Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

1 hour ago, BattleBender said:

Ja bih cak i Tatuma izuzeo iz te price.
Bolje receno, mislim da bi Boston prihvatio da udje u pregovore da su Mavsi zakucali na vrata "E ajde da napravimo neku pricu Luka - Tatum""

Ne vidim iskreno zasto da bi Boston to uradio. Prosla godina je bila dokaz da mogu do titule sa trenutnim sastavom i imaju Tatum-a, Brown-a i White-a naredne 4 godine sigurno, Holiday-a i Pritchard-a 3. U jedini problem ulaze nakon penzionisanja Horford-a i Porzingisa koga imaju jos jednu godinu posle ove. 

Ali generalno gledano, ceo core je tu. Zasto bi razjebavao nesto sto si dokazao da radi prosle godine. Tatum je godinu dana stariji svega. Naravno da je overall Doncic bolji igrac, ali je mnogo vise injury prone od Tatum-a, ali nije kao da resavas sa njim neki problem koji imas. Jrue jeste star, ali njegovo je najmanje da daje poene i igra ono sto je igrao pre.

Tako da iz ugla Bostona mi je apsolutno jasno zasto nisu zeleli Doncica.

• Like 4

1 hour ago, 40Wins said:

Od svih kosarkaskih objasnjenja, ovo nekosarkasko je najverovatnije, a znacemo kroz 4-5 godina. 

Sviđa mi se ova teorija jer se iz iste može zaključiti zašto su morali da posluju sa Lejkersima, jer bi ovakvo samoubistvo iz zasede bilo sprečeno sa vrha da je u pitanju bio bilo koji drugi tim. 

• Like 1

1 hour ago, Skyglider said:

Ali takođe se slažem sa Edinom da u Lakersima može da zaboravi na to da može da radi šta hoće, da se ponaša kako hoće, da pušta ona turbo-folk sranja na zagrevanjima i slične stvari. 

Sto bi rekla ona stara narodna pesma:

...sve sto hoces kazi, nema frke vazi...

Tacno da pokusaju da ga uštroje, pa da se spakuje i ode...

10 hours ago, Darko said:

Nego, ko će tu da igra odbranu? Trebaju vam bar tri ozbiljna defanzivca da imate neke šanse. Vincent je undersized, Hayes je ... Hayes, Finney Smith je solidan ali nije neki defensive stopper. Vando je bukvalno jedini dobar odbrambeni igrač. I sa AD-om vam je odbrana pucala po šavovima, kako li će tek bez njega?! 

Inače slažem se da LeBron još ima košarke u sebi i da neće biti problema da igra sa Lukom. Dva inteligentna košarkaša će jednostavno naći način da budu efektivni. Problem je odbrana - otišao je AD a i Christie. Nuggetsi su vas razbili baš zbog toga, jadna odbrana na perimetru (a i unutra kada Davis ne igra). Osetiti će se nedostatak AD-a samo tako. E sada, ako uspete da dovedete Kesslera, Butlera i još nekog - to je već druga priča. 

Vincent je jako dobar defanzivac, igra odlican pressing na lopti i dobro iskace na udvajanja, moze da jurca brze bekove. Reddish je igrac manje u napadu, ali takodje ima dobre defanzivne instikte i moze da odradi 15ak min po mecu uz ovakve napadace. Vando je vec ozbiljan gamechanger u odbrani kada je zdrav i u kondiciji, neki njegovi haslovi su bas electric, da ne pricamo da moze da brani sve od 1-5 i da je dobar skakac. DFS takodje, elitan defanzivac, ugasio je Townsa potpuno u proslom mecu iako je undersized. Bio je jako vazan sraf u Dallasovom WCF runu 2022. Hejs je komicar, al mozda Luka od njega napravi nekog Livelya za sirotinju u napadu, kao sto rekoh da bi ovo sve funkcionisalo startni C je potreban kome su fortei odbrana, skok i zastita obruca. Rui je ove godine napredovao u odbrani i skoku, bolje je to nego pre. Sada se vec mogu izvlaciti five-out petorke kao sto ima Boston koje su jako opasne i teske za branjenje, npr - Rivs-Luka-Bron-DFS-Rui -> Svi mogu da te izbuse dok si reko keks. 

1 hour ago, Bugl Khan said:

Bio je prvi favorit za MVPa prije sezone. Reako bi da je to TOP 2-3 igrač lige, a pogotovo TOP 2-3 globalna zvijezda. Protiv Thundera je u G5 u OKC imao 31/10/11. U G6 je zatvorio seriju sa 29/10/10. Isto se desilo i protiv Clippersa u G5 (35/7/10) i protiv Timberwolvesa u G5 (36/10/5), riješio je serije sjajnim nastupom u gostima. U finalu protiv "prave ekipe" je imao 29/9/6 seriju. 2022. protiv Sunsa, momčadi koja je igrala finale sezonu ranije, i koja je imala preko 60 pobjeda, je ubilježio 33/10/7 za seriju, i razbio ih u G7 (27/9/3 za poluvrijeme) u Phoenixu. Ali koliko je moćan se vidjelo tprotiv Celticsa, jer je skoro doživio metlu. A Lakersi, koji su 2023. pometeni, a 2024. su skoro pometeni (i to ne u finalu nego u 1. kolu playoffa), su najjača ekipa Zapada. Nije mi jasna logika. Lik je najbolji kad je najteže. On se neće raspast u finalu. Zadnjih 5 godina u nizu je TOP 5 igrač lige. Istina je da su mu u Lakersima šanse za titule dugoročno puno veće, jer mogu bolju emkipu složit oko njega. Mislim da bi se moglo lako desit da ne uzme naslov još 2-3 godine, a onda u 5 godina uzme 3. Al ne bi se čudio da npr sljedeće godine na svojim leđima nosi ekipu do naslova i ne bude FMVP. Da zateklo ga za večerom, lol.

Aha, tu smo znaci. Dobro, bar si realan za razliku od mnogih do sada koji jos uvek deny-ju realnost i govore o nekom rebuildu i raspadu Lejkersa. Kao da necemo dovesti i Centra i napraviti jos neku mahinaciju da se ojacamo maksimalno za napad na peti. Jedan od mojih najboljih drugova u RL a najvecih LBJ hejtera je isto rekao, uff sve mu se namesta za peti, i kaze da je poludeo i da je mnogo voleo Luku a sada ga ne podnosi. Ipak samo oni najjaci hejteri znaju najbolje i najobjektivniji su kad su sanse za titulu u pitanju zbog najveceg straha. Krenulo je avansno pripremanje za novu kradju FMVP-a, petu po redu a ? hehehe 🙂 

• Like 1

54 minutes ago, ljutikrilo said:

ok, stoji ... smorila ih vera matović, razumem

Eh, da je samo Vera Matović, ko zna šta je sve tu bilo. 

51 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ta teza je smesna, zaista. Odraditi trejd ovako brzo, usred sezone, nakon ulaska u finale, sa tolikom sekrecijom, bez objavljivanja da je dostupan kako bi se pocele primati ponude sa svih strana i dobio najbolji return value je obican nonsens. Sad im je eto bas pukao film, nisu mogli da istrpe jos nekoliko meseci. Jedino ako je poceo da ubija trudne zene po Dallasu. Drugi superstarovi su svi uzorni i primerni, jelte i nisu nikakav trik za hendlovanje, ne seju decu po drzavi, ne potezu pistolje, ne voze pod dejstvom droga i alkohola, ne tuku partnerke, nisu lenji i nezainteresovani... Ostali gm-ovi i fransize su sve debili i kretencine, niko nije bio pametan da se doseti da pita izvinite, poshto Luka... Da ne pricam sto u ovakvoj ligi trejdovanje igraca, pa jos superstara i MVP kandidata bez njegovog znanja ne moze fransizi na srednji i dug rok da donese nista osim minusa - ides na crnu listu igracima, postajes destinacija koja se zaobilazi, gubis atraktivnost, reputaciju. Jokic je tek u poslednje 2,3 sezone korigovao svoje lose navike i fizicko zapustanje pa Denveru nikad nije palo na pamet da razmislja o trejdu. 

A tek to da ce da menja ponasanje i muzicki ukus zato sto je u LA - moze da saceka da postane UFA i bice nepregledna lista timova koji ce ga zeleti kod sebe bez ikakvih uslova. Pritisak rezultata je on sam nametao sebi, ne trebaju mu svetla velikog grada i pompa eleja da mu pale vatru.

Nisu objavili da je dostupan jer su očigledno hteli isključivo Davisa jer su ga videli kao najbolji dodatak onome što trenutno imaju. Jasno kao dan.  I šta da su objavili da je dostupan, javio bi se Milwaukee i ponudio Giannisa ili San Antonio i ponudio Wembanyamu ??  Kako da ne.  Da ne pričam o tome da bio onda Luka mogao da ih ucenjuje, da javno izađe i kaže: neću tu, neću tu , neću tu... Ovako je najbolje ispalo za njih.

Ko zna šta se sve tu događalo pa su se odlučili na ovakav potez , ali da, očigledno da im je pukao film i da nisu više mogli da ga istrpe, a šta je sve bilo to će verovatno da se sazna za nekoliko godina. Oni u Dallasu neamju pojma da Luka ima 25 godina , da je bio kandidat za MVPa i da ih doveo do finala nego vi sa foruma treba da im objasnite. 

Lepo je Edin u onom video naveo primer Jimmy Butlera. Kakve smo sve glupe mitove slušali prethidnih godina: Heat kalčr , Butler vredan radnik, tera druge da rade više, čini ih boljima itd. A onda ispliva da je redovno preskako treninge, da kad su išli u Denver da igraju finale nije hteo da spava sa timom u hotelu nego je iznajmio vilu za sebe i svoju svitu i još svašta nešto. 

2 hours ago, Dracarys said:

Kada si već nabrojao te brojeve, zašto nisi i procente protiv Bostona. Lik je šutirao 24% za 3, lol. Bušili ga u odbrani Braun i Tejtum kao švajcarski sir, ne bi ga ni Mutombo i AD zajedno pokrili. Razgolitili ga Bostanezi, ništa nije ostalo. Izgleda da protiv Bostaneza nije bilo mnogo teško, pa nije bio najbolji.

Pa Lakersi su izgubili trejdom. Šutirao je 24% za 3. Bušili ga kao švicarski sir. Šutirao je za 3 bolje od Tatuma, ukupno je šutirao bolje i od Tatuma i od Browna, a zabio je 10 koševa više po utakmici.  a on je opet bio 1. favorit za MVP nagradu.

1 hour ago, greenenvy said:

Ne vidim iskreno zasto da bi Boston to uradio. Prosla godina je bila dokaz da mogu do titule sa trenutnim sastavom i imaju Tatum-a, Brown-a i White-a naredne 4 godine sigurno, Holiday-a i Pritchard-a 3. U jedini problem ulaze nakon penzionisanja Horford-a i Porzingisa koga imaju jos jednu godinu posle ove. 

Ali generalno gledano, ceo core je tu. Zasto bi razjebavao nesto sto si dokazao da radi prosle godine. Tatum je godinu dana stariji svega. Naravno da je overall Doncic bolji igrac, ali je mnogo vise injury prone od Tatum-a, ali nije kao da resavas sa njim neki problem koji imas. Jrue jeste star, ali njegovo je najmanje da daje poene i igra ono sto je igrao pre.

Tako da iz ugla Bostona mi je apsolutno jasno zasto nisu zeleli Doncica.

Pa dobro, najvecim delom to sto kazes ima smisla, i u pravu si. Na kraju dana, osvojili su titulu sa njim.
Ali i dalje nisam siguran da bi odbili ponudu u kojoj nisu ojadjeni. Tipa nekakav trejd, 3 tima, mnogo igraca, i oni na kraju dobiju Luku jos nesto komplementarno, a daju manje od toga (sa sve Tejtumom).

3 hours ago, PorodicneVrijednosti said:

Spursi ne bi pristali trejdovati Wembyja taman da im drugra strana ponudi Boga licno sa sve Isusom, svih 12 apostola, Muhamedom, Mojsijem i AEZAKMI, HESOYAM cheatom u dzenetu 

Nesto slicno bih rekao i za Luku i Mavse pre par dana.
Ne kazem da postoji velika verovatnoca da bi Spursi prihvatili neku ponudu. Jednostavno on je projekat, bas nekako kao skrojen za sam SAS. SAS kao fransizu dobija nekakvu pozitivnu karmu (za sve organsko sto su uradili u poslednjih 25god) da oni budu ti koji grade eru oko necega sto potencijalno moze da bude najdominatniji SPORTISTA svih vremena.

Ali zivimo u dobra pragmaticne logike. Pretpostavimo da Wemby ima najveci trade value u celoj ligi. Ja bih rekao i to znacajno. Veci od Jokica cak. I npr imas Denver, koji jednostavno izvali da je nesposoban da zaokruzi roster oko Jokica da bi osvajali titule. Nece ljudi tamo u picku materinu, porez, poklopili se da OKC, Bost, Cle (sad i LAL) prave neka cuda...
I cao zdravo, Jokic + nesto znacajno = Wemby u tim okolnostima. Jokic + Fox + nesto znacajno. Sa sve Pop-om, koji verovatno voli vise Jokica nego ja Carricka... Eto ti SAS glavni kandidat za titulu. I to ne za ovu godinu, nego za narednih 5-8. Pop samo po srpski treba da nagovori Jokaru da se ne povlaci rano. To je ono, na tacni dobijas. Danas. Sa druge strane, ne znas sta ce da bude sa Wemby-em, treba da ostvari potencijal, treba da pokaze da nije tenkre, treba da se dokaze da nece da mu popucaju tetive i ligamenti kad mu bioloski sat spontano napravi misicnu masu. 

Upao sam u opasnu suludu fantaziju i hipotetiku, zaustavite me...
Ali poenta je ta.

Edited by BattleBender

4 hours ago, Dracarys said:

Ovo što rade Kingsi se zove presipanje iz šupljeg u prazno. Pobednici trejda su Bulsi i Sparsi.

Koja je logika kod Bulsa? Ne kažem da nema, nego eto nisam proučavao previše?

Ok, nije cvećka Lavine naravno, a ni ugovor nije naivan, ali nije baš ni da 25+5+5 igrači sa takvim % šuta. Niti da će sutra neki superstar da potrči kod njih, ako oslobode prostor.

32 minutes ago, BattleBender said:

Nesto slicno bih rekao i za Luku i Mavse pre par dana.

Upravo to, Luka bi mi bio prvi primer.

1 hour ago, delgado said:

Vincent je jako dobar defanzivac, igra odlican pressing na lopti i dobro iskace na udvajanja, moze da jurca brze bekove. Reddish je igrac manje u napadu, ali takodje ima dobre defanzivne instikte i moze da odradi 15ak min po mecu uz ovakve napadace. Vando je vec ozbiljan gamechanger u odbrani kada je zdrav i u kondiciji, neki njegovi haslovi su bas electric, da ne pricamo da moze da brani sve od 1-5 i da je dobar skakac. DFS takodje, elitan defanzivac, ugasio je Townsa potpuno u proslom mecu iako je undersized. Bio je jako vazan sraf u Dallasovom WCF runu 2022. Hejs je komicar, al mozda Luka od njega napravi nekog Livelya za sirotinju u napadu, kao sto rekoh da bi ovo sve funkcionisalo startni C je potreban kome su fortei odbrana, skok i zastita obruca. Rui je ove godine napredovao u odbrani i skoku, bolje je to nego pre. Sada se vec mogu izvlaciti five-out petorke kao sto ima Boston koje su jako opasne i teske za branjenje, npr - Rivs-Luka-Bron-DFS-Rui -> Svi mogu da te izbuse dok si reko keks. 

Aha, tu smo znaci. Dobro, bar si realan za razliku od mnogih do sada koji jos uvek deny-ju realnost i govore o nekom rebuildu i raspadu Lejkersa. Kao da necemo dovesti i Centra i napraviti jos neku mahinaciju da se ojacamo maksimalno za napad na peti. Jedan od mojih najboljih drugova u RL a najvecih LBJ hejtera je isto rekao, uff sve mu se namesta za peti, i kaze da je poludeo i da je mnogo voleo Luku a sada ga ne podnosi. Ipak samo oni najjaci hejteri znaju najbolje i najobjektivniji su kad su sanse za titulu u pitanju zbog najveceg straha. Krenulo je avansno pripremanje za novu kradju FMVP-a, petu po redu a ? hehehe 🙂 

Ovde je malo i Bronov legacy drmusav, sta cemo ako i sa Lukom ne uradi nista?

Kari ga je spasio na OI, ali ako i sa Lukom bude pusiona bi bas bilo mnogo fejlova za 4 prstena

vidim da se ne vise mesta(a i ovde) pise kako su ovim potezom mavsi kratkorocno dobili, tj. da tu vide neku win now logiku

mozda sam ja glup ali ne vidim da bez jos jednog trejda do bude neka posebna contender ekipa

niti da su jaci nego pre ovog trejda

imaju na 4/5 solidnog kvaliteta(a i kvantitet) lively, gafford, PJ, powell

jeste obrva bolji igrac od svih njih ali neko tu mora da se makne

isto ne vidim kako ima smisla gurati ga na 4, kad tu vec imas PJ-a koji igra odlicnu sezonu

logicno je da uleti i igra startnog centra umesto lively-a...pod uslovom da je i obrva zdrav

bas ne vidim taj rezon gde je ovo win now potez

• Like 1

9 minutes ago, NikadProtivKaline said:

vidim da se ne vise mesta(a i ovde) pise kako su ovim potezom mavsi kratkorocno dobili, tj. da tu vide neku win now logiku

mozda sam ja glup ali ne vidim da bez jos jednog trejda do bude neka posebna contender ekipa

niti da su jaci nego pre ovog trejda

imaju na 4/5 solidnog kvaliteta(a i kvantitet) lively, gafford, PJ, powell

jeste obrva bolji igrac od svih njih ali neko tu mora da se makne

isto ne vidim kako ima smisla gurati ga na 4, kad tu vec imas PJ-a koji igra odlicnu sezonu

logicno je da uleti i igra startnog centra umesto lively-a...pod uslovom da je i obrva zdrav

bas ne vidim taj rezon gde je ovo win now potez

AD je 4/5, moze da igra obje pozicije sto bi znacilo da ce igrati zajedno i sa PJ i sa Gafford/Lively. 

Imaju prostora za jos trejdova, treba im kreator prvenstveno. Ekipa je kreirana za Luku pa je Kyrie dosao. Sada je tu AD, nesto ce korigovati, polako.

Reket im moze biti izuzetno zajeban.

2 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Igrace s Davisom i jos jednim visokim plus PJ na 3. Ta odbrana ce biti beton i direktno izbija mogucnost Jalena na 4 sa Chetom ili Hartensteinom na 5 OKCu jer im se Davis usrat u zivot ako ga Jalen bude cuvao. 

Ekipa zajebana za plejof. Ne bih da se sretnemo.

Imace opasnu odbranu a onda ako Kyrie i AD budu na nivou u napadu, bice svasta. Ljudi prelako otpisuju ovu dvojicu. 

Vidjeti sta za Klaya, Dinwiddie i ove neke pikove mogu dobiti. 

13 hours ago, Marvin said:

Koje su šanse da na leto Luka kaže:

E znate šta, ja neću potpisati produžetak ugovora, trejdovaćete me u Denver za Đamala?

ja sam odmah napisao da ne znam zasto se odjednom misli da su lakersi dobili fransiznog igraca za sledecih x godina, kada lagano moze za dve sezone moze biti fa i da bira ekipu. za igrace kao sto je on napravice se mesta u capu dok si rekao keks. lakersima bi sada bilo najpametnije da jos ove nedelje trejduju reavesa za nekog dobrog, mladog, visokog sa bar nekim potencijalom za buducnost, koji bi ostao tu sa doncicem kada metuzalem ode u penziju. jesu to lakersi i klutch mafija, ali ni oni ne mogu bas izmisliti citav roster koji bi odgovarao doncicu u ovako kratkom roku.

12 hours ago, Skyglider said:

F je ako gledaš dugoročno , nakon naredne sezone, ali ako gledaš kratkoročno onda ovo i nije tako loš trejd za Dallas , Davis je i dalje zver od igrača a Mavsi su ovaj trejd odradili kako bi doveli nekog ko odmah može da doprinese na visokom nivou, pošto njima ni ostali nosioci igre nisu baš u cvetu mladosti pogtovo ne Kyrie.

Ovde je Edin lepo objasnio zbog čega su se Mavsi odlučili da ga trejduju pa kome i dalje nije jasno neka ga posluša.  Jednostavnio prekipelo im je da trpe njegovo ponašanje, jer ko zna šta je on radio tamo i kako se ponašao. Ali to je i njihova krivica jer on od kad je došao u Dallas dopustili su mu da radi šta hoće.

Ali takođe se slažem sa Edinom da u Lakersima može da zaboravi na to da može da radi šta hoće, da se ponaša kako hoće, da pušta ona turbo-folk sranja na zagrevanjima i slične stvari. 

ne, nego F jer su dobili kurcinu sa obrvom u odnosu na doncicevu vrednost. to je jedan od glavnih stvari zbog cega su ljudi vec dva dana u wtf modu. nikome ovde nije upitan skill davisa. bice dallas najverovatnije opasna playoff ekipa jos ove sezone, sledece vec ko zna, evo i irving ima sanse da odseta nakon ove sezone.

a ovo drugo, napisao bih nesto slicno sto je i frensis napisao. mnogo bizaran trenutak i nacin na koji je ceo posao izveden. jos bizarnije je sto je harrison ladno izasao na kzs i sve to rekao jasno i glasno. kao da se hvali sa ucinjenim.

mislim, probaj naci neku zdravu logiku u ovome:

The Mavericks didn’t conduct a bidding war for Luka Dončić because they didn’t want it to get out and for it to possibly lead to Luka Dončić demanding a trade in response to that.

:lol_2:

lakersi uvek izlaze u susret svojim najboljim igracima. tako ce i biti sa doncicem. bas ce jeanie i rambis familija da izigrava strogocu na doncicu.

• Like 4

9 hours ago, realno *w said:

Koja je logika kod Bulsa? Ne kažem da nema, nego eto nisam proučavao previše?

Ok, nije cvećka Lavine naravno, a ni ugovor nije naivan, ali nije baš ni da 25+5+5 igrači sa takvim % šuta. Niti da će sutra neki superstar da potrči kod njih, ako oslobode prostor.

Dobiše lepe pikove, nije to malo, hajde taj Šarlotov je nevažan, ali od Sparsa 27' je solidno, a pogotovo od Minesote 31'...

Gober će biti u penziji, a Edvards ko zna gde, verovatno će otići iz Minesote...

Za igrača od 30 godina sa prevelikom istorijom povreda iza sebe je veoma odličan uspeh. Ne verujem da on ima mnogo uspešnih godina ispred sebe, možda dve ili tri... 

Inače, ne kapiram ni najmanje ovu odluku Kingsa da se dovede Lavin. 

• Like 1