Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, gggggggg said:

ako sunsi urade isto sto i bucksi onda definitivno nisu normalni i treba ishbii oduzeti fransizu. 

strecuju bukera???

@delgado moze bukerica?

• Thanks 1
Posted (edited)
7 hours ago, gggggggg said:

ako sunsi urade isto sto i bucksi onda definitivno nisu normalni i treba ishbii oduzeti fransizu. 

Naravno da mu treba oduzeti fransizu, nezavisno od ovog poteza jer je vec pokazao da je prokleta debilcina koja obesmisljava citav koncept profesionalne kosarkaske lige. 

Ocajnicki zele da izadju iz aprona, a nakon sto je u trejdu za Duranta dobijen Green koga nisu uspeli nikome da proslede (te sad kenjaju kako su ga bas hteli i da ce ostati kao buduci cornerstone), ovo je jedino sto im preostaje. Trziste za Allena i Roycea ocito nije bas narocito, a cak i sa tim trejdovima ne bi mogla da se napravi 'usteda' kao sa Bealom.

Osim toga, ceka se i novi ugovor za Armania i samo je pitanje formalnosti, vec svi znaju da ce dobiti 70+ milki. Jos jedan potez za vesanje, kamoli oduzimanje fransize.

Edited by SteveFrancis#3
Posted (edited)
29 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Naravno da mu treba oduzeti fransizu, nezavisno od ovog poteza jer je vec pokazao da je prokleta debilcina koja obesmisljava citav koncept profesionalne kosarkaske lige. 

Ocajnicki zele da izadju iz aprona, a nakon sto je u trejdu za Duranta dobijen Green koga nisu uspeli nikome da proslede (te sad kenjaju kako su ga bas hteli i da ce ostati kao buduci cornerstone), ovo je jedino sto im preostaje. Trziste za Allena i Roycea ocito nije bas narocito, a cak i sa tim trejdovima ne bi mogla da se napravi 'usteda' kao sa Bealom.

Osim toga, ceka se i novi ugovor za Armania i samo je pitanje formalnosti, vec svi znaju da ce dobiti 70+ milki. Jos jedan potez za vesanje, kamoli oduzimanje fransize.

Pa sad, to je njegova privatna svojina i pare koje baca. Ništa nelegalno nije uradio, ne vidim razlog da neko mora da prisilno proda franšizu koju je platio ako je sve urađeno po pravilima. Ispao je budala i sam će da ispašta zbog svoje nesposobnosti. Na žalost, ispaštaće i navijači Sunsa, kojih će biti sve manje i manje. Tako da razumem tvoju frustraciju ali na kraju krajeva, ne vidim razlog za communist-style oduzimanje privatne svojine. Mada mislim da karikiraš i da ne misliš ozbiljno na to.

Edited by Darko
  • Like 1
Posted
11 hours ago, Darko said:

Pretpostavljam da Horford nije hteo u Denver i ovo je epilog. Ima smisla.

Za one koji tvrde da će Jonas sada samo da otaljava - ne bih rekao. Trebaće da pokaže da i dalje ume da igra za sledeći ugovor, siguran sam da se neće zezati.

Ma,bas Jonas treba da se dokazuje kao rezerva u Denveru,da bi "izborio" ugovor u Evropi.Da presedi celu sezonu,opet bi mogao da bira klub u Evrologi.

Posted
1 hour ago, Darko said:

Pa sad, to je njegova privatna svojina i pare koje baca.

Zapravo, za fransize cesto postoje odredjeni limiti/ogranicenja koje ne postoje u drugim formama privatne svojine. 

Tako npr, kada u Britaniji kupis neku staru krcmu, ti jesi njen vlasnik, ali ne mozes da joj menjas ime, izgled itd.

Okej, nba klubovi nisu bas ova varijanta, ali i dalje nije bas da vlasnik moze sta god hoce da rade. 

Ruku na srce, ovo Isbijino je fundamentalno i dalje lose poslovanje pre nego nesto sto dovodi egzistenciju fransize kao takve u pitanje. 

Posted
18 minutes ago, SuperTraktorko said:

Zapravo, za fransize cesto postoje odredjeni limiti/ogranicenja koje ne postoje u drugim formama privatne svojine. 

Tako npr, kada u Britaniji kupis neku staru krcmu, ti jesi njen vlasnik, ali ne mozes da joj menjas ime, izgled itd.

Okej, nba klubovi nisu bas ova varijanta, ali i dalje nije bas da vlasnik moze sta god hoce da rade. 

Ruku na srce, ovo Isbijino je fundamentalno i dalje lose poslovanje pre nego nesto sto dovodi egzistenciju fransize kao takve u pitanje. 

Slažemo se. Za boldovano sam mislio kada sam napisao "po pravilima" samo što nisam obrazložio kako treba.

1 hour ago, liv7 said:

Ma,bas Jonas treba da se dokazuje kao rezerva u Denveru,da bi "izborio" ugovor u Evropi.Da presedi celu sezonu,opet bi mogao da bira klub u Evrologi.

Izboriće bolji ugovor ako bude dobro igrao. Vidi pod Šarić. 

Posted
20 minutes ago, Bugl Khan said:

Doncic, Booker, LeBron, Rui, Ayton. To je laganih 180M samo za petorku.

i sa klupe dejmara i jokic. bombona

• Like 1
Posted
1 hour ago, Darko said:

Pa sad, to je njegova privatna svojina i pare koje baca. Ništa nelegalno nije uradio, ne vidim razlog da neko mora da prisilno proda franšizu koju je platio ako je sve urađeno po pravilima. Ispao je budala i sam će da ispašta zbog svoje nesposobnosti. Na žalost, ispaštaće i navijači Sunsa, kojih će biti sve manje i manje. Tako da razumem tvoju frustraciju ali na kraju krajeva, ne vidim razlog za communist-style oduzimanje privatne svojine. Mada mislim da karikiraš i da ne misliš ozbiljno na to.

Nije to njegova privatna fabrika pivskih flasa. Liga tu ima sta da kaze, samo je naravno pitanje politike u datok trenutku hoce li reagovati ili ne. Imali smo Hornetse/Pelicanse, imali smo Sarvera skoro. Nije ni Sarver uradio nista zvanicno i presudjeno nezakonito u momentu kada je nateran da proda. Ovde imamo Bartlesteinov skandal, pa jos navode za nekoliko drugih ljudi iz Ishbiine grupe za slicne stvari. 

Uz to, ne radi se ovde samo o navodnom razbacivanju novcem, vec o tome da novi vlasnik ne moze da poludi i rasproda i razdeli sve i stavi hipoteku na buducnost fransize. On ne samo da je neodgovoran i hoce da radi sve kako se njemu dize, uz onaj memo koji pokazuje totalni disrespekt prema celoj ligi i onome na cemu je izgradjena, nego deluje sve vise da su mu potezi usmereni ka tome da se isforsira relokacija. Covek je napravio neki Michigan sa Temua u Phoenixu i ovo postavljanje poznanika i ortaka je kronizam bez presedana, kakav nije vidjen do sad verovatno ni u jednoj ligi u Americi. Covek se zajebava i sa fransizom ciji je vlasnik i sa celom asocijacijom. Pricamo o americkom Nebojsi Covicu, bukvalno.

• Like 1
Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Nije to njegova privatna fabrika pivskih flasa. Liga tu ima sta da kaze, samo je naravno pitanje politike u datok trenutku hoce li reagovati ili ne. Imali smo Hornetse/Pelicanse, imali smo Sarvera skoro. Nije ni Sarver uradio nista zvanicno i presudjeno nezakonito u momentu kada je nateran da proda.

Pa ovaj, kod Sarvera je bilo problema sa tim pravilima. Koliko znam optužen je za seksualno uznemiravanje i rasizam. 

On ne samo da je neodgovoran i hoce da radi sve kako se njemu dize, uz onaj memo koji pokazuje totalni disrespekt prema celoj ligi i onome na cemu je izgradjena, nego deluje sve vise da su mu potezi usmereni ka tome da se isforsira relokacija.

Kao što smo ja i @SuperTraktorko gore naveli, postoje pravila koja se vlasnik mora pridržavati. Ako ih nije prekršio, ne može da se traži od njega da ide. Ako ih prekršava, drugi par cipela. Inače se slažem sa tobom oko Ishibe, ono što on radi je cirkus.

Pricamo o americkom Nebojsi Covicu, bukvalno.

To nikad ne može biti. On je parama koji je zaradio kupio franšizu, ne ukradenim od naroda, ne od državnih para niti preko političkih veza.

Posted

Naravno da nisam povlacio paralelu sa kapitalom i nacinom na koji je preuzeo udeo, vec oko modus operandia od kako je konacno dobio tu svoju igracku. Sada leci neke ocigledne komplekse iz ranijih dana. 

Nije prekrsio pravila, a lik je u pismu zaposlenima bukvalno napisao da ga boli stojko za podelu rada i ustrojstvo jedne NBA fransize i da ce on sve na svoj nacin. To je samarcina i za komesara i za ligu i za zdrav razum.

Kao sto rekoh, Sarver jeste bio optuzen za svasta, ali se nije cekao epilog, nego se vec zbog same te cinjenice i broja i ozbiljnosti navoda (s pravom) reagovalo i receno mu je da mora da proda i da ne moze vise biti deo NBA price. Ova garnitura ljudi koje je Ishbia doveo sa sobom takodje ima vec solidan broj predmeta na sudu i cini se da su i tu stvari prilicno ljigave i trule. Za sada formalno niko nije Mata licno optuzio za neku prljavstinu, to je tacno. Medjutim nije tacno da liga moze/treba da intervenise samo ako je neko optuzen za silovanje ili blatantni rasizam.

• Like 1
Posted
37 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Medjutim nije tacno da liga moze/treba da intervenise samo ako je neko optuzen za silovanje ili blatantni rasizam.

Nisam to tvrdio al ajde. Razjasnio si stav, slažem se sa ostatkom posta.

Posted

jazz je za expiringe collinsa, sextona i clarksona dobio nazad lovea, andersona, nurkica i ukupno jedan drugi pik u plusu. kakav mag danny ainge :Hail:

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Jel ima neki sajt gde moze da se vidi bilans uspeha NBA fransiza, kao neki NBA APR, bas me interesuje koliko su profitabilne ove small market fransize.

Kapiram da je Viveku do jaja da lozi masu da hoce konkurentnost, ali ne daj boze da mora u neki dodatni porez. 

Posted

bolje je što ne ide u aprone, mislim da bi onda ugasio franšizu... šta bi ti, da dovede još jednog lavina?

možda je bolje da prepusti uzde ćeri i džeremi lembu, možda će oni pokazati više razuma (i manje kompleksa)

Posted
4 hours ago, ljutikrilo said:

bolje je što ne ide u aprone, mislim da bi onda ugasio franšizu... šta bi ti, da dovede još jednog lavina?

Naravno da je bolje sto u ovim momentima nije skrcao vise para, ali pocinjem da razmisljam da sve i da zabode generacijskog talenta, sa izglednim sansama za nesto vise da ne bi zagrizao za korak dalje ako bi ga to znacajno udarilo po dzepu... Tj, teorija mi je da ce samo dogrevati ringlu da odrzi bar neki polu hajp i ima siguran revenue stream...

Posted
29 minutes ago, Marvin said:

Ko će Klipersima na beka sad, Bogi da bude starter? 🙂

Liči mi da će sada pojuriti Beala

Gadjaju Beala i Chris Paula. Tako da verovatno nece.