Rex Posted April 23 Posted April 23 6 minutes ago, Drug Crni said: Jel problem da se napiše? Daleko bilo. Nisam nikad protiv toga da se diskutuje ili bilo šta stavi pod lupu, niti sam napisao da je problem da se to napiše.
Drug Crni Posted April 23 Posted April 23 3 minutes ago, srlepajce said: Jeste Oni su carevi 1 minute ago, Rex said: Daleko bilo. Nisam nikad protiv toga da se diskutuje ili bilo šta stavi pod lupu, niti sam napisao da je problem da se to napiše. Ok.izvini ako sam zvučao grubo 1
DJ_Vasa Posted April 23 Posted April 23 4 hours ago, Geronimo said: Probajte da ne osudite previse. A ko bi normalan osuđivao ili bilo šta zamerao? I studenti i profesori su uradili lavovski deo posla, a čak i da sutra kažu da prekidaju blokade i da se vraćaju na natavu, zaslužili su orden. Ne smomo zaboraviti ni prosvetu, advokate, zaposlene u kulturi, glumce, muzičare, knjižare, restorane, kafiće i sve ostale koji su se bar minimalno odazvali pozivu na štrajk, a plata imz avisi ili od budžeta ili od onoga što sami svakodnevno zarade. Možda zameraju neki jedači govana sa tnjitera i tome slično, ali tome ne treba pridavati pažnju. Svaka čast i rektoru koji je danas otresao Mazuta k'o slinu, a imao je još dosta dobrih poteza. I ne, ne bi trebalo zamerati ni ako je nekome problem zbog plate jer ni zaposleni na univerzitetima ne žive od vazduha. 11
mrd Posted April 23 Posted April 23 2 minutes ago, DJ_Vasa said: I ne, ne bi trebalo zamerati ni ako je nekome problem zbog plate jer ni zaposleni na univerzitetima ne žive od vazduha. Nikome se ne sme zameriti zbog plate, osim ovima koji su kurve i koji su dolazili za pare. Ti koji su placeni da pljuju, su dno dna koje Srbiji ne treba. Covek koji je slep kod ociju i jos primi pare da nesto pozitivno u zivotu ocrni je NULA. 1
DJ_Vasa Posted April 23 Posted April 23 15 minutes ago, mrd said: Nikome se ne sme zameriti zbog plate, osim ovima koji su kurve i koji su dolazili za pare. Ti koji su placeni da pljuju, su dno dna koje Srbiji ne treba. Covek koji je slep kod ociju i jos primi pare da nesto pozitivno u zivotu ocrni je NULA. Ma dobro, to je posebna vrsta govana o kojima ne treba ni trošiti reči.
Klotzen Posted April 23 Posted April 23 Ja mislim da će online nastava da uništi jedinstvo studenata. Sada će verovatno da menjaju zakone da to ubace za fakultete. Škola moje bratanice koja je bila u totalnom bojkotu je krenula ove nedelje online, poklekli su posle pola godine i krenuli sa radom. Roditelji SNS-ovci su odma poslali decu pa su onda i ovi ostali uradili isto. Slično će pokušati i na univerzitetima, jedino nisam siguran za te neke fakultete tipa medicine da li je to uopšte moguće za sve predmete, ali neke sigurno mogu tu da provuku.
DJ_Vasa Posted April 23 Posted April 23 5 minutes ago, Klotzen said: Ja mislim da će online nastava da uništi jedinstvo studenata. Sada će verovatno da menjaju zakone da to ubace za fakultete. Škola moje bratanice koja je bila u totalnom bojkotu je krenula ove nedelje online, poklekli su posle pola godine i krenuli sa radom. Roditelji SNS-ovci su odma poslali decu pa su onda i ovi ostali uradili isto. Slično će pokušati i na univerzitetima, jedino nisam siguran za te neke fakultete tipa medicine da li je to uopšte moguće za sve predmete, ali neke sigurno mogu tu da provuku. Ne znam da li fakulteti imaju mogućnost za to. Tokom korone su i škole i fakulteti držali online nastavu, ali od kuće. Baš me zanima šta bi se desilo ako neki fakulteti imaju manji broj kompjutera od profesora i asistenata, ili ako su im kompjuteri običan PC bez kamere i mikrofona. Sad kad su im uzeli plate, oni 'ladno mogu da kažu da nemaju od čega da plate internet ili da kupuju novi laptop. A koliko znam, poslodavac je dužan da obezbedi sredstva za rad.
Geronimo Posted April 23 Posted April 23 2 hours ago, Drug Crni said: ... Evo i sada - tri univerziteta su se izjasnila za plan neke vrste prelazne vlade,a BU ćuti? Nedeljama. Zašto ćute? U čemu je problem? ... Kazu da je ovo tema vec neko vreme i da se razmatra, artikulise... Pak, sad nagadjam, rekao bih da ne postoji dovoljna kriticna masa u smislu broja plenuma koja je nedvosmisleno za istupanje na ovom polju. Mislim, sta ocekivati, nisu uspeli da izglasaju (da imaju 2/3 ili 3/4 vecinu, ne drzi me za rec) da je 4ti zahtev ispunjen (a jeste, i de fakto i de jure), a kamoli ovako skakljivu temu... Mada, sve se nadam da ima pomaka na ovom polju... 2 hours ago, tomas.hokenberi said: Znam da nije AV-ova motivacija unapređenje rada fakulteta, ali jedan od najvećih nedostataka naših Univerziteta je upravo to što predstavljaju "zajednicu fakulteta" a ne jedinstveni Univerzitet. Pa tako svaki fakultet koji ima matematiku u svom programu ima svoju katedru za matematiku itd. A normalno bi bilo da ljudi sa Matematičkog fakulteta drže matematiku svima, sa Fizičkog da drže fiziku svima, predmete iz oblasti Elektrotehnike i Računarstva treba da drže profesori ETF-a, a ne da Mašinski, Tehnološki, Saobraćajni, Rudarsko-Geološki i možda još neki ima svoju zasebnu katedru za elektrotehniku itd. Isto važi naravno i za društvene nauke. Da zivimo u normalnoj zemlji verovatno bih se slozio - ne bi vecina svetskih univerziteta bila tako ustrojena da to ne valja. Banalan primer, neki softverski distributeri ne zele pricati sa fakultetima jer su mali, vec samo univerzitetima... Pak, u slucaju BU promena na ovakav rezim bi bila tektonska i prilicno sam uveren da bi se zavrsilo rasparcavanjem... Ima tu toliko neslganja i nelogicnosti oko maticnosti, ali nek bude to tema za buduce nas, kad ova muka prodje 😉 46 minutes ago, Klotzen said: Ja mislim da će online nastava da uništi jedinstvo studenata. Sada će verovatno da menjaju zakone da to ubace za fakultete. Škola moje bratanice koja je bila u totalnom bojkotu je krenula ove nedelje online, poklekli su posle pola godine i krenuli sa radom. Roditelji SNS-ovci su odma poslali decu pa su onda i ovi ostali uradili isto. Slično će pokušati i na univerzitetima, jedino nisam siguran za te neke fakultete tipa medicine da li je to uopšte moguće za sve predmete, ali neke sigurno mogu tu da provuku. Ovo je potpuno opravdana briga. Ja ovo dozivljavam kao trku - da li ce se kreirati politicki zahtev iza koga ce stati studenti u blokadi i ceo Univerzitet i lancanom reakcijom druge institucije i toliko pominjani zborovi (uz pocetak neke vrste nastave, sto tad pada u drugi plan), ili nece doci do jedinstva i nastava ce posvadjati studente i profesore, ali i studente medjusobom, i profesore medjusobom. Moguc je i treci scenario, da se nastava negde i nekad drzi, negde nekad blokira, ali ne vidim to kao dobru, ni realnu opciju. Sat kuca... 2
badenac Posted April 23 Posted April 23 5 minutes ago, Geronimo said: Kazu da je ovo tema vec neko vreme i da se razmatra, artikulise... Pak, sad nagadjam, rekao bih da ne postoji dovoljna kriticna masa u smislu broja plenuma koja je nedvosmisleno za istupanje na ovom polju. Mislim, sta ocekivati, nisu uspeli da izglasaju (da imaju 2/3 ili 3/4 vecinu, ne drzi me za rec) da je 4ti zahtev ispunjen (a jeste, i de fakto i de jure), a kamoli ovako skakljivu temu... Mada, sve se nadam da ima pomaka na ovom polju... Da zivimo u normalnoj zemlji verovatno bih se slozio - ne bi vecina svetskih univerziteta bila tako ustrojena da to ne valja. Banalan primer, neki softverski distributeri ne zele pricati sa fakultetima jer su mali, vec samo univerzitetima... Pak, u slucaju BU promena na ovakav rezim bi bila tektonska i prilicno sam uveren da bi se zavrsilo rasparcavanjem... Ima tu toliko neslganja i nelogicnosti oko maticnosti, ali nek bude to tema za buduce nas, kad ova muka prodje 😉 Ovo je potpuno opravdana briga. Ja ovo dozivljavam kao trku - da li ce se kreirati politicki zahtev iza koga ce stati studenti u blokadi i ceo Univerzitet i lancanom reakcijom druge institucije i toliko pominjani zborovi (uz pocetak neke vrste nastave, sto tad pada u drugi plan), ili nece doci do jedinstva i nastava ce posvadjati studente i profesore, ali i studente medjusobom, i profesore medjusobom. Moguc je i treci scenario, da se nastava negde i nekad drzi, negde nekad blokira, ali ne vidim to kao dobru, ni realnu opciju. Sat kuca... Plenumi moraju da se posvete borbi za ispunjenje svojih zahteva i odbrani fakulteta i visokog skolstva a ne da brinu o sastavu REM-a. Fakulteti su pod zestokim napadom(videti sta se dogadja na RAF-u) .Ovaj napad nije nikakvo iznenadjenje.Za njega se u akademskoj zajednici znalo jos krajem februara a plenumi,koji se hvale da su uvek tri koraka ispred,nemaju odgovor na njega. 1
badenac Posted April 23 Posted April 23 (edited) Ovo sto je kolega Geronimo rekao,moze da se vidi na intervjuu ispod: Ako svi studenti padnu godinu,sledece skolske godinje ce fakulteti dobiti pare samo za brucose.Mada,nije mi jasno da, ako padne godinu,student odmah ide na samofinansiranje? Edited April 23 by badenac
mrd Posted April 23 Posted April 23 22 minutes ago, badenac said: Ovo sto je kolega Geronimo rekao,moze da se vidi na intervjuu ispod: Ako svi studenti padnu godinu,sledece skolske godinje ce fakulteti dobiti pare samo za brucose.Mada,nije mi jasno da, ako padne godinu,student odmah ide na samofinansiranje? Ako svi studenti padnu godinu, onda ce morati da plate skolarinu i sve one laboratorijske i auditorne vezbe koje nisu odslusali. Univerzitet nece dobiti pare za te studente, ali ce se finansirati od studenskih skolarina. Ne vidim zbog cega je ovde sada panika oko toga. Voleo bih da vidim idiote koji obore sve studente. Ne rebaju studenti da padnu, vec vlada! Ljudi moji:"Da li je ovo moguce?" 1
mrd Posted April 23 Posted April 23 48 minutes ago, mrd said: Voleo bih da vidim idiote koji obore sve studente. Uh. Laban je valjda vec otisao u penziju, ako nije umro. 🙂 Sete me ovako neki detalji, na moje studentske dane. Nema sanse da svi studenti ponavljaju godinu i da moraju da plate. Najverovatni je ce se cela godina ponistiti i sve iz pocetka, a brucosi ce da se zakace za svoje kolege od prosle godine i bice dupla prva godina na svim fakultetima.
Helena Posted April 23 Posted April 23 "Blokada RTS-a zločin bez presedana" Predsednik RS. Pored svih zločina, eto, građani i studenti su nam najveći zločinci. Inače, RTS je ovo preneo sa Pinka. A Prle kuri li kuri, ubacuje i republiku srpsku i Crnu Goru. Da, da, RTS treba ugasiti.
goldberg bcd Posted April 23 Posted April 23 (edited) 4 hours ago, DJ_Vasa said: A ko bi normalan osuđivao ili bilo šta zamerao? I studenti i profesori su uradili lavovski deo posla, a čak i da sutra kažu da prekidaju blokade i da se vraćaju na natavu, zaslužili su orden. Ne smomo zaboraviti ni prosvetu, advokate, zaposlene u kulturi, glumce, muzičare, knjižare, restorane, kafiće i sve ostale koji su se bar minimalno odazvali pozivu na štrajk, a plata imz avisi ili od budžeta ili od onoga što sami svakodnevno zarade. Možda zameraju neki jedači govana sa tnjitera i tome slično, ali tome ne treba pridavati pažnju. Svaka čast i rektoru koji je danas otresao Mazuta k'o slinu, a imao je još dosta dobrih poteza. I ne, ne bi trebalo zamerati ni ako je nekome problem zbog plate jer ni zaposleni na univerzitetima ne žive od vazduha. Dobro, mozda su zasluzili orden, ali sa normalizacijom svega u Srbiji mozemo da zaboravimo da cemo ikada imati slobodne izbore i smeniti vlast do Vodjine smrti (a i to samo zato sto njega bas briga da odredjuje naslednika na tronu). Eto, sve proradi, zahtevi nisu ispunjeni, pricamo kako vlast treba da se menja na izborima, a ti izbori ce biti u martu 2027. kada ce sve ovo biti davna proslost. I sta onda? Opet neki Djilas koji ce da prica kako "je SNS izgubio izbore, nema sanse da dobiju" i nesto ce se promeniti kao svih ovih godina koje su prohujale pod mahacem pesnicama? Ili, jos gore, onda cemo kao da ga nasilno smenimo, pa kako kada ni sada ne mozemo nista? Sve dok drzava funkcionise i sve dok je sve prividno OK, Vucic ce nesmetano da vlada, da razbija na izbora i mase pesnicama u znak radosti jer "sam ih opet sve pobedio". Jedini nacin je bio (ili je jos uvek) da se posalje poruka svima i spolja i u zemlji, da drzava vise nece moci da funkcionise dok god su Vucic i ekipa lopova i lazova na vlasti. Dakle, izbor je ili raspad sistema ili promena vlasti. Nego smo mi izgleda da sistem funkcionise pa da onda smenimo vlast. E pa, tako ne moze i nikada nije ni moglo. Tako da, ako fakulteti budu radili posle svega ovoga i pocne da se prica o pripremi za izbore 2027. treba se prestati nadati nego da cekamo nasu ili vodjinu prirodnu smrt da se sve ovo zavrsi. Pa sta se prvo desi. Edited April 23 by goldberg bcd 1
badenac Posted April 23 Posted April 23 2 hours ago, mrd said: Ako svi studenti padnu godinu, onda ce morati da plate skolarinu i sve one laboratorijske i auditorne vezbe koje nisu odslusali. Univerzitet nece dobiti pare za te studente, ali ce se finansirati od studenskih skolarina. Ne vidim zbog cega je ovde sada panika oko toga. Voleo bih da vidim idiote koji obore sve studente. Ne rebaju studenti da padnu, vec vlada! Ljudi moji:"Da li je ovo moguce?" Potpuno se slazem sa vama. Potrebno je da plenumi daju listu tuzioca za VJT,listu sudija za odgovarajuce sudije,listu sudija Ustavnog suda.Nakon toga neka pozovu gradjane da im pomognu da osmisle i ustolice ove osobe.No,ovo sto pisem je trebalo raditi posle Sretenja.Sada ne moze jer su fakulteti pod napadom a plenumi,jos jednom ponavljam, ne pokazuju na koji nacin ce ih spreciti. Odbrana fakulteta i samih studenata je sada prvenstveni zadatak plenuma pa onda gradjana a nikakve opsade RTS-a. 1
Son_of_a_gun Posted April 24 Posted April 24 8 hours ago, mrd said: Uh. Laban je valjda vec otisao u penziju, ako nije umro. Auh odakle iskopa ovog lika. Jedna od jačih uspomena iz vremena mog studiranja na ETFu. Kod njega sam polagao Algebru. I položio. 😁 Jedina jača uspomena je Sociologija po knjizi Mire Marković. Kakve su tu gluposti bile ispisane. Papir trpi sve. 2
berti Posted April 24 Posted April 24 https://informer.rs/politika/vesti/1011328/deklaracija-pobunjenog-univerziteta Ovo je strašno, ovo je poziv na linč. Dvoje sa ovog spiska za odstrel su mi prijatelji. Ljudima ne daju plate, oznaceni su kao mete. Unistavaju im zivote. To je zrtvovanje, dok poslanici fino iz meseca u mesec primaju plate i silne pare za svakog poslanika.. Gledam juce onog Lazovica na Novoj. Nevena ga pritiska i pita da li bi se povukli ako studenti naprave jedinstvenu listu jer su najpopularniji. Jok, čovek veli da ne vidi razlog za to. Nacionalni zatvor sa alatkama iz doba inkvizicije. Ni manje, ni vise. Za sve, za one koji ovo čine, za one koji ovo dozvoljavaju, za one koji su "morali" 7
Don Dusko Posted April 24 Posted April 24 1 hour ago, berti said: https://informer.rs/politika/vesti/1011328/deklaracija-pobunjenog-univerziteta Ovo je strašno, ovo je poziv na linč. Dvoje sa ovog spiska za odstrel su mi prijatelji. Ljudima ne daju plate, oznaceni su kao mete. Unistavaju im zivote. To je zrtvovanje, dok poslanici fino iz meseca u mesec primaju plate i silne pare za svakog poslanika.. Gledam juce onog Lazovica na Novoj. Nevena ga pritiska i pita da li bi se povukli ako studenti naprave jedinstvenu listu jer su najpopularniji. Jok, čovek veli da ne vidi razlog za to. Nacionalni zatvor sa alatkama iz doba inkvizicije. Ni manje, ni vise. Za sve, za one koji ovo čine, za one koji ovo dozvoljavaju, za one koji su "morali" Ajoj mnogo lako se koristi termin teroristi mamu im jebem uredjivacku.
Knipex Posted April 24 Posted April 24 (edited) Danas učenici srednje škole, ne znam koje, kreću, odnosno verovatno su već krenuli peške iz Beograda za Novi Sad. Oko 800 učenika je broj koji je pomenut u viber grupi našeg zbora pošto se priprema doček i ručak. Trebali bi da prespavaju u Inđiji. Edited April 24 by Knipex 13 3 1
DameTime Posted April 24 Posted April 24 Ne videh da je neko preneo - izgleda 3.5. okupljanje u Šapcu 2
Čvarkov Posted April 24 Posted April 24 https://n1info.rs/vesti/studentkinja-kojoj-je-zabranjen-ulazak-u-srbiju-kljucni-svedok-napada-batinasa-na-pravnom-fakultetu/?fbclid=IwY2xjawJ3JcpleHRuA2FlbQIxMQABHtZC9WqieNAwkos293cy0Xw9UIfQupwjLRAcfB6Zms5HNu8SK6KyeVHaDMsH_aem_PrqYx71yR40570UXPhQ1yQ
Plavi Dres Posted April 24 Posted April 24 37 minutes ago, DameTime said: Ne videh da je neko preneo - izgleda 3.5. okupljanje u Šapcu A koliko vidim Loznica je zakazana za 9. maj. 1
Recommended Posts