DJ_Vasa Posted yesterday at 08:09 AM Posted yesterday at 08:09 AM 6 minutes ago, vilhelmina said: Meni se cini malo pogresna strategija da se blokira do kasno u noc. Razumem da je studentima i srednjoskolcima tako milije, ali negde ispada da su se podelili pa gradjani danju i uvece, a ovi nocu. To onda cini da ni u jednom trenutku nema kriticne mase, i sto je jos gore, daje priliku policiji da napada studente u vreme kad nema starijih da ih stite ili bar svedoce. Ako bi se fokus stavio na dnevne aktivnosti, ljudi uvek mogu da se smenjuju, jedni odu u hlad, osveze se, dok drugi blokiraju, po potrebi se svi okupe… a kornjace moraju da se sve vreme peku u svoj onoj opremi. Nocu nije isti efekat, mada je sigurno lakse i zabavnije. Takodjer ne mislim da su dobra ideja koncerti i slicno. Cini mi se da se tako rasipa energija, do sledece noci nisi ni za sta. I onda kreces mecki na rupu, dok onih drugih nema jer su otisli na spavanje. Cemu to? Negde sam čitao da je ovo zapravo namerno jer se tako policija više zamara. Građani koji blokiraju saobraćaj nekada počinju tokom dana, kao što su radili u blokovima ili u Zemunu, a nekada predveče ili uveče, kao npr. u centralnim opštinama. Na taj način se omogućava da učestvuju i oni koji idu na posao i oni koji su na odmoru ili rade po smenama. Studenata ima više predveče i uveče, ali na blokadama učestvuju i danju. U Zemunu je bilo studenata sa Poljoprivrednog fakulteta i tokom dnevnih blokada, ali ne znam kako je na drugim mestima. Ne znam koliko je moguće organizovati veće blokade danju jer mnogi rade, a mnogi su i na odmorima. Koliko vidim po objavama fakulteta, mnogi studenti koriste dan za plenume i planiranje akcija. Najbitnije je da se to održi na sve moguće načine, a kako se sve brzo dešava, moguće je da će se blokade odvijati sa još nekim akcijama. 3
McLeod Posted yesterday at 08:13 AM Posted yesterday at 08:13 AM 1 hour ago, NMX said: Čekamo predsednicu EK da osudi policijsku brutalnost kao što je to uradila kada se isto ovo dešavalo u Gruziji https://www.euronews.com/my-europe/2024/05/01/unacceptable-eu-foreign-policy-chief-condemns-police-violence-against-protestors-in-georgi Ne bi valjalo da ovo izostane. Hoću ovo u istim rečima i bez 32 oblande koje onda svako secira kako mu odgovara. Jasno i glasno - EU osuđuje policijsku brutalnost i nasilje. Čekamo. Na zalost ili na srecu, mi i Gruzija smo neuporedivi. 1) Gruzijska vlast je otvoreno odustala od puta u EU i ponovo se vezuje uz Rusiju. Nasa nije, Vucic prvenstveno trgovinom oruzjem kupuje cutanje mnogih. 2) Policijska brutalnost i progon politickih protivnika tamo i ovde je takodje neuporedivo. Ovo sto se kod nas desava u poredjenju sa onim sto se tamo desava i sto se desavalo je objektivno teska limunadica. Bicemo uporedivi ako se recimo uhapse svi lideri opozicije, zajedno sa vidjenijih par stotina studenata, ako upadnu fizicki na fakultete i razbiju blokade fizicki. Znaci bas dug put ima da se predje. https://www.euronews.com/my-europe/2025/06/24/georgia-jails-opposition-figures-as-ruling-party-denies-arrests-are-politically-motivated 3) Glavni simbol i gorivo gruzijskih protesta je borba za proevropski put i EU zastava je cesce vidjena na tim protestima nego gruzijska zastava. Kod nas EU zastava nema, ali zato je uz zastave Srbije najbrojnija zastava Nema Predaje. Znaci i tu smo kao dupe i oko. Vise je dosadno ovo proseravanje po EU i licemerje ljudi ovde koji ocekuju neku podrsku, a za istu EU i proevropski put se ne bore uopste. Da ne pricamo o tome sto EU toj mucenoj Gruziji takodje ne moze da pomogne i ovakve stvari su potpuno tracenje energije, mada je jasno da se samo koriste kao zgodan izgovor da se potvrdi anti EU sentiment. 5 minutes ago, DJ_Vasa said: Negde sam čitao da je ovo zapravo namerno jer se tako policija više zamara. Građani koji blokiraju saobraćaj nekada počinju tokom dana, kao što su radili u blokovima ili u Zemunu, a nekada predveče ili uveče, kao npr. u centralnim opštinama. Na taj način se omogućava da učestvuju i oni koji idu na posao i oni koji su na odmoru ili rade po smenama. Studenata ima više predveče i uveče, ali na blokadama učestvuju i danju. U Zemunu je bilo studenata sa Poljoprivrednog fakulteta i tokom dnevnih blokada, ali ne znam kako je na drugim mestima. Ne znam koliko je moguće organizovati veće blokade danju jer mnogi rade, a mnogi su i na odmorima. Koliko vidim po objavama fakulteta, mnogi studenti koriste dan za plenume i planiranje akcija. Najbitnije je da se to održi na sve moguće načine, a kako se sve brzo dešava, moguće je da će se blokade odvijati sa još nekim akcijama. Problem je sto se ne zamara. Dodje blokada, policija je pusti da ide celu noc, a onda otprilike kad krene da svanjava i kad ima najmanje ljudi krecu da razbijaju. Tokom noci nema ni neke poente blokirati raskrsnice jer je frekvencija saobracaja jedno sto puta manja, plus i oni koji zalutaju do blokade mogu veoma lako da se okrenu i nastave drugim putem. 6 2
Perkos2 Posted yesterday at 08:23 AM Posted yesterday at 08:23 AM znači Vaso po tebi EU će reagovati samo ako naši studenti i srednjoškolci odbace srpske zastave i ponesu samo zastave EU ništa ono ljudksa prava i pekoračenje upotrebe sile, to ne važi ako se nosi zastava nema predaje no ajde što se ne oglašava EU to me i ne brine toliko nego nešto ne vidim da se oglašavaju naši "borci za ljudska prava" to mi je baš iznenađenje iako se šuška odavno da ih je AV sve potkupio
Leo Posted yesterday at 08:25 AM Posted yesterday at 08:25 AM 2 hours ago, berti said: Da li se oglasila neka evropska komisija. Pun kurac ima tih raznoraznih organizacija, odbora, komisija... Juce ona iz Danske baljezga o sporosti reforma. Da ti nije tih raznoraznih raznih institucija iz EU koke konstantno sa slascu uvijeno u foliju prozivas, video bi kako izgleda beloruski scenario. Ne bi smeo ni da pisnes. 5
berti Posted yesterday at 08:32 AM Posted yesterday at 08:32 AM 1 minute ago, Leo said: Da ti nije tih raznoraznih raznih institucija iz EU koke konstantno sa slascu uvijeno u foliju prozivas, video bi kako izgleda beloruski scenario. Ne bi smeo ni da pisnes. Nema tu uvijanja u foliju, kad im neko ne odgovara, oni ga smaknu. Smaknuli su Milosevica kad im vise nije trebao. Od balkanskog kasapina, pa do faktora mira i stabilnosti i onda opet nazad. Ovaj im treba i nece da ga diraju. Ljudska prava i ostalo sto ide uz to njih ne zanimaju Dobro, hvala im sto ovde nije beloruski scenario. A kada bude taj scenario, onda cemo reci hvala im sto nije ovde ndh scenario. A kad pocne logore da formira... 1
Barkley#34 Posted yesterday at 08:33 AM Posted yesterday at 08:33 AM S druge strane, mi smo dugogodišnji kandidati i u pregovorima o članstvu, tako da bi na nekog u toj poziciji trebalo da obraćaš više pažnje i češće mu kažeš no-no. Međutim, smatram da smo često nerealni a i nepravedni u očekivanjima od EU zvaničnika (uvek pravim razliku između EU i onih koji su na čelu njenih institucija, a koji su često nebitni, nemoćni, nesposobni ili korumpirani). Na kraju, oni predstavljaju celu uniju, ne govore u svoje ime ili ime jednog entiteta, pa ni ne mogu da reaguju oštro, jer vidimo da mnogi u samoj uniji vuku na svoju stranu po mnogim pitanjima. Od njih najmanje očekujem izbegavanje onih sramotnih prijateljskih gestova prema našim zlotvorima. Pre svega me zanimaju stavovi ključnih zemalja EU, koji u suštini definišu pravac kretanja cele unije. Ako opet bude bilo tapšanja po ramenu dok se kupuju rafali ili nešto u tom fazonu, onda im se načestitam familije. 6
DJ_Vasa Posted yesterday at 08:36 AM Posted yesterday at 08:36 AM 10 minutes ago, Perkos2 said: znači Vaso po tebi EU će reagovati samo ako naši studenti i srednjoškolci odbace srpske zastave i ponesu samo zastave EU ništa ono ljudksa prava i pekoračenje upotrebe sile, to ne važi ako se nosi zastava nema predaje no ajde što se ne oglašava EU to me i ne brine toliko nego nešto ne vidim da se oglašavaju naši "borci za ljudska prava" to mi je baš iznenađenje iako se šuška odavno da ih je AV sve potkupio Misliš na Meka? Ja sam pisao samo o tome kako su organizovane blokade. 20 minutes ago, McLeod said: Problem je sto se ne zamara. Dodje blokada, policija je pusti da ide celu noc, a onda otprilike kad krene da svanjava i kad ima najmanje ljudi krecu da razbijaju. Tokom noci nema ni neke poente blokirati raskrsnice jer je frekvencija saobracaja jedno sto puta manja, plus i oni koji zalutaju do blokade mogu veoma lako da se okrenu i nastave drugim putem. Nisam ulazio u to koliko se zamaraju, samo sam preneo. Pretpostavljam da je poenta u tome da se svaka smena produžuje ili iskorišćava do kraja. Nije isto da li imaju uobičajene zadatke uz pljeskavice, ili vraćaju kontejnere. Naravno, može se diskutovati o organizaciji jer i dalje ide uhodavanje i koordinisanje.
mrd Posted yesterday at 08:46 AM Posted yesterday at 08:46 AM Prvi put u proteklih 35 godina smatram da sa Evropom sada ne treba računati i misliti da će Evropa pomoći na neki način. 7 1
feanorlfc Posted yesterday at 09:01 AM Posted yesterday at 09:01 AM (edited) Svejedno, osuda evrope ( makar na papiru) mora doci. I verujem da hoce. Kao sto je dosla od strane ujedinjenih nacija. Cak i da su na protestu sve ruske zastave i da ih vode sve cetnik do cetnika ( sto naravno nije slucaj), neke vrednosti su ipak univerzalne. Ovde je u pitanju jasna zloupotreba policije i maltretiranje gradjana u jednoj evropskoj zemlji. Mislim, nije da je ta osuda okrenula situaciju u Gruziji ali mora da se pokaze da ovo sto se dogadja u Srbiji nije normalno i ne sme da prodje bez reakcije. Edited yesterday at 09:04 AM by feanorlfc 10
NMX Posted yesterday at 09:07 AM Posted yesterday at 09:07 AM (edited) 53 minutes ago, McLeod said: Na zalost ili na srecu, mi i Gruzija smo neuporedivi. 1) Gruzijska vlast je otvoreno odustala od puta u EU i ponovo se vezuje uz Rusiju. Nasa nije, Vucic prvenstveno trgovinom oruzjem kupuje cutanje mnogih. 2) Policijska brutalnost i progon politickih protivnika tamo i ovde je takodje neuporedivo. Ovo sto se kod nas desava u poredjenju sa onim sto se tamo desava i sto se desavalo je objektivno teska limunadica. Bicemo uporedivi ako se recimo uhapse svi lideri opozicije, zajedno sa vidjenijih par stotina studenata, ako upadnu fizicki na fakultete i razbiju blokade fizicki. Znaci bas dug put ima da se predje. https://www.euronews.com/my-europe/2025/06/24/georgia-jails-opposition-figures-as-ruling-party-denies-arrests-are-politically-motivated 3) Glavni simbol i gorivo gruzijskih protesta je borba za proevropski put i EU zastava je cesce vidjena na tim protestima nego gruzijska zastava. Kod nas EU zastava nema, ali zato je uz zastave Srbije najbrojnija zastava Nema Predaje. Znaci i tu smo kao dupe i oko. Vise je dosadno ovo proseravanje po EU i licemerje ljudi ovde koji ocekuju neku podrsku, a za istu EU i proevropski put se ne bore uopste. Da ne pricamo o tome sto EU toj mucenoj Gruziji takodje ne moze da pomogne i ovakve stvari su potpuno tracenje energije, mada je jasno da se samo koriste kao zgodan izgovor da se potvrdi anti EU sentiment.. Toliko si ispisao umesto samo da kažeš da ne treba da očekujemo da će društvo kome težimo i čije vrednosti većina nas baštini neće ni na koji način osuditi ovo što se dešava. Mogu da izdaju saopštenja o svakoj jebenoj mogućoj situaciji koja se dešava širom Evrope (evo recimo za litijum juče) a neki sedmi sekretar ne može da naškraba pet kurtoaznih redova koje će EK da pošalje i u kome jasno usuđuje nasilje i poziva na prekid policijske brutalnosti. I da, ni sam ne veruješ da je ono u Gruziji osuđeno jer je nasilje bilo veće (nesumnjivo) a ovde je limunada. Kao što i ne veruješ da sutra 100k ljudi da izađe sa EU zastavama, rezultat bi bio isti. Dakle, čekamo reakciju EU na policijsku brutalnost u Srbiji. Nema potrebe za relativizacijom da bi se opravdao eventualni izostanak osude (ja i dalje verujem da će biti osude, makar i kurtoazne ali od strane vrha eu a ne kurčevih sekretara sedmog pomoćnika) Edited yesterday at 09:07 AM by NMX 14
Leo Posted yesterday at 09:23 AM Posted yesterday at 09:23 AM 49 minutes ago, berti said: Nema tu uvijanja u foliju, kad im neko ne odgovara, oni ga smaknu. Smaknuli su Milosevica kad im vise nije trebao. Od balkanskog kasapina, pa do faktora mira i stabilnosti i onda opet nazad. Ovaj im treba i nece da ga diraju. Ljudska prava i ostalo sto ide uz to njih ne zanimaju Dobro, hvala im sto ovde nije beloruski scenario. A kada bude taj scenario, onda cemo reci hvala im sto nije ovde ndh scenario. A kad pocne logore da formira... Fasiste na vlast su doveli oni koji podrzavaju ideologiju iste. Pq kada su videli da od velike srbadije nema nista, vec go lopov i fukara, onda kuku lele. Svi su opet krivi samo oni jadni nisu. I sada sede iza fotelje u cosku dok im se dece lome po ulicama. 2
Kenozoik Posted yesterday at 09:31 AM Posted yesterday at 09:31 AM 1 hour ago, freethrow said: Da krenem sada da nabrajam stotine izuzetnih pojedinaca u svojim profesijama koji su u politici bili najgora govna? Možemo da krenemo od Šapića? To je zato sto je politika kao takva kontaminirana. Ko udje u politiku, kao i u zabokrecinu, nemoguce je da ostaanes potpuno cist/suv. Sto bi rekao Kisindzer, politika je sposobnost biranja izmedju dva zla. A tome nijedna skola ne pomaze, vec instikt i licna prilagodljivost. Sapic nema veze, on i nije intelektualac, bio je sportista i ni tada nije mogao da spoji dve smislene prosto-prosirene recenice. Kao i ogromna vecina sportista. Retko ko je pametan i recit kao Novak. Uporediti recimo Novakovo sklapanje recenica i bogatstvo jezika i, recimo, Bodirogino. Bas primetna razlika. 1
berti Posted yesterday at 09:32 AM Posted yesterday at 09:32 AM 8 minutes ago, NMX said: Toliko si ispisao umesto samo da kažeš da ne treba da očekujemo da će društvo kome težimo i čije vrednosti većina nas baštini neće ni na koji način osuditi ovo što se dešava. Mogu da izdaju saopštenja o svakoj jebenoj mogućoj situaciji koja se dešava širom Evrope (evo recimo za litijum juče) a neki sedmi sekretar ne može da naškraba pet kurtoaznih redova koje će EK da pošalje i u kome jasno usuđuje nasilje i poziva na prekid policijske brutalnosti. I da, ni sam ne veruješ da je ono u Gruziji osuđeno jer je nasilje bilo veće (nesumnjivo) a ovde je limunada. Kao što i ne veruješ da sutra 100k ljudi da izađe sa EU zastavama, rezultat bi bio isti. Dakle, čekamo reakciju EU na policijsku brutalnost u Srbiji. Nema potrebe za relativizacijom da bi se opravdao eventualni izostanak osude (ja i dalje verujem da će biti osude, makar i kurtoazne ali od strane vrha eu a ne kurčevih sekretara sedmog pomoćnika) Bas tako. Kao sto mrcina sa severa Marakane vele da su apoliticni kada treba da se prozove Vucic, ali se zato oglasavaju po pitanju svake selendre na ukrajinskom ratistu. Dakle, niko ne ocekuje da sad EU direktno njega smakne. Ali, maksimalno ignorisanje, nepozivanje na sastanke, nedolazak u Beograd, nesklapanje ikakvih dogovora sa njim... Jbg, mrcina je sve suprotno onome za sta se EU zalaze i to terba da im bude parametar.
berti Posted yesterday at 09:37 AM Posted yesterday at 09:37 AM 10 minutes ago, Leo said: Fasiste na vlast su doveli oni koji podrzavaju ideologiju iste. Pq kada su videli da od velike srbadije nema nista, vec go lopov i fukara, onda kuku lele. Svi su opet krivi samo oni jadni nisu. I sada sede iza fotelje u cosku dok im se dece lome po ulicama. Boris Tadic nikada ne bi ispotpisivao ono sto je Vucic potpisao, ne bi ni Ceda Jovanovic. Nebitno da li je to dobro po Srbiju ili ne, sem mrcine to niko ne bi potpisao. Kome je dugorocno bilo u interesu da ova stoka dodje na vlast, ko je dao sve sto mu je trazeno i ko ce tek dati sve to... Neka proceni kako ko hoce 1
JPM Posted yesterday at 09:38 AM Posted yesterday at 09:38 AM Jel čitao neko možda neku analizu trenutne situacije i kako bi sve to moglo da se završi? Zainteresovan sam da to pročitam. Ono, šta su ciljevi, šta bi mogle da budu eventualne pregovaračke pozicije i u kom pravcu to ide.
Perkos2 Posted yesterday at 09:39 AM Posted yesterday at 09:39 AM 1 hour ago, DJ_Vasa said: Misliš na Meka? Ja sam pisao samo o tome kako su organizovane blokade. da prevideo sam u brzini. Mek je u pitanju, praštaj ... 1
robespierre Posted yesterday at 09:40 AM Posted yesterday at 09:40 AM (edited) Vrednosti su lepe, ali u politici je interes sve. Trenutni interesi EU su obezbeđivanje lanca snabdevanja kritičnih sirovina i stabilnost na Balkana (ja sam i dalje uveren da oni misle da im Vučić uspešno prodaje priču da nije njega da bi se za dva minuta zaratilo sa Kosovom). Kad se kao premisa usvoji teza da je interes sve, reaguje se manje emotivno, odnosno: 1. Od EU se ne očekuje da reaguje protiv Vučića koji je garant njihovih trenutnih interesa 2. Ne bude se ljut na EU jer kao politički entitet deluju u skladu sa svojim interesima Ili smo već zaboravili kakve je sve ludnice SAD podržavala za vreme Hladnog rata po Latinskoj Americi samo zato što su tamanili komuniste? Edited yesterday at 09:43 AM by robespierre 9 1 1
DameTime Posted yesterday at 09:45 AM Posted yesterday at 09:45 AM Stara priča, a uglavnom Mek brani neodbranjivo. Stalno pišemo o ruskom uticaju, evo i na blokade i proteste, a jadna mala EU baš ni na koji način ne može da izvrši uticaj? Pa neće biti da je baš tako. Kao što se Rusija uključuje iz sopstvenih interesa, uključiće se i oni kad im interes bude uzdrman. A to će se desiti kad njegova uloga stabilokrate na ovim prostorima bude potpuno ogoljena i srušena. Psihopata je rasparčao i prodao zemlju, obećavši nešto Kinezima, nešto Rusima, a ponešto i tom Zapadu... Da ne spominjem ulogu Kosova, jer to je ključni razlog što je on dobio njihovu podršku nakon Tadića. Po tom pitanju je uradio sve što treba i time sebi kupio dosta vremena na vlasti. Zbog toga rešenje jeste u pravljenju haosa, nereda, opiranju i uzurpiranju statusa quo... Brutalnost policije eskalira upravo zato što se to i dešava. On na sve načine pokušava da vrati stanje na ono pre 22.11, jer zna da ga svi posmatraju, koliko god se pravili nemušti. U tom očajničkom nastojanju da vrati stabilnost on vuče sve lošije poteze. Ali je to takođe mač sa dve oštrice, jer kako tražiti ljudima da se biju s pandurima, kad valjda svi vidimo da i oni imaju svoje "zeleno svetlo"? Nevertheless, pošto ne može da uguši pobunu i vrati stabilnost, on će da leti, a onda ćete videti da EU i te kako može da utiče na to. 3
Perkos2 Posted yesterday at 09:45 AM Posted yesterday at 09:45 AM 4 minutes ago, robespierre said: Vrednosti su lepe, ali u politici je interes sve. Trenutni interesi EU su obezbeđivanje lanca snabdevanja kritičnih sirovina i stabilnost na Balkana (ja sam i dalje uveren da oni misle da im Vučić uspešno prodaje priču da nije njega da bi se za dva minuta zaratilo sa Kosovom). Kad se kao premisa usvoji teza da je interes sve, reaguje se manje emotivno, odnosno: 1. Od EU se ne očekuje da reaguje protiv Vučića koji je garant njihovih trenutnih interesa 2. Ne bude se ljut na EU jer kao politički entitet deluju u skladu sa svojim interesima Ili smo već zaboravili kakve je sve ludnice SAD podržavala za vreme Hladnog rata po Latinskoj Americi samo zato što su tamanili komuniste? znaju oni sve dobro i oko Kosova i ostalo ali im je interers da Srbiju "vodi" ovaj magarac, kad im postane smetnja i teret otkaćiće ga vrlo lako 1
40Wins Posted yesterday at 09:50 AM Posted yesterday at 09:50 AM "OD MENE SI RUZNIJI!" 😄 Steta sto Mek nema Planinski preko leta, prodaja goes brrrrr.... Mislim da sam pedesetak puta preslusao. 1
JPM Posted yesterday at 09:53 AM Posted yesterday at 09:53 AM Ja nikad ne bih mogao ni da zamislim da je ovo moguće. Da neka osoba toliko mrzi svoju zemlju i svoj narod, kao što je sad slučaj sa Vučićem. Koji je to kompleks, kakve su to traume da si ti sposoban da potpuno devastiraš sve u svojoj zemlji zarad vlasti? Meni to elementarno nije jasno, ne mogu logikom da dospem do tog stanja uma. 9 minutes ago, Perkos2 said: znaju oni sve dobro i oko Kosova i ostalo ali im je interers da Srbiju "vodi" ovaj magarac, kad im postane smetnja i teret otkaćiće ga vrlo lako Problem je što ćemo do tad i mi pod led. 2
Kenozoik Posted yesterday at 09:56 AM Posted yesterday at 09:56 AM Ovo sto kaze robesiperre je relevantno. Mislim da je iluzorno ocekivati od jednog konglomerata kakva je EU koja je i sama opterecena mnogim problemima da uradi nesto u ime "istine, pravde ili ljudskih prava". Oni su vodjeni samo svojim interesima cesto protivrecnim i tu ne treba imati nikakve dileme. Inace, ja ove dzukele nikad necu smatrati "kerovima". Ker je lovacki pas, rasan, pametan, vaspitan, lojalan coveku, najbolji covekov prijatelj. Ovi niti su prijatelji coveku niti lojalni niti bi bili u stanju da ulove ista osim pendreka u sopstvenoj guzici. To su "dzukele". Nista drugo. 2
JPM Posted yesterday at 09:58 AM Posted yesterday at 09:58 AM EU verovatno i ima neki načelni dogovor sa vlašću u Srbiji da se kao nešto sablažnjava i poziva na ljudska prava a da u suštini nikakve poteze ne vuku. Tako su sa jedne strane u teoriji podržavaoci demokratije, a u praksi samo nemi posmatrači autokratije. 1
akholic Posted yesterday at 10:02 AM Posted yesterday at 10:02 AM 21 minutes ago, berti said: Bas tako. Kao sto mrcina sa severa Marakane vele da su apoliticni kada treba da se prozove Vucic, ali se zato oglasavaju po pitanju svake selendre na ukrajinskom ratistu. Dakle, niko ne ocekuje da sad EU direktno njega smakne. Ali, maksimalno ignorisanje, nepozivanje na sastanke, nedolazak u Beograd, nesklapanje ikakvih dogovora sa njim... Jbg, mrcina je sve suprotno onome za sta se EU zalaze i to terba da im bude parametar. Možda zato što je u Ukrajini rat a oni u tom ratu imaju svoju favorit stranu.U Srbiji se ne dešava ništa slično a reakcija države na proteste i nerede ne razlikuje se u odnosu na reakcije država članica EU na nerede slične vrste kod njih. Naprotiv,nema tu nekog kršenja ljudskih prava ili nema u nekom drastičnom obliku pa je razumljivo što se EU tim povodom ne oglašava. 1
Don Dusko Posted yesterday at 10:03 AM Posted yesterday at 10:03 AM 12 minutes ago, 40Wins said: "OD MENE SI RUZNIJI!" 😄 Steta sto Mek nema Planinski preko leta, prodaja goes brrrrr.... Mislim da sam pedesetak puta preslusao. A DJV sto vice sram vas bilo i sram te bilo hahahahahaha
Recommended Posts