Klotzen Posted yesterday at 07:00 PM Posted yesterday at 07:00 PM EU ne treba da pljuje nepomenika niti da podržava opoziciju. Za početak neka prestanu u predizbornoj kampanji da dolaze u beograd ili da ga ugošćavaju sa izjavama tipa "Svaka ti čast na napretku". To će biti dovoljno. 6
Molina23 Posted yesterday at 07:29 PM Posted yesterday at 07:29 PM 23 minutes ago, Klotzen said: EU ne treba da pljuje nepomenika niti da podržava opoziciju. Za početak neka prestanu u predizbornoj kampanji da dolaze u beograd ili da ga ugošćavaju sa izjavama tipa "Svaka ti čast na napretku". To će biti dovoljno. To bi moglo u nekoj paralelnoj EU bez Ursula, Lajčaka, Bilčika, Kramonki i ostalih paypal komesara kojima su guzice prepune prljavih para iz Beograda. Ne bi se oni toga odrekli tačno da strelja narod po ulicama. Mislim pričamo o ekipi kojoj je 15 god savršeni partner i balkanski lider na sigurnom EU putu bio jedan stariji despot, ratni zločinac, naručilac tone ubistava i narko bos iz Nikšića. Što ne bi bila korisna i ova malo mlađa verzija sa Temua. Lepo reče Vuk Cvijić, da je Đinđić imao 10% podrške i razumevanja Brisela koju ima ludak, danas bi sedeo živ i zdrav u uređenoj zemlji. Vazda bili kurate sreće i očajnih karata. 1
Drug Crni Posted yesterday at 09:05 PM Posted yesterday at 09:05 PM Đinđić bi bio živ da je bio za Putina 2
NMX Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 10 hours ago, Molina23 said: Mislim pričamo o ekipi kojoj je 15 god savršeni partner i balkanski lider na sigurnom EU putu bio jedan stariji despot, ratni zločinac, naručilac tone ubistava i narko bos iz Nikšića. Što ne bi bila korisna i ova malo mlađa verzija sa Temua. Upravo tako. U zemljama koje nešto znače (i od važnosti su za EU, evo npr. Rumunija, Mađarska, Poljska...) da vidiš kako se podvikne lokalnim šerifima ili wannabe šerifima ili ruskim kučkicama. Nekad sa više nekad sa manje uspeha, ali se jasno vidi neki cilj EU. U zemljama koje su kurac od ovce, navikle na despote, nepotizam, korupciju i odsustvo vladavine prava (bez da su zapravo ikada mogle da upoznaju čari iste) lakše im je da imaju despote i kriminalce poput Mila ili Vučića. Lakši za kontrolu i saradnju. A od kurac od ovce zemalja više im i ne treba. I to je sasvim legitimno. Samo ljudi vole ružičaste naočare i idealizovanje. Za čime nema potrebe. Kao što niko ne spori da je EU jedino mesto gde Srbija treba da bude, niko pri zdravoj pameti ne treba da ima sumnje da likovi poput Mila ili AVa savršeno odgovaraju u trenutnoj podeli karata. I ono što se Milu desilo sa litijama je anomalija koju su svim snagama i svi redom pokušali da spreče (pa i brat Coa koji je izazivao državni udar ne bi li pomogao ortaku iz CG). 1 1
Barkley#34 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Te zemlje koje si nabrojao su takođe imale istoriju despotije i ostalog, samo su na vreme skrenule kod Alburkerkija. Ni njih ne mogu često da uteraju u red (videti pod Orban ili haos sa abortusom u Poljskoj, korupcija u Rumuniji i Bugarskoj, itede), a Orban je čak poslužio kao model i zaštitnik balkanskim despotima. Naravno, zbog postojećih mehanizama prinude i te države na kraju uvuku rogove ali pre toga naprave dosta problema i dobrano istrguju. Privilegovan položaj balkanskih tirana je u suštini Merkelina zaostavština. U međuvremenu su problemi u svetu umnožili pa se ni na Balkanu ne može lako razgraditi oni što je godinama građeno. Milov pad nije bio incident (pao je i Gruevski a Rama je shvatio kako se okreću vetrovi pa je pametno okrenuo jedra), nego su se klanovi raspojasali a sve ostalo u zemlji stagniralo pa je većina u Evropi i SAD shvatila da nešto mora da se menja (bez obzira na to što je i dalje imao neke zaštitnike). Bilo je dovoljno da Milo napravi jednu grešku a da postoje kakve-takve strukture kojima se može predati vlast i da se potvrdi da se neće menjati generalni kurs, bez obzira na folklorno "rusovanje" dela nove ekipe pa da niko od velikih ne mrdne prstom da ga zaštiti. Ostalo je bila samo tehnika. Naš vođa je učio i na tom primeru pa zato godinama ne da ni jednu opštinu, kako se ne bi stvorio nukleus novih protivnika. Plus je pravio dodatne kombinacije sa raznim Makronima kako bi se zaštitio. Obe stvari mu se drmaju, on pokušava da rasturi novu strukturu u nastajanju i da održi svoju poziciju kod zaštitnika pa ćemo da vidimo koliko će biti uspešan. 4 1
berti Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Vuka Draskovica i njegovu zenu su svojevremeno Francuzi prebacili u Pariz na lecenje posle batina koje su dobili od Milosevicevih. To je odjeknulo u svetu. Batine je dobijao Djindjic, Ceda, Vesna, Zivkovic... Da danas opozicioni lideri budu pred policijom, da njih neko prebije... To bi izazvalo sigurno jacu reakciju nego ovu sada, plus bi oni koji protestuju osetiti da imaju nekog jakog ko ce se boriti sa njima. Ovo je sada gradjanska pobuna, nema vise te price da ih nece studenti i slicno. Gledam jutros Aleksica na Novoj... Dosta bre price vise, na ulicu i gotovo.
badenac Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago https://www.fonet.rs/politika/Evropa/36689628/francuska-podrzava-srbiju.html "Francuska u potpunosti podržava evropsku perspektivu Srbije i stoji uz srpske vlasti i narod u podršci neophodnim reformama, posebno u ključnim oblastima ekonomskog razvoja, vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa i slobode medija, izjavio je danas otpravnik poslova ambasade Fati Aksal na prijemu povodom obeležavanja nacionalnog praznika Francuske."
berti Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Ko bi rekao.... Kakvo iznenadjenje... Podrzavamo srpski tor bez ograde i pruzamo svu podrsku vuku koji je obecao da nece taknuti nijednu ovcu. Edited 10 hours ago by berti
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sastanak partija i civilnog sektora, bez studenata i ProGlasa: U fokusu birački spisak https://n1info.rs/vesti/sastanak-partija-i-civilnog-sektora-bez-studenata-i-proglasa-u-fokusu-biracki-spisak/ Tema su bili izborni uslovi, ali definitivno mislim da deo opozicije neće uraditi ono što je DS i da žele ili zajedničku listu sa studentima ili će ići samostalno. 1
JohnnyDragon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Srbija je zemlja bogata kao Švica, verovali ili ne, i velika je borba za plen. I veliki je broj vukova, svako bi brk da omasti , jedini koji imaju ideal je ta omladina, ostalo manje više je smeće(manje ili veće)koje bi da bude sultan umesto sultana. Zato 10000% podrške za mladost, bez zadrske. 1
Kenozoik Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Saglasan 1000%. Samo iz malo drugacijih razloga. Danasnja mladost je, okreni-obrni, zapravo jedina alternativa.
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Smatram da je i ovaj sastanak dela opoziije, prilično jasan signal da ćemo relativno brzo na birališta. Jer, opozicija se sastaje i seda za zajednički sto samo pred izbore.
melankolic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mislim da je dobra taktika (ako je to uopšte to) da se izađe na izbore u 2 kolone: Studentska lista i Opozicija. Time mislim da se ne gube glasovi a i bolja je kontrola glasanja. Tako radi SNS sa SPS i raznim samozvanim Rusima i uvek dobija.
Cavani Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago (edited) Samo studentska lista, mi protiv njih. Opozicija mozda ne bi ni presla cenzus u tom slucaju i samo odvlacila glasove, kao nesrecni Sps u Zajecaru. Izaci i oduvati ih u istoriju sa 2.5 miliona glasova. Edited 52 minutes ago by Cavani
Zvezdarac Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago 6 minutes ago, melankolic said: Mislim da je dobra taktika (ako je to uopšte to) da se izađe na izbore u 2 kolone: Studentska lista i Opozicija. Time mislim da se ne gube glasovi a i bolja je kontrola glasanja. Tako radi SNS sa SPS i raznim samozvanim Rusima i uvek dobija. Bice minimum 3 liste koje imaju sansu da prodju censzus,opozicija nema sanse da izadje zajedno minimum u 2 kolone plus studenti.
melankolic Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Ma neće odvlačiti opozicija glasove. Za njih će glasati stranački uhlebi (posebno Đilasovci i Sabljari-Jovanovići) i razni Klačari. Dobro je tako, veruj mi.
Smrtokapa Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago Na osnovu dosadašnjeg iskustva i rezultata može se reći da je najbolja opcija jedna jedina lista protiv vlasti jer se ljudi lože na sabornost i referendumsku "ili mi ili oni" atmosferu. 1
melankolic Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago Just now, Smrtokapa said: Na osnovu dosadašnjeg iskustva i rezultata može se reći da je najbolja opcija jedna jedina lista protiv vlasti jer se ljudi lože na sabornost i referendumsku "ili mi ili oni" atmosferu. A onda će posle izbora da Jovanović dobije još jednu sablju a Đilas sedne na kanabe i ode većina. Samo bez njih u velikoj koaliciji.
Smrtokapa Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Just now, melankolic said: A onda će posle izbora da Jovanović dobije još jednu sablju a Đilas sedne na kanabe i ode većina. Pa zar upravo to nije argument za jednu listu? Veća je verovatnoća da se to desi ako bi imali svoje liste koje bi nekako uspele da pređu cenzus.
Kenozoik Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 6 minutes ago, Smrtokapa said: Na osnovu dosadašnjeg iskustva i rezultata može se reći da je najbolja opcija jedna jedina lista protiv vlasti jer se ljudi lože na sabornost i referendumsku "ili mi ili oni" atmosferu. Kakvo "lozenje"? To je iznudica. Kad mi nemamo opoziciju, politicare koji ce da predvode parlamentarnu i ulicnu borbu protiv uzurpatora. Sve je potkupljeno na ovaj ili onaj nacin. Posto je sve palo na pleca te jos nedorasle dece onda je red da ti neznatni politicki faktori stanu iza studenata i podrze ih. Ili jos bolje, da promene zanimanje. 1
Drug Crni Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago Oni će dobiti njihovih standardnih između 2,2-2,4 miliona..ići će na tih 2,4 i to svima treba biti jasno. Da li mi možemo do 2,5? Jako teško. Dakle, kako se zna i ume, moramo im štrpnuti nešto njihovih.
Perkos2 Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago Nikakvi izbori dok se ne sredi birački spisak. sve drugo je utopija
Recommended Posts