freethrow Posted Saturday at 07:05 PM Posted Saturday at 07:05 PM https://www.danas.rs/vesti/politika/korac-vucic-lukaviji-od-milosevica-vlast/ Ispravno priča Žarko. 1
Klotzen Posted Saturday at 07:54 PM Posted Saturday at 07:54 PM Pavićević odličan govornik. Biće pridika zbog desničarenja ali ....
Knipex Posted Saturday at 09:23 PM Posted Saturday at 09:23 PM (edited) 1 hour ago, Klotzen said: Pavićević odličan govornik. Biće pridika zbog desničarenja ali .... Vladimir Pavićević? https://www.instagram.com/reel/DMBSUTQtpBv/?igsh=MXR6bXh0eTg2eTg0Mg== Edited Saturday at 09:25 PM by Knipex 1
Barkley#34 Posted Saturday at 09:53 PM Posted Saturday at 09:53 PM Rent-a-političar, malo Srbija, malo CG, gde je sledeći angažman? 8
Drug Crni Posted Saturday at 09:59 PM Posted Saturday at 09:59 PM Auh!! Možda je bolje da nas stvarno spiči neka kometa, da se ne mučimo više ovako... 2 1
DJ_Vasa Posted Saturday at 10:15 PM Posted Saturday at 10:15 PM Jao, nemojte tako. Ima da nam se slatki mali nacoši uzbude što nam se ne sviđa taj Pavićević. Pa gde je tu jedinstvo? Treba nam još Džizusa sa mini-valom, ruSSkih krstača, pa malo Lompar, onaj student sa šajkačom i specijalnim potrebama, malo vidovdanske sabornosti, efikasnog pumpanja i dinstanja i tako to. Samo još malo, kartel je na kolenima, odma' će da se dobrovoljno povuče, samo da pozovu još nekoga iz FSB. 2 2 1 1
Poenter Posted Saturday at 10:18 PM Posted Saturday at 10:18 PM Šta fali tom momku sa šajkačom? Znam da je govorio na Slaviji, ali nisam čuo ništa. Nikad ga nisam čuo da priča i šta priča.
mare80 Posted Sunday at 12:22 PM Posted Sunday at 12:22 PM Lompar je lik koji da budemo iskreni pre svega zamera Vučiću njegovo odustajanje od radikalske linije ... Kaakva vladavina prava,kakvi zakoni, tačno se vidi da je čoveku neprijatno da govori o tome,a u suštini ga te trice i kučine ne interesuju ... Ali šta ćeš, nije teško kad Služba pozove ... 2 1
McLeod Posted Sunday at 02:54 PM Posted Sunday at 02:54 PM (edited) 16 hours ago, DJ_Vasa said: Jao, nemojte tako. Ima da nam se slatki mali nacoši uzbude što nam se ne sviđa taj Pavićević. Pa gde je tu jedinstvo? Treba nam još Džizusa sa mini-valom, ruSSkih krstača, pa malo Lompar, onaj student sa šajkačom i specijalnim potrebama, malo vidovdanske sabornosti, efikasnog pumpanja i dinstanja i tako to. Samo još malo, kartel je na kolenima, odma' će da se dobrovoljno povuče, samo da pozovu još nekoga iz FSB. Ovde si potpuno promasio. Pavicevic je ultra liberalan, dok je bio ovde bio je u stranci Zorana Zivkovica. Ali je lik bukvalno wannabe EU birokrata, ovde se gurao pa nista, otisao u CG, sad se vratio, bas cirkus. On ce da prica sta misli da je moderno. Za Vidovdan o srpstvu, na godisnjicu Srebrenice da se pokloni zrtvama, zalaze se za gej brakove i zabranu abortusa, covek je svaki stav provukao kroz loto bubanj pa sta ispadne. Edited Sunday at 02:56 PM by McLeod 2
DJ_Vasa Posted Sunday at 03:09 PM Posted Sunday at 03:09 PM 11 minutes ago, McLeod said: Ovde si potpuno promasio. Pavicevic je ultra liberalan, dok je bio ovde bio je u stranci Zorana Zivkovica. Ali je lik bukvalno wannabe EU birokrata, ovde se gurao pa nista, otisao u CG, sad se vratio, bas cirkus. On ce da prica sta misli da je moderno. Za Vidovdan o srpstvu, na godisnjicu Srebrenice da se pokloni zrtvama, zalaze se za gej brakove i zabranu abortusa, covek je svaki stav provukao kroz loto bubanj pa sta ispadne. Ako je tako, onda je još gori. Sa likovima kao što je Lompar bar znaš na čemu si, a ako je ovaj jedan dan srbenda, drugi dan Evropljanin, treći dan za Marsovce, četvrti za Snežanu i sedam patuljaka, onda nema o čemu da se razgovara sa njim. 5
drgnk Posted Sunday at 03:45 PM Posted Sunday at 03:45 PM 17 hours ago, DJ_Vasa said: Jao, nemojte tako. Ima da nam se slatki mali nacoši uzbude što nam se ne sviđa taj Pavićević. Pa gde je tu jedinstvo? Treba nam još Džizusa sa mini-valom, ruSSkih krstača, pa malo Lompar, onaj student sa šajkačom i specijalnim potrebama, malo vidovdanske sabornosti, efikasnog pumpanja i dinstanja i tako to. Samo još malo, kartel je na kolenima, odma' će da se dobrovoljno povuče, samo da pozovu još nekoga iz FSB. Druže, polako se pretvaraš u inkvizitora na ovom sajtu. Gdegod neko pomene Srbiju ili Srbe, dobije etiketu nacoša. Moglo bi to sa malo manje isključivosti. I pri tome uopšte ne ulazim u ocenu Lompara, Pavićevića, klinca sa šajkačom... Oslanjanje na isključivo građansku opciju, neće biti dovoljno za promenu vlasti i to i vrapci na grani vide. Moraće da se malo zagrabi i od desnog političkog spektra (zar je DOS 5.oktobra bio drugačiji). A moraće i neke žabe da se progutaju da bi uopšte dobili nekakvu novu, kratkoročnu vlast, čiji će glavni cilj biti da pripremi uslove za fer izbore. Tek nakon toga, možemo pričati o švedskom stolu sa "nacošima", građanistima... i sl. 7
melankolic Posted Sunday at 04:06 PM Posted Sunday at 04:06 PM Proteruješ zastave EU sa protesta (zbog “podrške Vučiću, NATO bombardovanja, straha od reakcije Rusije”) a u prvom redu ti stoje četnici i ruske imperijalne zastave, dok ti na tzv. Saboru govore najgori srpski šovinisti, i ti onda sve te učesnike protesta nazivaš “švedskim stolom”? Jasno je da među studentskim organizacijama postoje progresivne struje ali upravo zarad nekakvog “jedinstva” ne žele da se mešaju u svoj posao. 6
DJ_Vasa Posted Sunday at 04:12 PM Posted Sunday at 04:12 PM 16 minutes ago, drgnk said: Druže, polako se pretvaraš u inkvizitora na ovom sajtu. Gdegod neko pomene Srbiju ili Srbe, dobije etiketu nacoša. Moglo bi to sa malo manje isključivosti. I pri tome uopšte ne ulazim u ocenu Lompara, Pavićevića, klinca sa šajkačom... Oslanjanje na isključivo građansku opciju, neće biti dovoljno za promenu vlasti i to i vrapci na grani vide. Moraće da se malo zagrabi i od desnog političkog spektra (zar je DOS 5.oktobra bio drugačiji). A moraće i neke žabe da se progutaju da bi uopšte dobili nekakvu novu, kratkoročnu vlast, čiji će glavni cilj biti da pripremi uslove za fer izbore. Tek nakon toga, možemo pričati o švedskom stolu sa "nacošima", građanistima... i sl. Pošto vidim da se baviš mojim opusom, vidim da ga nisi baš dobro izučio. Verujem da si prevideo šta sam napisao o Štimcu, za koga sam rekao da je „potpuno iskren, veoma malo srbuje u kontekstu protesta, nije iskvaren i daje sve od sebe za opšte ciljeve”, što ćeš videti ovde. Direktno sam spominjao likove kao što je Lompar, koji su samo promoteri onoga što voli FSB ili za njih rade. Ako su protesti neutralni, onda ne treba da ima ni Džizusa sa mini-valom, ni zastava EU. Ako se na protestima tolerišu ovi prvi, a drugi ne, onda mi se čini da nešto nije u redu. Uostalom, i studentski i građanski zahtevi su veoma jasno formulisani, a ne sadrže nikakve nacionalne odrednice, već samo želju da se radi po zakonu. 1
drgnk Posted Sunday at 04:17 PM Posted Sunday at 04:17 PM Just now, melankolic said: Proteruješ zastave EU sa protesta (zbog “podrške Vučiću, NATO bombardovanja, straha od reakcije Rusije”) a u prvom redu ti stoje četnici i ruske imperijalne zastave, dok ti na tzv. Saboru govore najgori srpski šovinisti, i ti onda sve te učesnike protesta nazivaš “švedskim stolom”? Jasno je da među studentskim organizacijama postoje progresivne struje ali upravo zarad nekakvog “jedinstva” ne žele da se mešaju u svoj posao. Ne zovem učesnike protesta "švedskim stolom", već sam taj izraz ostavio za post-Vučić eru, nakon što se stvore uslovi za fer i normalne izbore. Kad više ne bude zatamnjenih džipova, šlepera sa brašnom, uljem i belom tehnikom, pritisaka na zaposlene, uživaoce socijalne pomoći, duplih spiskova, prijava boravka u kotlarnicama i ruševinama... Onda kad ljudi slobodno budu mogli da izraze volju u vezi opcije koju žele. O tom "švedskom stolu" govorim.
Beonegro Posted Sunday at 04:22 PM Posted Sunday at 04:22 PM 20 hours ago, Drug Crni said: Koji Pavićević? Onaj što mu slika stoji kao ilustracija na Vikipedija stranici "preletač" 1
melankolic Posted Sunday at 04:25 PM Posted Sunday at 04:25 PM (edited) 9 minutes ago, drgnk said: Ne zovem učesnike protesta "švedskim stolom", već sam taj izraz ostavio za post-Vučić eru, nakon što se stvore uslovi za fer i normalne izbore. Kad više ne bude zatamnjenih džipova, šlepera sa brašnom, uljem i belom tehnikom, pritisaka na zaposlene, uživaoce socijalne pomoći, duplih spiskova, prijava boravka u kotlarnicama i ruševinama... Onda kad ljudi slobodno budu mogli da izraze volju u vezi opcije koju žele. O tom "švedskom stolu" govorim. Tako smo mislili i mi koji smo glasali za Koštunicu a protiv ratova, kriminala, Šešelja, pretnji novinarima i zatvaranja nezavisnih medija, ali i borbe za istinu o tome ko je i za koje ciljeve vodio ratove, šta se sve zločinačkog uradilo tokom istih i sl. I, šta smo dobili? Dogovor sa JSO i ubistvo premijera, pomirenje sa SPS (Tadić), povratak radikala nakon ubistva Đinđića i sve ovo što imamo sada a što je 100 x gore od onog što smo imali pre pada Slobe - imali smo proevropske opozicione medije i opoziciju, uticajne NVO i pojedince koji se bore za istinu o zločinima, a sada SVE Telekom- nacoške kanale, opoziciju koja bi da bude korektor Vučiću u “srpskom svetu” i studente koji bi da biciklaju na Zapad a da pitaju Rusiju za mišljenje. Edited Sunday at 04:27 PM by melankolic 12
Eddard Posted Sunday at 05:28 PM Posted Sunday at 05:28 PM 1 hour ago, melankolic said: Tako smo mislili i mi koji smo glasali za Koštunicu a protiv ratova, kriminala, Šešelja, pretnji novinarima i zatvaranja nezavisnih medija, ali i borbe za istinu o tome ko je i za koje ciljeve vodio ratove, šta se sve zločinačkog uradilo tokom istih i sl. I, šta smo dobili? Dogovor sa JSO i ubistvo premijera, pomirenje sa SPS (Tadić), povratak radikala nakon ubistva Đinđića i sve ovo što imamo sada a što je 100 x gore od onog što smo imali pre pada Slobe - imali smo proevropske opozicione medije i opoziciju, uticajne NVO i pojedince koji se bore za istinu o zločinima, a sada SVE Telekom- nacoške kanale, opoziciju koja bi da bude korektor Vučiću u “srpskom svetu” i studente koji bi da biciklaju na Zapad a da pitaju Rusiju za mišljenje. Welcome back 👍🏻 4
Clash Posted Sunday at 07:42 PM Posted Sunday at 07:42 PM 3 hours ago, melankolic said: Tako smo mislili i mi koji smo glasali za Koštunicu a protiv ratova, kriminala, Šešelja, pretnji novinarima i zatvaranja nezavisnih medija, ali i borbe za istinu o tome ko je i za koje ciljeve vodio ratove, šta se sve zločinačkog uradilo tokom istih i sl. I, šta smo dobili? Dogovor sa JSO i ubistvo premijera, pomirenje sa SPS (Tadić), povratak radikala nakon ubistva Đinđića i sve ovo što imamo sada a što je 100 x gore od onog što smo imali pre pada Slobe - imali smo proevropske opozicione medije i opoziciju, uticajne NVO i pojedince koji se bore za istinu o zločinima, a sada SVE Telekom- nacoške kanale, opoziciju koja bi da bude korektor Vučiću u “srpskom svetu” i studente koji bi da biciklaju na Zapad a da pitaju Rusiju za mišljenje. Sve se slazem, sa svakom recenicom. I onda smo kao najvece kukavice dopustili da nas jebu sve ove godine. I do cega je to dovelo? Da ova deca moraju da se bore ponovo. Bore se kako znaju i umeju, protiv Vucica, policije, kriminalaca, BiA koja ih razvaljuje iznutra. I sta sad? Da im kazem jebite se dok ne sklonite loknastog Dzizusa? Jebite se dok ne vidim EU zastavu? Jebo vas Lompar nacos, ne glasam ako on bude na listi? Ja to nece posto ne vidim drugi otpor ovom zlu a smatram da sam i duzan ovoj mladosti jer sam bio pickica. 6 2
melankolic Posted Sunday at 08:00 PM Posted Sunday at 08:00 PM (edited) 18 minutes ago, Clash said: Sve se slazem, sa svakom recenicom. I onda smo kao najvece kukavice dopustili da nas jebu sve ove godine. I do cega je to dovelo? Da ova deca moraju da se bore ponovo. Bore se kako znaju i umeju, protiv Vucica, policije, kriminalaca, BiA koja ih razvaljuje iznutra. I sta sad? Da im kazem jebite se dok ne sklonite loknastog Dzizusa? Jebite se dok ne vidim EU zastavu? Jebo vas Lompar nacos, ne glasam ako on bude na listi? Ja to nece posto ne vidim drugi otpor ovom zlu a smatram da sam i duzan ovoj mladosti jer sam bio pickica. Ja tada nisam doživljavao sebe kao neko dete, niti sam tako gledao na druge kolege studente. Kada sam (kako ko, ja prenosim moje iskustvo) šetao sa indeksom po ulici zahtevajući da se poštuje izborna volja, tada sam već uveliko čitao “Vreme” “Našu Borbu”, slušao “Peščanik” i hvatao (nadljudskim naporima) “b92” i znao šta želim a šta ne želim. Naravno da je to podrazumevalo nezavisnost sudstva, poštovanje izborne volje građana ALI je podrazumevalo i to da (kao sada Gruzini koje niko ne zarezuje 5 % u Evropi pa oni stotinama dana protestuju sa EU zastavama) želim da živim po zapadnom modelu u društvu koje zna koja je moja strana a koja je ona druga. Nažalost, uz sve žrtve koje prinose ostvarenju elementarnih ljudskih prava, ti mladi ljudi ne shvataju da se uz ratne trube i putinovsko ubijanje i kidnapovanje dece ne dolazi do slobode nego do još jedne fatamorganične vizije “suverenosti”. Prosto, ne možeš zagovarati vrednosti XIX veka, okretati glavu nad leševima tvojih suseda iz ‘90- ih i pljuvati po Evropi, a onda tražiti da te oni podrže i poštuju. Igrati kolo usred Brisela nikoga nije posebno impresioniralo. Ono na Slaviji jeste ali i to će proći kako lompari budu sve više lupetali. Edited Sunday at 08:02 PM by melankolic 3
MeanMachine Posted Sunday at 08:15 PM Posted Sunday at 08:15 PM 3 minutes ago, melankolic said: Ja tada nisam doživljavao sebe kao neko dete, niti sam tako gledao na druge kolege studente. Kada sam (kako ko, ja prenosim moje iskustvo) šetao sa indeksom po ulici zahtevajući da se poštuje izborna volja, tada sam već uveliko čitao “Vreme” “Našu Borbu”, slušao “Peščanik” i hvatao (nadljudskim naporima) “b92” i znao šta želim a šta ne želim. Naravno da je to podrazumevalo nezavisnost sudstva, poštovanje izborne volje građana ALI je podrazumevalo i to da (kao sada Gruzini koje niko ne zarezuje 5 % u Evropi pa oni stotinama dana protestuju sa EU zastavama) želim da živim po zapadnom modelu u društvu koje zna koja je moja strana a koja je ona druga. Nažalost, uz sve žrtve koje prinose ostvarenju elementarnih ljudskih prava, ti mladi ljudi ne shvataju da se uz ratne trube i putinovsko ubijanje i kidnapovanje dece ne dolazi do slobode nego do još jedne fatamagorganične forme “suverenosti”. Prosto, ne možeš zagovarati vrednosti XIX veka, okretati glavu nad leševima tvojih suseda iz ‘90- ih i pljuvati po Evropi, a onda tražiti da te oni podrže i poštuju. Igrati kolo usred Brisela nikoga nije posebno impresioniralo. Ono na Slaviji jeste ali i to će proći kako lompari budu sve više lupetali. Gruzni protestuju sa EU zastavama jer je EU protiv sadasnje vlasti u Tbilisuju, u slucaju Srbije to nije tako. EU je glavni saveznik Vucicu, na nasu veliku zalost. I ta ista EU nije nista ucila na primeru Orbana. Davali su mu kintu jer ih je plasio Jobikom da onda on radio sta hoce i tek sad postoji ozbiljna sansa da ode sa vlasti. Vucicu su davali kintu jer ih je ubedio da on samo moze da resi Kosovo. I jel resio? Nije. Ali je zato fino zacementirao vlast, plus sad je litijum aktuelan pa su u EU "jeste da su bitni eu standardi, demokratija, medijske slobode ali nama treba vas litijum a to je bitnije, pa ko vas jebe" 1
quentin Posted Sunday at 08:43 PM Posted Sunday at 08:43 PM Moramo biti svjesni da je svako iz neke susjedne ili druge evropske zemlje ko prati dešavanja u Srbiji mnogo manje zainteresovan za časne studentske zahtjeve za odgovornim institucijama, fer izborima i slobodnim medijima, nego za spoljnopolitičko opredjeljenje onih koji bi da preuzmu vlast od Vučića. Ako žele podršku spolja, demonstranti bi trebalo da artikulišu u kom pravcu bi oni da vode Srbiju na međunarodnom planu. Studenti djeluju u najmanju ruku evroskeptično, s povremenim velikosrpskim i proruskim ispadima. Kakvu podršku da očekujemo od EU onda? 2
Recommended Posts