Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Issey said:

Hulja je bukvalno oteo državu od naroda i napravio svoju ličnu. Onu koja štiti samo njega i njegove lojaliste, u kojoj im je bukvalno sve dozvoljeno, dok ostali građani služe samo kao resurs. Da plaćaju poreze i račune, da rade i pune budžet te mafijaške države i da ćute i smrde po svojim bablovima. Nemoćni da išta promene. I da mole boga da ne dođu u koliziju bilo koje vrste sa ovima koji uživaju zaštitu zarobljenih institucija... 

To i predstavlja ovaj ćacilend. To je njihova država u državi, koju su oteli, i zabranjuju svima koji nisu njihovi da tuda i prođu. To je simbol onoga što je hulja napravio ovde. Celokupan instrument sile i institucije, sada već otete države, služe da štite njega i ćacilend. Sva prirodna bogatstva otete države smatraju svojima, kao da su naslednici ili vlasnici istih, i tako se i ponašaju. Koriste ih za trgovinu sa zainteresovanim stranama velikih država, za političku podršku i amin za ono što rade. I na naše oči to funkcioniše, jer je podrška građanskoj i studentskoj borbi i dalje tiha i mala. Što našu situaciju čini još težom. Gledamo svaki dan kako se sve u državi raspada, dok oni grade Expo u svom paralelnom univerzumu. Umesto da su taj novac uložili u recimo metro, jer ćemo za par godina morati da ukinemo automobile, jer neće biti moguće koristiti ih u ovom saobraćajnom haosu u Beogradu. O parkiranju da i ne govorim. Ali njima to nije bitno, jer koja mafija gleda bilo čiji interes sem svoj...

Izbori služe samo da bi mafija njihovom krađom obezbedila korišćenje instrumenata sile da štiti sebe i svoje poslove. Zato i pišem da nikada neće dozvoliti izbore na kojima postoji i promil šanse da će da izgube. Makar ih ne bilo još 5 godina, ili ako ne mogu da obezbede krađu, onda će zabranjivati liste i ko zna šta sve... Ovo je otišlo već toliko daleko, da oni po svaku cenu bukvalno ne smeju da dozvole da izgube vlast. Momenat kada su se najviše usrali, i kada su možda bili najranjiviji, je bio 15. mart, pa su posegli za tim nesrećnim zvučnim topom iz čistog očaja. Kada im je i to prošlo, i kada je peak protesta i pritiska očekivano opadao, više nisu bili ugroženi. Naravno, nikada ne bismo ni došli u situaciju da budu toliko ranjivi da nije bilo studenata, njihovih akcija... Probudili su uspavani narod i doveli hulju na ivicu... Ali prilika je tad propuštena, tad je trebalo nastaviti sa pritiskom, ne odlaziti sa ulice dok se ne dobiju bar izbori. I to je možda i najveća greška studenata, što već tad nisu gurali tu priču, a ne da se ograđuju od svih i guraju ta 4 zahteva koja nisu značila ništa konkretno. Ti zahtevi su bili usmereni na rad institucija, koje opet kontroliše hulja, i da bi ispunio te zahteve morao bi da smeni sam sebe. Izbore bi možda i morao da da, kad je već bio raspustio vladu. Tad je trebalo full gurati tu priču. To su studenti kasnije zatražili, kad se mafija već konsolidovala, kad su izmrcvareni prosvetari odustali od blokada (svaka im čast i za onoliko), pa su. ostali samo studenti. I taj zahtev za izborima u tom momentu, hulja je shvatio kao znak slabosti i naravno da mu ne pada napamet da ih da sad kad je najslabiji i kad mu treba ogromna logistika, novac i vreme za organizaciju da ih pokrade. Ali to će sad da radi, da pasivizuje koliko može ovaj bunt, da priprema izbore za trenutak kad njemu bude odgovaralo i da računa na još veću pasivizaciju.

Naravno da je i ovaj protest juče bio fantastičan po brojnosti, ali smo videli i mnogo organizovaniju mafiju, kao i to da policija u full kapacitetu štiti ćacilend i njegove rezidente.

Studenti su poslali poruku i dali zeleno svetlo građanima... Malo mi je to neodređeno. Zeleno svetlo za šta? Da li oni odustaju? Ako je i tako, možemo samo kapu da im skinemo. Uz sve greške, oni su uspeli što niko drugi ne bi nikada, uz sve greške. Ali nažalost, ni to nije bilo dovoljno da vratimo državu. Dobili smo buđenje građana i oslobađanje od straha, ali ništa od toga nije iskorišćeno da se dobije nešto konktetno. 

Šta dalje? Očigledno se moraju menjati metode. Videli smo za šta imamo kapaciteta, a za šta ne. Ovo što studenti kažu, da će sa građanima obići celu Srbiju kao početak neke izborne kampanje, nije loša ideja. Znamo da će mafija krasti izbore i dalje, ali nema nam druge nego da se borimo za svaki glas i pokušamo da sprečimo krađu, pa posle da vidimo šta i kako...

Protesti ovog tipa više nemaju smisla, po mom mišljenju, jer na kraju donesu više razočaranja i apatije nego neke koristi. Ljudi imaju nerealna očekivanja pa se onda razočaraju i padnu u apatiju. Moj babl tako govori. 

Možda nije loša ideja, negde sam čuo ovih dana, da se u septembru organizuje protest u bukvalno svakom gradu u Srbiji istovremeno, pa da vidimo kako će to da pokriju i da li će takav pritisak nešto doneti.... Ni ovo sa računima nije loša ideja, ali sumnjam da bi dovoljan broj ljudi pristao na to... 

Da mogu mirno da odu na godisnje odmore, dok (ne)odgovorna vlast istrpi tri sata protesta i dva meseca letnjih odmora.

Salu na stranu, glavno politicko pitanje koje i dalje stoji otvoreno jesu ti politicki izbori ali i dalje od njih, kuda nas vodi i kakav koncept drustvenih promena se ocekuje nakon izbora. Studenti su lavovski ili mravlje kako god doterali ogroman kamen ili balegu od drzave do ivice neke nove provalije ili konacne istorijske putanje< otvoreno pitanje za sve. 

O politickim promenama i sistemu visepartijske demokratiji, pravnoj drzavi i zakonitosti rada institucija te garantovanih ustavnih prava i sloboda zaista treba otvoriti nacionalnu debatu van medija i van postojecih drzavnih foruma, okupiti sve misllece umne i mlade ljude da o tome na tribinama i zborovima govore dok se ne iskristaliste vidljiv i sprovodljiv koncept za novo otvoreno demokratsko drustvo.

Do pobede! YNWA

• Like 1
Posted
2 minutes ago, DameTime said:

I hoćeš da mi kažeš kako imaš kompletnu sliku? Na osnovu čega pišeš kako je sve ovo prdež u čabar

Kompletnu ne. Dovoljnu da to kažem da. Na osnovu toga što je doneo konkretno šta? Ja tvrdim da ne samo da nije doneo apsolutno ništa, već je i onome pokazao da nema (više) čega da se plaši jer narod nije spreman da preuzme palicu od studenata.

Čak i da je sve ovo tačno, sa nečim mogu da se složim, sa drugim baš i ne, moje pitanje za tebe je - koja je upotrebna vrednost ovakvog tog pisanja? I da li uopšte želiš da doprineseš ili bi samo da zvučiš pametno? :classic_smile:

Znači ako ne mogu da doprinesem, ne treba da imam mišljenje. Ja sam se svog doprinosa odrekao odnosno od istog odustao pre 13 godina (možda i ranije), mišljenja nisam, niti ću. Znam da iritira, ali šta da vam radim.

Ono sa čim se definitivno ne slažem je ovo trpanje svih u isti koš, da se svi samo "slikaju za Instagram" i slično. Čak i ta aktivnost na Twitteru je mnoge ljude koštala, u smislu da su privođeni zato što pišu protiv vlasti.

Kako beše onaj meme:

jako-sam-zalosna.gif

Posted (edited)
1 hour ago, Issey said:

Studenti su poslali poruku i dali zeleno svetlo građanima... Malo mi je to neodređeno. Zeleno svetlo za šta? Da li oni odustaju? Ako je i tako, možemo samo kapu da im skinemo. Uz sve greške, oni su uspeli što niko drugi ne bi nikada, uz sve greške. Ali nažalost, ni to nije bilo dovoljno da vratimo državu. Dobili smo buđenje građana i oslobađanje od straha, ali ništa od toga nije iskorišćeno da se dobije nešto konktetno. 

Studenti mesecima pokušavaju da pošalju upravo tu poruku - probude ljude, pokažu nam da ne mogu sve sami, da se trgnemo, organizujemo... To je više nego što je u Srbiji urađeno za poslednjih 13 godina. Ovo društvo je potpuno umrtvljeno i dovedeno u stanje naučene bespomoćnosti. Dakle, prvo je moralo da se probudi. Nešto konkretno - ok, ali to može tek kad se ovo isto apatično društvo probudilo i počelo da se demokratski i politički opismenjuje. Druga stvar su poluge delovanja, gde je sve na strani protivnika, otete su sve institucije i ta otmica seže do najsitnijih činovnika u najmanjoj opštini. Ovo će biti više od maratona i ako ne motivišemo jedni druge umesto da se međusobno guramo u defetizam, ne vidim način da izdržimo u toj borbi.

6 minutes ago, Eddard said:

Kompletnu ne. Dovoljnu da to kažem da. Na osnovu toga što je doneo konkretno šta? Ja tvrdim da ne samo da nije doneo apsolutno ništa, već je i onome pokazao da nema (više) čega da se plaši jer narod nije spreman da preuzme palicu od studenata.

Znači ako ne mogu da doprinesem, ne treba da imam mišljenje. Ja sam se svog doprinosa odrekao odnosno od istog odustao pre 13 godina (možda i ranije), mišljenja nisam, niti ću. Znam da iritira, ali šta da vam radim.

Ne kažem da ne treba da imaš svoje mišljenje. Kažem da bi mogao da napraviš blagi otklon, pošto već nemaš kompletnu sliku. Umesto toga, deluje da ti svoje tvrdnje i danas iznosiš na osnovu tog mišljenja sa kojim si "odustao" pre 13 godina. Što nije ni objektivno ni racionalno, iako tebi možda tako deluje.

Što se tiče toga da se onaj ne plaši, dovoljna je njegova progresivna psihoza koju gledamo iz dana u dan (eto i neke vajde što konstantno visi po medijima), pa da shvatimo koliko je zapravo uplašen.

6 minutes ago, Eddard said:

Kako beše onaj meme:

jako-sam-zalosna.gif

Nije baš za mimove i podsmevanje to što je neko hapšen i maltretiran zato što piše protiv nenadležnog na društvenim mrežama.

Edited by DameTime
  • Like 3
Posted
14 minutes ago, McLeod said:

Ako je neko pokazao za sve ove godine da je za kompromis i da je sposoban da proguta razne stvari zarad viseg cilja, to su oni najliberalniji, gradjanski orjentisani.

Desnicari apsolutno nikada to nisu pokazali i ti elementi medju studentima se ni najmanje ne razlikuju od takvih opozicionih i "opozicionih" stranaka.

Sećamo se kompromisa 20. maja 2012. a isto tako znamo brojne najliberalnije kako su lagano otrčali na Vučićev kazan, isto kao i mnogi "dokazani" veliki srpski nacionalisti.

• Like 2
Posted
11 minutes ago, McLeod said:

Ako je neko pokazao za sve ove godine da je za kompromis i da je sposoban da proguta razne stvari zarad viseg cilja, to su oni najliberalniji, gradjanski orjentisani.

I, pri tome, prilicno bezopasni u rusenju rezima.

Studenti su se, na neki nacin, prvo obratili bas tim gradjanski orjentisanim delom Srbije, trazeci da se udje u generalni strajk. Imali smo i proteste prvog maja, pokusaj saradnje sa sindikatima i - nije se (nista) desilo. Ostaje ti radikalizacija protesta i ulica gde se, hteo to ili ne, oslanjas na one udesno. 

Da se samo gradjanski orjentisani deo drustva pita, Vucic bi vladao jos tri zivota.

• Like 3
Posted
17 minutes ago, McLeod said:

Najbolje se to vidi po ovoj temi na forumu. 

Inače, jedan moj prijatelj za koga bi ti sasvim sigurno rekao da je db desničar za takve tvrdi da su db liberali koji služe da ogade proteste svima onima koji to nisu. 

• Like 2
Posted (edited)
40 minutes ago, nemanjaol said:

Koje kolektivno nedobacivanje ovih xenial intelektualaca.

Protest i govornici su bili ovakvi posto se protest desavao na Vidovdan. Dan koji sta god mi mislili o njemu nosi neku simboliku za jako veliki deo naroda.

Pre dva meseca smo imali posecivanje Strazbura i Brisela, tada su iste ovakve stvari, samo u ogledalu pisali desničari i nacionalisti.

Dok god ono sto smo culi na otprilike 50% govora juce ne postane dominantan narativ na protestima, ova prica o novim bacacima cveca na tenkove je samo bezvezno lupanje u tastaturu

Pa i to je jos jedan deo problema, ta simbolika Vidovdana, koji btw. nije nikakav hriscanski praznik i ako cemo po kanonu, SPC ga priznaje stotinak godina maks, a prethodno je to bio samo jos jedan paganski praznik koji se zadrzao i sa Kosovom je imao malo veze.

Vecina nase "vekovne" tradicije traje od Pasica maksimalno, ako ne i od samog Slobodana Milosevica, o cemu naravno oni koji POSTUJU nemaju pojma.

Nije problem oduzimati simboliku i nacionalizam Vucicu, pa i to kosovarenje, problem je sto se to radi neinteligentno i vasarski. Mada je to i najmanji problem juce.

I da, jesu problem govornici. Milo Lompar je najobicniji udbas, a onim nacionalno osvescenim studentima koje je omadjijao je trebalo neko da predoci neke stvari o njemu, pa evo ako niko ne zna, da probam da pomognem.

Milo Lompar je bivsi generalni direktor Politike od 2005. do 2006. godine, gde ga je postavio DSS, i pod njegovom palicom je Politika vracena pod skute salonskih desnicara, iz cijih redova smo citali o povezanosti Djindjicevog kruga sa organizovanim kriminalom, dok je Vojislav Doktor Kostunica dobio oreol sveca.

Predsednik je Srpske knjizevne zadruge, koja pored klasika stampa knjige koje su listom etnonacionalisticki folklor.

2015. godine je izabran u politicki savet Dveri. Izjavio da ima postovanje prema samo tri lidera - Vojislavu Kostunici, Bosku Obradovicu i Vuku Jeremicu, zbog njihovog neverovatnog napora da se sacuva Kosovo.

Njegovo najuspesnije (ili najhajpovanije) delo su Moralisticki fragmenti, objavljeni od strane Catena Mundi, koja objavljuje sve zive i nezive srpske "prosvecene" mislioce. ciji su izdavaci objavljivali i Seseljeve "knjige".

U tom delu Lompar vrsi najklasicniju etnonacionalisticku propagandu koju je nastavio i narednim delima.

Lik je ocigledan udbas, cak i da nije Vucicev, takav "intelektualac" ne treba nikada da se promovise u neku prominentnu licnost i vodju protesta. Kad smo se ogradjivali od Kesica i Bjelogrlica, od ovakvih treba da se ogradimo svi duplo, jer apsolutno nista ne donose i samo bacaju sumnju u to da li je protest "preuzet".

Dakle jos jednom, simbolika Vidovdana, ma kako lazna, fabrikovana i fakticki milosevicevska, je najmanji problem od svih problema juce.

Edited by McLeod
  • Like 3
  • Thanks 2
Posted
13 minutes ago, Barkley#34 said:

Sećamo se kompromisa 20. maja 2012. a isto tako znamo brojne najliberalnije kako su lagano otrčali na Vučićev kazan, isto kao i mnogi "dokazani" veliki srpski nacionalisti.

Nikada nisam bio beli listic. Btw, jedna je od vecih zabluda da su beli listici dosli prevashodno iz late makijato kruga dvojke. Beli listici su prevashodno bili kostunicavi, ili su glasali za Tomu.

Ovo za najliberalnije na Vucicevom kazanu je ista prica kao o neoliberalnom kapitalizmu, klasicna dimna zavesa. Ti na Vucicevom kazanu apsolutno nikada nisu bili prava gradjanska elita, nego "socialites" koji su pokusali da se ubace u "visoko drustvo".

13 minutes ago, dali_man said:

I, pri tome, prilicno bezopasni u rusenju rezima.

Studenti su se, na neki nacin, prvo obratili bas tim gradjanski orjentisanim delom Srbije, trazeci da se udje u generalni strajk. Imali smo i proteste prvog maja, pokusaj saradnje sa sindikatima i - nije se (nista) desilo. Ostaje ti radikalizacija protesta i ulica gde se, hteo to ili ne, oslanjas na one udesno. 

Da se samo gradjanski orjentisani deo drustva pita, Vucic bi vladao jos tri zivota.

Ovo je potpuno tacno i nije mi nikakav problem da to priznam. Sa izuzetkom toga da se ulicom na ovaj nacin nesto resava. Rekao sam sinoc na koji nacin ulica resava, mi nemamo nijedan od tih mogucih uslova ni blizu ispunjen. Znaci, ono sto se pokusalo je bilo dobro samo iz tog ugla da valjda i najgluplji i najnalozeniji vide da tako ne moze.

12 minutes ago, robespierre said:

Najbolje se to vidi po ovoj temi na forumu. 

Inače, jedan moj prijatelj za koga bi ti sasvim sigurno rekao da je db desničar za takve tvrdi da su db liberali koji služe da ogade proteste svima onima koji to nisu. 

Imam ja takve i u svom krugu, ti zapravo od pocetka nista ne podrzavaju nego cute, samo cekaju prvu polupriliku da kazu - I told you so.

Oni su potpuno nebitni, njihovo misljenje je nerelevantno.

Posted

@Eddard

Izvini ali ovim pisanjem samo pokazujes da imas izuzetno nisku emocionalnu inteligenciju

Tvoj nacin pisanja naravno da trigeruje sve nas koji protestujemo protiv ove vlasti, ne poslednjih 8 meseci, nego bukvalno poslednjih 9 godina.

Ako si svestan da ce to iritirati ljude, onda se postavlja pitanje zasto uopste imas potrebu to da radis.

Sve to sto si napisao se moze reci i drugacijim recnikom koji nece kod druge strane izazvati otpor i emocionalnu reakciju, vec otvoriti prostor za razgovor.

Tako da ili si izrazito glup pa to ne kapiras, ili namerno pises tako da nas koji smo juce ceo dan bili na ulici nerviras.

A da sam na tvom mestu zapitao bih se i da li ta drzava u kojoj sad sedis nece ubrzo da sklizne u jos vece sranje, 25% glasova na proslim izborima su vam dobili bukvalno nacisti.

@McLeod

Brate slazem se sve, ali sta raditi? Moja cela poenta je da ne treba posmatrati samo jucerasnji protest u vakuumu, nego sveukupno delovanje studentskog pokreta.

Pa tako mozes da se fokusiras na deo govora od juce, ili mozes da se fokusras na posete evropskim institucijama, ili hovor veterana ispred rts-a i prilikom posete Pazaraca ili bukvalno jos milion detalja posto sve ovo traje vec 8 meseci.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
Just now, McLeod said:

Imam ja takve i u svom krugu, ti zapravo od pocetka nista ne podrzavaju nego cute, samo cekaju prvu polupriliku da kazu - I told you so.

Oni su potpuno nebitni, njihovo misljenje je nerelevantno.

Ja pokušavam da ti kažem da oni pričaju apsolutno isto što i ti samo u ogledalu. Samo zameni desnica sa levica i liberali sa nacionalistima, sve ostalo pričate isto, ideološki ostrašćeno. 

Posted
1 minute ago, nemanjaol said:

@McLeod

Brate slazem se sve, ali sta raditi? Moja cela poenta je da ne treba posmatrati samo jucerasnji protest u vakuumu, nego sveukupno delovanje studentskog pokreta.

Pa tako mozes da se fokusiras na deo govora od juce, ili mozes da se fokusras na posete evropskim institucijama, ili hovor veterana ispred rts-a i prilikom posete Pazaraca ili bukvalno jos milion detalja posto sve ovo traje vec 8 meseci.

Sta raditi? Zadrzati se na konceptu koji je usvojen na pocetku, ako je trebalo drzati govore, evo na primer rektor je odrzao savrseni govor sinoc.

Ne gubiti fokus uletanjem u teme koje odgovaraju Vucicu, a kosovarenje mu odgovara.

Sta raditi dalje? Fokusirati se na pozitivne strane - brojnost je manja, ali imajuci u vidu da je vreme godisnjih odmora, opet vise od ocekivanog i postoji tenzija i ljudi spremni da se obracunaju sa cacijima. To su sve pozitivne stvari od juce, negativnih ima dosta, ali da ne nastavljam o tome.

Na dalje moramo da se povezujemo i krenemo u kampanju pre Vucica. Cak i ako ne budu vanredni izbori, bice redovni za godinu i po dana. Tabananje po Srbiji i da se pokrije svako jebeno selo.

Tako je Vucic osvojio vlast, tako moramo i mi.

To je sve.

• Like 2
Posted (edited)
10 minutes ago, robespierre said:

Ja pokušavam da ti kažem da oni pričaju apsolutno isto što i ti samo u ogledalu. Samo zameni desnica sa levica i liberali sa nacionalistima, sve ostalo pričate isto, ideološki ostrašćeno. 

Nema nikakve slicnosti izmedju toga sta "mi" pricamo i sta "oni" pricaju. Ja nisam razocaran uopste, niti moze ista da me razocara sa "moje" strane. Ja znam unapred sta je potrebno da se desi da bi se uspelo, a takodje znam kako "oni" razmisljaju.

Ja znam da je ovaj narod potpuno zatucan, glup, neobrazovan, pokvaren. Ukupno gledano, nezavisno od toga da li je osoba za Vucica ili protiv, samo naravno na njegovoj strani to tezi 90%.

Ja znam da je nama potrebna promena mentaliteta (da ne koristim neke izraze koje koriste zlocinci danasnjice i proslosti) i kao posledica toga ce nastupiti promena sistema.

Ja znam da je Vucic samo prosecni Srbin koji ne uzima lekice, sa kompleksom vise vrednosti, maltretiran u detinjstvu, sa manjkom roditeljske ljubavi i da je potrebno da se ceo sistem razmontira kako bi normalni ljudi imali sansu da kroz politicki angazman uticu na ono sto se desava u zemlji.

Kada to bude znao tvoj prijatelj zajedno sa drugim onima, onda mozemo da pricamo da je to sto pricamo isto i da ima isti efekat.

P.S. ovo sto sam prethodno pisao je vise kritika nas nego kritika studenata. Nas mora da bude vise i mi moramo njima da pomognemo jer i njih ima sve manje i imaju sve manje snage da se odupiru glupim glasovima iz sopstvenih redova.

Edited by McLeod
  • Like 3
Posted

@nemanjaol, dozvoli da se ubacim, verujem da ljudi koji posežu za takvom pozicijom uglavnom nisu ni emocionalno neinteligentni, niti namerno provociraju. Nastupaju iz ličnog razočaranja i neke vrste ogorčenosti, koje čak mogu da razumem i da saosećam. 

Ali ono, imam problem da neko sedi u drugoj državi (na bezbednoj udaljenosti, might I say), bez da ima kompletnu sliku a konstantno mu nešto smeta. Samo ne iznosi konstruktivnu kritiku, već je ista bukvalno vrednosno i ideološki obojena, a ni na koji način ne doprinosi ovoj borbi. Ako ne može ili ne želi da se učestvuje i doprinese na drugi način, bar da se nas koji smo ostali ovde da nešto pokušamo ne jebe u zdrav mozak.

Posted

Da li bi postojala mogucnost i organizacijski kapacitet da se sljedeci veliki protesti organizuju sirom Srbije na fazon onih generalnih strajkova sto su bili? Ok jasno je da je Srbija ekstremno “beogradocentricna” al kontam da bi organizacija skupova po citavoj drzavi gdje bi studenti u svojim gradovima pozvali na skupove em imala jaci uticaj gdje ovaj klosar ne bi tek tako mogao koncentrisati ubice u jedan grad em bi sama zbirna brojnost pojedinacnih skupova u svim gradovima bila kud i kamo veca od koncentracije svega u Bg jer ovaj ne bi mogao blokirati puteve tek tako i ljudima iz random Valjeva, Loznice itd bi dosta prakticnije bilo doci na skup u njihovom gradu. 

• Like 2
Posted
20 minutes ago, McLeod said:

Sta raditi? Zadrzati se na konceptu koji je usvojen na pocetku, ako je trebalo drzati govore, evo na primer rektor je odrzao savrseni govor sinoc.

Ne gubiti fokus uletanjem u teme koje odgovaraju Vucicu, a kosovarenje mu odgovara.

Sta raditi dalje? Fokusirati se na pozitivne strane - brojnost je manja, ali imajuci u vidu da je vreme godisnjih odmora, opet vise od ocekivanog i postoji tenzija i ljudi spremni da se obracunaju sa cacijima. To su sve pozitivne stvari od juce, negativnih ima dosta, ali da ne nastavljam o tome.

Na dalje moramo da se povezujemo i krenemo u kampanju pre Vucica. Cak i ako ne budu vanredni izbori, bice redovni za godinu i po dana. Tabananje po Srbiji i da se pokrije svako jebeno selo.

Tako je Vucic osvojio vlast, tako moramo i mi.

To je sve.

Slazem se za kampanju 100% pisem to vec neko vreme, a napisao sam i sinoc kad sam dosao kuci.

Treba usmeriti sve na taj cilj i samo to drzati u fokusu, zato sam i rekao da je potrebna neka vrsta izlazne stretegije iz trenutne situacije i promena fokusa koju treba objasniti i prodati gradjanima.

Za juce se ne slazem. Kad je vec izabran taj dan za protest, on je morao da ima taj mitolosko - kosovarski deo. Da toga nije bilo veliki broj nacionalno orjentisanih opozicionara bi bio jako razocaran i pogodjen.

Tako da jbg, mi smo imali Strazbur i Brisel, oni sad imaju Vidovdan i to je to.

• Like 1
Posted
1 hour ago, MilošVB said:

Dejm trpa iz svih pozicija.

48 minutes ago, Perkos2 said:

Jako i do samog kraja što bi rekao denda

Mene Dejm, vas Vučić. Ne žalim se 😉.

59 minutes ago, DameTime said:

Umesto toga, deluje da ti svoje tvrdnje i danas iznosiš na osnovu tog mišljenja sa kojim si "odustao" pre 13 godina. Što nije ni objektivno ni racionalno, iako tebi možda tako deluje.

U trenutku kada sam ja odustao je Srbija objektivno gledano bila u daleko boljem položaju nego danas. Tako da, ako nije racionalno, onda ste u još gorim govnima nego što ja to tvrdim.

59 minutes ago, DameTime said:

Nije baš za mimove i podsmevanje to što je neko hapšen i maltretiran zato što piše protiv nenadležnog na društvenim mrežama.

Naravno da nije. Ali dok ne shvatite da dok ne krene da vas masovno hapsi i bije po ulicama, a ne po tviterima, neće biti promene.

31 minutes ago, nemanjaol said:

@Eddard

Izvini ali ovim pisanjem samo pokazujes da imas izuzetno nisku emocionalnu inteligenciju

Možemo da se slažemo ili ne slažemo, ali bih te molio da ovakve kvalifikacije (iznad i ispod) 

Tako da ili si izrazito glup pa to ne kapiras, ili namerno pises tako da nas koji smo juce ceo dan bili na ulici nerviras.

ostaviš za svoj krug prijatelja, ako već nemaš bolji argument da pobiješ moje tvrdnje.

I oprosti što vašu žrtvu od jednog dana mesečno na ulici smatram smešnom. Ako si bio na svakoj studentskoj akciji, svakom protestu, onda se na tebe to ne odnosi. Jasno je iz mog pisanja na koga ciljam. Nazovimo ih Instagram revolucionarima. Takvi su u većini.

A da sam na tvom mestu zapitao bih se i da li ta drzava u kojoj sad sedis nece ubrzo da sklizne u jos vece sranje, 25% glasova na proslim izborima su vam dobili bukvalno nacisti.

I to ima tačno kakve veze sa svim ovim? Pogotovo što ja u ovoj državi nemam pravo glasa, pa mogu tačno nikako da utičem na to. 

12 minutes ago, DameTime said:

@nemanjaol, dozvoli da se ubacim, verujem da ljudi koji posežu za takvom pozicijom uglavnom nisu ni emocionalno neinteligentni, niti namerno provociraju. Nastupaju iz ličnog razočaranja i neke vrste ogorčenosti, koje čak mogu da razumem i da saosećam. 

Thank you. Nivo razočaranja prevashodno srpskim društvom, pa posledično i državom, koji ja imam već decenijama ti, @nemanjaol nisi još ni blizu da dostigneš. Ako ti o tvoji istomišljenici mislite da mene zabole za tu stradiju u kojoj živite, pa izdaleka samo serem, well think again. Misliš da je posle 30+ godina života tamo, zajedno sa svim što me je napravilo ovakvim kakvim jesam, sa porodicom, prijateljima, dragim mestima i ljudima, lako to sve napustiti, shvativši da nema ni kurca od moje budućnosti i budućnosti moje dece (koju tad nisam imao) ako ostanem i otići i započeti život ispočetka u stranoj zemlji. Well, think again. Da ne patetišem dalje i navodim koji sve cenu (pre svega emotivnu) sam ja platio tim odlaskom... To ti ne možeš da razumeš. I onda me naravno izbacuje iz takta kad vidim šta (ne) radite. I da vam i dalje nije dovoljno loše da biste uradili nešto više. 

Ali ono, imam problem da neko sedi u drugoj državi (na bezbednoj udaljenosti, might I say), bez da ima kompletnu sliku a konstantno mu nešto smeta.

U onom iznad je delom i odgovor na ovo. Ja jesam na bezbednoj udaljenosti. Ali moja porodica, prijatelji, moja prošlost i deo moje ličnosti nisu.

Samo ne iznosi konstruktivnu kritiku, već je ista bukvalno vrednosno i ideološki obojena, a ni na koji način ne doprinosi ovoj borbi.

Wtf, koja ideologija? Eno, @DJ_Vasa vam sve vreme iznosi konstruktivnu kritiku, doduše tonom i rečnikom sličnim mom, ali i njega doživljavate kao nekog ko samo sere i jebe vas u zdrav mozak. Biće da nije do toga da li je konstruktivna ili ne, već do vašeg doživljaja iste (videti ispod)

Ako ne može ili ne želi da se učestvuje i doprinese na drugi način, bar da se nas koji smo ostali ovde da nešto pokušamo ne jebe u zdrav mozak.

Sad bih i ja mogao da malo psihoanaliziram, pa da kažem da to što vi to doživljavate ne kao kritiku već kao jebanje u zdrav mozak u stvari i proizilazi iz sopstvene frustracije i nemoći da nešto promenite. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

@Eddard

Pa očigledno ti nije žao što nas Vučić trpa, s obzirom na tvoj nastup.

Jedino, vidim u nastavku posta pominješ da ovde imaš porodicu i prijatelje, pa mi je onda jezivo kad stavim u taj kontekst.

• Ha-ha 1
Posted (edited)
38 minutes ago, Ludi za Poli said:

Da li bi postojala mogucnost i organizacijski kapacitet da se sljedeci veliki protesti organizuju sirom Srbije na fazon onih generalnih strajkova sto su bili? Ok jasno je da je Srbija ekstremno “beogradocentricna” al kontam da bi organizacija skupova po citavoj drzavi gdje bi studenti u svojim gradovima pozvali na skupove em imala jaci uticaj gdje ovaj klosar ne bi tek tako mogao koncentrisati ubice u jedan grad em bi sama zbirna brojnost pojedinacnih skupova u svim gradovima bila kud i kamo veca od koncentracije svega u Bg jer ovaj ne bi mogao blokirati puteve tek tako i ljudima iz random Valjeva, Loznice itd bi dosta prakticnije bilo doci na skup u njihovom gradu. 

To je zaista lepa ideja, nije nesprovodiva i inace treba uciniti sve da regioni Srbije postanu ozbiljnije aktivni u pruzanju podrske rusenju autokratske vlasti. Npr. lepo bi bilo blokirati sve nove putne pravce i saobracajnice i tako pokazati kakva je trula i tropa prica da su putevi povezali gradove. 

Da se zaostalost meri nerazvijenoscu zeleznice, pre svega.

Edited by Janne240