Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Prica je bila o prosto prosirenim recenicama, kad se radi o Hilari... Ima xyz razloga zasto nije pobedila, ne samo ta dva koja si naveo

Pa da, bili su I deplorables, najbolji nacin da osvojis glasove ljudi koji se ne slazu sa tobom, je da ih nazoves debilima, kao sto je Biden imao "you ain't black". Hilari je izgubila zato sto je bila uzasan kandidat, toliko los da je Tramp dobio izbore. Ako to nije bio wake up call za Dems, onda nista nije.

• Like 2
Posted (edited)
6 hours ago, MeanMachine said:

Nisam pratio ako koliko sam video barem Semenja je zena samo ima znatno vise testosterona? Dakle prirodno je jaca od ostalih zena. 

Muškarac. Ima dece sa svojom partnerkom. Uzeli su mu spermu iz jaja (koja su unutrašnja) i tako oplodili suprugu. Naravno, žene nemaju jaja. Slično važi i za one "bokserke" koje su lemale u Parijskoj Olimpijadi, jedan iz Alžira a drugi iz Tajvana. Oni su muškarci rođeni sa DSD (disorders of sexual development). Na primer, unutrašnja jaja i mikropenis. U nekim slučajevima im se pol pogrešno procenio u rođenju pa žive kao pripadnici suprotnog pola neko vreme, ali kada stigne pubertet uoči se problem. Sranje je da im se to desilo i žalim ih, ali im ne daje pravo da se takmiče u ženskim sportovima. Da su žene i da imaju višak testosterona, niko ne bi pravio dramu oko toga. 

Btw nekad se pitam koji su tvoji izvori. Izvini, ali pošteno si se nalupetao na temama o Ukrajini i Bliskom Istoku, i to traje već godinama.

Edited by Darko
  • Like 3
Posted
14 hours ago, Malkolm Brogdon said:

Mislim da je Nikova poenta vrlo jasna, ako ce kao razlog neuspeha Demsa da se navede to sto Kamala ne ume da spoji koherentnu recenicu, onda je malo suludo da se kaze da je to razlog sto se glasalo za Trampa koji prica na nivou deteta od 6 godina.

Ne znam što se meni obraćaš oko toga, moja tvrdnja je oko politike Demsa, ne Kamale. 

Moja tvrdnja: "Politika Demsa je kumovala pobedi Trampa".

Vaša interpretacija: "Nije, Trampovi glasači su glupi/rasisti/obmanuti".

Pravite elementarnu logičku grešku ovde. Ako kažem da je politika Demsa kumovala pobedi Trampa, to ne znači da je JEDINI razlog njegovoj pobedi. Neki od razloga:

1. Uticaj Rusije i dezinformacije iz farme trolova

2. Njegova kampanja 

3. Ksenobofija i rasizam dela birača 

4. Ignorancija drugog dela birača 

5. Uski interes trećeg dela birača 

6. Odabir "manjeg zla" za neke koji ne vole Trampa ali ne podnose Demse

7. Neodazivanje glasača Demsa

8. Itd itd

Za većinu ovih razloga, to je bilo izvan kontrole Demsa. Ali neki drugi (na primer, 6 i 7 iz ove liste) - definitivno nisu. Dobra politika i kampanja je mogla da preventuje pobedu Trampa i tu smo gde smo sada. Ignorisati to je idiotizam.

• Like 3
Posted

Spisku moze da se doda na ekonomskom planu je vise poverenja svih profila glasaca otislo Trampu kao i vecina hispano glasova, sto muskih (malo vise) sto zenskih.

Ali to je sve "stoka" sto rekose neki forumasi cija po sopstvenom priznanju bliza i dalja rodbina i prijatelji masovno glasaju za Vucica i uveoce. :wink2:.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
3 hours ago, Darko said:

Za većinu ovih razloga, to je bilo izvan kontrole Demsa. Ali neki drugi (na primer, 6 i 7 iz ove liste) - definitivno nisu.

Ovo se masovno previđa ili ignoriše i svaka kritika koja pomene ideju da se sredi ono na šta može da se utiče se automatski odbacuje i dočekuje "na nož"...

• Thanks 1
Posted (edited)
18 hours ago, Malkolm Brogdon said:

Mislim da je Nikova poenta vrlo jasna, ako ce kao razlog neuspeha Demsa da se navede to sto Kamala ne ume da spoji koherentnu recenicu, onda je malo suludo da se kaze da je to razlog sto se glasalo za Trampa koji prica na nivou deteta od 6 godina.

Tramp je otisao kod Rogana i bio tamo par sati. Verujem da je i lupetao ali opet je bio par sati i pricao nepripremljen. Kamala pak cim krenu neugodna pitanja ne ume da se snadje i krece word salad, cak ne moraju da budu ni neugodna, bila je mislim u nekom prodemokratskom talk sou i tu je uspela da konfuzno odgovara. Ovo ne znaci da je glupa vec da jednostavno uzasan govornik. Tramp mozda prica ko klinac ali ume da se snadje pogotovo ako pogledamo njegove godine. Plus cesto ide djonom sto kod dela glasaca je do jaja. To je ono sto demsima treba, kandidat koji je odlican govornik i koji hoce da se uprlja.

A sad vidim da Kamala opet pusta probne balone za 2028...

Edited by MeanMachine
Posted

Kad se sjetim kako je cijeli svijet trolovao i ponižavao Angelu Carini, sprdali se njenim suzama.

Zamisli, u ringu si, boksuješ godinama, nisi ni mlitava ni plačljivica u životu, dobiješ udarce kakve nikad nisi u karijeri (rekla je da je niko nije tako jako udario i plašila se povrede), predaš meč u suzama a publika bude u fazonu: šta kmezi ova, jače treniraj, luzerka. Publika, koja nije bila u tom ringu. Stara priča, ženama se ne vjeruje, white woman tears itd.

Anđela je zaslužila top-down izvinjenje, a mediji i njihov globalni gaslajting o Kelifu kao stunning&brave zaslužuju poseban krug pakla.

Sad je Kelif nestao s radara s medaljom u džepu, kao i Tajvanac koji se nije eksponirao; Semenja se i dalje bori za svoje pravo da pobjeđuje žene.

• Like 1
Posted
4 hours ago, Darko said:

Ne znam što se meni obraćaš oko toga, moja tvrdnja je oko politike Demsa, ne Kamale. 

Moja tvrdnja: "Politika Demsa je kumovala pobedi Trampa".

Vaša interpretacija: "Nije, Trampovi glasači su glupi/rasisti/obmanuti".

Pravite elementarnu logičku grešku ovde. Ako kažem da je politika Demsa kumovala pobedi Trampa, to ne znači da je JEDINI razlog njegovoj pobedi. Neki od razloga:

1. Uticaj Rusije i dezinformacije iz farme trolova

2. Njegova kampanja 

3. Ksenobofija i rasizam dela birača 

4. Ignorancija drugog dela birača 

5. Uski interes trećeg dela birača 

6. Odabir "manjeg zla" za neke koji ne vole Trampa ali ne podnose Demse

7. Neodazivanje glasača Demsa

8. Itd itd

Za većinu ovih razloga, to je bilo izvan kontrole Demsa. Ali neki drugi (na primer, 6 i 7 iz ove liste) - definitivno nisu. Dobra politika i kampanja je mogla da preventuje pobedu Trampa i tu smo gde smo sada. Ignorisati to je idiotizam.

Sama činjenica da je pešes miliona, da, miliona manje birača zaokružilo Kamalu nego Bajdena četiri godine ranije je dovoljna da pokaže da nije samo Tramp pobedio nego su i ovi izgubili, tj. bili su lošiji nego pre, odnosno percepcija birača je bila takva. To je često slučaj i najveća je greška zatvoriti se u svoju sobu i kukati kako su svi drugi krivi a ti nisi uradio ništa pogrešno. Moraš analizirati i svoje postupke koji su možda doprineli golu, košu ili broju birača razlike.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Niko ovde ne osporava da su Demsi imali uticaja na rezultat izbora, o tome smo pisali i prosli put.

Problem je kad krenu da se navode neke pausalne stvari kao sto je woke i trans sta god da bi se objasnio takav rezultat, a uglavnom se ne ponudi nista konkretno od argumenata nego napravite circlejerk gde ponavljate jedno te isto u krug dok se diskusija ne umrtvi.

3 hours ago, Jezebel said:

Spisku moze da se doda na ekonomskom planu je vise poverenja svih profila glasaca otislo Trampu kao i vecina hispano glasova, sto muskih (malo vise) sto zenskih.

Ali to je sve "stoka" sto rekose neki forumasi cija po sopstvenom priznanju bliza i dalja rodbina i prijatelji masovno glasaju za Vucica i uveoce. :wink2:.

Dosta kul s obzirom da im je Tramp ekspresno nagurao tarife u grlo, a sad i cena nafte polako odlazi u aut. Stonks.

• Like 4
Posted (edited)
24 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Niko ovde ne osporava da su Demsi imali uticaja na rezultat izbora, o tome smo pisali i prosli put.

Problem je kad krenu da se navode neke pausalne stvari kao sto je woke i trans sta god da bi se objasnio takav rezultat, a uglavnom se ne ponudi nista konkretno od argumenata nego napravite circlejerk gde ponavljate jedno te isto u krug dok se diskusija ne umrtvi.

Pa kako su onda imali uticaja ako nije to bar deo? Mislim, kako su Demsi kumovali porazu.

Edited by Darko
Posted
7 minutes ago, Mina D. Harker said:

Kad se sjetim kako je cijeli svijet trolovao i ponižavao Angelu Carini, sprdali se njenim suzama.

Zamisli, u ringu si, boksuješ godinama, nisi ni mlitava ni plačljivica u životu, dobiješ udarce kakve nikad nisi u karijeri (rekla je da je niko nije tako jako udario i plašila se povrede), predaš meč u suzama a publika bude u fazonu: šta kmezi ova, jače treniraj, luzerka. Publika, koja nije bila u tom ringu. Stara priča, ženama se ne vjeruje, white woman tears itd.

Anđela je zaslužila top-down izvinjenje, a mediji i njihov globalni gaslajting o Kelifu kao stunning&brave zaslužuju poseban krug pakla.

Sad je Kelif nestao s radara s medaljom u džepu, kao i Tajvanac koji se nije eksponirao; Semenja se i dalje bori za svoje pravo da pobjeđuje žene.

Razlog zasto je javnost (strucna) reagovala na Carinu nije zato sto se loze na to da trans zene lemaju zene, vec zato sto je Kelif gubila od zenskih boksera. Dakle da je Carini naletela na neku od tih zena u njihovom prime pa jos gore bi prosla. Mislim da jedna od tih boskerki sad boksuje za Srbiju a inace je iz ex CCCP. 

Posted
1 hour ago, Darko said:

Pa kako su onda imali uticaja ako nije to bar deo? Mislim, kako su Demsi kumovali porazu.

Ovde je nekako glavna poenta kako su demokrate krive za svoj poraz jer su "gurali woke priču". To je nešto sa čime bih potencijalno mogao da se složim ako biste konačno definisali na šta mislite kada kažete woke, ali svakako nije jedina greška. Užasni taktički potezi kod izbora kandidata su kumovali možda i više od toga, išlo se na to da Bajden bude kandidat jer nema smisla da aktuelni predsednik ne bude, a dok su shvatili da čovek ne može da iznese kampanju bilo je kasno i završili su sa kandidatkinjom koja nije bila adekvatna da se suprotstavi Trampu.

Takođe, sam si pomenuo mnoge druge faktore. Na primer, očito je da u glasačkom telu ima vrlo jakih antiestablišmentskih tendencija, nije slučajno ni to što poslednja tri predsednička izbora dobijaju uslovno rečeno opozicioni kandidati, a demokrate se nisu dovoljno prilagodili tome.

Među "dobronamernim" glasačima republikanaca i klasičnim liberalima (:classic_biggrin:) ovde se potencira ideja da je trebalo ići sa umerenijom, centrističkom politikom, da se "privole neopredeljeni", a s obzirom na prethodno, imam jake sumnje da bi to bilo ispravno. Pre mislim da je bio potreban radikalniji kandidat, ali sa fokusom na one teme sa kojima se birači više identifikuju. Prava trans osoba nisu među njima.

Takođe, neko ovde pomenu kako misli da maltene neko "gura trans agendu". Ja ne znam čemu čuđenje, pa naravno da će političari da guraju agendu i imaju nekakve principe, šta god mi mislili o tim principima i toj agendi. Neko gura hrišćanski fundamentalizam, neko gura niže poreze za milionere, neko reformu zdravstvenog osiguranja, neko interese Izraela, neko interese Palestinaca, neko prava manjinskih grupa. Neki od njih su plaćeni, ali neki imaju i svoja uverenja, nismo valjda došli do toga da od političara očekujemo nekakav  totalni robotski oportunizam?

• Like 4
Posted

Ljudi koji su protiv trans prava imaju pravo da budu zadovoljni tranpom.

Ispunio je to što je kazao.

E sad, što je napravio i opšti kurcšlus u svetu i kod kuće je nešto sa čim se moraju nositi.

I ne znam kako da protumačim ovu analizu zašto su demokrate izgubile.

Jer:

Tranp ne da ne priznaje trans prava, interese i slično, on ne priznaje ničija prava sem svojih.

Spisak budalaština koje je napravio za godinu dana je ohooooo.

I sledeći put kad kaže i uradi grab'em, neka samo kažu hvala.

Posted
37 minutes ago, Smrtokapa said:

išlo se na to da Bajden bude kandidat jer nema smisla da aktuelni predsednik ne bude

Nisam baš upućen pa me slobodno ispravi, ali koliko sam čitao jedan od razloga je bio to što je Bajden bio jedini koji je mogao da pomiri različite frakcije demokrata, od onih umerenijih iz oblasti oko Velikih jezera do radikalnijih u pogledu građanskih prava sa istočne obale. Problem je u tome što je Bajden ipak star kao Broj jedan iz Alana Forda što je nosilo svoje rizike čega su kasno postali svesni.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
32 minutes ago, Barkley#34 said:

Problem je u tome što je Bajden ipak star kao Broj jedan iz Alana Forda što je nosilo svoje rizike čega su kasno postali svesni.

Apsolutni problem jeste sto metuzalemi sede u vlasti i sto im bas i nije bitno kakav ce biti rezultat njihovog rada. Po cenu da budem diskriminator, treba da im ogranice gornju granicu godina za kandidovanje. I to ne samo predsednika, nego i na nizim granama. Imamo ljude koji umiru u 90-tim a na nekoj poziciji su po 40-50 godina. 

Malo smo zastranili od woke price, ali valjda tok razgovora... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
  • Like 3
  • Thanks 1
Posted (edited)

Vratila si nas u woke priču ejdžističkim komentarom. :classic_biggrin:

Neverovatna je ta žudnja za moći u tim godinama. Važno je koristiti iskustva, lepo je imati energiju, biti od koristi ali treba znati kontrolisati sebe. 

Mada, to više govori o svima nama, kada raspravljamo, kandidujemo i infantilno dajemo moć ljudima kojih sutra neće biti.

Edited by Barkley#34
Slovo
  • Like 1
Posted (edited)
3 hours ago, Smrtokapa said:

Ovde je nekako glavna poenta kako su demokrate krive za svoj poraz jer su "gurali woke priču". To je nešto sa čime bih potencijalno mogao da se složim ako biste konačno definisali na šta mislite kada kažete woke, ali svakako nije jedina greška. Užasni taktički potezi kod izbora kandidata su kumovali možda i više od toga, išlo se na to da Bajden bude kandidat jer nema smisla da aktuelni predsednik ne bude, a dok su shvatili da čovek ne može da iznese kampanju bilo je kasno i završili su sa kandidatkinjom koja nije bila adekvatna da se suprotstavi Trampu.

Pa tesko je sve sto je woke staviti u jednu definiciju, tu spadaju DEI, trans I gender aktivizam, ustvari ceo intersectionalism. Pa onda I budalastina "no one is illegal on stolen land". Defund the police. Bukvalno sve sto su Dems stavili u prvi plan svoje politike je bilo bavljenje nekim utopijskim idejama, dok su vecini govorili da cuti jer su privilegovani.

Problem je sto su se odvojili od realnosti, I postali elitisticka stranka. Koja veruje da svako ko se ne slaze sa njihovim idejama, je glup, kreten ili zao. Baby ovde pomenu skolstvo, a da ne kaze da je u skolstvu veoma jak uticaj Dems, pa onda sto su nam deca sve nepismenija, a imaju sve vise gender ideja i sl?

Problem nije da se neko bavi nekim pravima, problem je kad to predje u privilegije.

I naravno, svako ima neku svoju agendu, ali ta agenda ne moze da bude sve sto nudis, pogotovo ako je marginalna tj nebitna za vecinu.

Reps su jednostavno ponudili ono sto je glasacima bilo bitno. 

I kao sto Baby rece, jezikom koji glasaci razumeju. Ako te glasaci ne razumeju ciji je to problem?

Edit: duplirano

Edited by Angelia
Posted
20 minutes ago, Angelia said:

Pa tesko je sve sto je woke staviti u jednu definiciju, tu spadaju DEI, trans I gender aktivizam, ustvari ceo intersectionalism. Pa onda I budalastina "no one is illegal on stolen land". Defund the police. Bukvalno sve sto su Dems stavili u prvi plan svoje politike je bilo bavljenje nekim utopijskim idejama

Ovo je sve vrlo raznorodno, a bold se uklapa u definiciju koju nudi recimo Kembridžov rečnik:

a way of referring to the acts and opinions of people who are especially aware of social problems such as racism and inequality, used by people who think these acts and opinions have gone too far

Problem je što je ovo vrlo individualno, woke ispada neko preterivanje koje se nama ne sviđa, pa ono što je za tebe woke ne mora biti woke za nekog drugog.

Da ne bude da samo zakeram, ponudiću jednu u svakom smislu alternativnu definiciju. Može se reći da su po njoj republikanski glasači makar isto toliko woke kao i demokratski, što ne smatram problematičnim:

A political disengagement where moral reasoning is replaced by group conformity. Instead of grappling with ethical complexity, individuals rely on identity-based or group-based cues.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Smrtokapa said:

Ovo je sve vrlo raznorodno, a bold se uklapa u definiciju koju nudi recimo Kembridžov rečnik:

Problem je što je ovo vrlo individualno, woke ispada neko preterivanje koje se nama ne sviđa, pa ono što je za tebe woke ne mora biti woke za nekog drugog.

Da ne bude da samo zakeram, ponudiću jednu u svakom smislu alternativnu definiciju. Može se reći da su po njoj republikanski glasači makar isto toliko woke kao i demokratski, što ne smatram problematičnim:

Vidi, u US neces naci neku zbunjenost sa definicijom. Niko nece reci da je ideja da trans osobe ne budu diskriminisani, woke ideja. Ali to da muskarci treba da udju u zenske prostore zato sto tvrde da su zena, je woke. Znaci sve sto razumno daje ljudima prava je ok, ali cim pocne da ugrozava prava drugih, to postaje nebuloza. 

Nemamo ni zbunjenost oko SJW. E sad da ja to stavim u definiciju, ovo je najblize sto mogu.

• Like 1
Posted

Ja mislim da mnogo ljudi meša tviter i Demokrate iskreno. Da vidimo šta je Kamala (i Demokrate) pričala o woke temama koje su spomenuli Angelia, Darko, 40wins, Fancy. Da vidimo mi te radikalne woke stavove

Defund the police.

“We need to recognize that if you invest in communities, they will be healthy, they will be strong, and we won’t have a need for the militarization of police,” she said. “That doesn’t mean we get rid of police. Of course not. But we have to be practical about this.”

No one is illegal on stolen land  

We are also a nation of immigrants. The United States has been enriched by generations of people who have come from every corner of the world to contribute to our country and to become part of the American story, and so we must reform our immigration system to ensure that it works in an orderly way, that it is humane, and that it makes our country stronger. 

That bill would have hired 1,500 more border agents and officers. It would have paid for 100 inspection machines to detect fentanyl that is killing tens of thousands of Americans every year. It would have allowed us to more quickly and effectively remove those who come here illegally. And it would have increased the number of immigration judges and asylum officers.

Trans issues.

In interviews, Vice President Kamala Harris has said she will follow the law when it comes to transgender care and has expressed support for the Equality Act, a bill that would protect LGBTQ Americans from discrimination.

Znači od radikalnih stavova imamo sledeće:
- Podržava reformu policije i da ne moraju imatu opremu kao vojska i da može novac negde drugde da se usmeri pa će smanjiti potrebu za policijom (znači prevencija a ne reakcija)

- Kaže treba reforma i više ljudi na granici + treba biti humaniji prema ilegalnim imigrantima i da treba brže rešavati probleme (opet prevencija umesto reakcije)

- Podržava Equality Act i priča da LGBT ljudi treba da imaju ista prava.

Ja mislim da su ovo stavovi jednog radikalnog komuniste 😄 Mislim ovo što ona priča su stvari koje priča tvrda desnica po Evropi

• Ha-ha 1
Posted

Što nas dovodi do pitanja da li su demokrate gurale  woke priču ili će pre biti da su republikanci gurali priču da demokrate guraju woke priču.

Ponovo,to ne poništava odgovornost demokrata, opet su krivi jer su dopustili drugoj strani da ih uvuče u borbu na nepovoljnom terenu, odnosno nisu nametnuli odgovarajuće teme. Ali je okvir problema drugačiji.

Desnica je ta koja potencira woke, jer im taj narativ odgovara, više nego njihovim protivnicima.

• Like 3
Posted
15 minutes ago, Smrtokapa said:

Što nas dovodi do pitanja da li su demokrate gurale  woke priču ili će pre biti da su republikanci gurali priču da demokrate guraju woke priču.

Ponovo,to ne poništava odgovornost demokrata, opet su krivi jer su dopustili drugoj strani da ih uvuče u borbu na nepovoljnom terenu, odnosno nisu nametnuli odgovarajuće teme. Ali je okvir problema drugačiji.

Desnica je ta koja potencira woke, jer im taj narativ odgovara, više nego njihovim protivnicima.

I opet nekako zavrsimo na "glasaci su zavedeni". Blago receno glupi. 

Ne razumeju sta Dems pricaju I Reps su ih ubedili da su Dems gurali woke agendu.

Ne treba da verujemo svojim ocima I usima. Izvadicemo izjave Kamale kad je usla u kampanju, pa probala da izigrava umerenog kandidata, a da ignorisemo 4 godine sta su i administracija I ostale demokrate gurali. Btw I dalje guraju gde mogu.

Najsmesnija je izjava da su imigranti izgradili Ameriku, ali se svaki put zaboravi da se doda, da su to bili legalni imigranti I naseljenici.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Angelia said:

I opet nekako zavrsimo na "glasaci su zavedeni". Blago receno glupi. 

Ne razumeju sta Dems pricaju I Reps su ih ubedili da su Dems gurali woke agendu.

Izvin'te, što je problem reći da je jedan od razloga pobede pobedničke strane to što je u kampanji uspela da nametne teme koje joj idu u prilog?

Ove "glasači su glupi" fore su mi potpuno deplasirane na ovim temama, osim kao generalizacija da je prosečan glasač svakako glup, za koga god da glasa, što je običan faktoid.