnosti bi ta ista opozicija mogla svojih max 15% da nabije sebi u dupe? Edited 2 hours ago by DameTime
Cavani Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Studenti su tu da Hidri odseku glave i donesu slobodu i oteraju sektu u zaborav, da se srede biracki spiskovi i pripreme uslovi za regularne izbore za 6meseci, godinu dana. Pa onda nek se glasa za podobnije Mariniku, Francuza, Aleksica i ostale rekao bih ispusene mustikle do mile volje ako su oni drazi. 2
nemanjaol Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da dodam još jednu stvar koja mi pade na pamet. Razočarani liberali će otići možda da glasaju za ZLF i Mikija Aleksića, a razočarani desničari će otići da glasaju za Miloša Jovanovića koji je po mom ubeđenju jasni trojanac, tako da možda i to ima smisla strateški. Mada ne verujem da je u pitanju neka veoma pažljivo smišljena strategija 2
DJ_Vasa Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago (edited) 1 hour ago, DameTime said: Vaso, ponovo skačeš na zaključak™ a samo si video neku objavu koju je neko podelio na forumu. Naprotiv, pratim akcije mnogo duže, a objava koju je spomenuo 033zero330 me je samo podstakla da kažem šta mislim. Prvi signali su se pojavili još davno, kada su terali ljude sa zastavama Evrope*, ali se nisu na isti način postavili prema onima koji su šetali istočnu verziju Džizusa tek pristiglog iz frizeraja, ruSSke zastave, kosovsko-nedavačke parole i slično. Još na samom početku su se distancirali od svih koji su se na bilo koji način bavili politikom, pa su otkačili one iz Proglasa, pravili probleme zbog Kesića, koji je samo TV voditelj, a otkačili su i mnoge druge. Famozno distanciranje od politike je od samog početka veoma selektivno – Jovo Bakić jeste bio u politici, i to kao jedan od osnivača PRL, ali nije smetalo da ga pozivaju. Naravno, njegovo je pravo da bude ili ne bude član stranke i da se bavi politikom, ali očigledno je da baš nije bilo principijelnosti. Ne vidim zbog čega bi smetali npr. Jovanović, Ivanka Popović ili Bjelogrlić iz Proglasa jer su u dosadašnjem delovanju bili fokusirani praktično na isto što studenti traže, tj. na poštovanje zakona. Period opančarskog nacionalizma je delovao kao prošlost kada su uspostavljeni dobri odnosi sa studentima Novog Pazara, kada se hodalo ili bicikliralo po Evropi, ali je to uskoro pregaženo. Famozni Lompar je takođe politički angažovan, a nije nikakva tajna ni da je sarađivao sa Zverima. Dotični je promovisao poeziju osuđenog ratnog zločinca i lik i delo drugog zločinca Nedića, i to ne tako davno. Nije ovde čak problem ni Lompar kao Lompar jer on je ipak samo jedan, ali ne bi valjalo da je zaista na toj famoznoj listi. Iako po svoj prilici jeste, ni UDBA ni KGB se baš nisu potrudili da ga bar nazovu teroristom, dok je njegov kolega Đokić dobio poduži inventar negativnih epiteta. Za objavu sam rekao šta imam, ali nije jedina. Pre samo nekoliko dana je na ovoj istoj temi bio screenshot povodom Marinikine oluje. Oni sa Poljoprivrednog su u šešeljevskom stilu odgovorili na objavu koja se tiče njenog rumunskog porekla, a ne izjave. Koliko sam ispratio, neki fakultet je juče ili prekjuče objavio da Srbija ne treba da bude diktatura kao RuSSija ili BeloruSSija, ali su to obrisali jer za drugačije mišljenje očito nema mesta na svetom plenumu. Ukoliko nisu izbušeni, ne znam zbog čega toliko titraju yaya onima koji direktno podržavaju programe za koje se zalažu Šešelj i slični. Dok se sa jedne distanciraju od gotovo svih koji su građanski opredeljeni, ovima se nenormalno uvlače iako to nisu ni zahtevi protesta niti njihova tema. Cela priča je počela zahtevima da se poštuje zakon, što odgovara svima, ali bez potrebe skreće u veoma lošem i nepotrebnom pravcu. 1 hour ago, DameTime said: U korist koje opozicione stranke ćeš "otkačiti" studente, bez čije proaktivnosti bi ta ista opozicija mogla svojih max 15% da nabije sebi u dupe? Koje studente? Napisao sam da ću otkačiti sveti plenum, koji valjda odlučuje o svemu, a ne heterogeni skup pojedinaca koji imaju status studenta. Na budućim izborima studenata neće biti, što su i sami ponovili više puta. Biće studentska lista, tj. skup pojedinaca koji su prihvatili da se kandiduju za narodne poslanike, a koji su prethodno prošli nečiji filter. Veoma me zanima čiji filter će morati da prođu i ko će na kraju proči taj filter. Ako većina budu Lompar i lomparoidi, onda mogu da odgovorim i na postavljeno pitanje. U tom slučaju ću glasati za bilo koju stranku ili koaliciju koja otvoreno kaže da je za EU, pa makar to bili i oni koje sam nazivao kretenima ili idiotima. Pre bih dao poverenje kretenima i idiotima koji hoće i mogu da pokažu srednji prst Putleru, pri čemu nije toliko bitan ni Putler kao pojedinac. Srednji prst kremaljskom režimu je automatski i srednji prst Dodiku, nedavačima, Pravoslavnoj drkvi Srbije (nije greška u kucanju) i ostalom kanceru. Mogu da se složim da studenti jesu podigli atmosferu protiv režima, ali to ne znači da zavređuju toliko poverenje da bi doveli na vlast kojekakve lomparoide. * Hajde da u fusnoti konačno demistifikujemo i zastavu Evrope. Nisam pogrešio ni ovde ni tamo gde sam je tako nazvao, a sada ću to i da objasnim. Iako plavu zastavu sa onih 12 zvezdica koristi i EU, u pitanju je zapravo zastava Evrope, koju je pre tačno 70 godina usvojio Savet Evrope, a ovaj podatak se može naći i na običnoj Vikipediji. Od samog početka protesta se spominje poštovanje ustava, koji uprkos tome što je donet pod sumnjivim okolnostima, ipak važi, a u njegovom prvom članu stoji i ovo: Quote Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima. Ako se već toliko pozivaju na ustavne i zakonske odredbe, paradoksalno je da se koketira sa Putlerovom azijatskom despotijom, nečijim rumunskim (ili bilo kojim drugim) poreklom, sa otvorenim negatorima fašizma i poklonicima njegovog sluge Nedića ili sa promoterima osuđenih ratnih zločinaca koje ista ta Evropa iz prvog člana smatra zločincima. Edited 13 minutes ago by DJ_Vasa 1
Kooineeperk Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Da li je ovaj opozicioni politicar ovakav ili onakav, ne zanima me u ovom trenutku to toliko mnogo. Kao ni da li su studenti u fazonu Voja (bilo koji), Zoran, Vesna, Vuk, Velja, Ceda... Da bi me takvi detalji zanimali moramo prvo da povratimo princip smenjivosti vlasti. Da bi to povratili moramo da sklonimo organizovanu politicku mafiju na celu sa huljom i da to je prvi korak ka sprecavanju pustanja korenja. Posle toga, neka bude i ovakvih i onakvih, svako ce onda naci nekog za koga ce da glasa, da izlazimo u velikoj meri na izbore, da ne budemo u medijskom mraku nikada vise, pa ce nam manje/vise biti svejedno ko je na vlasti jer ce biti smenjen ako zastrani. Ako ima pameti, treba se spremati za izbore vec sada, jer kada budu raspisani, bice kasno da se sprema tada. Na to hulja i ide. On je vec u pripremama uveliko.
Recommended Posts