melankolic Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Ja govorim upravo o tome da se ukidanjem funkcije VD- a i beskonačnog produžavanja ugovora na određeno spreči partijsko zapošljavanje i ucenjivanje zaposlenih na određeno. Da se počne od toga i dobro je za početak. Naravno, i da se izvrši reforma sindikalnog organizovanja jer ovo sada ni na šta ne liči.
Darko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) Nešto razmišljam, bilo bi korisno implementirati dve stvari iz Australijske verzije demokratije: (1) Preferencije. Ovo bi umanjilo značaj fantomskih partija i trojanskih konja jer bi preferencije došle u opticaj ako tvoj omiljeni kandidat ne dobije dovoljno glasova. Takođe, umanjilo bi broj glasova kretena koje ne bi umeli da popune glasački listić kako treba (to jest, novi glasački listić zahteva da sve preferencije budu popunjenje, to jest 6 preferencija, od 1 do 6 ili 12 u zavisnosti za šta se glasa - u suprotnom nije validan). Koliko znam, trenutno u Srbiji fantomske partije i lažna opozicija uzima glasove pravoj opoziciji pa je SNS-u u interesu da ih ima što više. (2) Obavezno glasanje. Vučić i kompanija pokušavaju da ubiju volju u ljudima za glasanje da bi oni imali više prostora za manevar. Malo je teže lažirati glasove kada celokupna populacija mora da glasa. Šta mislite o ovome? EDIT: Naravno ovo podrazumeva prvo pad diktatora. Ovo je za "šta posle". Edited 14 hours ago by Darko 3
Div Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Status VD je zakonom ograničen na 6 meseci, i ne vidim kako bi se ukinuo, to je jednostavno, period od odtavke, smene, smrti jednog nosioca funkcije, odnosno izbornog lica do izbora drugog. Da bi se izabrao novi rukovodilac, direktor, predsednik nekog organa, procedura traje po nekoliko meseci, dote posao mora da se obavlje, imenuje se VD po brzom postupku, obično predlog plus glasanje i to je sve. Znam da u praksi ima slučajeva da je neko godinama VD, ali to je posledica nečijih propusta, obično namernih, i predstavlja povredu zakona, u najmanju ruku prekršaj. Slažem se da su portebne izmene u mnogim zakonima, ali, za početak, ogroman korak bi bio da se poštuju postojeći zakoni, mnoga rešenja, procedure, obaveze i odgovornosti su zakonom korektno uređene, ali zakoni ne važe za sve, vidimo svakodnevno kršenje mnogih zakona od najviših državnih funkcionera uz komentar, pa šta, ili neće Srbijom uptravljati belosvetski hohštapleri, već vlast izabrana voljom naroda. Drugi oblici fleksibilnog zapošljavanja su neophodni, ali se takođe, zloupotrebljavaju da bizaposleni bio u stalnom strahu za posao i primanja, i da oseća obavezu prema nekome ko mu ugovor obnavlja a može samo da kaže nema više potrebe. I u svim tim slučajevima, rad na određeno vreme, rad na privremenim i povremenim poslovima, ugovor o delu, autorski ugovor, postoje ograničenja i uslovi koji se ne poštuju pa neko radi 10 godina na istom poslu uuz ugovor o privremenim i povremenim poslovima. Evo, u oblasti građevinarstva i planiranja, već neko vreme se zakoni u praksi suspenduju, primenjuju se uredbe, i tu nije prioritet izmena ili donošenje novih zakona već poštovanje postojećih i odgovornost za očigledno kršenje važećih odredbi. 2
Volter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Quote "Do toga ste doveli jednu devojčicu. Ja sam rekao Suzani Paunović da mi spremi da se ide na komisiju, da vide za pomilovanje, da dobiju sva stručna mišljenja. Neću da izgovaram ime devojčice. Ja znam i njeno ime, ime majčino. Majka je skoro zaplakala kada je čula da će njeno dete da bude slobodno? Dete je ušlo u pakao, htela da se ubije zbog ničim izazvane krivice. Zamislite da su to vaša deca", istakao je Vučić. Kazao je da je ona sklanjala glavu kako je znala i umela. "Nego neko iz straha za svoju zadnjicu donosi takvu odluku. Ja sam tu da štitim narod, i od takvih bezobzirnih ljudi koji štite samo sebe. I baš me briga šta će ko da mi kaže. I baš me briga koliko će laži o meni da objave. I baš me briga koliko će puta da dolaze ispred Predsedništva na ovo ili na ono mesto", naveo je on. Quote i dodao da je na stotine "zapadnjaka" - specijalaca iz Avganistana, Irske i Engleske - bilo po radionicama u Srbiji u proteklih šest meseci", kazao je on. Quote Rekao je da će izbori biti raspisani po zakonu, kada bude odgovaralo državi Srbiji. „Oni su favoriti, ja to stvarno mislim, zašto bi sa lakoćom glasali posle 15 godina za nekoga. Mnogo je teško nekome ostati veran toliko dugo. Ja ljudima ne mogu da ponudim neku novu emociju, mogu samo rezultate, njihove i naše“, istakao je Vučić i dodao da “ oni nemaju šta da ponude, osim mržnje i da su ti mladi ljudi izmanipulisani spolja. Quote Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije znao da će se specijalna izaslanica Velike Britanije za Zapadni Balkan Karen Pirs sastati sa rektorom Univerziteta u Beogradu Vladanom Đokićem, ističući da bi je pitao o tome ili se sa njom ne bi ni sreo, označavajući Đokića kao nekoga ko „olajava svoju državu“. Vala naraslo ludilo. A što se tiče ovih monstruma koje je pomilovao, niko od njih neće mirno spavati. Promeniće se režim, a ako do tada ne zdime, završiće tamo gde i treba da budu, u bajboku. 1
Don Dusko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Quote Sva stakla polomljena i ispisane preteće poruke vlasniku ribarnice iz Šapca koji je podržao studente. https://www.facebook.com/photo/?fbid=1175935637911317&set=a.561693786002175 Kad se razbiju stakla nekog sns staba ili baci nesto na to to je teroristicki akt al zato kad se unisti objekat nekog ko podrzava studente onda je to uredu. Zemlja Srbija pod SNS vlascu. 6
Perkos2 Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 3 hours ago, JPM said: Samo dve osobe stoje iza ovog napada, boban birmančević i aleksandar vučić
Recommended Posts