Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Što se tiče tvitera-ovog čoveka su uhapsili, pa pudtiči, iščitajte malo profil, dosta toga piše iz prve ruke.

https://x.com/DrugaSrbijaBis/status/1898670837462339859?t=COVsGV-m3pfi5mFRxzIkzQ&s=19

Ne ovaj, nego Kristal Met Dejmon.

Ako sam dobro shvatila, sin mu je u pritvoru, (nisam dobro shvatila, drugog čoveka je)

Ovde vam niz nazovi ćacija, vrlo interesantno-svet, pa i virtuelni je mali.

Edited by Helena
  • Like 3
Posted
2 hours ago, shonke said:

Izgleda fizički napad na šljama Selakovića uopšte nije bio fizički napad. 

Ima i slika rešenja o zadržavanju u kom se vidi da debili ne umeju ni datum da promene. 

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/danas-saznaje-nije-bilo-fizickog-napada-na-nikolu-selakovica/

Može biti da su se i dogovorili sa njim da verbalno napadne Selakovića. Njima je samo bitno da taj napad dovedu u vezu sa Šolakom što se vidi iz načina izveštavanja. Kad već nisu mogli da podmite nikog ko još uvek radi onda je dobar i ovaj što je bivši radnik.

Posted
3 hours ago, nemanjaol said:

Nekako mi deluje da je ovde počela da se gradi neka dublja promena i da na krilima ovog studentskog pokreta i načina organizovanja može da se napravi nešto što bi moglo da promeni odnos ljudi prema društvu. Da nam svane malo ovde.

To je tacno, i cak mozemo da budemo rodonacelnici jednog novog drustva, pre svega u Evropi, jer nijedna drzava i sistem nema odgovor protiv istovremenog prestanka rada fakulteta od strane svih studenata. Ljudi nisu svesni koji je ovo nivo solidarnosti, ja kada sam studirao bilo je mucki tesko organizovati 5 coveka za fudbal sa tvog fakulteta, a da svi istovremeno sa svih fakulteta odjednom blokiraju fakultet bi tad bio scenario iz nekog filma Christophera Nolana. Drustvene mreze i ubrzana informacija ima i svojih prednosti, kao sto vidimo.

I sledecu vlast ce cekati isti problem cim nesto zabrljaju, jer se sad zna recept.

• Like 6
Posted
11 minutes ago, diego said:

To je tacno, i cak mozemo da budemo rodonacelnici jednog novog drustva, pre svega u Evropi, jer nijedna drzava i sistem nema odgovor protiv istovremenog prestanka rada fakulteta od strane svih studenata. Ljudi nisu svesni koji je ovo nivo solidarnosti, ja kada sam studirao bilo je mucki tesko organizovati 5 coveka za fudbal sa tvog fakulteta, a da svi istovremeno sa svih fakulteta odjednom blokiraju fakultet bi tad bio scenario iz nekog filma Christophera Nolana. Drustvene mreze i ubrzana informacija ima i svojih prednosti, kao sto vidimo.

I sledecu vlast ce cekati isti problem cim nesto zabrljaju, jer se sad zna recept.

Ja bih ovo stavio na malo širi nivo. Jeste da su studenti solidarni 100%, ali sada je i društvo počelo da shvata šta je solidarnost. Nisu solidarni samo studenti, već i običan svet, bez obzira na stepen obrazovanja, profesiju, društvenu pripadnost i slično.

12 minutes ago, Smrtokapa said:

https://www.instagram.com/share/p/_vMIdtvQB

Ominous name ali ok. Možda je vreme da i njega povratimo kao što smo zastavu.

Mislim da se iza brega javlja nešto mnogo šire od protesta koji pripadaju samo studentima. U ovom trenutku deluje kao najava katarze.

Posted

Danas sam u povratku sa Ade kod tržnog centra video kolonu koju je predvodila policija, a pratili su je kombi i par automobila. Zastali su kod trafike,a iz kombija je izašlo nekoliko onih šablona 'navijača', crne majice, crne kačketi, nakupovali Hajnekena i kreću dalje.

Zapadne mi za oko da je kombi bio registarskih tablica - KO (Kovin). Setih se onda onog snimka telefonskog razgovora što je osvanuo pre neki dan. E pa ko je to ispratio, uspeli su na kraju da ih skupe 15-ak...

Posted

I u Kragujevcu i u Nisu je bilo bar po 200k ljudi, nema trika da bude ispod toga u Beogradu, i to je najpesimisticnija procena. Pa na Slaviji je bilo 100k pre skoro 3 meseca, a od tada se pumpa mnogo jace. Pricamo cisto o brojnosti, e sad sta ce se desavati i za sta ce to biti dovoljno bumo videli. 

Posted
1 hour ago, Klotzen said:

Može biti da su se i dogovorili sa njim da verbalno napadne Selakovića. Njima je samo bitno da taj napad dovedu u vezu sa Šolakom što se vidi iz načina izveštavanja. Kad već nisu mogli da podmite nikog ko još uvek radi onda je dobar i ovaj što je bivši radnik.

Ne verujem (mada svašta je moguće). Prosto ljudima je već pun kufer te mafije, neko pičkaranje nikad nije isključeno, još ako je stvarno bilo neke razmene oko parking mesta...

Posted

Ćujem da je uspeo ucenama i pritiscima da nakupi neke ljude  sa Kosova da dođu da ga brane. Kako će ih predstaviti videćemo, studenti nisu, ali nisu ni većina ovih što su tu par dana. Lojalisti nisu, verovatno će im izmisliti neki naziv. Rečeno im ke da se očekuje da tu ostanu 25 dana.

Posted

Uh, ovo sa zborovima je fantastičan scenario, ne znam samo koliko je realan. 

Ali ok, svakako je bilo jasno da studenti ne mogu sami da promene društvo, pa ćemo videti i postoji li kritična masa u društvu za tako nešto.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Marvin said:

Uh, ovo sa zborovima je fantastičan scenario, ne znam samo koliko je realan. 

Ali ok, svakako je bilo jasno da studenti ne mogu sami da promene društvo, pa ćemo videti i postoji li kritična masa u društvu za tako nešto.

Na kraju me neće iznenaditi ni Anarhistička Republika Srbija. :classic_biggrin:

Nemam pojma, deluje nemoguće u društvu u kome je problem da se organizuje normalna skupština stambene zajednice, ali do pre neki mesec mi je delovalo nemoguće da u mom društvu prestane da se koristi zajebancija "studenti su govna" pa se i to desilo.

• Like 1
Posted

Što se tiče studenata 2.0, slažem se da im ne treba pridavati značaj. Dovoljan je jedan obilazak Šarovića jer ga najviše ljudi prate, da što više ljudi vide kakav se talog tamo skupio i o čemu se tu zapravo radi, ako postoji još neko kome nije jasno?! Nezakonito hapšenje u lajvu je samo plus da potvrdi na šta su spremni. Ne pišem o Šaroviću kao heroju, daleko od toga, ali eto dosta toga nakaradnog što dolazi od ove vlasti može se videti u jednom videu. I ova identifikacija nakaza po društvenim mrežama je takođe korisna. Ostatak vremena pustiti ih tamo da smrde.

• Like 3