Polivalentni Stevica Posted September 29 Share Posted September 29 Moja prva utakmica je protiv Omonije na Marakani 2001.godine,pobeda 2:1 (Lerinc i Aćimović strelci). Matorom bilo drago što me vodi,jer starijeg brata nije zanimao fudbal.😃 Ali prva samostalna utakmica je bila ona čuvena protiv Dinama Tbilisija,kad je Lekić posle autogola postigao het-trik. Jedva stigao na autobus za Novi Sad,došao kući sav mokar,keva dobila fras,nije znala žena gde sam,a matori razvukao kez od uveta do uveta.😃 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted September 29 Share Posted September 29 Prva tekma na kojoj sam bio je nesto za vreme ili oko bombardovanja na stadionu Radnickog na NBG s ocem, bila je prijateljska. Prva na Marakani sa Ki Klaksvikom 2000. godine, kvalifikacije za LS. Kao danas se secam strelaca: Drulic i Boskovic 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Mićić Posted September 29 Share Posted September 29 Prva polu utakmica (‘97 valjda)sa Mecom. Polu utakmica jer sam gledao samo drugo poluvreme. Moj pametni cale video u novinama da je utakmica u 8. ( pa ti onda gledaj film u novinama). Elem, sa zakasnjenjem usli na istok na poluvremenu. Sledeca je derbi mislim u kupu. Dobili smo 4:2. Koliko se secam Skoric je dao neki lud gol. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted September 29 Share Posted September 29 (edited) 8 hours ago, dabljuroligbringer said: Прва утакмица на Маракани, репрезентација, квалификације за Јапан и Ј. Кореју, пролеће 2001. Био на југу, изгубили смо 1 : 0. Бешчасни даје гол (ка југу) неким упијачем испред голмана у 70-неком минуту а минут пре тога Друлић имао шансу за гол. Север највећи аплауз дао Друлићу и Буњевчевићу, а југ Кежману. Химну заједно обе трибине извиждале. Оно што ми је било чудно тада и што сам питао ћалета на трибини јесте зашто се не чује још увек коментатор. Прва Звездина утакмица, 29. 5. 2001. сусрет генерација, био на истоку до севера. Кореографија неке зелене траке да представљају терен и на њему на штаповима заставе као постављен дрес сваког играча генерације 91. на својој позицији. Прво полувреме играла генерација 91. против актуелне 2001. а после ушли омладинци. Прва Звездина утакмица, лето 2001. Звезда Леверкузен, опет на југу. Сећам се и дан данас кореографије, на белом платну црвеним словима једна је Звезда и иза ње на великој жутој звезди насликан грб фк-а а иза гомила мањих звездица и небо. Завршена утакмица 0:0. За Левер играли Бут, Лусио, Шнајдер, Баштурк, Нојвил, и неки плави лик тако сам га запамтио тада а то је био Рамелов. Био сам годинама убеђен да је Пјановић ту промашио пенал а после тога неко њихов али сам касније схватио да су промашени пенали ипак били годину дана касније против Италијана (Кјево Верона). Прва на северу, то већ нисам сигуран па бих рекао Звезда Зета можда 2003. или 04, а резултат или 2:1 или 4:0. Прва у Пиониру, ту бих рекао Звезда Здравље, вероватно нека 2001. или 02. Као да је био продужетак и да је Звезда победила и сећам се да смо имали неког црног (крилног) центра на којег се све играло тако да бих рекао да је то тада Ајзеа Морис. Ето сећања из детињства некога ко је тада имао десетак година. Нашао сам и карте са тих утакмица само нисам сигуран како да окачим слику пошто каже да је превелика. Prva utakmica reprezentacije mi je bila u kvalifikacijama za SP 2010. protiv Austrije i onda sam posle toga gledao još protiv Francuza i Rumunije. Što se tiče košarke to je bila prva utakmica u EL sezoni 13/14, protiv Lokomotive. Neverovatno kakva je ludnica bila na ulazu. Inače ćale je čuvao karte sa svih utakmica na koje smo išli da bi majka jedan dan bacila jer je mislila da je smeće. Jedva je preživeo to. Edited September 29 by Урош19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted September 29 Share Posted September 29 Prva utakmica Zvezde koju sam uživo gledao je protiv Rada čini mi se sezona 95-96 ... Od medjunarodnih opet ako me sećanje ne vara protiv Kajzera ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Small Owl Posted September 29 Share Posted September 29 12 hours ago, Carl Johnson said: Moja prva utakmica na Marakani je bila derbi u novembru 2003. kada smo demolirali Partizan koji je igrao ligu sampiona. Pokojni cale(koji je navijao za njih) i ja na centru zapada, pun stadion maltene. Svaki put kad Taribo dodirne loptu, krecu rasisticki povici “u, u, u” (imitiraju gorilu valjda), nemajuci pojma sta je pozadina toga, jer sam bio bas mali, krecem i ja, matori me popreko pogleda, objasni mi o cemu se radi, “nemoj, nekulturno je” itd. Na 3-0 on vec izgoreo totalno, krece opet da urlice ciganija Vestu, i tata im se pridruzuje i dodaje “pojma nemas pi**a ti materina”. Nikad necu zaboraviti osecaj kad sam sa ulaza na tribinu video dole stadion, i sad mi stomak zaigra. To ono kad je na sjeveru koreografija bila grb Zvezde? Bio sam tu. Seljak, popio 4 piva i onda skontam da se prodaje bezalkoholno pivo (logično). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted September 29 Share Posted September 29 Meni je prva zvezdina utakmica bila u Nišu protiv Radničkog krajem devedesetih. Tu utakmicu pamtim kroz maglu tako za prvu pravu računam tek kada sam već postao tinejdžer. To je derbi na JNA 2004. godine u jesen (0-0) kada je Jočić zabranio unošenje i kačenje zastava na ograde u borbi protiv huliganizma. Kakav ministar, takve mere. Koja mi je prva utakmica na Marakani iskreno ne znam ali najdraža “mala” tekma mi je ona protiv Spartaka 2009. u decembru. Pižon sezona, poslednje kolo u decembru, pada sneg i 20 godina Delija. Puno starih zastava na ogradi, puno malih barjaka, puno zastava na dve motke, mnogo šalova i dobrog navijanja. Baš karnevalska atmosfera i to sve dok su fudbalski i košarkaški klubovi dobrano propali ali medju navijačima provejava neki optimizam. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted September 29 Share Posted September 29 4 minutes ago, Мџе said: Meni je prva zvezdina utakmica bila u Nišu protiv Radničkog krajem devedesetih. Tu utakmicu pamtim kroz maglu tako za prvu pravu računam tek kada sam već postao tinejdžer. To je derbi na JNA 2004. godine u jesen (0-0) kada je Jočić zabranio unošenje i kačenje zastava na ograde u borbi protiv huliganizma. Kakav ministar, takve mere. Koja mi je prva utakmica na Marakani iskreno ne znam ali najdraža “mala” tekma mi je ona protiv Spartaka 2009. u decembru. Pižon sezona, poslednje kolo u decembru, pada sneg i 20 godina Delija. Puno starih zastava na ogradi, puno malih barjaka, puno zastava na dve motke, mnogo šalova i dobrog navijanja. Baš karnevalska atmosfera i to sve dok su fudbalski i košarkaški klubovi dobrano propali ali medju navijačima provejava neki optimizam. Imale su te teske godine i neku svoju car ( mada ne ponovile se ), razne panjeve smo voleli jer su davali sve od sebe, radovali smo se malim stvarima. Sto pomenu neko, komsija moj vrsnjak i ja smo se radovali preokretu protiv Dinama Tbilisi kao da smo Barselonu okrenuli. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted September 29 Share Posted September 29 2 hours ago, Урош19 said: Prva utakmica reprezentacije mi je bila u kvalifikacijama za SP 2010. protiv Austrije i onda sam posle toga gledao još protiv Francuza i Rumunije. Jel to bese 1:0 za nas Milijas iz penala. Bio sa i ja na toj, mada mi je prva baraz sa Madjarima. Sa zvezdinim salom na juznoj tribini 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabljuroligbringer Posted September 29 Share Posted September 29 4 hours ago, suptil said: Jel to bese 1:0 za nas Milijas iz penala. Bio sa i ja na toj, mada mi je prva baraz sa Madjarima. Sa zvezdinim salom na juznoj tribini 😄 То је утакмица када је Драговић дебитовао за репрезентацију Аустрије. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stara skola Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) Moja prva tekma. Zvezda - Dinamo Drezden 100 000 ljudi. Sever. Secam se da spiker kaze na poluvremenu. Mole se navijaci na severu da se malo skupe, ima jos 5000 sa placenim ulaznicama. Znam da nije moglo da se dise, i da sam stajao coveku na stopalima celo drugo poluvreme. Edited September 30 by Stara skola 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bad Posted September 30 Share Posted September 30 Moja prva tekma. Zvezda - Milicionar 2001. Čuvena proslava titule sa Zorićem i kofom. Uzeo sam od nekog lika busen trave (on je izneo bukvalno 2 ara sa terena) koji sam zasadio kod babe u selu, eno ga i dan danas tamo. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mejdanac Posted September 30 Share Posted September 30 Prva utakmica: Zvezda-Barselona 1996. Jug sa starim. Sjećam se prvobitnog razočarenja kad sam prvi put ugledao Marakanu jer mi je djelovala maleno, nisam znao da je ukopana, i oduševljenja nakon ulaska na stadion. Stari me zezao da ćemo prodati karte, tada jedna mogla da ode za 100 maraka što je bilo malo bogatstvo. Barsu smo razbili tada. Njihov gol nisam ni vidio jer je radovanje nakon našeg još trajalo. Tada smo igrali drugačiji fudbal ravnopravni sa Barsom mada su nas lako dobili tamo uz onaj gol Živkovića. Ipak bilo je to 5 godina nakon Barija.... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПрекоДрине Posted September 30 Share Posted September 30 Мени је прва утакмица Звездина била против Рудара у Пљевљима. Стари ме одвео као клинца од 3-4 године, не знам која је сезона тачно. Сјећам се да је играо Марјан Марковић за нас. Губили смо, муке мучили, мислим да је чак и остало 1:0 за Рудар, али сам се од тад заразио. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted September 30 Share Posted September 30 Moja prva fudbalska utakmica je Spartak-Jedinstvo Brčko, meč kada su se Subotičani vratili u Prvu ligu. Pobedili 4-0 ili 4-1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted September 30 Share Posted September 30 @Don Dusko Možda bi bilo korisnije da se tema malo proširi, npr. da bude “Utakmice na kojima smo bili” pa da ljudi pišu i o nekim zanimljivim utakmicama u inostranstvu. Nešto kao fudbalski putopisi. Ne znam šta ćemo kada ispucamo sve prve utakmice. 🙂 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) Ja se svoje prve utakmice slabo secam ali znam da me je deda vodio na utakmicu mog lokalnog kluba koji je tada igrao nize lige (3 ili 4 liga)...Backa.... Btw bio sam malo deriste od 6-7 godina tad. A deda svaku domacu utakmicu je isao... Edited September 30 by Don Dusko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 3 minutes ago, Мџе said: @Don Dusko Možda bi bilo korisnije da se tema malo proširi, npr. da bude “Utakmice na kojima smo bili” pa da ljudi pišu i o nekim zanimljivim utakmicama u inostranstvu. Nešto kao fudbalski putopisi. Ne znam šta ćemo kada ispucamo sve prve utakmice. 🙂 +1000 Malo komentar oko stadiona, shopa, atmosfere... ja još nisam odlučio šta ću gledati u Španiji, ali meračim Betis - Atletiko na Benito Viljamarinu, najzanimljivija utakmica kola, pošto su ulaznice za golubarnik za El Klasiko 600 eura. edit: inače karte za Primeru su frapantno skupe, makar za moja očekivanja. Rajo Valjekano - Alaves trenutno ne idu ispod 70 eura. Edited September 30 by Charles De Ketelaere 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted September 30 Share Posted September 30 Pa moglo bi, sto da ne..Samo je ideja potekla kao moja prva utakmica...Nije lose. @Don Juan sta mislis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted September 30 Share Posted September 30 Devedesete, nanon sankcija, Zvezda-Harts, ja tek zavrsio osnovnu skolu, ujak me poveo na bus do Beograda, pa u Orasac na klopu i onda pravac Marakana, zapad. Kao sto su mnogi ovde opisali, taj momeant kad smo prilazili stadionu, pa kad sam prosao kroz kapije i video da je stadion ukopan, o cemu nisma imao pojma, je stvorio takve leptirice u stomaku da je to nemoguce opisati. Jos dok smo prilazili sam video gomile ljudi koje prodaju stare novine, sto mi tek nije bilo jasno, mi ih nismo kupili, ali ranije u gradu kupili primerak Nase krmace, ili kako se vec zvao taj izvor satire te nam je to posluzilo kao podloga za sedista. U secanju mi je najvise ostalo kako su se Skotlandjani u zavrsnici valjali i momenat kako jednog iznose na nosilima i istog momenta kad su stigli do aut linije, nisu jos ni spustili nosila, on iskace sa onih nosila i prijavljuje se sudiji za povratak, ceo stadion eksplodira, mislio sam da ce ga huk oboriti. Na kraju 0:0, a Zvezdin gol nisam video ni na naredne dve utakmice na Marakani, da bi tek 2000 i neke konacno video i to i osetio kako je to i kad nasi daju gol, ali se uopste ne secam protiv koga je to bilo 😂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted September 30 Share Posted September 30 Prve utakmice se ne sećam jer me je ćale manje-više redovno kao klinca vukao "na Dinamo", kako se u Pančevu govorilo za odlazak na gradski stadion. Prvo gledanje Partizana je kada me je pokojni teča (neobičan lik, sa milion mana ali je meni ostao i sa nekim lepim sećanjima) vodio na, pazi sad, boks, Partizan-Kablovi, iz tadašnjeg Svetozareva (Jagodine), na Crvenom Krstu. Sećam se samo da je bilo dosta ljudi. Prvi fudbal na JNA je Partizan-Osijek, 4-0, mislim '90. uz bojkot navijanja (prati me to ceo život ) jer je uprava odbila da navijači idu u Zagreb, kolo pre, zbog nereda na prethodnom gostovanju na Maksimiru. I dalje se, kao i mnogi, sećam slike prvog ulaska na tribine. Veličanstveno. Prvi derbi je na Mitiću, otprilike iste godine, 0-0. Mislim da deo utakmice nisam stajao na zemlji koliko je puno bilo, a da bude najluđe bilo je mesta u prvim redovima, a gore gušenje. Stariji se možda sećaju da je bio skandal jer je Pančev vređan na nacionalnoj osnovi. Čuvam skoro sve ulaznice sa mečeva na kojima sam bio. Raritet je karta sa nekog derbija na JNA koja je koštala milijardu dinara. Cena je udarana iz dva puta ljubičastim pečatom sa šest cifara. 52 minutes ago, Мџе said: @Don Dusko Možda bi bilo korisnije da se tema malo proširi, npr. da bude “Utakmice na kojima smo bili” pa da ljudi pišu i o nekim zanimljivim utakmicama u inostranstvu. Nešto kao fudbalski putopisi. Ne znam šta ćemo kada ispucamo sve prve utakmice. 🙂 Kad se ispuca ova tema preći ćemo na to. Za sada, samo detalj da sam na Meaci gledao jedinu utakmicu na kojoj je Il Capitano Zaneti dobio crveni u karijeri, 1-2 protiv Udinezea (sa Bastom). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted September 30 Share Posted September 30 1 hour ago, Don Dusko said: Pa moglo bi, sto da ne..Samo je ideja potekla kao moja prva utakmica...Nije lose. @Don Juan sta mislis? Pa može, nije lośa ideja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted September 30 Share Posted September 30 Prva utakmica koju pamtim je Holandija - Jugoslavija na SP u Francuskoj 1998, a Mijatovu prečku stvarno pamtim kao juče da je bilo. Ćale pljunuo mali TV koji je bio iznet na terasu za potrebe roštiljanja i gledanja utakmice uz reči "jebem te bangava". Brat briznuo u plač nakon Davidsovog gola, pa i ja za njim. Core memory. 1998/1999 sam išao na nekoliko utakmica ali ih nešto i ne pamtim, pamtim stolice JNA i kikiriki. Prva utakmica kojoj sam prisustvovao a da se sećam, i to solidno, je derbi u Oktobru 1999. kada je ubijen Aca Radović raketom. Pamtim golove i šištajuće zvuke raketa koje lete, i ćale koji govori da se ne plašim i da nisu opasne. Pamtim dosta utakmica koje su se pratile na radio prenosu, a išao sam svake sezone na 5-6 utakmica otprilike. Zeko lopove period je označio početak samostalnog odlaska na utakmice, a u Jokanovoj prvoj sezoni sam već postao redovan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted September 30 Share Posted September 30 Ja sam jako loš sa vremenskom orijentacijom (a bogami i sa pamćenjem), ali na prve utakmice i sportske događaje sam počeo da odlazim u drugoj polovini devedesetih. Prva utakmica na kojoj sam bio je Šamot - Jagodina, rukometna druga liga, a prva fudbalska utakmica Šumadija Aranđelovac - Zastava Sušica, to je valjda bila Srpska liga zapad. Šumadija je pobedila 1:0, zet babinog komšije je igrao centarfora u Šumadiji i dao je jedini gol. Prva Zvezdina utakmica na koju sam otišao bila je gostovanje Čukaričkom, to je bilo u komšiluku, a prva utakmica na Marakani koju sam gledao bila je protiv Vojvodine. Ne sećam se ni godine ni tačnog rezultata, ali je bila ubedljiva pobeda. Inače prva utakmica na koju imam sećanje je Crvena zvezda - Kolo Kolo. Sećam se golova. Ali znatno bolje se sećam jedne mnogo tragičnije utakmice. Godina 1995, u sklopu priprema za novu sezonu igra se turnir na kome prijateljsku utakmicu igraju Zvezda i Partizan. Bio sam u selu i slušao radio prenos. Kada je Partizan postigao drugi gol i poveo 2:0, rasplakao sam se. To je bio momenat spoznaje da je moguće da Zvezda izgubi od Partizana. Bilo je mnogo gore od saznanja da ne postoji Deda Mraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted September 30 Share Posted September 30 43 minutes ago, Smrtokapa said: To je bio momenat spoznaje da je moguće da Zvezda izgubi od Partizana. Bilo je mnogo gore od saznanja da ne postoji Deda Mraz. Zamisli kako je meni bilo kad je Zvezda 2008 (ili 2009) gostovala Sremu i uspela da izgubi. I dan danas mi stoji ta ulaznica zakačena iznad roštilja kao podsetnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts