Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, McLeod said:

Ovo je isto istrazivanje koje je serovano na prethodnoj strani.

Izvinjavam se, nisam ga primetio na vreme. Danas sam se odvalio od posla i osećam se kao da sam pao s Marsa. Neka moderacija slobodno briše.

• Like 1
Posted
1 hour ago, melankolic said:

45 % za Istok, 18 % za Zapad. Pametnom dosta.

Netačno iako je daleko od toga kako bi trebalo da bude:

Na pitanje, ako razmišljamo o svetu kao podeljenom u dve grupe zemalja, jednu vođenu Kinom i Rusijom, a drugu vođenu Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, gde biste želeli da Srbija svojom politikom pripada – 16,7 odsto se opredelilo za Istočni blok, dok se njih 28,5 odsto izjasnilo za nesvrstanu poziciju, ali bližu Istoku,a za onu bližu Zapadu čak deset odsto manje -18,5 odsto

Takođe, boldovani deo ukazuje na:

(1) Problem u metodologiji istraživanja ili

(2)Problem u reportaži iste

Pretpostavljam da je 2, to jest, da list nije izbacio podatke koliko njih se izjasnilo za nesvrstanu opoziciju bliže Zapadu. 16.7 + 28.5 + 18.5 = 63.7%, što znači da je 36.3% za nesvrstanu opoziciju bliže Zapadu (valjda je to i jedna od opcija).

Posted
26 minutes ago, Darko said:

Netačno iako je daleko od toga kako bi trebalo da bude:

Takođe, boldovani deo ukazuje na:

(1) Problem u metodologiji istraživanja ili

(2)Problem u reportaži iste

Pretpostavljam da je 2, to jest, da list nije izbacio podatke koliko njih se izjasnilo za nesvrstanu opoziciju bliže Zapadu. 16.7 + 28.5 + 18.5 = 63.7%, što znači da je 36.3% za nesvrstanu opoziciju bliže Zapadu (valjda je to i jedna od opcija).

Ja citam onu recenicu kao 18.5% je za nesvrstanu politiku blizu zapadu - dakle nedostaje politika koja je zapadna, a ne nesvrstana (kao pandan onih 16.7% za istocni blok)

Ima i 25.6% - ne znam.

To ostavlja 11% za dva preostala izbora:

1) poziciju u zapadnom bloku i

2) poziciju koja je potuno nesvrstana i nije bliza ni jednom bloku.

• Like 1
Posted

Na pitanje, ako razmišljamo o svetu kao podeljenom u dve grupe zemalja, jednu vođenu Kinom i Rusijom, a drugu vođenu Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, gde biste želeli da Srbija svojom politikom pripada – 16,7 odsto se opredelilo za Istočni blok, dok se njih 28,5 odsto izjasnilo za nesvrstanu poziciju, ali bližu Istoku,a za onu bližu Zapadu čak deset odsto manje -18,5 odsto.

Jasno je gde bi se (velika većina) okrenula… sa studentima ili ovima do sada, svejedno.

Uz još anti-EU retoriku i jedne (proruski mediji i elita vođena iz Kremlja sa rukom u novčaniku EU) i druge strane (EU kriva jer podržava Vučića), pitanje je i da li bi ih bilo i 18,5 % do trenutka raspisivanja izbora.

Pročitajte, uostalom, najnoviji intervju profesora Nikole Samardžića za podgoričku “Pobjedu” :

https://www.pobjeda.me/clanak/dukanovic-je-2020-srusen-kako-crna-gora-ne-bi-usla-u-eu

Mislim da se objektivno osvrnuo i na pojavu nasilja prema studentima, što nikada ne smemo smetnuti s uma bez obzira na sve kritike upućene njima.

Posted
1 hour ago, ters said:

Ja citam onu recenicu kao 18.5% je za nesvrstanu politiku blizu zapadu - dakle nedostaje politika koja je zapadna, a ne nesvrstana (kao pandan onih 16.7% za istocni blok)

Ima i 25.6% - ne znam.

To ostavlja 11% za dva preostala izbora:

1) poziciju u zapadnom bloku i

2) poziciju koja je potuno nesvrstana i nije bliza ni jednom bloku.

Mislim da si u pravu, promakao mi deo o 25.3% koji nisu dali odgovor. U svakom slučaju, nije baš toliko loše kako Melankolic tvrdi ali je daleko od poželjnog. Takođe prikazuje naše "novinarstvo", ne umeju ni rezultate da prenesu kako treba. Mada se takođe pitam kakve su opcije bile na tom pitanju.

• Like 1