Jump to content

Recommended Posts

Posted
53 minutes ago, L' Imperatore said:

Neverovatno je da su ovo uspeli da iščupaju nekako. Nemilosrdna makljaža. Neznam dal je Jokić ikada ovako prebiven, a da se na drugoj strani on nadje u problemima sa faulovima.

Potez koji je odlučio, klupiranje MPJ-a. ne može on da igra ovakvu seriju. Watson koliko god bio slabija napadački, za razliku od MPJ-a koristi svoj lenght u odbrani i skoku.

Utakmicu sam gledao na na Areni sa Slovenačkim komentatorima. Gde u jednom momnetu čovek kaže da ima osečaj da je Porter na granici toga da primi šamarčinu od Jokića 😂

Imao je svojih bisera, ali meni ubedljivo pobedu odnosi ona situacija iz prvog poluvremena. Kad mu posle asistencije Brauna lopta beži kroz ruke. Stigne je na dva koraka pre sredine terena, i umesto da je spasi, ladno izdribla preko pola. Ono, wtf brate...

Naravno da ne može da igra MPJ. Još jednom se pokazuje da je odron u PO. Možda ubode jednu od 6-7 utakmica u seriji i to je to. Čak je i ludi Russ sigurnija opcija.

Ako Jokić ostane, dečko je završio sa košarkom u Denveru.

• Like 1
Posted

MPJ ima padove koncentracije kao što ih ima i Ras i to se pre svega ogleda u skoku i odbrani. 

Međutim dečko je klačer, vrhunski šuter i generalno ako gledamo da je po hijerarhiji 4 igrač u ekipi sasvim dobar.

Druga stvar je što je on loš fit na ovu ekipu Nagetsa i Jokića sa njegovim defanzivnim limitima zato će verovatno biti trejdovan, ali suštinski ubaci ga u Orlando recimo i biće odličan fit

Posted
7 minutes ago, Milos 3.14 said:

MPJ ima padove koncentracije kao što ih ima i Ras i to se pre svega ogleda u skoku i odbrani. 

Međutim dečko je klačer, vrhunski šuter i generalno ako gledamo da je po hijerarhiji 4 igrač u ekipi sasvim dobar.

Druga stvar je što je on loš fit na ovu ekipu Nagetsa i Jokića sa njegovim defanzivnim limitima zato će verovatno biti trejdovan, ali suštinski ubaci ga u Orlando recimo i biće odličan fit

Nije MPJ loš fit uz Jokića već je "skup" fit

• Like 3
Posted
20 minutes ago, Wook said:

Naravno da ne može da igra MPJ. Još jednom se pokazuje da je odron u PO. Možda ubode jednu od 6-7 utakmica u seriji i to je to. Čak je i ludi Russ sigurnija opcija.

Ako Jokić ostane, dečko je završio sa košarkom u Denveru.

Ne znam jel kapiras da je njegova povreda levog ramena takva da ne moze ruku da podigne i da ne moze sam da navuce dres nego mu treba pomoc. I takav je odigrao 2 odlicne utakmice na kraju serije protiv Klipersa a Denver je toliko tanak na klupi da su morali da probaju s njim. Kad su videli da ne moze, ostao je na klupi do kraja.

• Like 8
Posted
56 minutes ago, Barkley#34 said:

Strahovito

Ovako treba sa nabeđenim klincima.

Užasno se ovde potcenjuje Steve Kerr. Niko nije uspeo da izvuče iz Wigginsa ono što je izvukao Kerr - all star i arguably MVP plejofa celog. Niko na planeti ne bi izvukao iz Jordana Poola da bude u top 20 strelaca šampionske ekipe.  Ovo što će u sledećim serijama da izvuče iz Badija Hilda će ga svrstati u rang Reda Ojerbaha.

• Like 1
  • Ha-ha 2
  • Pumpaj! 1
Posted

MPJ bi i potpuno zdrav imao ogromne probleme u napadu protiv ovakve ekipe. On je vrhunski suter, jedan od najboljih u ligi bilo off screen ili iz spot upa. Kad protivnik ima igraca koji ga ne moze pratiti kroz blokove kao Lakersi Ruija prosle sezone, on ce sprziti tu ekipu. Kad je protivnik ovoliko fizikalan i ima igrace koji ce mu uci u dres on u velikoj vecini slucajeva nece kurca odigrat jer ima nepostojeci dribling. Gledali smo ga prosle godine protiv Wolvesa, a ovaj Thunder ima jos bolje i jos vise vrhunskih defanzivaca koji ce ga proganjat. 

• Like 2
Posted
4 hours ago, bodo said:

tu se često spominje MJP ali se zaboravlja da je on već imao tri operacije leđa. u sportu kakva je košarka to teško može izaći na dobro dugoročno gledano. Osim Dirka koji je još zadržao neki nivo nakon operacije par godine nakon iste skoro da i nema pozitvnog primjera uzevši u obzir da su imali prethodno operaciju leđa. primjeri su Bird, Hardaway, Oden pa i O'Neal. Dosta riskantno je bilo  dati mu  novi ugovor s obzirom na anamnezu. 

Dwitght je mozda i najbolji primjer iz zadnjih 15-20 godina sta povreda i operacija ledja moze napraviti od igraca. Prije te operacije bio je defanzivni monstrum, igrac koji je sam pokrivao pola parketa fakticki. Nakon povrede i operacije 2011. cini mi se on se vise nikad nije vratio na taj nivo defanzivno. I dalje je bio jako dobar ali ni blizu historijski dobar i na putu da osvoji jedno 5-6 DPOY nagrada. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Ludi za Poli said:

MPJ bi i potpuno zdrav imao ogromne probleme u napadu protiv ovakve ekipe. On je vrhunski suter, jedan od najboljih u ligi bilo off screen ili iz spot upa. Kad protivnik ima igraca koji ga ne moze pratiti kroz blokove kao Lakersi Ruija prosle sezone, on ce sprziti tu ekipu. Kad je protivnik ovoliko fizikalan i ima igrace koji ce mu uci u dres on u velikoj vecini slucajeva nece kurca odigrat jer ima nepostojeci dribling. Gledali smo ga prosle godine protiv Wolvesa, a ovaj Thunder ima jos bolje i jos vise vrhunskih defanzivaca koji ce ga proganjat. 

Svejedno, imao je otvorenih pozicija a imaće ih i ubuduće jer će morati da se opasno skuplja unutra. Očigledno ga povreda uništava. Ako bude uspeo da ubaci nešto imače kakav-takav doprinos.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Ludi za Poli said:

20/9/1.8 na 45 FG% i 44 3P% u 4 ovogodisnja duela u regularnom dijelu sezone.

Sada ima povrijedjeno lijevo rame. 

• Like 2
Posted
Just now, Barkley#34 said:

Svejedno, imao je otvorenih pozicija a imaće ih i ubuduće jer će morati da se opasno skuplja unutra. Očigledno ga povreda uništava. Ako bude uspeo da ubaci nešto imače kakav-takav doprinos.

Skupljaju ali i rotiraju brze nego ijedna ekipa u ligi. Niko nema toliko brze i agresivne defanzivce kao Thunder. Plus jos njega je zbog uzasnog driblinga lakse otjerati s trice jer ce ga vecina ekipa pustiti da napadne driblingom. 

3 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

20/9/1.8 na 45 FG% i 44 3P% u 4 ovogodisnja duela u regularnom dijelu sezone.

Sada ima povrijedjeno lijevo rame. 

I protiv Wolvesa je u RS prosle godine imao solidne brojke. Losije od tih svakako pa se u PO potpuno raspao kad su ga stisli. 

• Like 1
Posted
10 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Zaista mi je nevjerovatno sta se dopusta Dortu u odbrani. Jako, jako prljav igrac. 

Nadam se da ce sudije obratiti paznju na to.

Dort je jedan od onih igrača zbog kojih je dan danas (2025 jbt) potrebno da ekipe imaju nekoga na klupi. U moje vreme to su bili Kurt Rambis i Greg Kite, a onda ih je Dtroit promovisao u prvu petorku 1989-92. Dort je posebno gadan kod blokova u kojima a) rukom gađa testise blokera i b) gađa kolenom rolera. Plus podmetanje nogu u stilu Brusa Bovena. 

• Like 5
Posted
35 minutes ago, Radalek said:

Ne znam jel kapiras da je njegova povreda levog ramena takva da ne moze ruku da podigne i da ne moze sam da navuce dres nego mu treba pomoc. I takav je odigrao 2 odlicne utakmice na kraju serije protiv Klipersa a Denver je toliko tanak na klupi da su morali da probaju s njim. Kad su videli da ne moze, ostao je na klupi do kraja.

Ne znam kako ga tačno levo rame sprečava u tome da uklopi mozak i ne dribla nazad na svoju polovinu bez ikakve potrebe.

I ajde da su ovakve igre nešto novo od MPJ-a, kada udari na tvrdo, pa da se svi složimo da je ta povreda presudan faktor. Ali nije ovo prvi put...

Što reće neko gore, nije on toliko loš fit, koliko je skup fit. Lik prima 30 milki da bude 4. opcija, a igra kao da je 9.

• Like 1
Posted

MPJ je literally NBA Keselj.
VIsoki prangijasi, jako lepa rucicu za tu duzinu. Pokreti im deluju previse kruto, kao da imaju kolac kroz kicmu.
Dribling jak slab, ne samo da je tehnicki los, nego sami oni uvek deluju nesnadjeni sa sopstvenim driblingom. Kao da ih je neko razvuko po vertikali, i da ih buni taj razmak i deo kad lopta tucka o zemlju i vraca se u njihovu ruku. Solidno znam o cemu pricam. Izraso sam 12 cm preko zime jedne godine. Bio sam uvek taj handy ballhandler drkadzija u kraju, sto prvi gledao da skine sve fore, nisam bio miran sa loptom i dok se ceka izmejdu partija, stalno sam vezbao dribling, da radim sve levom rukom a da mi brada ne pada dole. Varijace na bodirogine zajebancije itd.
I onda kad sam izraso toliko naglo, imao sam osecaj da me neko digo na stolicu i da mi reko "Tuckaj sad loptu (majke ti ga nabijem)". Godinama sam se navikavao na to. Verovanto nikad do kraja.

E njih dvojica mi deluju kao da su jos na toj stolici.

I taj Keselj je znao da ima takve varijacije od ozbiljnog EL krila i vaznog resenja za sampionske ekipe, do lika koji izgleda zalutalo u EL.
Slicno je bilo i sa repkom.

Posted

Дебакл Оклахоме. Хала, критеријум, расположени играчи и на крају шок.Денвер је дошао по брејк и узео га је. Мислим да нико није очекивао пораз Оклахоме током ноћи. Суверено први, МВП играч,  минимално финале конференције и онда у дуелу стварно најбољег играла лиге са Оклахомом најбољи играч лиге добије фаворизоване домаћине. Утакмица је била права плејоф текман. Пуно контаката, пуно грешака, Оклахома је и одлично играла одбрану. Ипак у утакмици на кош више добија екипа која је тренутно у бољој форми.

Posted

Većina ovde nije svesna kakve sve brlje od igrača imaju timovi i koje pare primaju. Gde malo pročešljajte, analizirajte nekoliko dana pre nego što napišete da li je neko skup ili nije skup. Tačno je da ima i boljih opcija da se iskoriste 35 miliona, ali to je jako teško dobiti, jer Nagetsi nemaju nikakve asete. Lejkersi recimo tih 35 miliona slabo koriste, jer imaju ugovore Klebera, Vandu i Vinsenta. Ko je od njih bio neki faktor u seriji protiv Minesote?

Nagetsi bi imali, da nije povređen, jednog MPJ...  I opet su napravili bez njega brejk protiv jedne Oklahome.

Gotovo da ne postoji ekipa koja ne plaća malo više igrače koji ne zaslužuju te pare, možda bih izuzeo samo Boston.

• Like 1
Posted

jbt sad sam pogledao snimak kraja utakmice i jebeno ne verujem sta su uradili prvo adelman pa posle toga daigneault. denver bez tajmauta i ovaj ostavlja jokica na klupi, oklahoma brz kos i prave faul na deset sekundi pre kraja na +3 sa jokicem van terena i bez nacina da se vrati na teren. ne secam se ovako loseg poteza trenera u poslednjih x godina.

• Like 2
Posted

Ja ne verujem da ce se Denver predati u drugoj utakmici, opasno je OKC podrman posle ovog vodjstva i teskog poraza. Meni je sasvim realno da se raspadnu za dva dana ako Denver krene u seriju poput one u Los Andjelesu u utakmici 3, a takva ce sigurno doci jednom i na gostovanju. Generalno mi ovo mirise na 7 utakmica ali nikako ne verujem Tanderima. Bice stvarno mnogo interesantna serija. Denver je sada vec prekaljena i jako iskusna ekipa sa gomilom dosta teskih utakmica u PO zadnjih 5 godina, Tanderi to nisu. Taj iskorak se od njih ocekuje i verujem da je teret. Uz svo veliko postovanje prema njihovom gotivnom rosteru, SGA ce morati ovde povuci jos vise u zavrsnicama da bi izbacili ovaj Denver. Opasno su namirisali krv a kada krenu su dosta zajebani.

25 minutes ago, gggggggg said:

jbt sad sam pogledao snimak kraja utakmice i jebeno ne verujem sta su uradili prvo adelman pa posle toga daigneault. denver bez tajmauta i ovaj ostavlja jokica na klupi, oklahoma brz kos i prave faul na deset sekundi pre kraja na +3 sa jokicem van terena i bez nacina da se vrati na teren. ne secam se ovako loseg poteza trenera u poslednjih x godina.

Slicnih komentara citam sirom netu i za neke proslogodisnje utakmice u PO. Njihova baza navijaca je za NBA standarde dosta mirna, verna i bez nekih gromoglasnih dosadnih smaraca kao neke vece fransize, ali konstruktivno se ukazuje na los coaching u Q4 u tesnim zavrsnicama.

Posted

nemam neko posebno misljenje o fauliranju na +3, ali u ovom slucaju je bilo bas debilno, iz vise razloga. brzina tih faulova je isto nesto neverovatno, kao da su oni jurili rezultat a ne obrnuto. usput imaju najbolju odbranu u ligi i oni se plase branititi i salju protivnicku ekipu za lake poene.

• Like 3