Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

2 hours ago, Marvin said:

Bez da pokusavam da skrecem temu sa trejda, mora se reci da Blazersi djeluju bolje u zadnje vrijeme. Kao da im je nesto kliknulo, vezali su nekoliko pobjeda i dobrih meceva. Trebalo je mozda vremena da se ova grupica poveze al ima tu dosta zanimljivih igraca, ne za ovu sad sezonu no za neki naredni period. Camara throw-in u Ayton trejdu, Avdija, Sharpe, Clingan, čak i Scoot koga su svi prežalili bili neke znake života pokazuje.

Ne bi da ulazim u ove teorije zavjera, al ko god smatra da ovaj trejd ima smisla za Dallas na duzi ili kraci rok bolje da se slozimo da se ne slazemo. Ima ljudi koji su zadnjih dana pisali o nekim ego tripovima Harrisona dje su svi iole bliski Doncicu ekspresno liferovani iz Mavsa, ukljucujuci i ljude koji su skoro 10 godina bili u fransizi, pomocni treneri, front office execs poput Lindseya koji je u Jazzu bio GM, medicinsko osoblje (sef Casey Smith je cak u Knickse otisao) + neki licni treneri sa kojima je radio van sezone. Kyrie za relativno kratko vrijeme uzimajući u obzir njegov mentalitet postao dosta blizak sa njim, imali odličnu hemiju a sad imaš potencijalno i sa njim problem oće li otic nedje na ljeto jer ima PO. Davis gonna Davis, žao mi je čoeka jer je to vrhunski igrač al je to otišlo u 10 plan skroz obzirom na to da je trejdovan za tipa za kog se smatralo da je untouchable od svih. Tu si od nekog contending windowa od 10tak godina došao da sve chipove uložiš u narednih par godina POD USLOVOM da oba najbolja igrača (koji nijesu po tome poznati) ostanu zdravi i izdrže workload koji ih očekuje, i sve to u najavi sa dosta problematičnim spacingom. Sa druge strane čitava negativna kampanja koja je od trejda krenula kroz medije vs Luke kao da je on njih nešto zajebo a ne učinio ih FA destinacijom dje je prije toga najveci FA koji je dosao bio Chandler Parsons je za batine 😄 

Kako god obrnes, tesko je da ti ne bude zao Dallasa i Luke, prve zbog navijaca koji su još u onom prvom stadijumu grief perioda od 5, a Doncica od situacije dje je napokon doveden kvalitetan supporting cast za fransiznog igraca koji je prosle godine igrao finale NBA, do toga da ga na ovaj način, nakon 20 meceva sezone trejduju u jos jednu ekipu dje ce morati da ceka jos par godina da se nešto slično odradi. Pokusavam neki ABA ligaski scenario da zamislim i najbolje sto mi je palo na pamet je da zamislim situaciju dje Partizan daje Kevina Puntera nakon one serije vs Reala u Buducnost, za Kamenjasa i Slavkovica 😅

Edited by MrTwister
  • Like 8

ne cenim previse foxa i nisam siguran zasto su izabrali njega umesto younga ako je ovaj bio i bar malo dostupan ali oni svakako bolje znaju. u svakom slucaju dobar posao su odradili, pre svega zbog toga sto nisu morali dati ni vassella a pogotovo castlea. jos ovi pikovi koje su poslali nisu ni njihovi najbolji pikovi. nesto slicno kao ovaj lakers pick sto su dobili mavsi a usput im poslali i najboljeg igraca u trejdu i ako bude sve kako ce najverovatnije biti taj lakers pick sa doncicem u 2029. nece biti posebno vredan. nisu mogli ni da uzmu 2031. umesto toga ako su vec morali bar jedan.

spursi imaju sada jos materijala da unaprede ekipu za narednu sezonu, dal ce to biti sada ili na leto, do njih je. uspeli su u ovom trejdu cak i da uvale zacha collinsa mucenim bullsima...

sacramento odbija da tankuje, sto bi verovatno bila najbolja ideja i umesto toga uzimaju ove sezone odlicnog lavinea sa jos uvek vrlo upitnim ugovorom, cisto da vecito budu tu oko sestog mesta.

na mestu chicaga bih trejdovao glavne igrace (vucevic i giddey pre svega) osim coby whitea. a i za njega ako se moze dobiti neki dobar frp, sto da ne.

sto se tice butlera, ne opravdavam ovo njegovo dzukacko ponasanje ove sezone, ali kada se pogleda kako je dallas uradio doncica na brzaka, po malo se moze i razumeti potezi igraca. usput mi palo na pamet, da li ce sada ovi najbolji igraci u sledecim pregovorima za novi max ugovor traziti ntc.

• Like 1

14 hours ago, Dracarys said:

Dobiše lepe pikove, nije to malo, hajde taj Šarlotov je nevažan, ali od Sparsa 27' je solidno, a pogotovo od Minesote 31'...

Gober će biti u penziji, a Edvards ko zna gde, verovatno će otići iz Minesote...

Za igrača od 30 godina sa prevelikom istorijom povreda iza sebe je veoma odličan uspeh. Ne verujem da on ima mnogo uspešnih godina ispred sebe, možda dve ili tri... 

Inače, ne kapiram ni najmanje ovu odluku Kingsa da se dovede Lavin. 

šarlotov pik je top 14 zaštićen, a oni su sada predzadnji na istoku ... i onda se pretvara u dva pika druge runde 2026 i 2027 (kapiram oba su njihova)... tako da smo tu dobili kurac

2027 od sparsa, realno to će biti 22-26 pik osim ako se venbajama povredi ... i to solidno je upitno

2031 on vukova bi mogao biti jako dobar, ali treba sačekati 6 godina

lavina je još divac jurio jer je bio RFA i bulsi su izjednačili ponudu. nemam mnogo visoko mišljenje o njemu i u najboljem slučaju nadam se produženom medenom mesecu. ugovor ima na još dve sezone (47 i 49 mil., PO u zadnjoj godini). bojim se da će nas njegov ugovor jebati solidno. ipak mnogi su ga prizivali u kingse i često se provlačio kao potencijalna meta.

nadao sam se boljem klincu iz SA od sisoka, koji je bio pik druge runde iz 2023 i koji je prilično gulio razvojnu ligu. da je ofarbani poljak uleteo, bila bi tu druga priča. ovako ovaj za godinu i po  dana nije ni celih 30 tekmi odigrao kod popa.

iako mi je na prvi pogled trejd izgledao dobar, sada bih mu dao 3+ ocenu, najviše zbog mnoštva pikova.

@40Wins

sve se slažem ali drago mi je što mu vidim leđa. zaboravio si da dodaš da smo i halibartona trejdovali zbog njega.

nikad mi se nije dopadao, uvek sam ga smatrao za klasičnog divljanera sa niskim IQ-om.

titrali smo mu jaja, dovlačili igrače da rašire patos i eto, on se smorio.

sad bih najradije da idemo u tankovanje, koliko god gotivio mlađeg sabonisa i monka, ali vivek to neće dozvoliti. njegov tajmlajn je takav da mu se ne čeka da rebuild prođe i postanemo opet (koliko-toliko) kompetitivni. nego večiti plej-in limbo, kao džordanov šarlot.

kamo sreće da je foks trejdovan 2021/22 kad smo deviona mičela draftovali... bar bi sad imali halibartona

Edited by ljutikrilo
slova

4 hours ago, gggggggg said:

usput mi palo na pamet, da li ce sada ovi najbolji igraci u sledecim pregovorima za novi max ugovor traziti ntc.

Da,da ovo sam i ja pomislio. Nekako posle ovoga nijedan igrač više neće imati poverenja u franšizu i bilo bi za očekivati da svi 1st tier igrači imaju NTC u ugovoru, naravno ukoliko nemaju problem da ih pošalju negde iznenada preko noći.

Kad ih imaju Beal i Bron mogu i ostali isto to da traže. 

• Like 1

Mogu da traže NTC, ali onda rizikuju da budu trejdovani i izgube pravo na super max ugovor. Obiće im se ko zna koliko miliona za taj luksuz. Bron ima povlašćen status, jer ne želi pred kraj karijere da se seljaka, a i on potpisuje 1+1.

Vašington je na to pristao ž, jer su bili jadni.

Dobiće možda samo par njih bez problema, tipa Jokić, SGA i Wemby, Tejtum i Edvards, za ostale će malo i da razmisle.

• Like 2