Jump to content

Vox Left - Vox Right - Cancel, Retry?

DameTime

Recommended Posts

6 minutes ago, Kronostime said:

Covek se ubio zbog njenih dokazano laznih optuzbi o silovanju - sta ti vise treba?

To sto je neko zenskog roda ne znaci da nije sposobno za zlocin i da je oslobodjeno odgovornosti.

Razlozi mogu biti  brojni, pocev od "rekao joj je da je debela i da nikad nece smrsati" preko "ima 100 boljih od tebe" do "nisi jedina"

90% zenskog sveta na ovo poteze svako oruzje pri ruci i to bi trebalo da se vodi kao homicid?

Može neka statistika, koliko je to muškaraca stradalo od ruke svoje partnerke nakon što su izgovorili nisi jedina, debela si ili ima 100 boljih od tebe?

Jer ja imam statistiku, u 2023. godini je na globalnom nivou bilo 51.000 žrtava femicida.

3 minutes ago, DameTime said:

Može neka statistika, koliko je to muškaraca stradalo od ruke svoje partnerke nakon što su izgovorili nisi jedina, debela si ili ima 100 boljih od tebe?

Jer ja imam statistiku, u 2023. godini je na globalnom nivou bilo 51.000 žrtava femicida.

Kad smo kod statistike - koliko je zrtava homicida na globalnom nivou?

6 minutes ago, Kronostime said:

Kad smo kod statistike - koliko je zrtava homicida na globalnom nivou?

Homicide (noun)

1 a person who kills another

2 a killing of one human being by another

Dakle, to nije rodno zasnovano nasilje sa smrtnim ishodom, tj. nije isto što i femicid, samo sa muškarcem kao žrtvom jelte.

Kao drugo, pitanje za tebe je koliko je muškaraca smrtno stradalo od svoje partnerke? Pošto iz upisa u upis izmišljaš sve luđe scenarije, u kojima žene potežu oružje na muškarce kada im kažu da su debele.

Sve to kako bi opravdao nevin dok se ne dokaže da je kriv narativ.

Za femicid je na odgovarajućoj temi objašnjeno šta je i zbog čega se (potražuje) da se tretira kao zaseban slučaj ubistva, legislativno gledano. Umesto što izmišljaš hipotetičke scenarije, ne bi bilo loše da se prvo edukuješ na temu.

• Like 1

2 hours ago, DameTime said:
3 hours ago, robespierre said:

Bukvalno sam u jednom od početnih postova ove diskusije napisao da su obe strane podjednako loše. 

Ne mogu dve ideje koje u osnovi imaju različite vrednosti, pri čemu je na jednoj strani dominantan faktor segregacije po boji kože, nacionalnom identitetu i religiji, da budu podjednako loše. 

Kao što je BB lepo objasnio, "woke ekstremista" ti neće upasti u kuću da te natera da menjaš pol. Ja kao antikapitalistički orijentisana osoba te neću terati da uradiš ovo ili ono (to što mi ovde diskutujemo je jedna priča, svakako te ne bih strpala u gulag zbog drugačijeg stava). 

Mislim da mešaš teme. Ne pričamo o woke ekstremistima danas (kojih je malo i nemaju nikakvu vlast), nego o ekstremnoj levici tokom istorije. Ali da ti isti woke ekstremisti imaju vlast - ne bi me čudilo da opet završimo sa nekim vrstama logora.

Ono gde se slažem je da je ekstremna desnica veći problem danas. Na žalost, iskoristili su ekcese i velike greške levice da bi prigrabili moć. A sada imamo situaciju gde fašizam i ksenofobija rastu, što može da donese ekstremniju levicu kao kontra reakciju i tako dalje, začarani krug. Fali nam centrista.

• Like 1

Just now, Smrtokapa said:

Taj stav je osnov pravnog sistema.

A pravni sistem je tekovina civilizacije.

Zamislite koliko bi tek diskriminicije, prekih sudova i pravdanih zločina bilo da nema te osnove koja kaže da osoba nije kriva dok se suprotno ne dokaže.

Zamislite taj haos tek.

To nije savršen sistem naravno, ali je osnov nekog sistema vrednosti civilizovanog društva. U suprotnom imao bi random linčovanja na ulici ili spaljivanje veštica.

2 minutes ago, DameTime said:

Dakle, to nije rodno zasnovano nasilje sa smrtnim ishodom, tj. nije isto što i femicid, samo sa muškarcem kao žrtvom jelte.

Kao drugo, pitanje za tebe je koliko je muškaraca smrtno stradalo od svoje partnerke? Pošto iz upisa u upis izmišljaš sve luđe scenarije, u kojima žene potežu oružje na muškarce kada im kažu da su debele.

Za femicid je na odgovarajućoj temi objašnjeno šta je i zbog čega se (potražuje) da se tretira kao zaseban slučaj ubistva, legislativno gledano. Umesto što izmišljaš hipotetičke scenarije, ne bi bilo loše da se prvo edukuješ na temu.

Statistika nasilja u zadnjih 50 godina te demantuje ako pogledas nasilje zena zbog neuzvracene ljubavi - potrazi presude i sudske procese zbog toga.

Nisu samo muskarci nasilnici, ma sta su ti ucinili pa si kivna na njih - to nije razlog, devojko, dete... bemliga stariji sam od tebe 30+ godina i znam o cemu pricam!

4 minutes ago, Darko said:

Mislim da mešaš teme.

Ne mešam ja ništa, nego je robespjer ispomerao stative, pošto ga levičarske ideje trigeruju. Vratio se 100 godina unazad kroz istoriju ali samo za levicu, pošto izgleda nemamo šta da analiziramo što se tiče uticaja fašizma i nacizma...

U najgorem slučaju, to je sve podjednako loše hehe

4 minutes ago, Darko said:

Ne pričamo o woke ekstremistima danas (kojih je malo i nemaju nikakvu vlast), nego o ekstremnoj levici tokom istorije. Ali da ti isti woke ekstremisti imaju vlast - ne bi me čudilo da opet završimo sa nekim vrstama logora.

Again, šta to propagiraju "woke ekstremisti" u 2025. godini, pa da na osnovu toga pričamo o potencijalnim gulazima i sl? 

Postoje jer je civilizacija šiti pojam od pukog sektora pravosuđa, ali je neotuđivi deo civilizovanog društva.

Pravni sistem može biti necivilizacijski naravno ali on nikad tako nije postavljen da bi se stvarao privid pravnde države. Tako kod nas imaš privid funkcionisanja institucija a u stvari ne funkcioniše ništa.

Ali upravo je tu kvaka. Sistem treba da se menja, ali je on takav kakav je i kako je postavljen jedino što imaš u smislu civilizacijske tekovina. Sve drugo je anarhija. Bojim se da bi to bilo višestruko gore nego li ovo sad što imamo.

2 minutes ago, Kronostime said:

Statistika nasilja u zadnjih 50 godina te demantuje ako pogledas nasilje zena zbog neuzvracene ljubavi - potrazi presude i sudske procese zbog toga.

Pošto nešto tvrdiš kao učesnik diskusije, tvoj zadatak je da pružiš bilo kakav argument za to što tvrdiš. Dakle, daj neku statistiku (ako je ima).

2 minutes ago, Kronostime said:

Nisu samo muskarci nasilnici, ma sta su ti ucinili pa si kivna na njih - to nije razlog, devojko, dete... bemliga stariji sam od tebe 30+ godina i znam o cemu pricam!

Opšte mesto koje nije tema trenutne rasprave.

Problem desničarenja u Srbiji se rešava za 24h. Očistiš službu po dubini, javno otvoriš arhive da svako može da vidi imena saradnika kao što su uradili Rumuni i Slovenci i gotova priča. Nijedan etablirani nacionalista nije iznikao spontano kao želja naroda za patriotskim ludilom, svi su oni bržljivo pakovani i medijski šprajcovani. Od klovna Vacića i Mice avetnice pa sve do Matije, Kovića i Antića, svi imaju ulogu spram intelektualnih kapaciteta. 

• Like 2

3 minutes ago, Kronostime said:

Tako je Kronose, to sto si stariji 30+ godina je presudno jer znači samo jedno. Da si stariji 30+.

Statistika 90%  pocinilaca femicida u svoju odbranu daje svoju verziju neuzvracene ljubavi " ja sam samo davo a a ona kurva nista"

• Like 4

1 hour ago, JPM said:

Šta je na kraju bilo sa onim glumcem, Kevinom Spejsijem?

On je valjda bio optužen za nedozvoljene polne radnje sa nekim dečakom.

Za nešto je proglašen nevinim a za nešto se nije ni sudilo, sud odbacio optužbe. Skoro je bio u nekoj emisiji i kukao kako je bankrotirao zbog suđenja.

Edit : Neko od svedoka za jedno od suđenja je valjda i umro pa se zbog toga nije sudilo. Sve u svemu, krajnje sumnjivo i najvrv je kriv. Sad je navodno gej

Edited by Урош19

1 hour ago, DameTime said:

Ne radi se o cancel-ovanju zbog neslaganja.

Na žalost, nisi u pravu. Mnoštvo profesora je izbačeno iz fakulteta jer se glasna rulja okomila na njih jer im se nisu sviđali njihovi stavovi/radovi. Dr Steven Pinker (demokrata) je to detaljno objasnio u Blank Slate, ako proguglaš možeš da nađeš mnoštvo primera. South Park je isto imao genijalnu epizodu "Death Camp of Tolerance", gde ismevaju eksesivnu političku korektnost.

• Like 1

21 minutes ago, DameTime said:

Ako ostavis emocije po strani, da, svako je nevin dok se ne dokaze da je kriv.

Nije dovoljno samo da te neko optuzi nakon x godina pa da ga zovemo silovatelj.

Silovanje je preozbiljan zlocin, zbog kojeg bih licno spalio na lomaci sto rece Kronos, ako se dokaze. Do tad je Lekic samo preodvratni lik.

Edited by Cavani

Just now, DameTime said:

Pošto nešto tvrdiš kao učesnik diskusije, tvoj zadatak je da pružiš bilo kakav argument za to što tvrdiš. Dakle, daj neku statistiku (ako je ima).

Opšte mesto koje nije tema trenutne rasprave.

Da li te je decko napao?

Ako jeste  - eto nas 30 iz okoline da mu "objasnimo prava  slobodnih gradjana po propisima..."

Ako nije, STA ONDA?

Da ga vostimo samo sto si to rekla?

JBG, treba mnogo veci razlog za to. :default_coffee:

Just now, Урош19 said:

Za nešto je proglašen nevinim a za nešto se nije ni sudilo, sud odbacio optužbe. Skoro je bio u nekoj emisiji i kukao kako je bankrotirao zbog suđenja.

A liku de facto uništena karijera, stavljen na stub srama i bankrotirao. Eto. Baš lepo i onako demokratski. I nema njemu nazad, može da se rokne.

• Like 1

Just now, JPM said:

A liku de facto uništena karijera, stavljen na stub srama i bankrotirao. Eto. Baš lepo i onako demokratski. I nema njemu nazad, može da se rokne.

Dodao sam u editu da je bilo sumnjivo skroz, koliko sam ja to čitao jedan od svedoka je i umro pa nije ni došlo do nekog suđenja.

Edited by Урош19
  • Like 1

4 minutes ago, Kronostime said:

devojko, dete... bemliga stariji sam od tebe 30+ godina i znam o cemu pricam!

Ajde da se vratimo na temu, dao si mi šlagvort.

Vjeruješ studentima, zar ne? Jel bi rekao da nam ovih mjeseci drže čas demokratije i organizovanja, pomirenja? Imamo li šta da naučimo od njih i njihovog načina borbe? Ako su odgovori na pitanja DA, dozvoli mladoj forumskoj koleginici legitimitet stavova i da ima čemu da te nauči. A ima. 

• Like 2

1 minute ago, Урош19 said:

Dodao sam u editu da je bilo sumnjivo skroz, koliko sam ja to čitao jedan od svedoka je i umro pa nije ni došlo do nekog suđenja.

E u tome je cela caka. Ako ćemo demokratskim i civilizacijskim strukturama da verujemo, on nije kriv. Ako nećemo, onda je na našoj ličnoj proceni, gut feeling, da li je kriv. To što je meni Lečić gadan i nadmen, to mačku o rep. NIkakav dokaz ničega.

Ja mislim da je to glavna tema. Da mora postojati neka institucija koja se bavi time i da civilizovano društvo mora imati poverenja u istu. Sve ostalo je još gore.

7 minutes ago, DameTime said:

Ne mešam ja ništa, nego je robespjer ispomerao stative, pošto ga levičarske ideje trigeruju. Vratio se 100 godina unazad kroz istoriju ali samo za levicu, pošto izgleda nemamo šta da analiziramo što se tiče uticaja fašizma i nacizma...

U najgorem slučaju, to je sve podjednako loše hehe

Nije on ništa uradio. Napravila si generalni statement i on je samo naveo primere kako levica itekako ume da bude monstruozna. Konteskt nije bio današnje doba, nego u globalu. Ceo svet zna za zlodela Hitlera, ali nisu toliko upoznati šta se dešavalo u Sovjetskom Savezu na primer. Moderno logorisanje je manje više njihov izum.