Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

5 minutes ago, СтелаРоса said:

Howard 1/11 😅

Nevjerovatna postaje ova fascinacija midžetima šuterima u EL, a to što random howardi igraju može da igra svako fizički spreman da trči sat i po vremena, daš 15 poena u prosjeku iz 15-20 šuteva u prosjeku, ne igraš odbranu (ili igraš, ali rezultat je isti, smetaš isto koliko i čunj), ne razigravaš, takoreći udri brigu na veselje.

• Like 1

Duplo kolo za uzivanje, giganti koji sire slavu skracene SFRJ sa ali ekspresa evo vec trece kolo dozivljavaju poraze, samo neka se ovako nastavi!

Onakav bez posle meca u Kaunasu tesko je i komentarisati - klub koji uz KKP otima igrace drugim klubovima, pa im ovi prete nekim sudovima, klub koji je docekao povredu svog centra da bi sad mogli lepo da imaju i njega i Petruseva i tog novog skupog centra jer ima se moze se, FMP je tu da udomi 17. i 18. igraca u rotaciji, ceka kao zapeta puska. Ocigledno da je prisutna nervoza, krenulo se all na tu EL, pa su i novi SNS predsednik i trener i milioneri veterani poceli da gube zivce i guslaju o zlom zapadu i zloj EL koja nas mrzi.

Ono sto je sizofreno, kao i sve u ovom drustvu, kao i vlast sto je sizofrena i kao sto je Vladalac sizofren u svojim nastupima, to je taj stav kako je moguce biti istovremeno i omiljen medju ljudima i neko koga svi mrze i zrtva na kojoj se svi izivljavaju i silnik koji sve gazi, ma sve je moguce u skracenoj SFRJ, jer to Srbija pod SNS i jeste - u KKP i KKCZ se toliko pumpa jer su oni u nekakvim drugim vremenima zarili i palili regionom i Evropom kao predstavnici drzave, pa eto, da se Srbi podsete tih vremena kada smo bili silni i mocni sve dok se nisu svi urotili protiv nas. Tako i sada, mrze nas i u CG sto najvise umemo sa loptom i u Zadru, mrze nas sirom Evrope, gadni Litvanski fasisti koji mesaju politiku sa sportom (ju, ju, mi to nikad ne bismo radili!), ma svi mogu samo da mrze Srbina koji imade ono sto niko nije imao!

Taj odnos se moze podeliti na racionan i iracionalan - ako cemo da gledamo racionalno, meni je smenjivanje dva kluba na 1. i 2. mestu na tabeli i u finalima prvenstva nesto sto je ekstremno dosadno i ne vidim smisao pracenja bilo kakvog takmicenja u kojem postoji takva podela moci, para i uticaja. Samo zbog toga treba podrzati druge klubove iz regiona i iz drzave (sala mala, kakvi crni nezavisni klubovi iz skracene SFRJ!), kao sto su i Englezi uvek podrzavali slabije na kontinentu protiv jacih (iz svojih razloga, naravno). To bi bilo ako bi gledali racionalno, iracionalno i o KKP i o KKCZ i njihovim nastojanjima da oni budu jedini koji se pitaju o svemu u regionu mislim ono sto je o ljudima rekao agent Smith kada je ispitivao nesrecnog Morphiusa u onoj cuvenoj sceni iz Matriksa.

• Like 2

On 10/31/2024 at 2:36 PM, JPM said:

Nije goldberg ti je sad bergkamp bcd. 

A i ne pisu isto. Utopista je generalno protiv bacanja novca države u klubove. Goldi ti je za bacanje para u Budućnost i Žalgiris ali protiv bacanja para u KKCZ i KKP. In the nutshell.

On 10/31/2024 at 4:06 PM, MV91 said:

In other news - пада у воду прича о неком јефтином Жалгирису, можда још нису улагања као у београдске вечите, али се иде ка томе.

Pa meni nije smetalo ni kada je davano koliko ono bese stotina hiljada za dovodjenje Millera onomad, tako je poenta promasena.

Kao sto neko moze da napise na politickom delu foruma - hahaha, njemu/njoj su demokrate pojam postenja, a Trump ne valja ili lopovi iz DS su bili sjajna vlast, samo Vucic ne valja.

Da ne postoje "A licence" i da sampion svake lige ide u EL, pa naravno da bi mi bilo draze da u EL jedne sezone igra Neptunas umesto Zalgirisa ili Zadar/Split umesto Buducnosti, KKP, KKCZ ili Cedevite. Toliko i o Buducnosti i o Zalgirisu kao nekakvim pojmovima skautinga i rada (mislim, KKB i skauting i rad u istoj recenici!) protiv zlih pijanih milionera. Opet, to ne znaci da  i Zalgiris i Baskonia i Alba i Buducnost i Cedevita nisu "manje zlo" ili daleko vise podnosljiviji od KKP i KKCZ (sto nije toliko tesko, malo sportskih kolektiva izaziva u meni toliku odbojnost kao dinamicni duo).

Isto kao sto bih se radovao da na vlast dodje SSP i Djilas i ekipica oko njega, da li to znaci da sam clan te stranke ili da su oni za mene nekakvi moralni cistunci?

Razlika izmedju KKP/KKCZ i KKB je sto KKB i nece, a jos vise ne moze da nametne neku svoju hegemoniju u regionu. KKB cak nije izrazila ni ambiciju da dobije WC za EL, da ne govorimo o "A licenci". O Zalgirisu nema nekakvih balavljenja novinara kako su oni u EL zbog nekakve atmosfere, tu su jer su predstavnici jedne bitne kosarkaske zemlje (bolje bi bilo da sampion Litvanije ide u EL, ali to sa ovakvim sistemom nije realno) i jer imaju dovoljno novca da ne budu kanta za napucavanje. Zapravo, nebitno je EL da li su oni kanta ili nisu, to je bitno klubu i svako normalan bezi od EL, klubovi iz Spanije, Turske, Francuske, Nemacke, samo mi umisljamo da nam je tu mesto jer je jedno rivalstvo postalo jedino sto nas veze sa starom SFRJ kad smo osecali da smo bitni i uspesni (pa smo preterali u tome, ali to je tema za politiku).

Uostalom, koga to Zalgiris ima? Od stranaca tu su ovaj novi Amer, Francisco sa jednom dobrom sezonom, Manek sa jednom EL sezonom u Zalgirisu, Smailagic, Dunston od 40 godina i igrac koji je dosao iz Besiktasa. KKCZ ima beka koji je resetao u EL, krilo koji je dokazan trojkas na EL nivou, centra koji je igrao EL, Dauma koji je nesto kao Manek, pleja koji je imao fenomenalnu sezonu u EL u Baskoniji, drugog pleja koji je imao odlicnu sezonu u EL i evo sad zele da dovedu zver pod kosem je malo dobrih igraca, mora Mitrovic da se seli na tribine.

Domaci igraci? Lekavicius, Butkevicius, Giedraitis, Ulanovas, Birutis, Brazdeikis, Sirvydis, niko od njih nema vise od jedne sezone u drugom EL timu i sve te sezone su bile promasaj (Ulanovas, Lekavicius, Brazdeikis, sve grejaci klupa svojih klubova). KKCZ ima Teodosica, Nedovica, Kalinica, Dobrica, Davidovca, Mitrovica i Lazica. Gde su Zalgirisu igraci kao Nedovic i Kalinic?

Edited by bergkamp bcd
  • Ha-ha 1