Урош19 Posted February 12 Share Posted February 12 1 hour ago, deez nuts. said: Ovde u vrhu sns (insajd info) ocekuju 80k ljudi Ja sam čuo da su obezbedili oko 2700 buseva iz Bosne i Srbije za SM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 10 minutes ago, NMX said: E taj me deo brine. Čuj brine, kao da to nije poenta uplitanja Telekoma u dil između dva privatna investitora. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted February 12 Share Posted February 12 Msm da ova hapsenja po EPS-u je pretnja Vucka i pokusaj da se dovedu u red.. Da se ne pobune... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 12 Share Posted February 12 Just now, Beonegro said: Čuj brine, kao da to nije poenta uplitanja Telekoma u dil između dva privatna investitora. Verovao ili ne, na stranu jasna namera gušenja medija, Telekom je u celom dilu od starta pikirao i gastose. Ta Lučićeva bolesna potreba da se širi van okvira Srbije, pa Telekom zaređao po austrijama, nemačkama a saće i po amerikama, tako i ovo što su uzeli sve što je UG imao za satelit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Dres Posted February 12 Share Posted February 12 7 minutes ago, nemanjaol said: Svakako UG ostaje vlasnik svih medija koje su držali u Srbiji, videćemo kakav će dil napraviti sa novim vlasnicima SBB-a i šta su im generalno planovi sa tim delom biznisa. Kapiram šta kažete u smislu da će biti manje para za te kanale verovatno i da će krenuti da se krune, ali ponovo ne vidim poslovnu logiku da se svedu na Prvu/B92 Kao da bilo šta na ovdašnjem "medijskom tržištu" ima neku logiku. Čemu služe i ove druge televizije K1, Tanjug, Kurir, Euronews i da ne nabrajam dalje. Poprilično sam siguran da tu nema nikakve isplativosti. Sve je to politika i zaizimanje prostora, a njihovi programi su 50 nijansi jednog istog. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 1 minute ago, NMX said: Verovao ili ne, na stranu jasna namera gušenja medija, Telekom je u celom dilu od starta pikirao i gastose. Ta Lučićeva bolesna potreba da se širi van okvira Srbije, pa Telekom zaređao po austrijama, nemačkama a saće i po amerikama, tako i ovo što su uzeli sve što je UG imao za satelit. Neam pojam, a i ne želim da znam čime se bave radikali i njihovi kvislinzi, nego sam se sad iznervirao što ELTV ne radi u Francuskoj (zbog katarskih kamilara iz BEIN sports) i što ću morati da budžim sa VPN-om, što vjerovatno znači da više neću moću da gledam EL po JUS-u, na velikom ekranu i ležeći na trosjedu. Inače ovo od danas radikalsko govno odjavljujem najkasnije na jesen, po potrebi i prije, ako vidim da skrnavljenje odmah kreće. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 12 Share Posted February 12 18 minutes ago, djura.net said: Meni ovde treba pojasnjenje. Kako je i kad SBB bio monopolista? Jedini monopolista na nasem trzistu je mts (ili Telekom, kako ga ko zove) koji uz pomoc drzavnih mehanizama preskace i zaobilazi trzisnu utakmicu. Inace je tajming za ovu 'transakciju' vrlo diskutabilan i meni bas ledi krv u zilama, sve i da nisam procitao onu izjavu sa Happyja. Bas me zanima koliko se dugo o ovome odlucivalo i koji su igraci sve bili za stolom. Za mene krajnje onespokojavajuc dogadjaj sa nepredvidivim posledicama. Napisao sam do kada je SBB bio monopolista. Pritom monopol, ako je priroda posla takva da jedini imaš neki proizvod ili uslugu a ne zloupotrebljavaš to - nije zabranjen. SBB svakako jeste zloupotrebljavoa to sve do neke 2016. dok Telekom nije krenuo da zida optiku i da pravi svoj monopol na način na koji si opisao 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted February 12 Share Posted February 12 N1/NovaS ne mogu biti profitabilne televizije i ovo je korak ka njihovom gasenju ili komercijalizovanju kao sto je uradjeno sa B92 (a znamo na sta to lici sada). N1/NovaS su zivele zahvaljujuci SBBu. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
handys Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) Oduvek su mediji bili samo jedna komponenta otpora, i nikad odlučujuća. Tradicionalni mediji su prevaziđeni. Borba se vodi na društvenim mrežama, a ovo sad sto se podiglo nije imalo veze ni sa novom, n1, vidljivoscu opozicije... Biće naravno šteta ako se ugase, ali verujem dok ima profesionalaca koji čine ovakve medije, biće i sadržaja. Edit: Da dodam, ovi zreli pozivi na promenu institucija nisu kao takvi došli ni od analitičara sa nove i n1, ni od političara. I to je ono što treba da ostane trajno uklesano kod svih. Ovi studenti pokazuju šta znači biti građanin i ova mesta što ustaju odazivaju se na to. Edited February 12 by handys 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted February 12 Share Posted February 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted February 12 Share Posted February 12 30 minutes ago, Kooineeperk said: N1/NovaS ne mogu biti profitabilne televizije i ovo je korak ka njihovom gasenju ili komercijalizovanju kao sto je uradjeno sa B92 (a znamo na sta to lici sada). N1/NovaS su zivele zahvaljujuci SBBu. Nažalost. Možda ne sada ali uskoro - da. Ono što je meni ovde najveći problem, na stranu opasnosti da ode N1 je zapravo spoznaja da ljudi ne razumeju da se ovde oslanjamo godinama na privatni biznis jednog čoveka i/ili investicionog fonda i polažemo nade da će to da pomogne u rušenju vlasti. Delom jeste pomoglo ali stepen naivnosti većine (evo kolege čudom ne mogu da se načude kako sad to) koja ne razume šta je privatni poslovni interes je fascinantan. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted February 12 Share Posted February 12 1 minute ago, Miki28 Teoljub said: Ovo znači da će biti Arena na SBB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nbg88nbg Posted February 12 Share Posted February 12 nemojte padati na ove info od sbb-a dobili su instrukcije sta da govore ljudima i ne mora da znaci da ce biti tako,a kako ce biti znace se tek mesecima kasnije info iz UG 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted February 12 Share Posted February 12 Jel ovo Vučić kačio fejk poruke iz Amerike i Kine na instagram? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 12 Share Posted February 12 4 hours ago, Klotzen said: N1 je gubitaš ali je donosio indirektan profit SBB koji je pokrivao njihove troškove. Bez SBB ova televizija će se svesti na nešto slično kao KTV. Nova S će takođe morati da kreše informativu jer će kontrolom reklama nepomenik moći i na nju da utiče. Velika pobeda parizera, jedino što je dobro je da ih neće odma seći tako da će ispratiti ove proteste. Medijski se vraćamo u 2014. Opoziciji će sada biti nemoguće da se obrate onih 70% ljudi koji se informišu preko TV. Ovo vise lici na 99tu kada je Milosevic zatarabio bukvalno sve medije van njegove kontrole. Sada je to uradjeno po Putinovom receptu, jednostavno drzavnim parama kupis one koji ti se ne svidjaju i promenis im uredjivacku politiku. Solak kao ni Matic pre njega nije usao u biznis da bi menjao Srbiju, vec da bi zaradio. Kada mu se ukazala prilika keshirao i sada moze da ceka od Vucica da ga postavi na neku protokolarnu funkciju. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 31 minutes ago, nbg88nbg said: nemojte padati na ove info od sbb-a dobili su instrukcije sta da govore ljudima i ne mora da znaci da ce biti tako,a kako ce biti znace se tek mesecima kasnije info iz UG Ono što se u pozadini dešava je da zapravo đilasšolak kupuje vučića da više ne može da se pojavljuje na rtspinkkurirhepi TV 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted February 12 Share Posted February 12 Ostaje jedina nada da studenti izdrze. SBB...svetlo u tami...Cim se pojavila mrsna ponuda... Bas je mrcina spucala ovolike pare, a da ostanu Nova i N1. Mozda jos neki mesec. Ne izdrze li studenti, eto nama Severne Koreje. Da se spremi sin Danilo, jebac pevaljki i huligan nedonosce, da preuzme vlast kad dođe vreme. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) Haha Edited February 12 by srlepajce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) 5 hours ago, nemanjaol said: U svakom slucaju sigurno je u interesu novih vlasnika da zadrze United Group kanale posto je to glavni razlog za vecinu ljudi da koriste sbb. Tacno. Ne gledam ni jedan sportski kanal ali sam pustila da mi stan izbuse kao svajcarski sir kad su mi uvodili kablovsku iz SBB a. Internet im je grozan, stalno imaju neke tehnicke probleme sa emitovanjem programa, cutim i ne menjam ih samo zbog N1 i n kanala. I bas mi je danas onako, gadno, sto nenadlezna institucija ima razloga da se raduje, nije smelo da se dogodi bas sad. Nama od 65+ i nije tako lako da se prebacujemo sa jednog medija na drugi a da tom drugom mozes da verujes. Devedesetih sam slusala radio stanice Slobodna Evropa i Pescanik, drzala sam tranzistor u fioci radnog stola i 1 slusalicu u uhu i tako sam radila, da ne propusttim vazne dogadjaje, sad opet muka da dodjes do objektivnih informacija, dokle bre? Ekipi N1 bih podigla spomenik zbog nacina na koji prenose in live sve oko sudentskih i gradjanskih protesta. Ima starijih i bolesnih koji ne mogu na ulice ali zahvaljujuci toj shacici reportera N1 mozemo da svedocimo istoriji, hvala im do neba. Edited February 12 by Pletilja 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 2 minutes ago, Pletilja said: Devedesetih sam slusala radio stanice Slobodna Evropa Uzgred, i Slobodnoj Evropi je omča oko vrata, zahvaljujući dnevnoj dozi i nazi-boyu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted February 12 Share Posted February 12 Pa dobro, taman cemo videti koliko su zapravo mediji bitni. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted February 12 Share Posted February 12 5 minutes ago, McLeod said: Pa dobro, taman cemo videti koliko su zapravo mediji bitni. Ja vidim svaki put kad odem kod mojih kući 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted February 12 Share Posted February 12 U sustini rts da se oslobodi ostali ne bi ni bili bitni 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted February 12 Share Posted February 12 4 hours ago, deez nuts. said: Ovde u vrhu sns (insajd info) ocekuju 80k ljudi Pa kad placaju i ljude koji regrutuju random ljude. 1500 din po coveku. Mog ortaka (koji nema ni nikakve veze sa SNS-om, ali se bavi spedicijom, kontakti i picke materine) zvao neko od njih da mu nudi da regrutuje neke ljude, i za svakog dobija po 1500din Link to comment Share on other sites More sharing options...
implant Posted February 12 Share Posted February 12 1 hour ago, berti said: Ostaje jedina nada da studenti izdrze. SBB...svetlo u tami...Cim se pojavila mrsna ponuda... Bas je mrcina spucala ovolike pare, a da ostanu Nova i N1. Mozda jos neki mesec. Ne izdrze li studenti, eto nama Severne Koreje. Da se spremi sin Danilo, jebac pevaljki i huligan nedonosce, da preuzme vlast kad dođe vreme. Ne znam, meni nekako deluje da posle ovoga (šta god bude bio rezultat protesta) stvari teško mogu da se vrate na staro, kamoli da odu u pravcu Severne Koreje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts